Babam/Ablam/iş konusu ayrımcılık mı var?

kelebek_gibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
964
958
103
herkese merhaba.
Ben 3 üniversite mezunu evli ne yazık ki işsiz bir kadınım.çalışmayı çok istiyorum ve bunu yakın çevrem biliyor.Bu konuda girişimlerim de çok oldu ve haber beklediğim bazı yerler var ancak günümüzde iş bulmak maalesef çok çok zorlaştı.
Ablam eşinden boşandı ve çocuğuyla birlikte ayrı bir evde yaşıyor.çalışmıyor, maddi olarak babam bakıyor. Ablam yapı olarak çok rahattır.sorumsuz, vurdumduymaz biridir. Boşandıktan sonra bile çalışmayı pek düşünmedi nasıl olsa babam bakıyor mantığı ile. Lise mezunu kendisi ancak sabah 9-akşam 5 haftasonuna tatili olan bir iş olursa çalışırım diyor+ bazen de çalışmak istemiyorum ya da iş bulursam erken nasıl kalkacağım+sıkılırım vs diye düşünüyor. Yapı olarak çok zıt karakterdeyiz.
Babam da maddi anlamda rahatlamak ve ablamın da hayatının düzene girmesi için çalışmasını istiyor. Haklı tabi ki. Buraya kadar özet geçtim asıl danışmak istediğim ise su, ben bu kadar çok çalışmak isterken babamın bana iş konusunda hiç yardımcı olmayıp ablama yana yakıla belediye, hastane gibi yerlerde iş araması araya tanıdık sokması beni üzüyor. Kıskanıyor muyum diye düşünüyorum ama asla tabi ki rahat etsinler istiyorum. Çalışsın. Ama yine de bana bir kere bile üniversite mezunu iken senin için şununla görüşelim dememişken ablamı bir işe sokmaya çalısması çabalaması ağrıma gidiyor. Hatta ben bi kere bir iş için babamdan sadece birini aramasını istedim ki o aradığı kişinin yakını işe girmişti.ben nasıl girdiğini sormasını istemiştim.asla beni aldırsın yada benim için konuşsun demediğim halde babam ya onun numarası yok ki arayamam falan dedi ve numarasını bulabilir ya da gündüz göreceği bi kişi gördüğünde bile sorabilir. Bu olayı yaşadığımda çok ağlamıştım. Bu olaydan sonra babam eşime eşimin ailesine ablam için iş bulalım bile demişti. Ve eşimin ailesi benim için uğraşıyor. Çok kırılmıştım. Dün babam ablamdan cv istemiş. Ablam cv bile hazırlamayı bilmeyen biri.cv yi bazı yerlere vermişler. İçim gitti kızlar bilmiyorum bencillik mi kıskançlık mı bunun adı hadi inşallah olur falan dedim ama içim de sızlamadı değil..kendime söz verdim asla aileme iş konusunu artık açmıyorum ama çalışmak istediğimi tabi ki biliyorlar en son işe girdiğimde de sadece bu konuda nasıl kırıldığımı anlatmak istiyorum.iş konusunu açmak istemememin bir sebebi de babama bir yere başvurdum dediğimde yada konuştum dediğimde ablana da ayarlayalım demesi yani ben girmeden başkasını nasıl sokabilirim???
Şimdiye kadar da hep böyleydi ablan sunu yapmış ablanın paraya ihtiyacı var ablanın kocası çocuğu hep onlar yani. Benim çok şükür bir sıkıntım yok bunu bildiklerinden mi benimle ilgilenmiyorlar acaba nasıl olsa rahat diye mi düşünüyorlar? Ablamın evi ayrı altında araba babam şimdi ev almayı düşünüyor ablama eski eşine verdiği paranın haddi hesabı yoktu yani hep ablam... tamam paraya ihtiyacım yok diye bunları çok kafama takmıyorum belki benim de ihtiyacım olsa daha çok üzülürdüm ama iş konusu daha manevi gibi yani birini araması ya da cv isterken bana da teklif edilmesi benim gönlümü yapmak bu kadar zor mu? Beni tanımayan birinin görüşüne ihtiyacım var ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Okuduğunuz için teşekkür ederim...

Senin sıkıntın olmadığını düşündükleri için öyle yapmışlardır ama tabi ki doğru değil ama bunu direk soylemelisin
Maddi sıkıntım yok çok şükür ama bu konuyu manevi olarak değerlendiriyorum. Düşünülmek yani önemli olan işe aldırıp aldırmaması değil.. babama değil ama annemle ablama biraz açmıştım bu konuyu ama ne yazık ki böyle seyleri konuşurken sulugöz oluyorum tutamamıstım kendimi. Suan ki düşüncem işe girdikten sonra az ama öz bi şekilde ne kadar kırıldığımı anlatmak. Nasıl yapıcam bi fikrim yok suan

canım sen çok donanımlı bir kadınsın en iyi işi bulacağına ya da kendine iş açacağına eminim. mesela kosgeb kredisi ya da esnaf kefalet kooperatiflerinden kredi çekebilir iş açabilirsiniz.

diğer konuda ise şöyle oluyor. ben çok mücadele ederim her konuda. erkek kardeşim ise çok rahat sadece çalışan gerisini bekleyen uman biridir. ve devamlı annem erkek kardeşim için ağlar üzülür evi yok maaşı yetmez diye. benim evimin kredi borcu var şuan işsizim evimi çeker yönetirim. ama kardeşime annem daha fazla yardım yapar. çünkü kardeşim güzel ağlar :halay:

ben başımın çaresine baktığım için annem sen yaparsın der ve kenara çekilir.

o yüzden ya ağlayacaksın ya da kendi başının çaresine bakıp zamanı geldiğinde çat çat lafları yüzlerine söyleyeceksin canım.:anneadayı:

Haklısın kırılmakta ama baban ablanın bütün yükü kendisinin üzerinde diye öyle davranıyor muhtemelen.

Ablan da rahat ötesiymiş.
Aynı şeyi düşündüm suan benim aldığım maaşın babama bir katkısı olmayacak ama ablamın aldığı maaş direk babamı rahatlatıcak. Tamam hemfikiriz ama yine de kalbim acıyor bu konu açıldığında. Bu normal mi yoksa çok büyük bir olgunluk mu göstermeliyim herseye? Ablamın suan hayatını anlatsam şoka girersiniz uzun olmasın diye özet geçmeye çalıştım. Ablamın hayat tarzı benim ve ailemin asla onaylamadığı bir şekilde

Ben babanın ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum

1. Ablanın açtığı maddi yükü hafifletmek istiyor
2. Ablanın da bir düzeni olsun çocuklarına baksın istiyor
3. Ablanın işe acil ihtiyacı var seninse geçinememe durumun yok babanın gözünde ablanın durumu daha acil ve öncelikli

Sebepler bunlar, tamamen maddi ve prtaik sebepler. Boşuna alınganlık yapmayın

Aynı şeyi düşündüm suan benim aldığım maaşın babama bir katkısı olmayacak ama ablamın aldığı maaş direk babamı rahatlatıcak. Tamam hemfikiriz ama yine de kalbim acıyor bu konu açıldığında. Bu normal mi yoksa çok büyük bir olgunluk mu göstermeliyim herseye? Ablamın suan hayatını anlatsam şoka girersiniz uzun olmasın diye özet geçmeye çalıştım. Ablamın hayat tarzı benim ve ailemin asla onaylamadığı bir şekilde
Seni çok iyi anlıyorum. Benim babamın da maddi durumu çok çok iyi mesela. Şu an yurtdışında teknelerde tatil yapıyor ikinci eşiyle birlikte. Kardeşim de ben de onca evi varken kirada oturuyoruz. Çok şükür muhtaç değiliz, babam da yapmak zorunda değil ama insan kalbine söz geçiremiyor ve içten içe kırılıyor. Adaletsizlikleri anlatsam yok artık dersiniz.

canım sen çok donanımlı bir kadınsın en iyi işi bulacağına ya da kendine iş açacağına eminim. mesela kosgeb kredisi ya da esnaf kefalet kooperatiflerinden kredi çekebilir iş açabilirsiniz.

diğer konuda ise şöyle oluyor. ben çok mücadele ederim her konuda. erkek kardeşim ise çok rahat sadece çalışan gerisini bekleyen uman biridir. ve devamlı annem erkek kardeşim için ağlar üzülür evi yok maaşı yetmez diye. benim evimin kredi borcu var şuan işsizim evimi çeker yönetirim. ama kardeşime annem daha fazla yardım yapar. çünkü kardeşim güzel ağlar :halay:

ben başımın çaresine baktığım için annem sen yaparsın der ve kenara çekilir.

o yüzden ya ağlayacaksın ya da kendi başının çaresine bakıp zamanı geldiğinde çat çat lafları yüzlerine söyleyeceksin canım.:anneadayı:

Cok cok teşekkür ederim. İş konusunda biraz tercih yapıyorum açıkcası esnaflık suan için düşünmediğim için ağırdan alıyorum önceliğim başka çünkü.
Evet suan aynı anlattığınız durumdayız kardeşimle. Ablam da parası biter param bitti der ben asla söyleyemezdim evlenmeden önce. Suan zaten babamdan hiç bir maddi beklentim yok. Ama ablam evliyken de para aldığı zamanlar olurdu durumları iyi değildi. Yani geçmişten gelen birikme var galiba bende. Yani yıllardır bitmedi bitmeyecek gibi de duruyor. Bunu annemle babam da diyor zaten kendileri de bu durumdan memnun değil ablamın iş bulmasını çıkış gibi görüyorlar.

Ben babanın ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum

1. Ablanın açtığı maddi yükü hafifletmek istiyor
2. Ablanın da bir düzeni olsun çocuklarına baksın istiyor
3. Ablanın işe acil ihtiyacı var seninse geçinememe durumun yok babanın gözünde ablanın durumu daha acil ve öncelikli

Sebepler bunlar, tamamen maddi ve prtaik sebepler. Boşuna alınganlık yapmayın
Evet gerçekten çok mantıklı bir mesaj oldu. Okuyunca cok cok hak verdim. Sanırım ben cok beklenti içine giriyorum çünkü iş konusu kanayan yaram. İnanın lise mezunları benden daha iyi pozisyonlarda diye bunu bir türlü hazmedemiyorum. Bu yüzden cok ağladım.

Seni çok iyi anlıyorum. Benim babamın da maddi durumu çok çok iyi mesela. Şu an yurtdışında teknelerde tatil yapıyor ikinci eşiyle birlikte. Kardeşim de ben de onca evi varken kirada oturuyoruz. Çok şükür muhtaç değiliz, babam da yapmak zorunda değil ama insan kalbine söz geçiremiyor ve içten içe kırılıyor. Adaletsizlikleri anlatsam yok artık dersiniz.
Evet elimizde değil acaba cok mu şey bekliyoruz ailelerimizden? Aslında allah razı olsun büyüttüler okuttular. ama yine de kırılıyorum hep söz konusu ablam gibi

Baban pratik düşünüyor, bunun ihtiyacı yok diğeri bana bağlı gibi. Sen kendi işine odaklan bir an önce bir iş bul, işkur işbaşı eğitimleri var, KOSGEB kredileri var. Diplomadan çok tecrübe istiyor şirketler, düşük pozisyondan başlarsın eğitimin sayesinde yükselmen kolay olur.

herkes kendi hayatından sorumludur. siz güzel bir iş bulur ve çalışırsınız. anne ve babanızın sorumluluğu onlar düşünsün ablanız ne yapacak. siz yolunuza bakın bence. kolay mı 3 üniversite bitirmek. eminim iyi bir işiniz olacaktır.
İnşallah dediğiniz gibi olur cok teşekkür ederim. Aslında sürekli bunu dert etmiyorum kafam bununla meşgul değil ama konu açılınca üzülüyorum dışlanmış hissediyorum bazen.

Baban pratik düşünüyor, bunun ihtiyacı yok diğeri bana bağlı gibi. Sen kendi işine odaklan bir an önce bir iş bul, işkur işbaşı eğitimleri var, KOSGEB kredileri var. Diplomadan çok tecrübe istiyor şirketler, düşük pozisyondan başlarsın eğitimin sayesinde yükselmen kolay olur.
Kendi iş durumum için suan haber beklediğim yerler var oralar olmazsa başka planlar düşünmem gerekecek zaten. O açıdan bakınca babam haklı tabi ki ne zamana kadar ablama bakabilecek cok zor bi durum onun içinde. Sanırım ben hiç karışmamalıyım bu konuya

Evet gerçekten çok mantıklı bir mesaj oldu. Okuyunca cok cok hak verdim. Sanırım ben cok beklenti içine giriyorum çünkü iş konusu kanayan yaram. İnanın lise mezunları benden daha iyi pozisyonlarda diye bunu bir türlü hazmedemiyorum. Bu yüzden cok ağladım.

Yazmayi unutmusum, konu sahibesi aileniz bu konuda bu kadar hassas oldugunuzu (afedersiniz ama yarasi olan gocunur derler ya) nerden bilsinler...Aileniz bu kadar dertli oldugunuzu anlamamistir, tahmin etmemistir. Hic konustunuz mu bu konuyu? Konussaniz bile alacaginiz cevap belli, kizim ablanin 2 cocugu var duzgun geliri yok bir isi olsun diyecekler bu kadar basit.

Bak buraya bu kadar uzunca yazmışsın ve gerçekten ortada haksız bir durum var sana karşı. Öyle içten içten kendini yıpratacağına kararlı bir şekilde aç telefonu hemen şimdi babana sor. Baba ben de iş arıyorum ve iş ararken senin desteğini hiç görmedim ama ablama iş bulmak için her şeyi yapıyorsun neden evlat ayrımı yapıyorsun? diye soracaksın. Bu kadar kolay vereceği cevaba göre de tavrını koyarsın.

Yazmayi unutmusum, konu sahibesi aileniz bu konuda bu kadar hassas oldugunuzu (afedersiniz ama yarasi olan gocunur derler ya) nerden bilsinler...Aileniz bu kadar dertli oldugunuzu anlamamistir, tahmin etmemistir. Hic konustunuz mu bu konuyu? Konussaniz bile alacaginiz cevap belli, kizim ablanin 2 cocugu var duzgun geliri yok bir isi olsun diyecekler bu kadar basit.
Hassas olduğumu cok iyi biliyorlar çünkü bunu daha önce anlattım hatta başvurduğum yerleri araya soktuğum insanları herşeyi anlattım. Olacağı kesin gibi görünen bir iş vardı ne kadar heveslenip heyecanlandıgımı biliyorlar. ben babam ablamı da her iş mevzusunda araya sokmaya çalışana kadar hep anlatıyordum. Bunalıyorum napıcam dediğim zamanları da biliyorlar. Sadece para için değil motivasyon ve emek için çalışmak istiyorum bunu da biliyorlar. Aynen öyle cevap da yazdığınız gibi ya da ben anlattığımda vardır bi hayır vs tarzında oldu.

Back
X