Baba kiz Anne oglan

Bende kucukken taciz olayi yasamistim fakat ailemden aman kimse duymasin aman annem kizar babam bana bagirir dusuncesiyle yasim daha 5 belki 6 yken susmayi ogrendim ve 20 yildir kimseye soylemedim. Ciglik atmayi bilmiyordum bile. Ama ben boyle yetistirmek istemiyorum cocugumu. Yani bilinc altima neden boyle birsey yatmis bilmiyorum. Oysaki anneme babama soylesem onlar gerekenin en iyisi yaparlardi evlat yetistirmek cok zor sanki . Evladima cok iyi bakabilcegimi dusunuyorum en azindan suan bilinclenerek

Bende bu istismar olaylarindan sonra artik oglumun iznini almadan yanaktan bile opmuyorum. Cocuklqrimizin onlarin iznini almadan onlara dokunamiycagimizi ogrenmeleri lazim.
Evet olmasi gereken suanki bu devirde bu canim. Ablamla bugun konusurken yegenim hakkinda cok zorlardim su teyzen opsun su amcandir opsun ne kadar yanlis yapmisim diyor. Insanlar bu gunumuzdeki yasanan olaylardan sonra daha bi akillandilar ama sanirim daha akillanmayanlarda var

Anne babaların cinsiyet ayırt etmeden çocuklarına "Sevgilim, aşkım (aslanım, koçum, yiğidim gibi hitaplar da dahil)" gibi hitaplarda bulunması, dudaklardan öpmesi gibi şeyleri sakıncalı buluyorum. Çocukların gelecekteki duygusal ve cinsel yaşamını riske atan şeyler bunlar. Pek çok çocuk ve ergen psikiyatrı/psikologu da aynı fikirde. Bu hitapların, erkeklere "Göster bakayım amcalara" gibi teşviklerin, çocukları genital bölgelerinden öpme vs. gibi davranışların çocukları erken yaşta cinsellikle tanıştıran, anne-baba-çocuk ilişkisine erotizm katan, bu tür yaklaşımları ebeveynden görmeyi normal karşılayan, haliyle çocukları duygusal ve cinsel istismara açık hale getiren davranışlar olduğunu söylüyorlar. "Kızım, oğlum, yavrum, evladım" gibi hitaplar uygundur.

Kucukken babami hep dudagindan operdim, ayni sekilde annemide. 24 yasindayim ve bazen annemi yine dudagindan operim. Benim icin normal, sevgiden gelen bisey. Ve babamda annemde cok duskundur, 3 kiz kardesiz.

1 yasinda kizim var esimde bende dudagindan operizde operiz, asigiz ona. Ve bu konuyu okuyana dek aklimdan hic oyle bisey gecmedi.

Ha sadece kendi aramizda yapariz, bi 3. Sahis varsa saygidan fln yapilmaz o ayri.

Benim icin normal yani.

Kesinlikle oyle. Karsidaki kim olursa olsun çocugun iznini almasi lazim. Bu hakki da cocugun kendinde gormesi lazim. Ben ozellikle alt acma konusundada cok hassasim. Bir baskasinin yaninda (esim ve kizkardeslerim haric) asla acmiyorum altini.. erkek de k8z da olsa bu cok onmli

Evet canim suan benim toplumumdaki yani gorustugum cevrede buna cok onem veriyorlar. Cunku herkes korkar oldu. Kimse kimseye guvenmiyor. En guzeli sizin yaptiginiz canim.

çocuğum olmadan önce normal gelmezdi. çevremde de görmezdim. ama çocuğum olunca o kadar seviyorsun ki dudaktan çpmek de doğal geliyor. artık tabi mahremiyeti oluşsun diye öpmemeye çalısıyoruz. 4 yasını geçti

Niye illa ağzımızla sevelim çocukları. Sağlık açısından çok zararlı bikere. Ne gerek var dudağından öpmeye. Ben çocukları hep ellerinden öperim, değil dudak yanaklarinı bile öpmem

Dudaktan opersen cocugu,tacize acik olur normallesir herkese opturur. Dudaktan anne babalar oper sevgili oper .

Normal da olabilir anormal da bilmiyorum. Bir yılbaşında bütün çalışanlar ve patron kutlamaya gittik 30 kişi falan , bu arada yurtdışında yasıyorum ve patronum Korealiydi adam milyoner her neyse kızı 35 yaşlarında falan . Ailecek masada oturuyorlar patronun eşi, kızı , kızının kocası ve çocukları bir baktım adam kızının dudağından öptü kızda geri öptü ( opusme şeklinde değil) şaşırdım tabi. Ama onların ki aşırı sevgidendi yanı o kadar ki buyun işleri kızının kocasına devir etti

Doğru değil .
Anne kızını bıle dudağından öpmemeli.
Çok yanlış bir hareket ve çağımızda çok yaygın .

Çok yanlış üstelik bunun sağlık açısından da sakıncaları var küçüklen babane dede ile yatmak isterdim nefesimden hastalık kaparsın diye masalımı okuyup kalkarlardı ki yanlarında büyüdüm birlikte oturdular senelerce ona rağmen ne var şurda yatıversin demezlerdi

Sadece hijyenik acidan dogru bulmuyorum. Tacize vs meselelere bu yonuyle degerlendirme dusunmedim hic. Torunu veya cocugu yasindaki cocuklara tacizde bulunan manyaklarin evlatlari dudagindan operek sevdigini sanmam.

Henüz bir buçuk yaşında olan kızımı birkaç defa yanlışlıkla dudağından öpüp (tam yanağından öpecekken kafasını çevirdi) sonra özür diledim. O benim canım, ağzı da yüzü de burnu da çok tatlı. Tabi ki her yerini öpmek istiyorum ama tutuyorum kendimi. Çocuğa saygı göstermeye çalışıyorum. Bazen yanaktan öpülmekten bile rahatsız oluyor hemen bırakıyorum. Annesinin bile vücuduna saygıyla yaklaştığını bilen çocuk ilerde kendine saygı duyacak ve başkalarından saygı görmediği zaman da ortalığı ayağa kaldıracaktır. Yapmak istediğim şey de tam olarak bu.

Hangi yaşta olursa olsun normal değil. Hangi cinsiyette olursa olsun normal degil. Ebeveynin niyeti kotu olmayabilir ama bu cocuk için kotu. Çocukta anne baba sevgisi yanlış kodlanır. Çocuk dudaktan opusmeyi normallestirir. Tacizi anlayamayacak normal kabul edecek duruma gelebilir.daha on tane neden sayabilirim. Bir de sağlık acısından da zararlı tabi.

dünya güllüsgülistanlık hiç çocuk istismarı yok kımse kımseye tacavuz etmıyor , bütün cinsel tercihler yolunda

bile olsa

MİKROP senın ağzının pisliğğini neden çocuguna bulaşmasına musade edesin .

Bebekse öperim . Belli yaştan sonra öpmem zaten . Normal bana göre .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…