Doğuma Hazırlık Baba da doğumhaneye girmeli mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bence karar babanın olmalı birde daha sonraki tepkisini ikinizde bilemessiniz zaten.benim 2. doğumumda hemşire bir iğne yaptı ayağa kalkmamla beraber suyum boşaldı eşimin yüzündeki ifadeyi unutamam ne olur işedim de diye yalvarıyor bana ikimizde çok korktuk 1.de hiç böyle olmadı.3-4 ay yaklaşamadı bana korkudan hep ordan bişey gelcek zannediyordu garibim

bende istiyorum girmesini ama çok kararsız korkuyo bana da kıyamıyo girmek istiyo işyerinde bi arkadaşı sormuş girecekmisin diye eşim bilmiyorum demiş arkadaşı mutlaka girmelisin müthiş bi duygu demiş :) şimdi biraz daha hevesli ama kan tutar falan dio ben dedim kordonu sen kesersin oldu başka isteğin varmıı diyo tırsıyo bakalım daha 2.5 ay var kararı değişirmi bilmiyorum.ama ben psikolojik baskı yapıyorumm :=)

benim eşim doktor olmasına rağmen hayatta girmem diyo doğuma...şekli ne olursa olsun o acıyı çekmeme dayanamazmış her normal baba gibi kapı önünde beklemeyi tercih edermiş malesef

bence girmeli,benim ilk dogumumda esim benimle girmisti doguma.o kadar sakindi ki ben ciglik atarken bir ara baktim esim uyukluyor,gözlerini zor aciyordu.delikafadulden hala üstüne gülerim buldugun heryerde uyuyorsun diye.bakalim bu dogumumda ne yapacak.ama yinede ne olursa olsun yaninda birinin olmasi en büyük destek bence.kadinin dogumda buna cok ihtiyaci oluyor.

zancı çekerken yanımdaydı doğuma girene dek.doğuma girmesini çok istedim kapıya kadar geldi benimle ,kaldı kapının önünde doktorum sormuş giriyomusun diye benimkinde cesaret nerdee eşim istiyo ama demiş tamam demiş doktorum anlamış girmek istemediğini sonuçta girmedi ama doğumhane kapısında kızımızın dünyaya ilk merhabasını duydu benimle beraber.gerçekten hazır hissetmiyorlarsa girmesinler bence.amaaan ayılır bayılır bide onlarlamı uğraşıcaz dimi yaa:))

yurtdışında yasayan dayım yengemin doğumuna girmiş ve ister istemez doğum anına şahit olmuş...midem bulandı 1 sene yaklaşamadım hatuna diye anlatmıştı lmaz: benim eşim zaten asker istesede olamıcak bu yüzden annem gircek

kesinliklew girmeli girdide zaten
bende hamileyken çok isteyenlerdendim kesilikle gir diyordum ama hastaneye gidip doğum başladığında aklıma bile gelmedi her saniye annem eşim ve en yakın arkadaşım yanımdaydılar 16 saat sancı çektimde artık tam açık olduğumda ebem annem ave arkadaşımı çıkarıp eşimin kalmasını elimi tutmasını istedi odamda ıkındım doum zor olucaktı çünkü bebk henüz tam kanalda değildi yukardaydı ama tam açıklık olmuştu 16 saat sonunda ve doumhaneye geçtik ama ben eşime gel bile demedim oda benimle geldi tabi doumhane kapısına doktorum gelince eşimle araları çok iyidir hadi giyin gel demiş eşimde neye uğradığını şaşırmış tabi geldi yanıma aldılar ben çataldayken elimi sımsıkı tutuu onun o desteğini kesinlikle unutmam ıkınıyorum ve elinin sıcaklığını hissediyorum o an onu düşünüyorum okadar iyi geldiki bana onun yanımda olması kelimeler yetersiz kalır doumum 1 saat 20 dk sürdü çok dıkıntılıydı benimle yaşadı benim o halimi görüp sana bişey olmasın diye dua ettim dediya doumdan sonra bebeği düşünemedim die itiraf etti ben kendi halimi görmediğimden yarı baygın halde sürekli oksijen veriliyor du çünkü bana doumdan sonra bana minettar kaldı hakkın ödenmez der her hatırladığımızda anne olmanın nasıl bişey olduğunu bence bir nebze anladı ama tek olumsuz yani 3 gün ikimizinde kabusu oldu doum anı ve benden testere olurmuş diyor çünkü heryer kan revan içinde oluyor malum iyiki girdi eşim yine olursa yine giricek onun desteği olmadan asla

Doğuma eşlerinizin girmesini pek önermiyorum,aslında eşlerimizin herşeyi bilmesi çok iyi fakat bir yandanda iyi değil.ben 3 ay önce epidural normal doğum yaptım eşim ve ablam doğumhanede yanımdaydı,eşim hala gözümün önünde diyor,gerçi bebeğin çıkışını görmedi yanımda elimi tuttular ama çok etkilendi adamcağız,ablamda hastane personeli olduğu için girdi,oda çok etkilendi.çok rahat doğum olmasına rağmen etkilendiler.gerçi anneliğin önemini anladılar en azından,ben gir diye hiçbişey söylememe rağmen girdi ama pişmandeğilmiş öyle diyor ama ben farkediyorum konu geçtiği zaman kanı donuyor adamın:))tabi bu konu kişiden kişiye değişir,eşlerinizin bu konuda dayanıklı olduğunu düşünüyorsanır girmesine izin verin ben kararsızdım dayanamaz diyordum ama yine iyi dayandı:))
hepinize hayırlı doğumlar,allahım hepinizi kurtarsın,dualarım hepinizle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…