B.k gibi hayatım var?!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
mini etek ne alaka ya
sen de giy çık o zaman sana ne insanların eteğinden
26 yaşında gencecik kadın şimdi mini etek giymeyecekte ne zaman giyecek 76 yaşına gelince mi
düşmanlaştırma ne alaka kızılcık şerbo dizisine dönüştürme şimdi konuyu

Ne takmışsınız mini eteğe ya birileri de mini etek ayağına kendini anlatmış da anlatmış.
Kendine neler neler demiş iletişim özürlüyüm de demiş üstüne onun için arkadaşı da yokmuş.
Burda da iletişim özrünü göstermiş işte.
Konu sahibi size daha önce yazan çok oldu ben de yazdım milim ilerleme olmamış onun için aynı şeyleri tekrar edemeyeceğim şimdi.
Imarım bir doktora olmadı başka doktora gitmişsinizdir

Ne güzel. Biz paspas olmaya gelmişiz zaten hayata. Bu hayatta kasa hileli, sistemin avantajları hep bir tarafa akıyor. Bizim gibi "loser" doğduysan da "winner"lara ağzı açık ayran budalası gibi bakakalıyorsun. Sırp-Boşnak ve İsrail-Filistin gibi tarihi olayları ve anlaşmazlıkları da hatırlamadım değil. Sadece bu postta değil özellikle son günlerde...

Sistemin avantajlarının kimlere hileli aktığını siyaset köşesinde seve seve konuşabiliriz fekat yeri burası değil

Dışarıda kapalı gezmeye mi korkuyorsunuz? Pardon ne alaka? Otobüste başınız kapalı diye yumruk falan mı yiyorsunuz? Hani şort giyenler yumruk yiyor o açıdan sordum.
Size ne milletin ne giydiğinden, isteyen kapansın isteyen açılsın

Alıntıladığın kişi kadar olmasa da bende yaşadığım hayattan mutluyum. Çok mu kolaydı hayatım? Asla. Hatta geçen gün konulardan birinde de bahsettim 2016 da ki sıkıntılarımdan. Geçen sene babam vefat etti mesela. Daha burada yazamayacağım kadar çok imtihanlarım oldu. Ama kimseyi suçlamadım yaşadıklarımdan. Kimseye de acındırmadım kendimi. Üstelik ben mini etek giyen birisi de değilim ama ona rağmen mutluyum. Hayat çok şey aldı elimden ama yerine de çok güzel şeyler verdi. Mesela memuriyet :) bu benim için paha biçilemez bir hediye. Elimdekilere şükrettikçe şükür sebebim de artıyor.
Ona buna sallayacağına, kendini acındıracağına elinde her ne varsa buna şükretmekle başla. Yaşadıklarının sorumlusu mini etek giyen birisi değil, bunu bi idrak et.

Bilgilendirme icin tesekkurler. gelisemedigini gelismedigini anladim. Üzuldum. Iyi gunler

Neydi bu simdi?
Siz gerizekali falan degilsiniz.
Sizde asagilik kompleksi var.

Ay vasıfsız olduğunuz belli sasirmadim

Dışarıya çıkıyorum her tarafta mini etekliler, mini elbiseliler... Düşmanlaştırma ve yabancılaştırma tam gaz ve çok yaygın. Biz kapalı gezmeye korkuyoruz, bu nasıl adalet anlamadım.

Bu ne alaka? Ben de kapalıyım ne kapalı gezmeye korkuyorum ne beni kimse düşman gibi görüyor valla gayet özgürüm bu konuda. Her tarafta mini etekliler derken sen ötekileştirmiş oluyorsun asıl. Belki de düşman gibi gören sensin onların da seni düşman gibi gördüğüne inanıyorsun. Hani kişi kendinden bilir işi. Yapmayın böyle şeyler ya sonra insanlar genelliyor hepimizi aynı kefeye koyuyor.
Diğer konular için tedavi oluyor musun bilmiyorum ama olmalısın.

Yine tatlı ve küçük bir mağduriyet, biraz da siyaset. O zaman şimdi de gelin size aslında kast sisteminin nasıl “olmadığını” anlatayım.
Babaannem okuma yazma bilmeyen bir kadın. Doğum tarihi bile yok, tahmini 102 yaşında. Babam 9 yaşındayken kocasını kaybetmiş, 6 çocukla kalmış. Bir daha evlenmemiş, çiftçilik yaparak, başkalarının bahçelerinde amele olarak çalışarak hayatını sürdürmüş. İki halamı okutamamış ama erkek çocuklarından ikisi akademisyen (biri babam), biri öğretmen oldu, biri kendi isteği ile ortaokuldan sonrasını okumamış. Okuma yazma bilmeyen dul bir kadının oğulları bunlar! Hadi babam için “yıllar önce, 60’lar” falan dedik, daha güncel bir örnek vereyim, sevgili kocam. Ailesi hala köyde yaşıyor. Rahmetli kayınvalidem de okuma yazma bilmezdi, kayınpederim ilkokul mezunu. Eşim köyünde ortaokuldan sonra eğitime devam eden ilk kişi! Babası ısrarla onu kaynak ustası yapmak istemiş ama o üniversiteye gitmek için çabalamış. Babasından 5 kuruş para almadan, bazı geceler yurtta aç uyuyarak lisansı bitirmiş. Şimdi üst düzey yönetici, maaşı benimkinin iki katı falan. Okuma yazma bilmeyen bir kadın ile ilk okul mezunu, çiftçi bir adamın oğlundan bahsediyoruz. Bir görümcem var, babası döve döve okuldan almış, dışarıdan liseyi ve lisansı bitirdi, 40’ından sonra işe girdi, şimdi mükemmel bir maaşı olmasa da her gün mutlu mutlu işine gidiyor. Siz paspas olmaya gönüllü olursanız, üstünüze basıp geçen çok olur. “Ben paspas olmayacağım” derseniz, üstünüze basmak isteyene “Çek lan ayağını!” deme hakkınız doğar.
Bu arada “loser” kelimesini doğru yazmanız, cümle yapınız ve kelime dağarcığınız aslında güzel bir potansiyeliniz olduğunu gösteriyor. Sadece kendinize yazık ediyorsunuz, başka bir şey yok ortada.

Yazdıklarımı hiç anlamamışsınız ki... Üstün zekalı ve genetik olarak azimli-çalışkan karakter yapısına sahip kişileri örnek gösteriyorsunuz. Onlar zeki/çalışkan/iradeli olmayı seçmedi; ben de ahmak/tembel/iradesiz olmayı seçmedim. Bunlar genetik, sonradan kazanılabilen karakter özellikleri değil; bunun böyle olduğunun en büyük kanıtı da benim, o kadar karar verdim, uğraştım kendi kişiliğimi değiştiremedim. Siz zar atmışsınız düşeş gelmiş biz atmışız hep yek gelmiş. Bununla övünüyorsunuz. Övünürseniz övünün artık ezikliği kabullendim ama saçma geliyor tamamen tesadüfi bir şeyle övünmek. Toplumda ve insan psikolojisinde "prezentabl kişi" dediğinizde sizin fenotipinizi gösterirler, beni değil. O yüzden paspasım. Bunu da kafamıza vura vura öğretti toplum sağ olsun. Buraya yıllardır yazma sebebim zaten çok yalnız ve başarısız olmak, başka bir şey değil. Çok da önemsemiyorum o yüzden.

Dayanamayacağım buna bende cevap vereceğim. Hanımefendi yorumda anlatılan kişilerin üstün zekalı olduğunu nereden çıkardınız? Anlatılan kişiler hedefleri olan, azimli kişiler. Hanımefendinin anlatmak istediği köyde okuma yazma bile bilmeyen ebeveynlerin yanından çıkmış olmaları. Amaaan kaderimiz buymuş demeden didinmiş olmaları.
Ayrıca rica ediyorum şu dışarıda kapalı gezmekten korkma olayı için yapılan yorumlara da cevap verin. Özellikle sormuştum şort giyen kadınlar gibi tanımadığınız kişilerden sokakta yumruk falan mı yiyorsunuz diye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…