• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba sevgisi görmeyenler

Benim babam bizi küçüklüğümüzde hep dövdü, psikolojik şiddet de uyguladı. Nerede görse azarladı. Bunu abartı sanarsınız ama değil. Şimdi bile beni görmesin diye odamdan çıkmıyorum. Gördüğünde hemen azarlamaya başlar kızacak bir şey bulur. O kadar ezdi ki bu yaşıma kadar. Bahane değil ama hiç kendime güvenim olamadı bu yüzden. Hep ezik hissettim. Başkalarının çocuklarıyla öyle güzel konuşur espiriler yapar sohbet eder ki onlarla. Benimle bir kere oturup sohbet etmemiştir. Babamın olduğu bir ortamda konuşurken öyle kasılıyorum ki. İsteyerek olmuyor. Kendimi aptal gibi hissediyorum ezik gibi.. Ailece bir yere gittiğimizde ya da biri geldiğinde en özgüvensiz benim. Çevremizdeki herkesin babası kızlarıyla o kadar ilgili ki... Evlatlarını dinliyor herkes değer veriyor. Bizim evimizde biz hep aşağılandık. Fiziksel psikolojik şiddet gördük sürekli ve benim babam çok eğitimli bir insan. Dışarda herkes kibar Ne kadar iyi der. Halbuki evin içinde neler yaşadık biz, küçükken moraran yerlerimiz mi olmadı, yolun ortasında herkesin içinde yanlış yoldan yürüdüğüm için bağırıp azarlayıp rezil etmediği mi... Bir kere markette beni göremedi diye herkesin içinde tokatlamıştı beni. Bunları unutamıyorum, aşamıyorum, belki bir başkası aşabilir ama ben aşamıyorum. Daha neler yaşadım yazsam sayfalar yetmez. Şu an bunları hıçkırıklara boğulmuş bir halde yazıyorum. Kendimi öyle değersiz hissediyorum ki, arkamda bir baba desteği hissedemedim hiç. Bir hata yapsam beni savunmayı bırak adam yerine koyacak bir babam olmadı. Ben bunlarla yaşayamıyorum, aşamıyorum da bunları...

Abartı sanmam çünkü ben de benzer şeyler yaşadım. Ve fiziksel, psikolojik şiddet gördüm. Babam eve para getirmezdi, bize harçlık vermezdi. Gördüğü bir çocuğa para verirdi. Babam beni bir yere göndermez eve hapsederdi. Kendisi gezmeye giderdi. Unutulmuyor ne yazık ki.

Babasından sevgi görmeden kendini yetiştirebilen her kız çocuğu Amazon gibidir..

Onlar öyle olur olmaz şımarıklık yapamazlar.
İstediklerini yere tepine tepine elde edemeyeceklerini bilirler.
Onlar bilirler ki istediklerini ancak kendileri tırnaklarını kazıya kazıya elde edeceklerdir.
Başına kötü bişey gelse arkadalarında dağ gibi duran babalarını hissetmezler.
Bilirler ki ben o duruma düşersem kendi kendime bu durumdan çıkabilirim, çıkamayacağını düşündüğü yerlerde ağlamak yerine akıllarını kullanır girmezler.
Bu hayata 1-0 yenik başlasalar da giderek daha güçlü olurlar.
Hayatla mücadele etmeyi öğrenirler.
Kötüyle tek başına mücadele etmeyi öğrenirler.
Tek başına ayakta durmayı hatta yetmedi annesini ailesini ayakta tutmayı da öğrenirler.
Küçük şeylerle mutlu olmayı bilirler.
İleride sorumluluk sahibi evine düşkün bir adamla evlendiklerinde o adamın değerini de bilirler.

Tüm amazonlara selam olsun.

Türk kadını aslında birer amazondur. Yaşamları boyunca çektikleri dertleri sineye çekip, tek başlarına mücadele verdikleri için.
Ayakta durmasına engel olanlara karşı, yeniden ayağa kalktığı için.
Erkeklerden güçlü olduğunu emeği ile gösterdikleri için.
Ve gerçekten de erkeklerden güçlü oldukları için.
İşte erkekler de bunu bildikleri için, yeni amazonların yetişmesini istemezler.
Buna rağmen yeni amazonlar, bu erkeklerin ürünüdür.
Bu sadece ülkemizdeki kadınlar için geçerli değil tabi.
Tüm ezilen, yıpratılan, elinden özgürlüğü alınmaya çalışılan kadınlar için geçerli.
Unutulmamalıdır ki özgürlük bizim elimizde tuttuğumuzdan çok daha fazlasıdır.
Onlar sadece yapraklarını koparırlar, köklerini sökemezler.

Benim babam da eve para getirmezdi ama annem çalıştığı için böyle durumlarla karşılaşmadık. Gerçekten çok zor zamanlar yaşamışsınız. Şuan okuyor musunuz? Bir kadın mutlaka okumalı, kendini kurtarmalı. Umarım kardeşiniz mantıklı düşünür ve gelir. Polise gittiniz mi? Kayıp ilanı verdiniz mi? En azından tedavi görüp hayatına devam edebilir o çocuk.
Polisler umursamiyolar bulsalarda birakiyolar

Back
X