- Konu Sahibi halesss_97
-
Ne güzel. Biz paspas olmaya gelmişiz zaten hayata. Bu hayatta kasa hileli, sistemin avantajları hep bir tarafa akıyor. Bizim gibi "loser" doğduysan da "winner"lara ağzı açık ayran budalası gibi bakakalıyorsun. Sırp-Boşnak ve İsrail-Filistin gibi tarihi olayları ve anlaşmazlıkları da hatırlamadım değil. Sadece bu postta değil özellikle son günlerde...Yazıp yazıp sildim nasıl kibar olabilirim diye. Sonra dedim ki, ben çevremdeki insanlara gerektiği zaman gereken cevabı verebilen bir insanım, şu forumda anonim mi kibar olacağım, ne gerek var?
Ne tatlı mağduriyet kasmışsınız öyle? Size kendimi anlatayım da biraz daha mağdur olun.Hayatim çiçek gibi. Fen lisesi mezunuyum, yani sağlam IQ mevcut, fena bir bölüm okumadım, neredeyse mezun olur olmaz akademisyen oldum, üstelik sıfır torpille. Ha doktorayı zor bitirdim onu kabul ediyorum. Bir iki ay sonra Dr. Öğr. Üyesi kadrom gelecek. Çok güzel bir evliliğim var. Kocam eğitimli, iyi de kazanıyor. Güzel bir evimiz, premium marka bir arabamız var (hatta piyasa biraz hareketlenirse satıp yükselteceğiz, 2021 model çünkü, 2023 istiyoruz). Ailemin maddi durumu iyi, bayaaaa iyi hatta, aramız da güzel (eskiden giyim ve hayat görüşü kaynaklı problemlerimiz vardı ama düzelttik durumları), eşimin ailesiyle de iyiyiz, gül gibi geçinip gidiyoruz hepimiz. :) Üstelik bunların çoğunu mini etekli elbiselerimle yaptım. :) Siz de çok başarılı ve zeki olacaktınız ama biz seküler ve minili kadınlar bu kontenjanı doldurduğumuz için size kalmadı değil mi? Tüh, sırada bekleyen olduğunu bilseydim daha az mutlu ve zeki olurdum, kusura bakmayın lütfen
Kinaye bir yana, şu an yaşadığım hayatı ben, kendi ellerimle, tırnaklarımla kazıyarak (ve mini eteğimle) inşa ettim. Bir dönem mutsuz muydum, evet, hem de çok. Cevaplarımı açıp bakabilirsiniz, yazmışımdır birkaç kere. Terapiye gittim, ilaç tedavisi gördüm, kendi çirkin düşüncelerimi düzelttim ve mutluluğu buldum. Mağduriyeti ve haset düşünceleri bir kenara bırakıp, hayatınızı yoluna koymak için aksiyon almanızı tavsiye ederim.
Sistemin avantajlarının kimlere hileli aktığını siyaset köşesinde seve seve konuşabiliriz fekat yeri burası değilNe güzel. Biz paspas olmaya gelmişiz zaten hayata. Bu hayatta kasa hileli, sistemin avantajları hep bir tarafa akıyor. Bizim gibi "loser" doğduysan da "winner"lara ağzı açık ayran budalası gibi bakakalıyorsun. Sırp-Boşnak ve İsrail-Filistin gibi tarihi olayları ve anlaşmazlıkları da hatırlamadım değil. Sadece bu postta değil özellikle son günlerde...
Alıntıladığın kişi kadar olmasa da bende yaşadığım hayattan mutluyum. Çok mu kolaydı hayatım? Asla. Hatta geçen gün konulardan birinde de bahsettim 2016 da ki sıkıntılarımdan. Geçen sene babam vefat etti mesela. Daha burada yazamayacağım kadar çok imtihanlarım oldu. Ama kimseyi suçlamadım yaşadıklarımdan. Kimseye de acındırmadım kendimi. Üstelik ben mini etek giyen birisi de değilim ama ona rağmen mutluyum. Hayat çok şey aldı elimden ama yerine de çok güzel şeyler verdi. Mesela memuriyet :) bu benim için paha biçilemez bir hediye. Elimdekilere şükrettikçe şükür sebebim de artıyor.Ne güzel. Biz paspas olmaya gelmişiz zaten hayata. Bu hayatta kasa hileli, sistemin avantajları hep bir tarafa akıyor. Bizim gibi "loser" doğduysan da "winner"lara ağzı açık ayran budalası gibi bakakalıyorsun. Sırp-Boşnak ve İsrail-Filistin gibi tarihi olayları ve anlaşmazlıkları da hatırlamadım değil. Sadece bu postta değil özellikle son günlerde...
Saçmalama yaa senin bedenin senin kararın sen giyceksin ve onlar bakmayacak !!!! ShkgdjHaklısın o yüzden çıplak geziyorum hep. Tişört bile giysem linçleniyorumooff nerde bu adalet yhaaa
Bu yorumu ifade özgürlüğünü kullanarak yazdın dimi? DjdjsjsjssSaçmalama yaa senin bedenin senin kararın sen giyceksin ve onlar bakmayacak !!!! Shkgdj
Bilgilendirme icin tesekkurler.Öncelikle merhabalar herkese (bu cümleden nefret ederim ama girişte boşluk olmasın diye yazıyorum.)
Berbat bir hayatım var ki işin kötü olanı bu iyi hali. İleride çok ama çok daha kötüye gideceğini biliyorum.
Her gün baş ağrılarıyla, eklem ağrılarıyla, elektriklenmelerle, çatladı çatlayacak bir kafayla yaşıyorum.
Kaç yaşına geldim hala tek bir arkadaşım yok. İletişim ve ağır zeka özürlüyüm. Düşük IQ'luyum. Kognitif kapasitelerim çok yetersiz, daima kendi kendime saçma hayallere dalıyorum.
Bugüne kadar hayatımı değiştirmek için en az 200 defa karar almışımdır. Kimi 2 ayda bitti kimi 2 saatte. Olmuyor. Gelişemiyorum. Ben öyle biri değilim. Çok yoruluyorum. Bana kimse şöyle yap, böyle yap demesin. Eski konularım dolu... Ben fabrikasyon üretim hatasıyım. Yaş 26, elde avuçta bir vasıf yok. Sürünüyorum resmen.
Dışarıya çıkıyorum her tarafta mini etekliler, mini elbiseliler... Düşmanlaştırma ve yabancılaştırma tam gaz ve çok yaygın. Biz kapalı gezmeye korkuyoruz, bu nasıl adalet anlamadım.
Her gece rüyalarımda intihar ettiğimi görüyorum. Akıbetimin nereye gittiği o kadar belli ki... İntihar edebilmem iyi senaryo sonu bu arada. Ona da karar veremeyip hayatta sıkışıp kalmak daha da kötü.
2.5 seneden beri anonim bir forumda hayat hakkında ağlıyor ve başkalarının yaşamına imreniyorsanız b.ka battığınızı çok iyi anlıyorsunuz!
Neydi bu simdi?Ne güzel. Biz paspas olmaya gelmişiz zaten hayata. Bu hayatta kasa hileli, sistemin avantajları hep bir tarafa akıyor. Bizim gibi "loser" doğduysan da "winner"lara ağzı açık ayran budalası gibi bakakalıyorsun. Sırp-Boşnak ve İsrail-Filistin gibi tarihi olayları ve anlaşmazlıkları da hatırlamadım değil. Sadece bu postta değil özellikle son günlerde...
Ay vasıfsız olduğunuz belli sasirmadimÖncelikle merhabalar herkese (bu cümleden nefret ederim ama girişte boşluk olmasın diye yazıyorum.)
Berbat bir hayatım var ki işin kötü olanı bu iyi hali. İleride çok ama çok daha kötüye gideceğini biliyorum.
Her gün baş ağrılarıyla, eklem ağrılarıyla, elektriklenmelerle, çatladı çatlayacak bir kafayla yaşıyorum.
Kaç yaşına geldim hala tek bir arkadaşım yok. İletişim ve ağır zeka özürlüyüm. Düşük IQ'luyum. Kognitif kapasitelerim çok yetersiz, daima kendi kendime saçma hayallere dalıyorum.
Bugüne kadar hayatımı değiştirmek için en az 200 defa karar almışımdır. Kimi 2 ayda bitti kimi 2 saatte. Olmuyor. Gelişemiyorum. Ben öyle biri değilim. Çok yoruluyorum. Bana kimse şöyle yap, böyle yap demesin. Eski konularım dolu... Ben fabrikasyon üretim hatasıyım. Yaş 26, elde avuçta bir vasıf yok. Sürünüyorum resmen.
Dışarıya çıkıyorum her tarafta mini etekliler, mini elbiseliler... Düşmanlaştırma ve yabancılaştırma tam gaz ve çok yaygın. Biz kapalı gezmeye korkuyoruz, bu nasıl adalet anlamadım.
Her gece rüyalarımda intihar ettiğimi görüyorum. Akıbetimin nereye gittiği o kadar belli ki... İntihar edebilmem iyi senaryo sonu bu arada. Ona da karar veremeyip hayatta sıkışıp kalmak daha da kötü.
2.5 seneden beri anonim bir forumda hayat hakkında ağlıyor ve başkalarının yaşamına imreniyorsanız b.ka battığınızı çok iyi anlıyorsunuz!
En azindan dusuk iq oldugunun bilincindeKonu sahibi düşük iq’lu olduğunu belirtmiş ya onu örnekliyor sanırım.
Yine tatlı ve küçük bir mağduriyet, biraz da siyaset. O zaman şimdi de gelin size aslında kast sisteminin nasıl “olmadığını” anlatayım.Ne güzel. Biz paspas olmaya gelmişiz zaten hayata. Bu hayatta kasa hileli, sistemin avantajları hep bir tarafa akıyor. Bizim gibi "loser" doğduysan da "winner"lara ağzı açık ayran budalası gibi bakakalıyorsun. Sırp-Boşnak ve İsrail-Filistin gibi tarihi olayları ve anlaşmazlıkları da hatırlamadım değil. Sadece bu postta değil özellikle son günlerde...
Yazdıklarımı hiç anlamamışsınız ki... Üstün zekalı ve genetik olarak azimli-çalışkan karakter yapısına sahip kişileri örnek gösteriyorsunuz. Onlar zeki/çalışkan/iradeli olmayı seçmedi; ben de ahmak/tembel/iradesiz olmayı seçmedim. Bunlar genetik, sonradan kazanılabilen karakter özellikleri değil; bunun böyle olduğunun en büyük kanıtı da benim, o kadar karar verdim, uğraştım kendi kişiliğimi değiştiremedim. Siz zar atmışsınız düşeş gelmiş biz atmışız hep yek gelmiş. Bununla övünüyorsunuz. Övünürseniz övünün artık ezikliği kabullendim ama saçma geliyor tamamen tesadüfi bir şeyle övünmek. Toplumda ve insan psikolojisinde "prezentabl kişi" dediğinizde sizin fenotipinizi gösterirler, beni değil. O yüzden paspasım. Bunu da kafamıza vura vura öğretti toplum sağ olsun. Buraya yıllardır yazma sebebim zaten çok yalnız ve başarısız olmak, başka bir şey değil. Çok da önemsemiyorum o yüzden.Yine tatlı ve küçük bir mağduriyet, biraz da siyaset. O zaman şimdi de gelin size aslında kast sisteminin nasıl “olmadığını” anlatayım.
Babaannem okuma yazma bilmeyen bir kadın. Doğum tarihi bile yok, tahmini 102 yaşında. Babam 9 yaşındayken kocasını kaybetmiş, 6 çocukla kalmış. Bir daha evlenmemiş, çiftçilik yaparak, başkalarının bahçelerinde amele olarak çalışarak hayatını sürdürmüş. İki halamı okutamamış ama erkek çocuklarından ikisi akademisyen (biri babam), biri öğretmen oldu, biri kendi isteği ile ortaokuldan sonrasını okumamış. Okuma yazma bilmeyen dul bir kadının oğulları bunlar! Hadi babam için “yıllar önce, 60’lar” falan dedik, daha güncel bir örnek vereyim, sevgili kocam. Ailesi hala köyde yaşıyor. Rahmetli kayınvalidem de okuma yazma bilmezdi, kayınpederim ilkokul mezunu. Eşim köyünde ortaokuldan sonra eğitime devam eden ilk kişi! Babası ısrarla onu kaynak ustası yapmak istemiş ama o üniversiteye gitmek için çabalamış. Babasından 5 kuruş para almadan, bazı geceler yurtta aç uyuyarak lisansı bitirmiş. Şimdi üst düzey yönetici, maaşı benimkinin iki katı falan. Okuma yazma bilmeyen bir kadın ile ilk okul mezunu, çiftçi bir adamın oğlundan bahsediyoruz. Bir görümcem var, babası döve döve okuldan almış, dışarıdan liseyi ve lisansı bitirdi, 40’ından sonra işe girdi, şimdi mükemmel bir maaşı olmasa da her gün mutlu mutlu işine gidiyor. Siz paspas olmaya gönüllü olursanız, üstünüze basıp geçen çok olur. “Ben paspas olmayacağım” derseniz, üstünüze basmak isteyene “Çek lan ayağını!” deme hakkınız doğar.
Bu arada “loser” kelimesini doğru yazmanız, cümle yapınız ve kelime dağarcığınız aslında güzel bir potansiyeliniz olduğunu gösteriyor. Sadece kendinize yazık ediyorsunuz, başka bir şey yok ortada.
Dayanamayacağım buna bende cevap vereceğim. Hanımefendi yorumda anlatılan kişilerin üstün zekalı olduğunu nereden çıkardınız? Anlatılan kişiler hedefleri olan, azimli kişiler. Hanımefendinin anlatmak istediği köyde okuma yazma bile bilmeyen ebeveynlerin yanından çıkmış olmaları. Amaaan kaderimiz buymuş demeden didinmiş olmaları.Yazdıklarımı hiç anlamamışsınız ki... Üstün zekalı ve genetik olarak azimli-çalışkan karakter yapısına sahip kişileri örnek gösteriyorsunuz. Onlar zeki/çalışkan/iradeli olmayı seçmedi; ben de ahmak/tembel/iradesiz olmayı seçmedim. Bunlar genetik, sonradan kazanılabilen karakter özellikleri değil; bunun böyle olduğunun en büyük kanıtı da benim, o kadar karar verdim, uğraştım kendi kişiliğimi değiştiremedim. Siz zar atmışsınız düşeş gelmiş biz atmışız hep yek gelmiş. Bununla övünüyorsunuz. Övünürseniz övünün artık ezikliği kabullendim ama saçma geliyor tamamen tesadüfi bir şeyle övünmek. Toplumda ve insan psikolojisinde "prezentabl kişi" dediğinizde sizin fenotipinizi gösterirler, beni değil. O yüzden paspasım. Bunu da kafamıza vura vura öğretti toplum sağ olsun. Buraya yıllardır yazma sebebim zaten çok yalnız ve başarısız olmak, başka bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?