Hiç sanmıyorummm..Bu derece ayrımcılık yapan.. Ve karşı tarafı bukadar aşagılayan birisnin niye bedduası tutsun ki...
Tabi ki sen bilirsin ama etrafındakiler sadece konuşur...
Kimse kimsenin ekmegini vermiyor...
Anca böyle şeylerde kendilerini ortaya atarlar...
Unutma yanlış olsa bile senin yanlışın...
Kimsenin dogrusu ile hareket etme....
adina cok uzuldumKızlar, Merhaba hepinize.
Kısaca özet geçeceğim konuyu, yardımcı olursanız çok sevinirim. 3 yıllık bir ilişkim var ve 2 senedir ailemle savaş veriyorum resmen. Sevgilimi hiç tanımadan, görüşmeden istemediler. Tek sebep sevgilimin Arap olması, başka hiç bir sebep yok. Babam, sevgilime " dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " dedi. Bir insan evladı için ne ister? Mutlu olsun, işi olsun, iyi evlilik yapsın vs.değil mi?
Bu süre içinde 25 yaşında olmama rağmen, bir çok kere dövdü. Sevgilime ağıza dahi alınmayacak küfürler edip, tehdit etti. Vazgeçmedik.. Tüm sulalem sanki çok kötü birşey yapmışım gibi, yüzüme tukurduler ( mecazi değil, gerçekten )
Şimdi size sorum şunlar; ortada sebep gösterdiği tek şey Arap olması iken, elle tutulur bir sebebi yokken bu evliliği istemiyor doğacak çocuklarıma kadar beddua etti. Baba bedduasinin tuttuğunu biliyoruz. bedduadan korunmak için birşey var mıdır? Böyle birşey için ettiği beddua tutabilir mi? Tabi Rabbim bilir ama çok korkuyorum.
İnşallah sorun yasamazsin o kadar zor ki anlatamamadina cok uzuldumbiliyosun benimde sevgilim evliligi dusundugum kisi arap ve ailemin red edecegini tahmin edebiliyorum...
baba bedduasi... ya konu cok derin bisey soylemekden cekindim.. konu din olunca yanlis bisey soylemekten cekiniyorum
İnşallah sorun yasamazsin o kadar zor ki anlatamam2 senedir yaşadığımı anlatsam roman olur. "Gizli nikah kiyarsaniz sizi öldürür, gider polise kendim teslim olurum cezam azalır " dedi en son.
Utandirir mi utandirmaz mi kimseden emin olamam. İnsanoğlu çünkü bu .. Umarım pişman etmez, umarım ben de onu etmem.Sadece ırkçılık yaptığı içinse bu kadar şiddet ve celali korkmaÖyle beddua tutmaz ... Amaa sen asıl bu kadar sülaleni karşına almana sebep olan adam seni gün gelir utandırır mı diye kork!
Olaylara içinden değil biraz da dışarıdan bakmaya çalış. Böylesi çok görüldü sonuç hüsran olmasın dikkat et kayıtsız şartsız kabul etme
Her milletin, her ırkın iyisi kötüsü vardır. Babanın hedefi kötüsünü bulmanı engellemek olmalıydı, mutlu edecekse de istemiyorum demek değil ! Yaptığı şey tamamen ırkçılık ve en insani hislerimle kınıyorum. Haksız yere edilen beddua ise tutmaz. Haklı yere olan da tutmaz zaten. Sadece yapılan haksızlıklar karşısında Allah er yada geç ilahi adaletini konuşturur bizde bedduamız tuttu sanar gururlanırız. Sen sıkma canını, gerçekten mutlu olacağın bir adamsa sevdiğinden vazgeçme..
Utandirir mi utandirmaz mi kimseden emin olamam. İnsanoğlu çünkü bu .. Umarım pişman etmez, umarım ben de onu etmem.
Kızlar, Merhaba hepinize.
Kısaca özet geçeceğim konuyu, yardımcı olursanız çok sevinirim. 3 yıllık bir ilişkim var ve 2 senedir ailemle savaş veriyorum resmen. Sevgilimi hiç tanımadan, görüşmeden istemediler. Tek sebep sevgilimin Arap olması, başka hiç bir sebep yok. Babam, sevgilime " dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " dedi. Bir insan evladı için ne ister? Mutlu olsun, işi olsun, iyi evlilik yapsın vs.değil mi?
Bu süre içinde 25 yaşında olmama rağmen, bir çok kere dövdü. Sevgilime ağıza dahi alınmayacak küfürler edip, tehdit etti. Vazgeçmedik.. Tüm sulalem sanki çok kötü birşey yapmışım gibi, yüzüme tukurduler ( mecazi değil, gerçekten )
Şimdi size sorum şunlar; ortada sebep gösterdiği tek şey Arap olması iken, elle tutulur bir sebebi yokken bu evliliği istemiyor doğacak çocuklarıma kadar beddua etti. Baba bedduasinin tuttuğunu biliyoruz. bedduadan korunmak için birşey var mıdır? Böyle birşey için ettiği beddua tutabilir mi? Tabi Rabbim bilir ama çok korkuyorum.
Tabiki önceden öngörmek imkansıza yakın ;ancak yaşadıklarınızı görüp nelere katlandığınızı bilsin, size destek olsun. Baştan böyle başlamışsınız sonralarda da yaşayacağınız olası sıkıntıları bilsin ona göre hareket etsin
Şu an çok iyi. Çektiğim herseyi biliyor ve " korkma asla pişman etmicem " diyor. Ve babam o kadar tehdit ve küfür etmesine rağmen " o senin baban, evlendikten sonra gider gönlünü alırız " diyebilecek kadar olgun.
Dış hekimliği okuyor, ticaretle uğraşıyor. İşi çok iyi Allah a şükür. İstanbul'da yaşayacağız çünkü burada kazancı iyi, burayı seviyor. Eski çalıştığım yerde tanıştıkİşi, gücü var mı bu sevgilinin? Nerede yaşayacaksınız?
Nasıl tanıştınız?
Dış hekimliği okuyor, ticaretle uğraşıyor. İşi çok iyi Allah a şükür. İstanbul'da yaşayacağız çünkü burada kazancı iyi, burayı seviyor. Eski çalıştığım yerde tanıştık
Yemen :)Arap dediğin hangi ülke?
Biraz benim anneme benziyor anladığım kadarıyla. Seninki hadi arap deyip bahane üretmiş. Benim annemin bahanesi de yok sadece evlenmemi istemiyor. Kız kurusu olana kadar dizinin dibinde oturacakmışım öyle diyor. 45 yaşında ilk evliliğini yapan komşuyu örnek gösteriyor. Ve ilişkilerimi bitirmek adına herşeyi yapıyor. Bende çok farksız değilim yaniVazgecmedim ama yapacaklarindan korkuyorum. Huzursuz etmek için herşeyi yapacak, biliyorum. " benim doğrum senin dogrun olacak " diyor. O doğru dediyse doğru, yanlış dediyse yanlıştır ve konu kapanmıştır. Bu zihniyette ..
bu durumda babanız annenizle istemeden evlenmiş sanırım çocuklarım benim isteğim dışında kimseyle evlenemez kafasının tek sebebi bu olmalıUtandirir mi utandirmaz mi kimseden emin olamam. İnsanoğlu çünkü bu .. Umarım pişman etmez, umarım ben de onu etmem.
Vazgecmedim ama yapacaklarindan korkuyorum. Huzursuz etmek için herşeyi yapacak, biliyorum. " benim doğrum senin dogrun olacak " diyor. O doğru dediyse doğru, yanlış dediyse yanlıştır ve konu kapanmıştır. Bu zihniyette ..
Biraz benim anneme benziyor anladığım kadarıyla. Seninki hadi arap deyip bahane üretmiş. Benim annemin bahanesi de yok sadece evlenmemi istemiyor. Kız kurusu olana kadar dizinin dibinde oturacakmışım öyle diyor. 45 yaşında ilk evliliğini yapan komşuyu örnek gösteriyor. Ve ilişkilerimi bitirmek adına herşeyi yapıyor. Bende çok farksız değilim yaniAllah yardımcın olsun ne diyim. Bu arada evlilik, sevgililik dönemlerine benzemez. Sen bu insanların kültürlerine ayak uydurabilecek misin, onu iyi analiz et. Kültürel olarak ne derece uyuşacaksınız, kaldırabilecek misin ?
Annemle babam kuzen. Dayi hala çocukları. Evlenin deyince evlenmisler işte. Annem babamı sevmiyor ama babam aşık ( sözde ) .. beni bahane edip 2 kez aldattı. Annem çok fedakâr. " aileler yüz yüze bakamaz, yaşlı insanlar bişey olursa vebalini odeyemem " dedi.bu durumda babanız annenizle istemeden evlenmiş sanırım çocuklarım benim isteğim dışında kimseyle evlenemez kafasının tek sebebi bu olmalı
Bırak 7 yi 77 yıl da yaşasa o bir arap ve kendine has kültürleri, gelenekleri var bunu asla unutma. Ve bunlardan istese de vazgeçemez. Karşılıklı fedakarlık şart. Sizinkinde bu normalde çok daha fazla olmalı. Hakkınızda hayırlısı olsun...Allah yardimcin olsun yaa, fenaymis :) 7 senedir Türk gibi olmuş burda. Tabi ki insan özünü unutmaz ama su an anlasmadigimiz bir nokta yok. Karşılıklı fedakarkikla orta yolu buluyoruz. Evlilikte nasıl olacağını ancak o zaman gorebilirim. Şimdi ne desem boş kalır
Yemen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?