B.k gibi hissediyorum

Hayatiniz sanirim rutin diye böyle ev is cocuk döngüsü var kiramamissiniz.. seni senden başka kimse iyilestiremez

Ne güzel saygın bir meslek sahibi olmuşsunuz, kendinizi bu kadar küçük görmeyin lütfen..

Ev işini birine devredin. evle ilgilenmeyin. çocuğunuz küçük mü? okula gidiyorsa ders çalıştırması için yaşça büyük bir abla edinebilirsiniz. oyun ablası gibi... küçükse bakıcınız vardır sanırım...

akademisyenseniz yapmanız gerekenleri sıralayın. her şey ile siz ilgilenmeyin. asistanınız yok mu? bazı işleri asistanınız yapsın. not okumak vs gibi... mükemmeliyetçi kişiliklerde çok sorun oluyor. herşeyi siz yapmaya kalkarsanız çok bocalarsınız...

yetki devri önemli

Hayır bir devlet Üniversitesinde akademisyenim.
Selamlar değerli meslektaşım :) Akademide hangi kademedesiniz? Ben yaşça büyüğüm sizden, hala araştırma görevlisiyim, çünkü doktoram yeni bitti. Hem yüksek lisans hem de doktora sürecim baya bi uzun sürdü maalesef. Benimle birlikte, hatta benden birkaç sene sonra atananlar şu an doçentlik kadrolarını aldılar, ben onların sınavlarına gözetmen olarak görevlendiriliyorum. Hatta tam şu an bölye bir sınavdayım Bir öğrencinin yerini değiştirmeye çalıştım diye arkamdan “doçent olamadı ya, kudurdu” dediğini duyduğum için sınava almadım. Sınav bitince benden birkaç yaş küçük olan dersin hocası Doç. Dr. Bilmem Kim’e durumu anlatmam lazım. Bu arada benim annem de akademisyen, 35 yaşında profesör olmuştu, haftada bir bunu hatırlatır sağolsun. Akademi biraz böyle bir yer, hiçbir zaman kendinizi “tamam” hissedemiyorsunuz, hissetmemek de gerekiyor daha iyiye gitmek için. “Imposter Syndrome” hakkında araştırma yapabilirsiniz, genelde 30-45 yaş aralığındaki kadın profesyonellerde görülen bir durum. Lütfen kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Sadece akademik anlamda değil, hiç bir anlamda. Eviniz dört dörtlük temiz ve düzenli olmak zorunda değil eğer siz dağınıkken de rahat edebiliyorsanız. Beden ya da yüz güzelliğiniz üzerinden bir iş yapmıyorsanız çok bakımlı, çok güzel olmak zorunda değilsiniz. Her bilim insanı mRNA aşısı bulacak, toplumun seyrini değiştirecek bir sosyolojik teori ortaya atacak ya da uzaya roket fırlatacak diye bir koşul yok. Siz kendinize yüklediniz bu zorunluluklar karşısında negatif bir tutum içerisinde olursanız, insanlar da size böyle yaklaşırlar. Ben yüksek lisansta bu hatayı yaptım mesela. “Bitmedi mi?” diyene “ya bitecekti ama şöyle oldu böyle oldu dersim çöktü hoca boktu” gibi ezik ezik bahaneler bulmaya çalıştım, insanlar üstüme geldi. Ne zaman doktorada “yeaaa bakalım kısmet, bitmezse bitmez napiim, atacak halleri yok ya” kafasına girdim, o zaman bitirdim Aynı şeyler ev düzenim, aile hayatım, yaşam tercihlerim için de geçerliydi. Lütfen düzenli olarak bir terapistle görüşerek bu ruh halinden kurtulun, emin olun çok daha verimli bir hayat yaşayacaksınız.

Emin olun ev işleriyle içlu dişli olmak sizi hiiic mutlu etmeyecek tam tersi daha da kendinizi aşağıya çekersiniz hayatıniza renk katmayı deneyin sonrada işinizi sevmeye silkelenip işte başarı hedefiniz olsun

Maaşın iyi saygın bi meslek
Hangi tür basarı yok hayatında
En zirvede sen mi olmalısın.
Son olarakta 'millet aç aç '

Önce bir kuaföre gidip güzel bir değişimle başlayabilrsiniz, iyi gelecektir. Çok çalışmakta insanın ömrünü tüketiyor, enerji kalmıyor, sürekli yorgunluk hissi.

10 yıldır araştırma görevlisiyim. Bende doktora tezimi yakın zamanda bitirdim. Sadece 1 yabancı makalem var o da indeksli bi dergide değil, diğerleri hep bildiri bşr işe yaramıyor biliyorsunuz. Bizde bitiren kadroyu alıyor şartları sağlıyorsa. Bende hiç bi şart yok. 10 yıldır ne yapmışım diye arkama dönüp baktığımda bomboş sadece angaryalar. Bir tanecik makale dışında makalem yok. Ben başkalarıyla kıyaslamasam da yöneticiler bunu çok güzel yapıyor. Dekan çağırdı hepimizi tek tek yüzümüze yüzümüze kıyasladı. Yayını olanların akademik desteği var çevresi var elinden tutanı var. Bize adam gibi danışmanlık veren olmadı ki diyemiyorsun da… en azından kendi çabamla kendi kendimi geliştirebilseydim diye kızıyorum kendime. Hocalar hep bana hep bana. Bizi ancak angaryalar için çalıştırdı yayınlar için değil. Hep korkutulduk zor gösterildi. Ama aramızdan kendi çabasıyla sıyrılanlar, tek başına da başarabilenler çıktı az da olsa. Kendime kızıyorum işte koskoca 10 yıl ne yaptın diye. Akademisyen kumaşı yok bende sanırım. Dersimi çok güzel anlatıyorum, uygulamada da iyiyim bu konuda kendime güvenim tam. Ama işte biliyorsunuz akademide yükselmek için lecturer değil researcer kafası olmalı. Aynı anda hem 2-3 çocuk büyütüp hem bir sürü yayın yayıp hem ders yürüten arkadaşlar var. Sosyallerde bu arada. Nasıl yetişebiliyorlar herşeye hayretler içindeyim. Çok yetersiz hissediyorum. Hakkını veremediğimi düşündüğüm için bırakmak istiyorum ama elimden de başka iş gelmez. Doktoradan sonra kendimi ispatlamalıyım yayın sayımı artırıp araştırma yapmayı oturtmalıyım. Kara bahtım kör talihim de açılır umarım. Tezde başıma gelmeyen kalmadı çünkü. 3 tez yazılırdı emeğimle ama saçma sapan yl düzeyinde bir tez çıktı

iyi bir işin var, çoluğun çocuğun var kocan var.bunca sene ne yaptım diye düsünüyorsun ve özgüvenin düşük öyle mi ?

Yazılan tezler yapılan makaleler bazen saçma ve boş geliyor. Toplumda vaavv doktora yapmış oluyorsun ama içten içe sen biliyorsun. Ne ürettin ki? Katma değeri ne? Topluma ne fayda sağladın? Literatüre yeni bir istatistik sonucundan başka ne kattın? Beni tatmin etmiyor. Daha elle tutulur şeyler yapmak istiyorum ama yapamıyorum çok zor çünkü.
Akademiden önce kendi alanımda saha da 2-3 yıl çalıştım. çalışırken insanlara gerçekten faydam vardı ama bu seferde değer görmüyordum. Hem maaş olarak hem statü olarak o yüzden akademiye geçtim. Ama burda da ürettiğimiz daha doğrusu benim üretemediğim bilgiler kullanılmıyor. Saçma sapan bir düzenin içindeyiz.

Eve yardımcı tutun, temizliği yapsin. haftada bir iki gün mutlaka kendinize ayırın. Mesela sosyal bir ortama dahil olun. Resim kursu olabilir. Bunlar basit gibi görünse de bilimsel olarak insanın yaşama arzusunu kamciliyormus ve basit bir şeyle başlayınca devamı geliyormus.
Düzeltme: siz zaten akademisyenmissiniz. Bende de vardı o duygu bir ara. Yaptıklarımız dünyaya katkı saglamiyor, boşuna kendimizi kandiriyoruz diyordum.
Sizi canlandıracak farklı bir aktivite lazım gerçekten

Kendimce birkac tavsiye verecektim ama vazgeçtim. Sadece sizi çok iyi anlıyorum diyebilirim :/

Yalnız mısınız esınız yokmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…