Babaannemle yıllar sonra karşılaştım ve..

Bence de . Eğer grçekten özleselerdi beni çok seviyor olsaydı mutlaka bulurdu. Öylesine söylenmiş olabilir. İşin bi de bu yönü var. Yarın öbürgün düğünüm, nişanım olacak çağırsan bi türlü, çağırmasan bi türlü. Annem hala kırgın onlara gelirlerse morali bozulacaktır. Daha çok sorun açarlar başıma diye düşünüyorum bende :31:

zor günlerde yaninda olmuyan, mutlu günündede yaninda olmasin derim.

Belki büyük zorluklarla büyüdük, ama cokda güclü olmayi ögrendik dimi?

Sen anneni el üstünde tut, hayata yine positif bak canim. Dedigin gibi büyüdük, artik ihtiyacimiz yok onlara.

Evet gerçekten öyle. Annemle arkadaş gibiyiz zaten baba yokluğunu hiç hissettirmedi sağolsun :) İhtiyacımız yok onlara haklısın canım

Yerinde olsam yüzlerine bakmam.. Çok mu yalnız kaldınız da kapısını çaldınız bu kalpsiz insanların? Uzak dur canım.. Bunca zaman yanında olmadı da bundan sonra olsa ne yararı olacak sana? Hiç bulaşmasaydın keşke.

Yerinde olsam yüzlerine bakmam.. Çok mu yalnız kaldınız da kapısını çaldınız bu kalpsiz insanların? Uzak dur canım.. Bunca zaman yanında olmadı da bundan sonra olsa ne yararı olacak sana? Hiç bulaşmasaydın keşke.

Ben bulaşmazdımda annem ısrar etti işte..Görüşmeyeceğim zaten böyle karar aldım, sizlerinde yorumlarınızla :)

Dogru karar vermissin. O kadar deyerliysen onlar sana ulasmaya calisir. O babani Allah bildigi gibi yapain.

Dogru karar vermissin. O kadar deyerliysen onlar sana ulasmaya calisir. O babani Allah bildigi gibi yapain.

Zaten hakkımı onlara asla helal etmiyorum. Allaha havale ettim babamı da . Babaannem uğraşsa bile babam o benim çocuğum, eşim karışma diyebilirdi . Herkesin derdi çeşit çeşit işte :31:

Ben yıllar sonra aradım babamı. Sen benım babamsın hesap sormayacağım sana görüştüğümüzde dedim, çekinmesin diye. Ama o yine de kandırdı beni arayacağım dedi aramadı hiç. Bunları düşündükçe kinim arıyor :19:

Senin gibi iyi kalpli bir evladı kaybetmiş baban.sen anneciğinle mutlu ol .onlarıda Allaha havale et.

Senin gibi iyi kalpli bir evladı kaybetmiş baban.sen anneciğinle mutlu ol .onlarıda Allaha havale et.

Böyle gördüğün için sevindim çok teşekkür ederim :16: Evet haklısın , öyle yaptım zaten umrumda değiller :31:

Kendini onların yanında iyi hissediyorsan git ama kendini kötü hissediyorsan gitme ,önemli olan onlar değil sen, çünkü emek yok,çaba yok
sana kötülük yapmalarından korkarım ,annenin boşanmalarına engel olmamışlar sonuçta

Son düzenleme:
Kendini onların yanında iyi hissediyorsan git ama kendini kötü hissediyorsan gitme ,önemli olan onlar değil sen, çünkü emek yok,çaba yok
sana kötülük yapmalarından korkarım ,annenin boşanmalarına engel olmamışlar sonuçta

Yok iyi hissedeceğimi sanmıyorum. Kötülük yapabilirler, yapmasalar bile mutlaka geçmiş açılacak ve canım daha çok yanacak :31:

O halde gitme ,kim annesine laf söyletir ki başka insanlarla mutlu ol bence,benimde üvey dayılarım var baktım bana olumsuz konuşuyorlar hemen kontağımı kestim
Yok iyi hissedeceğimi sanmıyorum. Kötülük yapabilirler, yapmasalar bile mutlaka geçmiş açılacak ve canım daha çok yanacak :31:

Merhabalar..
Derdimi anlamanız için kısaca yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum. Benim annemle babam ben 1 bucuk yaşında ayrılmışlar. Babam en son 6 yaşında görmüş beni eniştem götürürmüş hep iş yerine. En son götürdüğünde 'bir daha getirme Shannayı işim gücüm var benim' demiş. Bi daha da hiç gitmedim , aramadı da..Sonra ben büyüyünce bi dönem psikolojik sorunlarım oldu babamı aradım o dönem bekle bir hafta içinde arayacağım seni dedi, aramadı hiç. Aynı yerdeyiz yolda karşılaşıyoruz, hiç bakmıyor bile. Babannemler, halamlar da aynı şekilde.
Bugün annemle markete gittik ve yıllar sonra babaannemi gördük. Annem 'git halini hatrını sor' dedi. Baştan istemedim ama 'onlar utansın, sen insanlığını yap büyüğün o çok baktı seni görünce git konuş bişey olmaz' dedi. Gittim konuştuk çok sarıldı. ''Niye gelmiyosun bize gelsene ''dedi. Normalde benim yerimde başkası olsa bunca yılın hesabını sorardı. Çünkü annemle babamın ayrılmasında çok katkısı olmuş. Anneme çok hakaretler etmiş, babam bebekken beni sevince 'sevme onu' diyomuş. Ama ben hiç bişey demedim.
Sonra annemle konuştuk babaannem beni çağırdı ama ben pek gitmek istemiyorum. Çünkü bizde kal diyecek ben kalamam. Annemi kötüleyecekler, biliyorum kendilerini haklı çıkarmak için daha çok moralim bozulacak. Sitede büyü, muska yasak olduğunu biliyorum ama bu ayrıntıyı belirtmem gerek bu tarz şeylere çok inanan insanlar. Zamanında kaç kişiye iftira atmışlar. Şimdi olurda bana da bu tarz bişey olursa üzülürüm, başım ağrır. Annemde dedi ki bayramlarda falan bir saatliğine gidersin, daha iyi olur. Bu yaşıma kadar kendilerinden hiç bir şey görmedim içimde kırgınlık var.
Bende böyle düşünüyorum mesafeli olmak istiyorum. Sizce haksız mıyım ? Bugün konuşmakla iyi yaptım mı ?

cnm bizde böyle bi sorun yaşadık.şu an ben de babannemle dedemle halamla görüşmem.bizim ailemizi dağıtmaya çalıştılar ama başaramadılar.bize yapmak istedikleri şeyi şimdi kendi çocuklarının torunlarının başına yani halamın çocuğuna yapıldı.ailesi dağılmak üzere.ben bu dünyada başkasına yapılanın kendi başına gelmeden ölmeyeceğini çok iyi gördüm.o yüzden küçüklük sende kalsın.sen gene halini hatrını sor babannenin.yarın öbür gün vicdan azabı çekme.çünkü insanoğlu her an doğru şeyleri düşünmüyo doğru olduğunu sonradan fark ediyoruz.

O halde gitme ,kim annesine laf söyletir ki başka insanlarla mutlu ol bence,benimde üvey dayılarım var baktım bana olumsuz konuşuyorlar hemen kontağımı kestim

Evet en doğrusu bu canım teşekkür ederimm :16:

cnm bizde böyle bi sorun yaşadık.şu an ben de babannemle dedemle halamla görüşmem.bizim ailemizi dağıtmaya çalıştılar ama başaramadılar.bize yapmak istedikleri şeyi şimdi kendi çocuklarının torunlarının başına yani halamın çocuğuna yapıldı.ailesi dağılmak üzere.ben bu dünyada başkasına yapılanın kendi başına gelmeden ölmeyeceğini çok iyi gördüm.o yüzden küçüklük sende kalsın.sen gene halini hatrını sor babannenin.yarın öbür gün vicdan azabı çekme.çünkü insanoğlu her an doğru şeyleri düşünmüyo doğru olduğunu sonradan fark ediyoruz.

Bugün halini , hatrını sorduğum için pişman değilim. Ama daha çok canımın yanmasını istemediğim için görüşmeyeceğim. Belki bayramda falan gider 1 saat durur gelirim fazla muhattap olmadan. İnsan yaptığını mutlaka çekiyor bir gün dediğin gibi :31:

shanna canım hiç gerek yok ya. mutlaka derin bir şekilde eksikliğini hissediyorsun ama görevini yerine getirmedilerse senden de bişey bekleyemezler. annen kim bilir ne zorlukla büyüttü seni zamanında destek olmayıp şimdi kocaman kızken sana hzursuzluktan başka bişey vermezler

Bugün halini , hatrını sorduğum için pişman değilim. Ama daha çok canımın yanmasını istemediğim için görüşmeyeceğim. Belki bayramda falan gider 1 saat durur gelirim fazla muhattap olmadan. İnsan yaptığını mutlaka çekiyor bir gün dediğin gibi :31:

dediğin gibi yap sonuçta yapılan iyilikler sana kalır.ben de babannemle dedemle görüşmüyorum halamla asla görüşmem.ama babannemle dedemi aramak istiyorum yaşlandılar bayaa bi.ama bu defa arayınca gene babama benimle ilgili yalan söylerler diye arayamıyorum.benim de aklım karışık bu durumdan :50::50:

shanna canım hiç gerek yok ya. mutlaka derin bir şekilde eksikliğini hissediyorsun ama görevini yerine getirmedilerse senden de bişey bekleyemezler. annen kim bilir ne zorlukla büyüttü seni zamanında destek olmayıp şimdi kocaman kızken sana hzursuzluktan başka bişey vermezler

Eskiden daha çok hissediyordum eksikliklerini. Bugüne kadar aklıma bile gelmiyolardı :) Evet huzurumu kaçırırlar diye düşünüyorum bende . Yine yolda görünce konuşurum, belki bayramda giderim ama fazlası olmaz :50:

dediğin gibi yap sonuçta yapılan iyilikler sana kalır.ben de babannemle dedemle görüşmüyorum halamla asla görüşmem.ama babannemle dedemi aramak istiyorum yaşlandılar bayaa bi.ama bu defa arayınca gene babama benimle ilgili yalan söylerler diye arayamıyorum.benim de aklım karışık bu durumdan :50::50:

Beni de korkutan annemle ilgili kötü şeyler söylemeleri. Sonuçta kendilerini mutlaka aklamak zorundalar bi şekilde. Kimse kolay kolay 'ben hatalıydım' demiyor ki. Keşke kabullenebilse insanlar yaptıklarını o zaman daha dürüst olurlar. Bana dürüstçe 'biz seni aramadık hatalıydık ' diyeceklerini bilsem belki herşey daha farklı olurdu. :31:

Beni de korkutan annemle ilgili kötü şeyler söylemeleri. Sonuçta kendilerini mutlaka aklamak zorundalar bi şekilde. Kimse kolay kolay 'ben hatalıydım' demiyor ki. Keşke kabullenebilse insanlar yaptıklarını o zaman daha dürüst olurlar. Bana dürüstçe 'biz seni aramadık hatalıydık ' diyeceklerini bilsem belki herşey daha farklı olurdu. :31:

belki bu dünyada kabul edemezler yaptıkları hataları.böyle yapmış olmaları kendilerinden kaçtığını gösteriyo.bu dünyada kaçabilirler ama öldükten sonra kimse kimseden kaçamayacak.o yüzden burdan çok, öldükten sonra verilecek hesap önemli.

Eskiden daha çok hissediyordum eksikliklerini. Bugüne kadar aklıma bile gelmiyolardı :) Evet huzurumu kaçırırlar diye düşünüyorum bende . Yine yolda görünce konuşurum, belki bayramda giderim ama fazlası olmaz :50:

zor şeyler canım yaşamadım ama öğrencilerimden o kadar üzülen var ki :(

annen dünyanın en kötü insanı bile olsa ağızlarını açmaya hakları yok.

o kadar düşünüyorlarsa şimdiye kadar nerdeler ki. belki sen gitmesen gel bile demeyeceklerdi. annene helal olsun diyorum kadın hala seni düşünüyo, iyilik düşünüyor.

Back
X