Erkek İnfertilitesi Azospermi ile savaşanlar buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Hayat57

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2018
1.341
1.301
133
37
Azospermi ile nasıl başa çıkılır,neler yapılabilir. Hadi burada yaşadıklarımızı, tecrübelerimizi bu başlık altında toplanıp paylaşalım.

Biz azospermi değiliz ama ona yakın birşey 2 kere test yaptık 1. De pelette hareketli ve hareketsiz spermler çıktı ikinci de ilk incelemede 100.000 çıkış oldu ama hepsi hareketsiz ama Spermlere yıkama işlemi yapılmamıştı doğru düzgün bir test değildi zaten hemen inceleme de yapmamışlardı devlet hastanesinde yaptırmıştık bu hafta başka özel bi hastanede 3. testi yaptıracağız bakalım ne olacak inşallah ilk incelemede hareketli spermler çıkar 2 aydır birşeyler yapmaya çalışıyoruz bizde yükselsin diye

Kızlar size umut olmur mu bilmiyorum benim eşimde de ileri derecede varikosel var sperm değerleri çok çok düşük ameliyat oldu tekrar nüks etmiş ne güzel değerler artıyordu hepsi düştü tekrar ameliyat olacağız eşimin akrabalarından bi adam var 4 sene çocukları olmamış o kadar çok doktor gezmişler ki hiç sperm çıkmıyormuş adamda en son çare testislerinden parça almışlar mikro tese yani onda bile sperm çıkmamış en son bi doktora gitmişler çift taraflı varikosel ameliyatı olmuş 6 ay sonra eşi gebe kalmış şimdi adamın 2 çocuğu var hatta birisi şimdi askere gidecek 20 yıllık mesele işte

Azospermi ile nasıl başa çıkılır,neler yapılabilir. Hadi burada yaşadıklarımızı, tecrübelerimizi bu başlık altında toplanıp paylaşalım.
ah der başlarım hikayeme. 1,5 yıllık evliyim 7.ayda öğrendik azosperm ama 5,6 tane çıkış var. 8 ay ege ü. Hastanesinde testler yaptık şükürler olsun temzi çıktı hepsi şimdi tese için gün bekliyoruz RABBIM yuzumuze bakar inslalah sağlıklı hareketli spermler çıkar tüp bebekle hamile kalıp hayırlısı sağlıkla KUCAĞIMA alırım inslalh.

egerki normal yolla olmayacaksa doktorlar öyle bise dediyse hiç bekleme tüp bebek yaptır.

Bizde varikosel felan da çıkmadı canım yani ultrasonda da ekle muayene de yok

Varikosel den dolayı oluyor kuzum

egerki normal yolla olmayacaksa doktorlar öyle bise dediyse hiç bekleme tüp bebek yaptır.
Yok doğal yolla olacağını düşünmüyorum zaten genetik sonuçları bekliyoruz yaza kadar tedavi olmayı düşünüyoruz sperm sayımız hareketimiz artsın diye sonra tüp bebek zaten

Ben eşime arı poleni yedirdim. Keçi boynuzu. Cennet hurması. Nar. muz. Şimdide havuç suyuna başlayacagiz havuç suyu iyiymiş.

Yok doğal yolla olacağını düşünmüyorum zaten genetik sonuçları bekliyoruz yaza kadar tedavi olmayı düşünüyoruz sperm sayımız hareketimiz artsın diye sonra tüp bebek zaten
Genetik en önemlisi aslinda biz üniversite hastanesinde yaptırdığımiz için genetik i 60 günde çıktı. Ama tekiz çıktı doktorun söylediği tekiz çıkmazsa yüzde 75 tese de sperm bulamazdım ama temiz çıktı yüzde 75 var ınsllah buluruz.

İmşallah bulunur bizim de eğitim araştırma 2 aya çıkar dediler daha 2 hafta oldu kan vereli bizimde en son testte 100.000 çıkınca TESE düşünmüyoruz ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum

Ben eşime arı poleni yedirdim. Keçi boynuzu. Cennet hurması. Nar. muz. Şimdide havuç suyuna başlayacagiz havuç suyu iyiymiş.
Peki bunların bir faydası oldu mu sizde? Bide bunun yanı sıra en önemlisi tedavi görüyor musunuz? Ayrıca unutmadan keçi boynuzu azospermi hastalarına uygun değil,sadece sperm sayısı az olanlar için tavsiye ediliyor. Bunu bize doktorumuz söylemişti..

İnşallah Rabb'im nasip eder,her şey gönlünce olsun

benim eşimin 5,6 tane sperm çıkışı var.
Tedavi hiç görmedik çünkü doktor ddi tedavilik durum yok tüm şeyler normal Hormon filan tüm testler direk tüp bebek tese ddi. Biz 3 kez sperm verdik arı poleni kullanmadan önce 0 Di kullandık 3 ay sonra 5,6 tane çıkışı olduğunu gördük

İmşallah bulunur bizim de eğitim araştırma 2 aya çıkar dediler daha 2 hafta oldu kan vereli bizimde en son testte 100.000 çıkınca TESE düşünmüyoruz ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum
Tese ye gerek yok sizde yeterince var inslalah tez vakitoe hayırlısıyla hamile kaliriz

Tüp bebek denediniz mi?

Tese ye gerek yok sizde yeterince var inslalah tez vakitoe hayırlısıyla hamile kaliriz
İnşallah canım şimdilik hepsi hareketsiz görünüyor aklım onda gerçi sperm yıkama sonrası hareketli sperm çıkmıştı ama insan hep bir şüpheyle oluyor nasıl oluyosa olsun hamile kalalım da inşallah hayırlısıyla haftaya bir daha test vercez bakalım kullandığı şeylerin faydası olmuştur inşalalh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…