- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi sonbaharisevenkiz
-
Arkadaslar merhaba. Ben baba tarafını hiç sevmiyorum. Bana on yargiyla bakabilirsiniz belki ama benim için olmasa daha iyi olur diyebilecegim insanlardan oluşuyor. Anneme çok cektirdiler annemin ailesine. Çocukken o kadar huzursuzluk o kadar gerilime şahit oldum ki. Baba tarafı babaanne dede hep bencil güya kendilerine kalsa bi disiplinliler sadece bu değil bebekken beni hiç sevmediler zaten diğer kuzenim göz bebeği ben kimse değildim onlar için. Doğmuşum hastaneye gelmemişler. Bi kere eve gelmemişler beni görmeye. Annemi aglattiklarini hiç unutmuyorum. Bi halam var o başka şehirde 10 kere bile görmedim onu olmasa bile olir benim için. Babam zorla babaannemlerle gorusturmek istiyor beni. Bayramda goturecek falan benim içim nefret dolu onlara sevmiyorum. Anneme dedikleri aklıma geliyor ve kinimi yenemiyorum sempatik gelmiyorlar. Sizce haksız miyim saygı duy diyenler olacak ama o kadar kötü şeyler oldu ki gözümün önünde duyamıyorum artık
Ilımlı adım atamıyorum ki keşke sizin gibi olsam. Baba tarafı anneme karşı babamı dolduruyordu babaannemin sahte sahte ayrıl diye ağlamasını hatırlıyorum ben ta 5.ci sınıfa giderken. Bebekken gelmemiştir hastaneye bile neyim ki ben öcü muyumacaba sen onlara soğuk davrandığın için onlar da soğuk davranıyor olabilirler mi? mesela benim halalarım ben onları arayıp sorana kadar beni hiç aramadılar ben büyürken ( annemle babam ayrı, ben annemle büyüdüm). Ne zaman ben bilinçlendim, ya dedim benim baba tarafım da var. Bayram seyranda aradım, ziyaretlerine gittim sırf yüz yüze nasıl tavır takınacaklarını görmek için. Aslında benden çekindikleri ve bu zamana kadar aramadıkları için pişmanlık duygusuyla uzak durduklarını gördüm. Senelerdir görüşüyoruz artık, aramızda sıcak bir bağ oluştu. Sen ılımlı bir adım attın mı hiç=?
20 yaşındayım 21 olacağım :)sevmeyebilirsiniz, mümkün olduğu kadar uzak durun. bende sevmem sizle aynı sebeplerden dolayı ve mümkün olmadığı sürece de görüşmem, yaşınız kaç babanıza itiraz etme durumunuz var mı bilmiyorum ama uzak durun
Seviyeni belli ederdin onlardan olmadığını bu yaşta daha bilinçli ve mantıklı olduğunu aöa sen bilirsin saygıda kusur etmek sana kalmış :)Peki doğumuma gelmemiş onu geçtim eve bile gelmemisler ve en güzel yaşlarım kavga gurultuyle geçti. Saygı mi duyayım :)
Zorla babam gorusturuyorsevmek zorunda değilsin ki. neyi dert ediyosun.?
İnsan psikolojisi işte unutamıyor bazen tabiki gidip te bi saygısızlik yapmam ama hani aman kirilmasinlar şöyle böyle diyede düşünemem :)Seviyeni belli ederdin onlardan olmadığını bu yaşta daha bilinçli ve mantıklı olduğunu aöa sen bilirsin saygıda kusur etmek sana kalmış :)
Anne tarafı benim canım ciğerim :)ben çekirdek aile dışı kimseyi sevmiyorum :)
20 yaşındayım 21 olacağım :)
Aynı şehirdeyiz zaten ankaradayKen görüşmüyoruz ben gitmiyorum bahane buluyorum okulum var derslerim var diye ama babam yazlığa götürmek istiyor onların yazligı var bayramı oeda gecirelim diyor zehir olacak bayram bana :)bence babanıza itiraz edebilecek ve gitmeyecek bir yaştasınız.
Ben o yaşlarımda gitmek istemiyorsam bir yere gitmiyordum :)
iş okul arkadaş bir bahanem vardı hep babamı da kırmadan hallediyorduk işte.
sende öyle yapabilirsin, babanı da üzmeni istemem aynı şehirde misiniz eğer şehir değiştirmeyeceksen babanlarla beş dakika gidip işim var arkadaşlarla deyip çıkabilirsin de
Soğuk oluyorum zaten ankara'da bi kere bile gitmiyorum hep bahane buluyorum okul var falan diyeSen doğduğunda olanların kinini tutma.eğer annene yaptıkları şeylerden kızgınsan sen değil annen onların hakkından gelmeli sen taraf olma,bazı insanlar bencildir ne yapsan değişmez bunu kendine dert edeceğine onlar gibi davran aynı karşılığı ver.soğuk ol, meslek sahibi ol onlar senin,kapina gelsin.sen değersiz değilsin.
acaba sen onlara soğuk davrandığın için onlar da soğuk davranıyor olabilirler mi? mesela benim halalarım ben onları arayıp sorana kadar beni hiç aramadılar ben büyürken ( annemle babam ayrı, ben annemle büyüdüm). Ne zaman ben bilinçlendim, ya dedim benim baba tarafım da var. Bayram seyranda aradım, ziyaretlerine gittim sırf yüz yüze nasıl tavır takınacaklarını görmek için. Aslında benden çekindikleri ve bu zamana kadar aramadıkları için pişmanlık duygusuyla uzak durduklarını gördüm. Senelerdir görüşüyoruz artık, aramızda sıcak bir bağ oluştu. Sen ılımlı bir adım attın mı hiç=?
Elbette bir nedeniniz vardır sizin de güçlü bir nedeniniz sevmemek içinBen babamı sevmiyorum. Otomatikmen baba ile geçen hiçbi şeyi sevmiyorum.
Dediğiniz çok mantıklı. Ama olaylar şiddetliydi bayaKimseyi sevmek ve saygı duymak zorunda değilsiniz, bu insanlar yakın akrabanız bile olsa, içiniz almıyorsa almıyordur.
Sadece şunu iyi ayırt etmek gerekiyor; babanın hatırına bazı yönlerine göz yumarsın deden ve babaannenin. Atıyorum, ellerini öpmezsin, ama selamlaşır "İyi günler" dersin.
Soğukluğunu hissettir, hakkındır; ama tamamen itme onları, baban kırılır.
Gerçi olayların şiddetini de bilmiyorum ama, en normal tepki aralığı böylesi sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?