Baba Sorunu - Siz Olsaydınız?

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Yaptığım şeyin doğruluğunu kafamda tartıyorum bir sonuca varamıyorum. Bi yandan içim rahat bi yandan huzursuzum.

Kendinizi bildiniz bileli sorunlu bi aileniz var. Babanızın alkol sorunu var. Anne baba arasında şiddetli geçimsizlik var. Baba kavga sırasında fiziksel şiddet uygulamıyor ancak sözlü şiddet, küfür had safhada. Arada sizde nasibimizi alıyorsunuz.

Annenizle babanız kavga ediyor, babanız annenizin üstüne yürüyor. Önüne geçip "anneme böyle davranamazsın, üstüne yürüyemezsin" der misiniz?

Sonunda dayanamadım ve önüne geçtim. Küçüklüğümden beri yapmak istediğim bişeydi. Dayanamadım artık.

Bi yanım karışmasaydın diyor çünkü bir sürü huzursuzluk çıkacak bundan sonra 7 ay sonra evleniyorum muhtemelen aylarca konuşmayacağız.

Bi taraftan annemin strese üzüntüye bağlı bir sürü hastalığı var onun üzülmesini istemiyorum ona bu şekilde davranmasını da istemiyorum artık.

bence geç bile kalmışsın
baban olması her halükarda "saygı göstermek" demek değil
ben olsam çok daha önce neler yapardım...

bence geç bile kalmışsın
baban olması her halükarda "saygı göstermek" demek değil
ben olsam çok daha önce neler yapardım...
Karşısına geçecek kadar gözümü karartamazdim eskiden. Kincidir, sözlü şiddeti boldur. Benimle kavgaları daha büyür çünkü susmam kapanmayacak yaralar açmamak için çok karşısına dikilmezdim.

Bi süredir ses çıkartıyorum zaten korkmuyorum ondan. Ama karşısına dikilmek bugün olacakmış.

Az bile bence.. Annem bir yana dünya bir yana.. Feriştahı gelse annemin üzerine yürüyemez. Babaysa babalığını bilsin.

Annemin daha çok üzülmeyeceğini bilsem neler yaparım. Kesinlikle bu zamana kadar susmazdım hep o engelledi. Daha küçüktüm boşan diye kaç kere söyledim.

Ama ben gidicem onlar aynı evde yaşayacak hala.

üzüldüm; strese bağlı hastalıklar dedimiz ya..

nedir bu annelerimizin, kadınlarımızın çektiği...

ama sorsan en iyi müslüman onlar; ah, ah...

Annemin daha çok üzülmeyeceğini bilsem neler yaparım. Kesinlikle bu zamana kadar susmazdım hep o engelledi. Daha küçüktüm boşan diye kaç kere söyledim.

Benim de babadan yana yüzüm gülmedi, o yüzden sizi anladığımı düşünüyorum.. Ben de boşan diye yalvardığım günleri bilirim.. Yalnız üstüne yürüme gibi bir durumda annem yapma dese bile inanın dinlemezdim. Siz gidince belki anneniz de boşanmayı tercih edecektir, genelde anneler düğün aradan çıksın ele güne karşı kızım mahcup olmasın diye düşünebilir, belki o da bu şekilde düşünüyordur, konuştunuz mu bunu ?

iyi de gerektiğinde manevi olarak annenin yanında olmayacak mısın?
benim görümcem de evli mesela
kayınpederimi de çoooooooook severiz
ama olur da birgün böyle birşey olursa
çocukları kök söktürür ona
sadece öz çocukları da değil
ben de, damadımız da....

Aynı sıkıntıları bende oldukça uzun zamandır yaşıyorum. Ve her zaman annemin önüne geçtim. Anneni koruman kesinlikle hata değil çünkü bazen annemin bazi şeylerden vazgeçtiğini düşünüyorum. Koruma içgüdüsü ağır basıyor. Ben evleniyorum annem tek kalacak diye sakın düşünme. Bir sıkıntı olduğunda calabilecegi bir kapı olursun.. Herşey yoluna girer allahın izniyle. Sen canını sıkma sadece önüne bak. Bazi insanları degistiremezsin malesef ki.. Hakkınızda/hakkımızda hayırlısı olsun.

Yaparım, fazlasını da yapardım.
Dayak yeme riskini bile göze alır cevap da verirdim.
İyi yapmışsın sen de.

üzüldüm; strese bağlı hastalıklar dedimiz ya..

nedir bu annelerimizin, kadınlarımızın çektiği...

ama sorsan en iyi müslüman onlar; ah, ah...

Bu kadar bilenmemin sebebi bize yaşattıkları kadar annemin böyle hasta olması. Babamın çok etkisi var çünkü.

Artık ezdirmem onu. Aklım çıkıyor anneme bişey olacak diye.

Reactions: KV_
Bugune kadar sessiz kaldiginiz hata, annenin kendini ezdirmis siz onu ezdirmeyin, en azindan bundan sonrasi icin babaniz annenizi yalniz ve savunmasiz gormesin, evlenseniz de gitseniz de annenizin elini asla birakmayin.

Yok düşünmüyor. Yani nasıl desem araları iyi ise bi sıkıntı yok. Ama kavga edince bambaşka biri oluyor ve bu çok sık oluyor. Normal karı koca gibi değiller zaten ayrı yatarlar falan. Kopuklar aslında ama değiller. Ben küçükken bosanacakmis ananemler engellemiş. Şimdi iki kardeşim daha var. Zaten yaslandilar bosanmazlar artik.

O üzülmesin diye sustum hep. Artık susamiyorum.

Asla bırakmam tabiki. Ne annemi, ne kardeşlerimi. Ama yanında olup müdahale edemem ki o an aklım kalır. Bişey olursa alırım yanıma bırakmam.

Iyiki yaptin gec kalmistin demiyorum cunku caresizligini biliyirum bende hep babamdan korkan biri oldum bazen diyorum belki vakti zamaninda katsina dikilecek cesaretimiz olsaydi ne anneme ne bize bunca eziyeti yapmayacakti

SAna nasil dacranirsa davransin 7 ay icinde annenin arkasinda okdugunu hissettir ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…