• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba olduktan sonra erkekler değişir mi?

cilcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
99
0
96
Ankara
kk kızları mrb uzun zamandır kafamı kurcalayan bi konu var ve kafamdan atamıyorum bi türlü.38 haftalık gebeyim allah nasip ederse yakın bi zamanda kucağıma alıcam inş.bebeğimi fakat burda okuduğum şeyler genelde erkeklerin doğumdan sonra değiştiği yönünde eşimle allaha çok şükür iyi giden bi evliliğimiz var 2,5 yıllıkta evliyiz ailesiyle ilgili yorum yapmazsam sıkıntı olmadı hiç şimdi sizlere soruyorum benim eşimde doğumdan sonra değişir mi??
bunun olmaması için yapmam gerekenler nasıl davranabilirim bana tavsiyeleriniz varmı?

kk kızları mrb uzun zamandır kafamı kurcalayan bi konu var ve kafamdan atamıyorum bi türlü.38 haftalık gebeyim allah nasip ederse yakın bi zamanda kucağıma alıcam inş.bebeğimi fakat burda okuduğum şeyler genelde erkeklerin doğumdan sonra değiştiği yönünde eşimle allaha çok şükür iyi giden bi evliliğimiz var 2,5 yıllıkta evliyiz ailesiyle ilgili yorum yapmazsam sıkıntı olmadı hiç şimdi sizlere soruyorum benim eşimde doğumdan sonra değişir mi??
bunun olmaması için yapmam gerekenler nasıl davranabilirim bana tavsiyeleriniz varmı?

doğumdan sonra sırf bebeğine odaklanma.bebğinle ikili bir yaşam kurma.eşin de aranızda olsun.bebekle ilgilenmesini sağla.çoğu kadın doğumdan sonra kocalarını 2.plana atıyor.bu da karı koca arasında kopmalara neden oluyor.doğumdan sonra ayrı yataklarda da yatmayın.birbirinizi hissedin.tenleriniz birbirine değsin:34:

Esine firsat oldukca saril ve elini tut. Bebegini oda tutsun, yardim etsin, sadece senin üstüne kalmasin. Bebek uyudugu zaman sende uyu, evdeki isleri yapayim diye kendini iyice yorma, esinden yardim iste. Uykusuzluktanda cok tartisma cikabiliyor, insanin tahammülü azaliyor cünki.

Ben erkeklerin dogumdan sonra degiştiğine inanmıyorum.

Aslında belki de hep öyleler, ama çocuktan sonra artan sorumlulukla birlikte,
her iki tarafın da birbirinin daha iyi farkına vardıgını,
bu nedenle sorunların gün yüzüne çıktıgını düşünüyorum.

Her erkek degişeydi kimse 2. çocugu hatta 3'yü yapmazdı :)

Son düzenleme:
erkekler değişmez ama biz bayanlar lohusalık sendromu yaşadığımız için,
erkeklerin baba olduktan sonra değiştiğini zannederiz:)
bu değişim pozitif yönde olur emin ol..

Kadın sadece çocuğuyla ilgilenirse tabi ki erkek bir süre sonra sıkılır,uzaklaşır.Erkekler çocuklardan daha çocuktur,sürekli ilgi beklerler.Çocuğun olduktan sonra bile eşine onun her zaman ilk sırada geldiğini hissettir.Onlar ikinci plana atılmaya katlanamıyorlar bu yüzden aldatıyorlar,ayrılıyorlar.

Hem çocuk hem evcil hayvan besliyen ailelerde böyle bir sorun olmuyor ama.Erkek de evcil hayvanla ilgilenmeye başlıyor,eşini daha iyi anlayabiliyor,ilgi arsızı olmuyor.Ben kısmet olursa evlenirsem evime kedi ya da köpek alıcam,çocuğumla bir büyüsünler.

bebişini sağlıkla kucağına alırsın inş canım...
erkekler ilk zamanlarda, sanki üstlerine kuma gelmiş gibi davranıyolar :)
bi anda aşkım, hayatım, bi isteğin var mı, beraber şunu yapalım mı, film izleyelim mi,günün nasıl geçti, masaj yapayım mı diye çevresinde dönüp duran kadın gidiyo yerine,
bebeğim, anneciğim, gazın neden çıkmıyo senin, kıyamam sana, babası insan bi sorar ben bebek emziriyorum, çocukla uğraşıyorum, bi istediğin var mı der, azcık yardım eder,
canım şimdi fanfinifinfon düşünmenin sırası mı, ya çocuk uyanırsa, ayrıca ben lohusayım, isteksizlik olabilişr, sende biraz anlayışlı ol canım aaaaaa diyen bi kadın geliyo :1:
bunun etkilerini en aza indirgemenin yolu, bebekleri hayatımızın merkezine koyduğumuzu ona çaktırmamak...
eskisi gibi olmasa da, ilgiyi alakayı kesmemek..

kızlar tavsiyeleriniz gerçekten çok güzel uygulamaya çalışıcam inş.sorunsuz atlatabilirim inş.bu dönemi biraz rahatladım çok teşekkürler..

Bir de ben şunu anlamıyorum.
Neden her şeyi kadın yapmak zorunda.
Neden? O çocugu tek başına dünyaya getirmedi ki...

Elbette baba olarak erkek de sorumlulularını almalı.

Kadının çocuga, eşe yetişecegim diye nevri dönsün,
erkek çocuktan dolayı karım benden uzaklaştı, ilgisi azaldı diye
aldatmayı, eşine kötü davranmayı hak görsün!

Yok böyle bir dünya!

Kendi ellerimizle onların bu zihniyetine prim veriyoruz, farkında degiliz.

O çocuk dünyaya iki kişi tarafından getiriliyorsa her iki taraf da elini taşın altına koyacak...

Son düzenleme:

Ailesiyle ilgili yorum yapmamaya devam ettiğin sürece, evliliğin daha lezzetli olmaya devam edecek, öncelikle onu söyliyeyim...
Nihayetinde hepimizin ailesi var, aile konusu hassas... et, tırnak davası bu... karıştırmaya gelmez..
Ben eşimin iyi bir baba olacağını az bucuk tahmin ediyordum ama bu kadar mükemmel olcacağını tahmin edememiştim doğrusu .... Maşallahhh diyeyim....:nazar::nazar::nazar:
Gelir işten şöyle sağlam, içten bir şekilde babacım, oğlum der, hasret giderir... sonra sıra bana gelir, hatunum naber, iyimisin, günün nasıl geçti der....

Yemek faslında, çay faslında hep birlikte dipdibe çekirdek ailemizle çooookkk mutluyuz, çocuk olmadan öncede mutluyduk ama çocuk olunca tadından yenmiyor... :nazar:

Tek önerim eşinle lohusalık hakkında konuş, hassas olacağım, kırabilirim, çok çabuk kırılabilirim, lütfen bu süreçte yanımda ol de....

O süreçten sonra anlayacaksın hakiki balı şerbeti :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Hayatımda neşe yokmuş diyeceksin, evlat çok farklı bişey, Rabbim isteyen herkese nasip etsin Aminnn

Doğumdan sonra değişmeler oluyor bazen evet bu inkar edilemez.
Değişme olup olmaması sizin elinizde ama.
Umursamaz bebeğinizi ilk plana koyarsanız değişebilir.
Hayatınızın odak noktası yapmayın bebeğinizi.
Eşinize de zaman ayırın bebekten önce olduğu gibi.
Egemciğime katılıyorum .Lohusalık döneminde aman bebeğin ağlamasına uyanmasın sabah işe gidecek diye
ayrı yatılıyor.Bu da soğukluğu doğuruyor.
Ben hiç ayrı yatmadım mesela.
Sezeryanlıydım.Eşim beşiğin olduğu tarafta yattı.
Sabah erkenden işe gidecek olmasına rağmen beni tutar kaldırır doğrultur sonra bebeğimizi verirdi emzirmem için.
Gece kaç kere hep böyle kalkardık.
Hep yardımcıydı saolsun.Bu konuda eşim birtanedir.
Sizde sorumlulukları asla tek başınıza üstlenmeyin.
O çocuk zembille inmedi.
Babası da ilgilenecek.Bazı şeyler yapacak.
Siz emzirin ona verin gazını o çıkarsın mesela.
Biz öyle yapardık.Öyle öyle alıştık.
Çocukla ilgili eşinizin de çabalamasını sağlamanız lazım bu şekilde.
Böyle ilerlerseniz değişme olmaz :13:
Mutlu sağlıklı huzurlu günler diliyorum üçünüzede ama öncesinde size hayırlı sorunsuz doğumlar ...:31:

Bence lohusalık sendromu diye birşey yok ;bu sendrom kadının doğumdan sonra çevresınden
aldığı tepkilerle oluşuyor..Devamlı bebek görmeye gelen ve uzmanlık taslayan ,herşeye karışan
birsürü misafir,eve gelsin diye can attığın ama gelince uzanıp yatmak isteyen ilgisiz bir eş,
emzirirken göğüs yaraları,gazlı bebek,uykusuz yorgun günler,birsürü sorumluluk ..Stres...
Derken kadın doğal olarak ''ne yaptım ben ''oluyor resmen ve nasıl oluyorsa da eşler
strese girip sorumluluğu ağır buluyor o da ayrı bir saçmalık ..
Yapman gereken eşin eğer çocukla ilgilenmeyi istemiyorsa çaktırmadan ona küçük görevler
vererek bebeğine temas sağla -ev işini yardım edenlerle paylaş yükünü hafifletmeye çalış-
eşine gün içindeki yaşadığın stresi anlatma - gece dahil herşeyde de çocuğun tek senin
olmadığını fark ettir ..Mesela bazı kişiler hemen ''eşin çalışıyor ayrı odada yatsın yazık uyuyamaz''
diyorlar..Kesinlikle ona bu fırsatı verme ..Bebek uyuduğu anda uyumaya bak sen de..
Gazla birlikte bir 3-4 ay kötü ve zor geçebilir..Eşini fark ettirmeden yönlendirmeye çalış ,
ama kıyaslama başka babalarla falan ..Zorlamadan,sakince yardımcı olmasını sağla ve
kesinlikle ayrı yatmasına da izin verme ..

Back
X