B.k gibi hissediyorum

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
732
426
103
36
35 yaşındayım. İyi bi kariyere sahibim ama kariyerimde başarılı değilim. Sürekli stresliyim, aklımda hep yapılacak işler. Ev iş çocuk yoruyor bi yerden sonra. Onca emeğin üstüne başarısız olmak, b.k gibi hissettiriyor. Özgüvenim zaten düşük. Ne evim dört dörtlük ne kendim öyle bakımlıyım, ne kariyerimde iyiyim. Ne halt ettim bunca sene bende bilmiyorum. Tv izlemem, gezip tozmam. Anlayamıyorum.
Hayat çok boş geliyor. Sanki istifa etsem çok rahatlayacakmışım gibi ama çok fazla emek verdim yıllarca. Maaşım fena değil, saygın da bir mesleğim var ama mutlu değilim. Tatmin etmiyor yaptığım iş. Başarı duygusunu tadamadım ondan sanırım. Çok yoğun stresli bir iş, yılların emeği sabretmeli mi, yoksa hayat kısa yat evinde mi arasındayım ama cesaretim de yok çünkü hayat çok pahalı. Kafamda deli sorular. Çok yoruldum. Koşturup durup, sonuç alamamaktan. Dertleşecek kimsem olmadığını farkedip buraya yazmak istedim.

İşten cıkarsanız daha kötü hissedebilirsiniz. Şahsen su an işsizim bikaç aydır birde boşandığm için psikolojim cok iyi değil. Belki ücretsiz izin vs düşünebilirsiniz bi süre öyle bi imkan varsa. Böylece iyi gelecek mi bakmış olursunuz biraz kendinizi dinlersiniz. Şu ekonomide daha kaygılı olma ihtimalinizde cok yüksek

Aaaa içimdekıleeı yazmışınız. 32 yaş yıllarca verdıgım emek yoğun olan iş temposu boşandım ne evım var nede başka bır sey. Ayrıca artık işin bana zarar verdıgını düşünüyorum. Benı inceden inceye oyuyor gıbi

Tamda hamilelik sebebiyle istifa etmeden önce hissettiklerim . Bence sizin çözümünüz size değer veren yaptığınız işin sonucunu alabildiğiniz bir firma . Işten çıkarsanız evde derin bir boşluk var . Ben çok bocaladim . Alttan alta iş araştırma vaktiniz gelmiş . Şu an işiniz de varken daha iyi bir yer bulmalısınız . Firma çalışanına değer vermeyince çalışan gerçekten çok yoğun stres ve baskı altında kalıyor

Sorun sanki iş degilde is dısında kendinizde yapmak isteyipte yapamadiginiz eksik gördüklerinizde gibi.İstifa etseniz bu aksine sizi dibe ceker.
Hayatinizi renklendirecek faaliyetler bulmalisiniz.

Kısa da olsa bir tatil öneririm size. Ben de aynı şeyleri hissedince 3 günlük İtalyaya gitmeye karar verdim. Onu düşündükçe heyecanlanıyorum, çok iyi geliyor.

Ozel hayatinizda mutsuz musunuz? Partneriniz varsa sorunlariniz var mi, size kendinizi yetersiz hissettiren bir partner mi?

Ben ozel hayattaki sorunlarin is hayatimiza olan bakis acimiz uzerinde etkili oldugunu dusunuyorum. Belki de kendinizi basarisiz hissetme sebebiniz bile icteki mutsuzlugunuz.

Aslında bu süreçte en büyük destekçim eşimdir ve hiç olmadığımız kadar iyi dönemdeyiz. Yani evde mutluyum, eşim sağolsun özgüvenimi yükseltmeye olumlu tarafları görmeme yardımcı olmaya çalışıyor ama ben kendimi biliyorum işte. Hırslanıyorum daha iyi olacak diyorum tam sonra yine tökezliyorum bi yerlerde. İşlerim kolay yürümüyor. Bazı insanların işleri aksine çok kolay akıyor.

neydi bu yaş aralığımız, üretkenliğe karşı durgunluk evresi… bir şey üretmek durumundayız bu yaşlarda eskiden ben de hissetmezdim şimdi duramıyorum. Ha ben çocuk da üretemedim o da tetikliyor sanırım, siz o gelişim görevini yerine getirmişsiniz en azından iş değişikliği, yüksek lisans, kişisel gelişiminze dair kurslar falan.. katkısı okur belki, ama yine iş konusunda cesaret ister belki bırakmanız gibi..

Enee akademisyenmişsiniz ben de yl-doktora diyorum hocam üretmek sizin işiniz yani o değil demek sıkıntınız bemi yl yapmak bile nasıl motive etmişti, şimdi doktora için hazırlanıcam, acava hedefleri mi tükettiniz?

İş yaşamında en kötü şey, insanın statüsü yüksek bir yerde çalışması ama sürekli istifa etmeyi düşünmesidir.
Devam etse de psikolojiyi bozar, istifa etse de.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

Hocam ben de doktora tez savunmami yapali daha 1 sene bile olmadi, araya pandemi girdi, zaten calisiyordum zamanim da kisitliydi ona ayiracak, o yuzden bir suru aksilik cikti tezimde, hatta bi ara yok bu tez gecmeyecek diye aglandim supervizorume, zaten tam da yetismedi revizyon aldi da tekrar gonderdim falan Ben de o zaman hep herkesin her isi takir takir oluyor, bendeki 191919 tane sorununun sebebi ne diye dusunuyordum, ama benimkiler kontrolum disi durumlardi, sanirim kontrol edemedigimiz seyleri akisina birakmak gerekiyor.

Basarisiz oldugunuzu sanmiyorum, belki istediginiz konumda degilsinizdir ama istekleriniz gercekci mi yoksa kendinizden cok mu beklentiniz var ona bakmaniz lazim.

Ben bir suredir ozel sektordeyim ama eski bir akademisyen olarak akademide Imposter sendromunun cok yaygin oldugunu biliyorum.

iyi bir kariyere sahip olmak ve kariyerinde başarısız olmak nasıl aynı cümle içinde kullanılabilir ki? başarısız olsaydınız iyi bir kariyere sahip olamazdınız, bence kendinize haksızlık ediyorsunuz. Hem ev işi hem çocuklarla ilgilenip üstüne bir de başarılı bir şekilde iş hayatını sürdürmek zor bir iş ama siz bunu başarıyor gibisiniz. Lütfen kendinizi ve başardıklarınızı değersizleştirmeyin, küçük görmeyin. İmkanınız varsa bir süre psikolojik destek alın, iyi gelir.

Manevi yönden namaz kılıp ibadet edin.Manevi yönden ihtiyacınız olabilir.

Tam gün çalışılıyorsa iş yogunsa ev zaten tam olmaz bir gün yapılan ertesi güne kalmıyor ki nankör işi bırakmadan işle ilgili ne yapılabilir ona bakıp plan yapıp devam edilebilir. Kişisel bakım temiz olsak yeterli bir ruj bir rimel tamam. Ev işleri de rutin istiyor arada da yardımcı oda tamam moral bozmak yok hayat zaten zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…