"Babalarıyla samimi olmayan kızlar, sosyal hayatta başarılı olamazlar"

Evet babasıyla ilişkisi kötü olup spsyal hayatta bunun hıncını ondan bundan çıkaran babasına benzeyen çok insan tanıdım. Mutlu olamıyorsa tamamen babasına benzediği için yani. Genelleyemem ama gözlemim bu şekilde benim

Diziler de tuttu daha ne olsun :))

rahatsiz eden sey neden kiz cocuklari sadece sanki biz gucsuz varliklarizda baba olunca bir guc geliyor
hic te oyle degil erkek cocuklari daha cok yenik basliyorlar bana gore abimden biliyorum
en basit ornegini vereyim kucuk cocukken herkesin babasi traş olmaya goturuyor abimi annem yada babaannem goturuyor diye yillarca tras olmaya gitmedi sac trasi yani
hep evde annem kesti mesela
baba eksikligi kiz cocuktan cok erkek cocuguna dokunuyor bence.
ama bizim toplum kiz cocuklariyla kafayi bozdugu icin bibisi olmiyinca kiz cocuklari bidi bidi bidi

Baba sevgisi hiç görmemiş birisi olarak işte, sosyal hayatımda ve evliliğimde çok başarılı olduğumu söyleyebilirim. Tabii eksiklik olmadı değil. Ama zaten anne sevgisini de çok görmediğimden o zaman mağaramdan çıkmamam gerekirdi ama hayattayım ve hatta çokta pozitif biriyim. Bilemedim o sözü söyleyen kişi bence ağır travmalar yaşamış birinin sözü gibi geldi bana..

hiç bu kadar saçma bir şey okumamıştım. Babamla iletişimim yok çok şükür sosyal hayatım da evlilik hayatım da çok iyi
asil boyle babalar varliklariyla daha cok rahatsizlik veriyorlar işte
icinde olmayan insanlarda vah tuh ah ah soyleymis boyleymis konusup duruyor.
niye hayatimdan bir manyak eksik diye kendi hayatimi mahvedeyim yani
iyi bir baban vardir vefat eder arkandan dag eksilir anlarim
hic olmayan dagin golgesi yok diye neden aglayalim yani

aynen öyle. Lafı geçtiğinde de çekinmeden söylerim bilmem kaç senedir görüşmüyoruz diye, hemen ama o aenin baban derler, ben de Babam bile olsa beni mutsuz edenin Hayatımda yeri yok, kimse kusura bakmasın derim. Cidden de öyle. Mutlu olmak için yaşanmalı, mutsuz olmak için değil.

Baba sevgisi görmedim derken hep ayrı miydiniz yoksa beraberken mi ilgi sevgi görmediniz? İnanın ki sizin gibi her şeye rağmen başarılı iliskiler kuran insanları yürekten kutluyorum

Babamla ilişkim dalgalı çok kötü diyemem çok mükemmel asla diyemem.Bazı huylarını asla sevmiyorum anneme iş konusunda yardımcı olmaz genelde arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanır başka bir şeylere sinirlenip bizden çıkarır vb. Eski nişanlımı seçerken tamamen babamın eksiklikleriyle onun artılarını kıyasladım o davranışları o kadar sevmiyordum ki sadece kıyasım bunlar olmuş diğer eksikliklerini görememişim bile zaman geçtikçe aslında babamın ona göre daha iyi özellikleri olduğunu gördüm en azından küslük bilmeyen kinci biri değil ,hayatımızı kısıtlamaz bize güvenir ve gerçekten dürüst biri neyse o rol yapmıyor.Ben düşündükçe sorunu şunda buldum çevremdeki insanlar kötü oldukça diğer insanlardan daha az şey bekliyorsun.kırılmaya o kadar alışkınsın ki son raddeye gelmeden anlayamıyorsun. kıyaslama eşiğin bile düşüyor insanlar zaten böyle diye kabullenmeye çalışıyorsun. Artık kendime bu haksızlığı yapmak istemiyorum kötünün iyisini değil gerçekten en iyisini bulmak istiyorum (herkes için iyi farklı) .

Tüm genellemeleri yanlış bulduğum gibi bunu da doğru bulmadım.
Babasız büyüyen ama güçlü karaktere ve güzel bir hayata sahip olanlar olduğu gibi tam tersi olanlar da mevcut.

Sorunun kaynağını bulmuşsunuz ve artık ne istediğini bilen birisiniz . Sizi tebrik ederim

Genelleme yanlış
Fakat baba faktörünün azımsanamayacak etkileri oluyor.
Gördüğüm kadariyla kadınlar kendi babalarına benzeyen erkeklere aşık oluyorlar ilginç bir şekilde
Babası baskın olan ve bundan şikayetçi olan bir kadının babasına benzer karakterde biriyle evlenmesi gibi
Ya da nezaket nedir bilmeyen bir babaya sahip olup serseri gibi yetişen kavgacı bir kadının gidipte bir hanzoyla evlenmesi gibi

Neye alışık olursanız enerji olarak da yine onu çekiyorsunuz
Sebebini açıklamadan direkt böyle bir tespit yapmak çok çok saçma tabi
Herkeste de aynı şey olmaz onu da eklemek lazım.

Baba sevgisi görmedim derken hep ayrı miydiniz yoksa beraberken mi ilgi sevgi görmediniz? İnanın ki sizin gibi her şeye rağmen başarılı iliskiler kuran insanları yürekten kutluyorum
Teşekkürler babamla annem ayrıydı ve bende akrabalarda ve bir arada yurtta kaldım çok küçük yaşlardan itibaren yani.. Güçlü olmayı seçmedim ama hayat şartları işte

Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
Mutluluk ve başarının sırrını hiçbi zaman tek ögeye bağlamamak lazım. İnsanların değiştiremeyecekleri kırgınlıklara saplanıp mutluluk için kaçtı o tren psikolojisine girmelerini doğru bulmuyorum bu noktada.

Yine de anne - babası ile sağlıklı ilişkiler kuramamış bireylerin özellikle çocukluk dönemlerine ait yanlış öğrenmeleri yetişkinlik hayatlarına taşımalarına sıkça rastlandığı da bi gerçek. Çocukluk insanın çevresinde gözlemlediği her şeyi sünger gibi emdiği, filtreleme ve farkındalık yönünden zayıf olduğumuz bi dönem. Bu dönemde yaşanan olumsuz deneyimlerin yanlış olduğunu anlamak, kabullenmek ve devam ettirmemek zor olabilir. Herkes kendi kendine başaramayabilir bunu. Yine pek çok insan evebeynlerinin bu dönemde kendisine vermediği sevgiyi, takdiri, ilgiyi bir ömür dışarıda arayabiliyor. Bulduğunu zannederken de kendisini çok daha fazla üzecek adımlar atabiliyor. Okuduğunuz söz de bu duruma atıf yapıyor.

Ama başta da belirttiğim gibi, bu bi kanun değil. Sağlıklı ilişkiler kuramayan bi anne babanın kucağına doğmak mutlu bi hayat ihtimaline veda etmek demek değil. Öğrenmek hayat boyu devam eden bir süreç. Hatalı bilgileri her zaman doğrusuyla değistirebilir insan. Sağlıksız sosyal ilişkilerin yerine sağlıklı ilişkileri koyabilir. Evebeynlerinden çok daha iyi bi noktaya taşıyabilir hayatını, onlardan daha iyi bi insan, daha mutlu bi insan, daha iyi bir evebeyn olabilir. Yeter ki kendinden ümidi kesmesin insan.

Alakası yok

Güçlü olmak için belki bir etken olabilir çünkü baban arkanda ise ona güveniyorsun Biraz ama tamamen alakalı diyemem.

Babasını kaybetmiş ya da annesi babasın ayrılmış çok iyi yerlerde başarılı çok kadın var.

Ama babasız büyüyen kadınların evlilikte eş adaylarında bir baba figürü aradığına biraz inanıyorum.

Genellemelere karşıyım
Benim dayımın kızı dayımdan cok cekti
Suan öğretmen ve 10numara evlilik ve sosyal hayati var
Ben hatta kotu ailelerde yetişen cocuklarin hayata daha iyi tutunduklarını düşünüyorum
Daha mucadeleci daha hirsli
Ve daha akilli secimler yapiyorlar

Anlattginz ornek tamam bunu cogu insan biliyor tvlerde bile isleniyor artk ama cumle çok sığ ben bundan dem vurdum. Samimiyet kavrami cok yetersiz bu kotu durumu anlatmaya

Bu cümleyi bir yerde okudum . Özellikle evlilik hayatındaki mutluluk ve başarının sırrı baba kız ilişkisine bagliymis. Sizce de öyle mi?
Olabilir aslinda annem isten gücten hiç ilgilenmezdi hep dikdatör gibigdi 9 cocugun 9 numarasiyim anneminde babaminda 2. Evlili ligi ben ikisnin tek ortak cocuguyum babamla aşk yasardım resmen her istegim olurdu evin kucugu olmanin hep kaymagini yemişimdir ama annem abim ayrildigi icin onun cocuguna bakiyor suan annemde cocuk sevebiliyomus diyorum bazen

Bu cok degisken bir konu ya o yuzden bu genellemeye katilmiyorum. Babamla cok yakin buyudum hala da oyleyizdir yasim 33. Asiri sosyal biri degilim daha dogrusu cok fazla insan olmasini sevmem hayatimda, ama sosyalligi severim hayatimdakilerle sosyallesmek manasinda yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…