Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

Asla ve asla çocuk yapma, yürütemiyorum dediğin evlilikte çocuğunu kurban etme...
Evden ayrılma ihtimaliniz varsa, çabalayın...
Hiç yoksa öyle bir ihtimal en sağlıklı karar boşanmak olacaktır, bunu söylemek ve uygulamak çok kolay değil ama..
Bu güzelim hayatıda bir kere yaşıyoruz...koca bir ömür pişmanlıklarla, acabalarla, neden? lerde geçer mi?
Hasta olursun...
Dediğim gibi ilk tedbirin çocuk yapmamak olsun, çocuk olduktan sonra herşey daha zor...
Yeni bir hayata başlamakta zordur elbet, fakat yaşanacak güzel, sevgi saygı aşkkk dolu günler açığı kapatacaktır...

canım çok duygulandım yazını okuyunca sana kıyamam:14: Ben ki evimden ayrılıp okuduğum yere gelirken bile 2gözüm 2 çeşme ağlıyorum hele bi de öyle duygularla daha çok ağlardım heralde:14:
arkadaşın da dediği gibi sakın çocuk yapma.o sübyana yazık olur böyle bi huzursuzluğun içinde...
kayınvalide ve kayınpederle yaşamak elbet zordur bide onların bi ton lafı.bu zaman da çekilmesi zor bi durum olsa gerek..Eşinle isteyerek evlenmişsin konuşamıyo musun başka bi eve çıkalım filan diye:26: sende eğer çalışmıyosan küçük çaplı bi yere gir çalış utanılcak bişey değil ki bu.sonra artık heryerde tokiler var orlardan kiraya girersiniz bi yere.sonra sonra bi bakmışsınız kendi eviniz bile olur.Eşinle başbaşa kalsanız bence daha mutlu huzrlu bi evliliğin olcakmış gibi.:26:

canım konunu yeni okudum çok duygulandım
tabi daha yeni evlisin alışma döneminde eşinle başbaşa olsaydın bu kadar zoruna gitmezdi
çok güzel bir çocukluk yaşamışsın ailen seni hüç üzmemiş hep sevgi görmüşsün dolayısıyla onlardan kopmak seni daha çok yaralamış
inş ayrı eve çıkarsında evinle ilgilenirken özlemini birazda olsa unutursun
amin canım allah razı olsun..kendi evimde gerçekten kafam rahat olucağı için biraz da olsun alışırım onlarsızlığa:14:

konuyu yeni farkettim
udum ve çok duygulandım benzer şeyleri yeni evlendiğimde bende yaşamıştım
ama zaman ilaç oluyor işte
alışıyorsun
merak etme sende alışacaksın
inşallah canım ama bu şartlarda zor heralde..alışcak bi düzenim yokki

canım çok duygulandım yazını okuyunca sana kıyamam:14: Ben ki evimden ayrılıp okuduğum yere gelirken bile 2gözüm 2 çeşme ağlıyorum hele bi de öyle duygularla daha çok ağlardım heralde:14:
arkadaşın da dediği gibi sakın çocuk yapma.o sübyana yazık olur böyle bi huzursuzluğun içinde...
kayınvalide ve kayınpederle yaşamak elbet zordur bide onların bi ton lafı.bu zaman da çekilmesi zor bi durum olsa gerek..Eşinle isteyerek evlenmişsin konuşamıyo musun başka bi eve çıkalım filan diye:26: sende eğer çalışmıyosan küçük çaplı bi yere gir çalış utanılcak bişey değil ki bu.sonra artık heryerde tokiler var orlardan kiraya girersiniz bi yere.sonra sonra bi bakmışsınız kendi eviniz bile olur.Eşinle başbaşa kalsanız bence daha mutlu huzrlu bi evliliğin olcakmış gibi.:26:
okumakda zor ama yaz tatillerinde geliosunuz bide yine o evin kızısın seni mahkum gibi tutan eşin ve ailesi yok ...çok konuştum cnm seneye diyor ..onla başbaşa olsak bukadar ağır geçirmicetim baba eviden ayrılışımı özünde eşimle birbirimizi seviyoruz ama şartlar ağır

buara yine çok özledim eski günlerimi eşime diyorum gitmem lazım bikaç gün kalıcam diye yobaz şey birsürü laf sayıyo

Sabrın sonu selamettir bakalım belkide seneyeden daha önce çıkarsınız kendi evinize canım..Eşini seviyosun ama yobaz diyosun anlamadım ben şimdi.O sana anlayış göstermiyo mu? Ne diyo ki? Onlar senin ailen..Gidip görmen en doğal hakkın:26:

duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz.ama bence şimdi hala ailenizin yanında olsaydınız keşke evlensem de bir yuvam olsa kocam olsa çocuklarım olsa diyecektiniz ve o baba ocağı şuan ki kadar cazip gelmeyecekti bize. tamam yeni bir duruma alışmak çok zordur ama bunların geçici duygular olduğunu düşünüyorum bir kaç aya bişeyiniz kalmayacaktır. bence bunları düşünüp üzülmek yerine evimi nasıl ayırabiliirime odaklanın bu daha faydalı olacak

duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz.ama bence şimdi hala ailenizin yanında olsaydınız keşke evlensem de bir yuvam olsa kocam olsa çocuklarım olsa diyecektiniz ve o baba ocağı şuan ki kadar cazip gelmeyecekti bize. tamam yeni bir duruma alışmak çok zordur ama bunların geçici duygular olduğunu düşünüyorum bir kaç aya bişeyiniz kalmayacaktır. bence bunları düşünüp üzülmek yerine evimi nasıl ayırabiliirime odaklanın bu daha faydalı olacak
haklısın canım zaten evlenmeden önce de biranönce evlensem diye bakıyodum hiç böyle şeyler hissedeceğimi düşünenemiştim..hatta düğün tarihi daha yakın görüksün diye taksim yapraklarını önden önde yırtıyodum nekadar aptalmışım...ayrı evde olsam bukadar bunalmazdım biliyorum...

bende nişanlıyım bu yazdıkalrını okuyunca sanki evlenmeden hissetim tüm yaşayacaklarımı
canım ayrı eve çıkacaksan benim kadar yoğun olmaz heralde duyguların..gerçi özlem aynı özlem ana baba bekarlık günleri özlemi ..en çokda baba evindeki bekarlık halleri..şimd gidiyorumda evin her zerresini özlemişim..böyle bir duygu olamaz yaa...wc yi bile özler mi insan....resmen asla abartmadan söylüyorumki ölmüşümde sonradan bende sonra eve gelip uzaktan bakıyomuş gibi hissediyorum oraya gidince ...ya anlatılır gibi değil...bambaşka baba evi özlemi...nekadar ayrı evdede olsan canım illaki hissedeceksin sende...ama senin şöle bi avantajın var...eşinle beraber yalnız olucaksın evde başka anaya babaya alışmak zorunda kalmıcaksın

tatlım çok uzak değil allaha şükür 1 saatlik araba mesafesi var ve allaha şükür allah izin verirse bu yaz benim yaşadığım şehre taşıncaklar arabayla 15 dk..:) ozaman birazdaha kolaylaşır sanırım...

bence o konuda sanslisin cnm bnm ailem 16 saat uzakta otobusle 20 saati buluyo ben evlendigimden beri goremedim ama insaallah bi ihtimal babamin tayini cikarsa gelicekler aramizda 1saat olcak ama ben ona sukrediyorum ayda bir gorsem bile yeter bana boyle cok kotu oluyorum icimde bi tarafim hep eksik :(

bence o konuda sanslisin cnm bnm ailem 16 saat uzakta otobusle 20 saati buluyo ben evlendigimden beri goremedim ama insaallah bi ihtimal babamin tayini cikarsa gelicekler aramizda 1saat olcak ama ben ona sukrediyorum ayda bir gorsem bile yeter bana boyle cok kotu oluyorum icimde bi tarafim hep eksik :(
evet canım allaha şükür şanslıyım hele bi taşınsınlar çok özlediğimde bunaldığımda kaynanam maraz çıkarmassa dolmuşa binip görmeye gidebilirim inşallah ....senin durumunua allah yardım etsin cnm evlendiğinden beri görmemek nedir yaaa..şimdi bide hamilesin ..yani hiç görmedinmi yaa çok zor olmuyomu kuzum nasıl dayanıyosun allah yardım etsinnn

ah ah ya bizler ne yapalim ;( yurtdisina giden gelinler,4yil gormedim ailemi,13 yil oldu evliligim,ilk zamanlar telefon bile acamazdik esimin ailesi telefonu kilitlerdi,:((simdi hersey cok kolay, cok sanslisiniz kiymetini bilin...

evet canım allaha şükür şanslıyım hele bi taşınsınlar çok özlediğimde bunaldığımda kaynanam maraz çıkarmassa dolmuşa binip görmeye gidebilirim inşallah ....senin durumunua allah yardım etsin cnm evlendiğinden beri görmemek nedir yaaa..şimdi bide hamilesin ..yani hiç görmedinmi yaa çok zor olmuyomu kuzum nasıl dayanıyosun allah yardım etsinnn

gecen gun cok fena oldum ztn ama iste bnde es durumundan sansliyim o yuzden cok aramiyorum iste temmuz gibi gelcekler bi kac ay bende kalcaklar hele bide tayinleri cikarca hep yan yana olcak teyzem bnden daha cok hevesleniyo gelcekler diye hep bi arada olcaz ama bu aralar cok ariyorum ailemi kendimi kimsesiz hissediyorum :(

gecen gun cok fena oldum ztn ama iste bnde es durumundan sansliyim o yuzden cok aramiyorum iste temmuz gibi gelcekler bi kac ay bende kalcaklar hele bide tayinleri cikarca hep yan yana olcak teyzem bnden daha cok hevesleniyo gelcekler diye hep bi arada olcaz ama bu aralar cok ariyorum ailemi kendimi kimsesiz hissediyorum :(
canım hayırıdr neden fena oldun ....hamile olduğun için duygularını çok yoğun yaşıyosun annene nasılda ihtiyacın vardır şimdi canım benim yaa inşalah gelir ailen yakında yanına..eşinle mutlusun şükür...bende burda kendimi kimsesiz hissediyorum..bide içiçe yaşayınca insan kendini ezik hissediyor

ah ah ya bizler ne yapalim ;( yurtdisina giden gelinler,4yil gormedim ailemi,13 yil oldu evliligim,ilk zamanlar telefon bile acamazdik esimin ailesi telefonu kilitlerdi,:((simdi hersey cok kolay, cok sanslisiniz kiymetini bilin...
4 yıl görmemek mi...allahım bu nasıl bir acıdır....allah yardım etsin sana ve bütün gurbetçilere...yıllar yılı aileyi görmeyipte birden görmek nasıl bir duygu ...allahım ne acıdır..nedicemi bilemedim ve kendimi çok şanslı hissettim..allah hepinizin yarımcısı olsun

eskiden negüzeldi herşey.....sıcacık sobanın yanında annemin yaptığı sıcacık bir çorba babamın verdiği güven...nekadar güzelmiş bekarlık...az bi hasta olsam babam hemen hasteneye götürürdü cebinde parası olmasa borç ilaç alırdı..annem iş yaptırmazdı ben hastayken koşa koşa gider meyve alırdı iyileim diye..başımdan ayrılmazdı...kardeşlerimle sarılmak onları koklamak ...babamı sevmek..annemi sevmek...herşey okadar güzelmiş ki meğer....onlarsız hergeçen günüme yanıyorum.hayattalar ama ben onları göremiyorum .onlarsız yaşıyorum...bazen hep beraber oturmaya gidiyoruz biyerlere annemlerde geliyor ..kalkma zamaı gelince kayınpederimin peşine takılıp gitmek onları arkamda bırakma çok zoruma gidiyor..halbuki eskiden babamın peşine takılırdım onlarla beraber gelir beraber giderdik..şimdi ne onlarla gidiyorum biyerlere ne onlarla kalkıyorm...onlara misafir olmak nekadar ağır..birden bire misafirleşiyorsun...23 senemi koyunlarında geçirdiğim anama babama..küçük kardeşim bile uzaklaştısanki benden..halbuki ben onla yatardım onu ben büyütmüştüm....şimdi yanlarında bikaçgün kalsam ya kaynanam ya kayınpeder bişe dermi diyerek kalıyorum ..ama eskiden ölemiydi ne onlar vardı ne sorumluluklar...masumca onların yanındaydım..şimdi el oldum..beyaz gelinlikle eşim elimden tuttu götürdü beni..bunları ben istedim eşimle mutluyum ama ailemin sevgisi daha ağır basıyor..bazen diyorumki heşeyi bırakıp gideyim yanlarına eskiye dönelim yine...ama bu artık ikansız artık evli bir kadın oldum...evin en nazlı kızı değilim..biça gün yanlarında dursam batar oldu etrafa....onlara geri dönüşüm yok artık misafir gibi arada görürüm işte....ama yetmiyor aylarca kalsam belki anca geçer özlemim....şimdi hastalanınca beni babam gibi annem gibi kollayan yok....eşim ilgilenir ama onların yerini tutmuyor...annem iş yaptırazdı hastayken dedim yaa şimdi kaynanam öle mi az yatsam dayanır kapıya....kayınpeder sormaz bile neyin var diye..ben babamı istiyorum annemi istiyorum...dün teyzeme gittik sırf anneme benziyor diye hep baktım ona yanından ayrılmak istemedim nedense ona bakıkça uykum geldi bi şefkat gördüm anne şefkati.....bazen kayınpederim hadi babanlara gidelim dior hep beraber gidiyoruz ama bu bana çok koyuyor misafir gibi yabancıların içinde giriyorum o eve hele bide daha onlara doyamadan haid kalkalım deyince ozaman yaşlar boşanıyor gözlerimde..oyüzden olabildiğince kaçarım o adamla annemlere gitmekten..eşimle gidince böle olmuyorum ama mutlu oluyorum..ama onlarla gidince bambaşka oluyorum..beraber oturduğumuz içinde onları atlatıp bize gitmesi biraz zor oluyor....ben hiç iyi değilim napıcam böyle ..onlarsız nasıl yaşıcam 5ay oldu evleneli hala alışamadım:50:ve şuan hüngğr hüngür ağlıyorum özlemden fazla uzak değiliz ama yinede eskisi gibi olmuyor görmem lazım onları ayaklarına kapanıp bırakmayın göndermeyin nolur demek istiyorum çok ağlıyyorum napıcam ben:43::43::14::14:

nickimden de belli oldugu gibi uzaklarda bi hayatım var artık... aynı seyleri hissediyorum annemi cook cok arıyorum 1700 km sanırım okdar uzaktayım. annemi kardeşimi çok özlüyorum babam bize cektiriyo baskasıyla evlendi ama hala ugrasıyo bizimle her neyse. seni cok iyi anlıyrum canım ben hem uzaktayım hem lanet bi ailenin içindeyim anlayıssız kültürsüz zayıf karakterli bi ailedeyim. benim 1 sene oldu genede alısamadım. 3 ayda bi gidiyorum evime ama suan oturdugum evi evim olarakta görmüyorum. p eşimle cok mutluyum nazar değmesin ama eş sadece yetmiyo ailede önemli bazen ailesine sinirlenip eşime ters davrandıgımda oldu. annem 2 hafta önce yanımdaydı ama sorsan sanki yıllar oldu görmeyeli. genede şanslıyım ama ailesine katlanamıyorum bi tek dayanamıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun içimi dökmek istiyorum hiçte arkadaşım yok tanımadıgım bi kültürün içinde kimsem yok eşimden baska. içimi dökmek istiyorum daralıyorum bazen isyan ediyorum keske evlenmeseydim bile diyorum eşimi cok sevdiğim ve bebeğim olacagı halde ama hersey bi imtihan onuda bilyiorum buna ragmen yeniliyorum direnemiyorum olumsuzluklara... allah derdi olan tüm arkadaşların yar ve yardımcısı olsun amiiinnn. rabbim dualarımızı kabul et herkesin gönlündekini hayırlısıyla ver

Back
X