- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Diziler de tuttu daha ne olsun :))Ne ilişkisi ya beni 25 sene aramamış bir babanın kızıyım. Evlilik hayatımda, iş hayatım da, sosyal hayatımda gayet iyi şükür. Bu tür genellemeleri doğru bulmuyorum
Bu da son yıllardaki çocuk psikolojisi akımın bir sonucu, keşke gerçekten psikoloji okuyabilse insanlar, çocukluk önemlidir ama hayatın bütünü değildir. İnsan psikolojisinde etkili yüzlerce faktör var, iki tane Gülseren Budayıcıoğlu kitabı okuyan kader motifi uzmanı kesiliyor
Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
asil boyle babalar varliklariyla daha cok rahatsizlik veriyorlar işte
hiç bu kadar saçma bir şey okumamıştım. Babamla iletişimim yok çok şükür sosyal hayatım da evlilik hayatım da çok iyi
asil boyle babalar varliklariyla daha cok rahatsizlik veriyorlar işte
icinde olmayan insanlarda vah tuh ah ah soyleymis boyleymis konusup duruyor.
niye hayatimdan bir manyak eksik diye kendi hayatimi mahvedeyim yani
iyi bir baban vardir vefat eder arkandan dag eksilir anlarim
hic olmayan dagin golgesi yok diye neden aglayalim yani
Baba sevgisi görmedim derken hep ayrı miydiniz yoksa beraberken mi ilgi sevgi görmediniz? İnanın ki sizin gibi her şeye rağmen başarılı iliskiler kuran insanları yürekten kutluyorumBaba sevgisi hiç görmemiş birisi olarak işte, sosyal hayatımda ve evliliğimde çok başarılı olduğumu söyleyebilirim. Tabii eksiklik olmadı değil. Ama zaten anne sevgisini de çok görmediğimden o zaman mağaramdan çıkmamam gerekirdi ama hayattayım ve hatta çokta pozitif biriyim. Bilemedim o sözü söyleyen kişi bence ağır travmalar yaşamış birinin sözü gibi geldi bana..
Sorunun kaynağını bulmuşsunuz ve artık ne istediğini bilen birisiniz . Sizi tebrik ederimBabamla ilişkim dalgalı çok kötü diyemem çok mükemmel asla diyemem.Bazı huylarını asla sevmiyorum anneme iş konusunda yardımcı olmaz genelde arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanır başka bir şeylere sinirlenip bizden çıkarır vb. Eski nişanlımı seçerken tamamen babamın eksiklikleriyle onun artılarını kıyasladım o davranışları o kadar sevmiyordum ki sadece kıyasım bunlar olmuş diğer eksikliklerini görememişim bile zaman geçtikçe aslında babamın ona göre daha iyi özellikleri olduğunu gördüm en azından küslük bilmeyen kinci biri değil ,hayatımızı kısıtlamaz bize güvenir ve gerçekten dürüst biri neyse o rol yapmıyor.Ben düşündükçe sorunu şunda buldum çevremdeki insanlar kötü oldukça diğer insanlardan daha az şey bekliyorsun.kırılmaya o kadar alışkınsın ki son raddeye gelmeden anlayamıyorsun. kıyaslama eşiğin bile düşüyor insanlar zaten böyle diye kabullenmeye çalışıyorsun. Artık kendime bu haksızlığı yapmak istemiyorum kötünün iyisini değil gerçekten en iyisini bulmak istiyorum (herkes için iyi farklı) .
Teşekkürler babamla annem ayrıydı ve bende akrabalarda ve bir arada yurtta kaldım çok küçük yaşlardan itibaren yani.. Güçlü olmayı seçmedim ama hayat şartları işteBaba sevgisi görmedim derken hep ayrı miydiniz yoksa beraberken mi ilgi sevgi görmediniz? İnanın ki sizin gibi her şeye rağmen başarılı iliskiler kuran insanları yürekten kutluyorum
Mutluluk ve başarının sırrını hiçbi zaman tek ögeye bağlamamak lazım. İnsanların değiştiremeyecekleri kırgınlıklara saplanıp mutluluk için kaçtı o tren psikolojisine girmelerini doğru bulmuyorum bu noktada.Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
Anlattginz ornek tamam bunu cogu insan biliyor tvlerde bile isleniyor artk ama cumle çok sığ ben bundan dem vurdum. Samimiyet kavrami cok yetersiz bu kotu durumu anlatmayaYani şöyle, iyi ifade edebilmek için abartılı bir örnek vereyim, diyelim ki kişinin kötü bir babası var adam tüm aileye eziyet etmiş anneye zulmetmiş çocukları sevgisiz büyütmüş. Kimi çocuk siner gördüğü bu düzeni kanıksar büyüyünce benzer ilişkiler kurar. Kimi çocuk da bi sebeple (çevrede iyi örnekleri de görmüştür, gözlem yapar, farkındalığı yüksektir vs) gözünü açar bu düzen yanlış diye tam tersi biriyle evlenir. Çocuğuna da bağlı yani.
Olabilir aslinda annem isten gücten hiç ilgilenmezdi hep dikdatör gibigdi 9 cocugun 9 numarasiyim anneminde babaminda 2. Evlili ligi ben ikisnin tek ortak cocuguyum babamla aşk yasardım resmen her istegim olurdu evin kucugu olmanin hep kaymagini yemişimdir ama annem abim ayrildigi icin onun cocuguna bakiyor suan annemde cocuk sevebiliyomus diyorum bazenBu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?