Baba Sorunu - Siz Olsaydınız?

Bugune kadar sessiz kaldiginiz hata, annenin kendini ezdirmis siz onu ezdirmeyin, en azindan bundan sonrasi icin babaniz annenizi yalniz ve savunmasiz gormesin, evlenseniz de gitseniz de annenizin elini asla birakmayin.

Aslında sessiz kalmadım. Yeri geldiğinde veririm cevabımı. Ama ikisi kavga ederken karışmadım. Annem çatır çatır kavga eder, kendini ezdirmez pek altta kalmaz. Ama çok üzülür kavga edince. Dayanamıyorum üzülmesine artık.
 

Babamdan korkmam ben. Sadece annemi üzmemek adına susarım. Çünkü konuşmaya başlarsam susmam sert konuşurum. Annem istemiyor bunu.

Ezdirmem, ezdirmeyeceğimi bilir zaten ama karşısında ilk defa gördü öyle.

Bilmiyorum buradaki cevaplar çok iyi geldi. Hakkımızda hayırlısı olsun.
 
yolda kadına hakaretler savuran birini görsem sarhos kendimi zor tutarım .o senin annen tabiki ilk sen müdahale edeceksin. sükür ailemde öyle seyler yok ama babam anneme yada annem babama kırıcı sekil davrandıgında ikisinede diyorum üzdün bu davranısım kötü diye . ve yararlı oldugunu gördüm
 
O zaman başka çarem yok diyip katlanıyor demek ki.. Kardeşlerin de varsa boşanmayacak demektir zaten.. Umarım baban düzelir gerçi ben insanların düzeleceğine inanmam ama bir umut işte..
 
O zaman başka çarem yok diyip katlanıyor demek ki.. Kardeşlerin de varsa boşanmayacak demektir zaten.. Umarım baban düzelir gerçi ben insanların düzeleceğine inanmam ama bir umut işte..
Boşanmaya baştan beri cesareti yok. Maddi olarak bağımlı değil çok şükür annem büyüttü bizi ama cesaretsiz.

Yaşlandıkça daha azaldı aslında kötü huyu gücü yok çünkü eskisi gibi. Daha da yaşlanmasi lazım bu günlerin geride kalması daha doğrusu azalması için. Duzeltmez öyle bi ümidim yok benim. En azından küçük kardeşim benim yaşadıklarımı yasamayacak.
 
Ekonomik özgürlüğü de varken keşke biraz da cesareti olsa da hiç değilse ömrünün geri kalanında mutlu olsa.. Benim annem de başta cesaret edemedi o da çalışıyordu ama babamın son bir hatasında bitirdi, tak etti canına çünkü artık.. Şimdi o kadar memnun ki anlatamam, keşke en başından ayrılsaydım diyor :) Biraz da kardeşlerin var diye ayrılmıyordur belki bilemedim..
 

Ne mutlu annenize çok mutlu olsun inşallah. Benimki çocuklar babasız kalmasın derdinde biraz. Sonra babamın sorun cikarmasindan korkar falan. Keşke cesaret etseydi çok onceden.
 
Tüm yorumları okudum. Annenizin maddi özgürlüğü de varmış boşanmayı düşünmüyorsa memnundur halinden. İlk mesajda evet iyi yapmışsın diye düşündüm ama sonradan vazgeçtim. Karışmayın bir daha sonra siz kötü olursunuz. Babanız boşasa anneniz size sizin yüzünüzden der. Anneniniz boşansa babanız sizi suçlar. Onlar böyle alışmışlar elleşmeyin bence.
 

Kısmen haklısınız. Memnun değil ama adım da atmıyor. Kötü ben olur muyum? Olma ihtimalim var.

Varsın kötü olayım. Pek umrumda değil bu saatten sonra. Kör topal ilerlesinler onda sıkıntı yok ama o kadar üzmesini kaldıramıyorum artık.
 

Ben kendi tecrübeme istinaden yazdım.
Tek fark benim annemin maddi özgürlüğünün olmaması.
Aldatma alkol psikolojik ve fiziksel şiddet her şey vardı. Araya girince erkeğimsinin tepkisi "annenizle benim aramda size ne oluyor?" oldu. Araya girince hiçbir şey değişmiyor. Ben kendi hallerine bıraktım mesela. Çünkü annem hiç adım atmadı atmazda. Bir insan kendi için iyi olanı seçmiyorsa ben ne yaparsam yapayım öyle devam edecek.
Pes ettim yani. Kendimi kurtarmaya baktım.
 
Ben coktan onune cikmistim. Bari artik anneniz gun yuzu gorsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…