Babam/Ablam/iş konusu ayrımcılık mı var?

Bak buraya bu kadar uzunca yazmışsın ve gerçekten ortada haksız bir durum var sana karşı. Öyle içten içten kendini yıpratacağına kararlı bir şekilde aç telefonu hemen şimdi babana sor. Baba ben de iş arıyorum ve iş ararken senin desteğini hiç görmedim ama ablama iş bulmak için her şeyi yapıyorsun neden evlat ayrımı yapıyorsun? diye soracaksın. Bu kadar kolay vereceği cevaba göre de tavrını koyarsın.
İşte böyle bir konuşmayı yaparken mutlaka ağlarım hazır değilim daha. O yüzden bu konuşmayı işe girdikten sonra işe girdim haberini verirken falan yapmayı düşünüyorum ama tam olarak ne diyeceğimi bilemiyorum. Keşke aileme karşı böyle konuşabilecek bi yapıda olsaydım

Hassas olduğumu cok iyi biliyorlar çünkü bunu daha önce anlattım hatta başvurduğum yerleri araya soktuğum insanları herşeyi anlattım. Olacağı kesin gibi görünen bir iş vardı ne kadar heveslenip heyecanlandıgımı biliyorlar. ben babam ablamı da her iş mevzusunda araya sokmaya çalışana kadar hep anlatıyordum. Bunalıyorum napıcam dediğim zamanları da biliyorlar. Sadece para için değil motivasyon ve emek için çalışmak istiyorum bunu da biliyorlar. Aynen öyle cevap da yazdığınız gibi ya da ben anlattığımda vardır bi hayır vs tarzında oldu.

Sevgili konu sahibesi, buyuklerimiz/eski kusak bizler kadar kariyer/kisisel gelisim vb odakli degiller. Onlar icin is=maas, para; bu kadar. O yuzden annen de baban da ne dedigini anlamamis, empati kuramamis olabilirler. Buyukler icin is=ekmek parasi, evime ekmek gotureyim seklinde is hayatlari oldugu icin:) kariyer konusunda bizler kadar hassas degiller, ayrintili dusunmuyorlar. Para paradir diyip geciyorlar bu kadar. Ben anneannemle sohbet ediyordum, flort ettigim bir sirket hakkinda. Sundugu kariyer olanaklari cok iyi, su cok iyi, bu cok iyi dedim...el cevap:Maasi nasil? Hangisinde para coksa ona git.

Dedigim gibi bence su an telefon acsan yahu ben alindim kirildim desen verecekleri cevap yine kizim ablanin paraya daha cok ihtiyaci vardi onceligi one verdik olur. Cok ayrintili dusunuyorsunuz bence, ben ailenizin sizi umursamadigini/ayrimcilik yaptigini hala dusunmuyorum.

Sevgili konu sahibesi, buyuklerimiz/eski kusak bizler kadar kariyer/kisisel gelisim vb odakli degiller. Onlar icin is=maas, para; bu kadar. O yuzden annen de baban da ne dedigini anlamamis, empati kuramamis olabilirler. Buyukler icin is=ekmek parasi, evime ekmek gotureyim seklinde is hayatlari oldugu icin:) kariyer konusunda bizler kadar hassas degiller, ayrintili dusunmuyorlar. Para paradir diyip geciyorlar bu kadar.

Dedigim gibi bence su an telefon acsan yahu ben alindim kirildim desen verecekleri cevap yine kizim ablanin paraya daha cok ihtiyaci vardi onceligi one verdik olur. Cok ayrintili dusunuyorsunuz bence, ben ailenizin sizi umursamadigini/ayrimcilik yaptigini dusunmuyorum.
Öncelikle yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim cok realist geldiniz bana. Aynen katılıyorum işin duygusal boyutu yerine mantıklı olanı düşünmek zorundayım galiba. Peki sizce düşündüğüm gibi işe girdikten sonra bu konuyu açmalı mıyım ya da hiç bir şey yokmuş gibi mi devam etmeliyim? Ablam işe girerse nasıl tepki vermeliyim? Aslında seviniyorum bi yandan da hayatı düzene girecek para kazanacak diye..

işsiz, çocuklu, boşanmış ve vurdumduymaz diyosun. ona iş araması gayet normal bence.
Evet normal tabi ki çalışmalı ablamı çalışmaya ben ikna ettim ilk zamanlar çalışmak istemiyorum diyordu. Şimdiye kadar da hep ablam ve sorunları vardı hayatımızda bunaldım belki de. Bir de iş konusu eklendi üstüne.

Öncelikle yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim cok realist geldiniz bana. Aynen katılıyorum işin duygusal boyutu yerine mantıklı olanı düşünmek zorundayım galiba. Peki sizce düşündüğüm gibi işe girdikten sonra bu konuyu açmalı mıyım ya da hiç bir şey yokmuş gibi mi devam etmeliyim? Ablam işe girerse nasıl tepki vermeliyim? Aslında seviniyorum bi yandan da hayatı düzene girecek para kazanacak diye..

Simdi sevgili konu sahibesi size su kadar soyleyeyim, gunun sonunda onemli olan tek sey var o da eve ekmek goturmek. gercekten bu kadar. Kira verecek paran yoksa, yiyecek icecek alamiyorsan gerisi hikaye. Simdi sizin derdinizle ablanizin derdini karsilastirirsak, onunki daha kokten bir problemi var diyeyim: ekmek parasi.

Ablaniz bosanmis bir insan, cocuklarina bakmakla yukumlu. ustelik laylaylom akilli demissiniz. Bir de soyle bakin, onun hayatinda ilk kez sorumluluk almasi anneligine de, yegenlerinize de katkida bulunacaktir. Dedigim gibi kariyer edinmek istemeniz tabi ki guzel, ama ortada 2 cocuk var yegenleriniz. bana gore kariyer, para iyi hos ama asil onemli olan sey insanlar, hele ki sevdigimiz insanlar. benim kariyerim canavar gibi ama yarin obur gun isimi birakip ailemle ilgilenmem gerekirse hic nedamet duymadan yaparim. Cunku hayatta en onemli sey aile, is para vb icin iskalamamak gerek.
Ise sizin degil ablanizin girmesi yegenleriniz acisindan gayet pozitif bir durum aslinda. kendi acinizdan baktiginiz icin bu durumun farkinda degilsiniz gibime geldi. yani ablaniz sizin kadar nitelikli olmayabilir, siz bir isi daha cok hakediyor olabilirsiniz ama bu yegenlerinizin ekmek parasina ihtiyaci oldugu durumunu degistirmiyor. 3 universite bitirmis insansiniz, cocuklu paraya ihtiyaci olan bir insanla zaten kategorileriniz de farkli, kendinizi kiyaslamaniz abesle istigal.

Pozitif bakin, pozitif olsun. Bir daha babayla konustugunuzda "Baba ya, su ablami hayirlisiyla ise koyduktan sonra artik benimle de ilgilensen. Ben calismayi cok istiyorum, evde de cok bunaldim ablama kapak attirmak icin verdigin cabanin aynisini bekliyorum" diyin. babaniz simdi ablanizi bir yere koymak derdinde. O bittikten sonra size egilsin. Belki beklemenize gerek kalmadan bakmissiniz is buluvermissiniz:KK15: Ablaniz icin de dua edin ise girsin, hayati duzene girsin.

Simdi sevgili konu sahibesi size su kadar soyleyeyim, gunun sonunda onemli olan tek sey var o da eve ekmek goturmek. gercekten bu kadar. Kira verecek paran yoksa, yiyecek icecek alamiyorsan gerisi hikaye. Simdi sizin derdinizle ablanizin derdini karsilastirirsak, onunki daha kokten bir problem diyeyim: ekmek parasi.

Ablaniz bosanmis bir insan, cocuklarina bakmakla yukumlu. ustelik laylaylom akilli demissiniz. Bir de soyle bakin, onun hayatinda ilk kez sorumluluk almasi anneligine de, yegenlerinize de katkida bulunacaktir. Dedigim gibi kariyer edinmek istemeniz tabi ki guzel, ama ortada 2 cocuk var yegenleriniz. bana gore kariyer, para iyi hos ama asil onemli olan sey insanlar, hele ki sevdigimiz insanlar. benim kariyerim canavar gibi ama yarin obur gun isimi birakip ailemle ilgilenmem gerekirse hic nedamet duymadan yaparim. Cunku hayatta en onemli sey aile, is para vb icin iskalamamak gerek.
Ise sizin degil ablanizin girmesi yegenleriniz acisindan gayet pozitif bir durum aslinda. kendi acinizdan baktiginiz icin bu durumun farkinda degilsiniz gibime geldi. yani ablaniz sizin kadar nitelikli olmayabilir, siz bir isi daha cok hakediyor olabilirsiniz ama bu yegenlerinizin ekmek parasina ihtiyaci oldugu durumunu degistirmiyor. 3 universite bitirmis insansiniz, cocuklu paraya ihtiyaci olan bir insanla zaten kategorileriniz de farkli, kendinizi kiyaslamaniz abesle istigal.

Pozitif bakin, pozitif olsun. Bir daha babayla konustugunuzda "Baba ya, su ablami hayirlisiyla ise koyduktan sonra artik benimle de ilgilensen. Ben calismayi cok istiyorum, evde de cok bunaldim ablama kapak attirmak icin verdigin cabanin aynisini bekliyorum" diyin. babaniz simdi ablanizi bir yere koymak derdinde. O bittikten sonra size egilsin. Belki beklemenize gerek kalmadan bakmissiniz is buluvermissiniz:KK15: Ablaniz icin de dua edin ise girsin, hayati duzene girsin.
Tekrar cok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız sağolun Bir tek sunun açıklamasını yapmak istiyorum diğerlerine tamamıyla katılıyorum çünkü. Aslında kıyas yapmıyorum beklentim tamamen manevi. İşe girip girmemek değil babamın başka kızının olduğunu da unutmaması düşünülmek.. zaten ablamın başvurduğu pozisyona ben ne cv verdim ne düşündüm orayı. Çalışmaya başka pencerelerden bakıyoruz çünkü. Hatta ablam dalga gecer ben ona iş ilanları buldum başvur diye bana sen sakın başvurma seni alırlar der. Ben bunun bilincindeyim zaten. İnan'ın ablamın hayatına düzen gelmesini ben de cok istiyorum çalışmasını da. Sadece orada bir bencillik yapıyorum sanırım. Mesajlarınızı tekrar tekrar okudum. ❤️

İşte böyle bir konuşmayı yaparken mutlaka ağlarım hazır değilim daha. O yüzden bu konuşmayı işe girdikten sonra işe girdim haberini verirken falan yapmayı düşünüyorum ama tam olarak ne diyeceğimi bilemiyorum. Keşke aileme karşı böyle konuşabilecek bi yapıda olsaydım
Ben de hiç konuşamazdım çünkü ağlıyacağım kesin. İnat ettim döktüm içimdekileri ağlasam da sesim de titrese söyledim. Öyle laf kalabalıklığı yapma direk sor baba ben iş araştırırken ablama gösterdiğin gayreti bana göster miyorsun? Bu konuda ayrımcılık mı yapıyorsun? bu kadar o artık cevabına göre ister ağlayarak konuş ister dirayetli karsındaki baban senin ne düşündüğünü en azından öğrenmiş olacak.

Ayrımcılık demeyelim de ablanın, biran önce bir baltaya sap olmasını istiyor bence babanız.
Ablanız hangi iş olsa yapar belki ama siz 3 üniversite mezunusunuz doğal olarak biraz daha seçici olmanız gerekir.
Babanız belki işin bu yönünü de düşünüyordur.
Bir de ablanıza iş bulsun ki,adamcağız da biraz nefes alsın maddi olarak.
Sonsuza kadar ablanızın başında olamayacağını bildiği için de biran önce düzenini kursun sonra perişan olmasın diye çabalıyor bence.
Hiç üzmeyin kendinizi.Onca yıl okullarda dirsek çürütmüşsünüz, boşa gitmeyecektir.Mutlaka gönlünüze göre bir iş bulursunuz.Ama demek ki biraz daha sabretmeniz gerekiyor.

Ben de hiç konuşamazdım çünkü ağlıyacağım kesin. İnat ettim döktüm içimdekileri ağlasam da sesim de titrese söyledim. Öyle laf kalabalıklığı yapma direk sor baba ben iş araştırırken ablama gösterdiğin gayreti bana göster miyorsun? Bu konuda ayrımcılık mı yapıyorsun? bu kadar o artık cevabına göre ister ağlayarak konuş ister dirayetli karsındaki baban senin ne düşündüğünü en azından öğrenmiş olacak.
O cesareti bulabilirsem ben de net cümleler kurmayı düşünüyorum ama iş bulduktan sonra böyle bi konuşmayı yapmak istiyorum çünkü amacım babamın bana iş bulması değil. İş bulduktan sonra konuşursam asıl neye kırıldığım daha iyi anlaşılır sanırım

Ayrımcılık demeyelim de ablanın, biran önce bir baltaya sap olmasını istiyor bence babanız.
Ablanız hangi iş olsa yapar belki ama siz 3 üniversite mezunusunuz doğal olarak biraz daha seçici olmanız gerekir.
Babanız belki işin bu yönünü de düşünüyordur.
Bir de ablanıza iş bulsun ki,adamcağız da biraz nefes alsın maddi olarak.
Sonsuza kadar ablanızın başında olamayacağını bildiği için de biran önce düzenini kursun sonra perişan olmasın diye çabalıyor bence.
Hiç üzmeyin kendinizi.Onca yıl okullarda dirsek çürütmüşsünüz, boşa gitmeyecektir.Mutlaka gönlünüze göre bir iş bulursunuz.Ama demek ki biraz daha sabretmeniz gerekiyor.
Babam açısından bakınca duruma evet doğru olanı yapıyor. Ama İnanın ablam benden daha seçici. Şimdiye kadar onun statüsünde olan işlerin hiç birini istemedi. Babasına güveniyor çünkü nasıl olsa yattığı yerden para geliyor. İnşallah bulurum cokteşekkür ederim yorumunuz için ❤️

Maddi sıkıntım yok çok şükür ama bu konuyu manevi olarak değerlendiriyorum. Düşünülmek yani önemli olan işe aldırıp aldırmaması değil.. babama değil ama annemle ablama biraz açmıştım bu konuyu ama ne yazık ki böyle seyleri konuşurken sulugöz oluyorum tutamamıstım kendimi. Suan ki düşüncem işe girdikten sonra az ama öz bi şekilde ne kadar kırıldığımı anlatmak. Nasıl yapıcam bi fikrim yok suan

Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum bir arayıp da kziim.ne yaptın demesini bekliyorsun ben babamdan 1 haftadır telefon bekliyorum kardesimden geçen aradım ve söyledim.size çok.kirildim ben burada tasiniyorum iki sokak otemdesiniz bir arayıp da sormadınız dedim o gün bugündür konuşmuyorum

Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum bir arayıp da kziim.ne yaptın demesini bekliyorsun ben babamdan 1 haftadır telefon bekliyorum kardesimden geçen aradım ve söyledim.size çok.kirildim ben burada tasiniyorum iki sokak otemdesiniz bir arayıp da sormadınız dedim o gün bugündür konuşmuyorum
Ya ciddi misiniz üzüldüm Evet bi kez sorması yeter zaten. Ama sanırım anne babamız da olsa hiç bir şey beklememeliyiz

Babanın evlat ayırdığı yok bence. Allah korusun yarın ona bir şey olsa ablan donanımsız olduğu için dımdızlak ortada kalacak ama sen bir şekilde yolunu bulursun. Kaldı ki ablanın bütün yükü babanın üstünde. Babanın yerinde olsam ben de aynı şekilde davranırdım.

Babanın evlat ayırdığı yok bence. Allah korusun yarın ona bir şey olsa ablan donanımsız olduğu için dımdızlak ortada kalacak ama sen bir şekilde yolunu bulursun. Kaldı ki ablanın bütün yükü babanın üstünde. Babanın yerinde olsam ben de aynı şekilde davranırdım.
Evet babam nereye kadar destek çıkabilir o da bunu düşünüyor. Tabi ki iş arayacak benim kırıldığım beni unutmuş olması ilgilenmemesi... yoksa çalışsın ablam ben de isterim

Ben de olsam ablaniza is arardim yana yakila,zira umutsuz vaka. Bu yasta hala baba parasi yiyen,cocuk sahibi olmus ama kendi dikili agaci olmayan,esas cocuk kendisi olan bir insan ablaniz. Napsin adam,acidim valla. Oysa sizinki sadece sanssizlik su an. İnsallah doner sansiniz da emeklerinizin karsiligini alirsiniz.

herkese merhaba.
Ben 3 üniversite mezunu evli ne yazık ki işsiz bir kadınım.çalışmayı çok istiyorum ve bunu yakın çevrem biliyor.Bu konuda girişimlerim de çok oldu ve haber beklediğim bazı yerler var ancak günümüzde iş bulmak maalesef çok çok zorlaştı.
Ablam eşinden boşandı ve çocuğuyla birlikte ayrı bir evde yaşıyor.çalışmıyor, maddi olarak babam bakıyor. Ablam yapı olarak çok rahattır.sorumsuz, vurdumduymaz biridir. Boşandıktan sonra bile çalışmayı pek düşünmedi nasıl olsa babam bakıyor mantığı ile. Lise mezunu kendisi ancak sabah 9-akşam 5 haftasonuna tatili olan bir iş olursa çalışırım diyor+ bazen de çalışmak istemiyorum ya da iş bulursam erken nasıl kalkacağım+sıkılırım vs diye düşünüyor. Yapı olarak çok zıt karakterdeyiz.
Babam da maddi anlamda rahatlamak ve ablamın da hayatının düzene girmesi için çalışmasını istiyor. Haklı tabi ki. Buraya kadar özet geçtim asıl danışmak istediğim ise su, ben bu kadar çok çalışmak isterken babamın bana iş konusunda hiç yardımcı olmayıp ablama yana yakıla belediye, hastane gibi yerlerde iş araması araya tanıdık sokması beni üzüyor. Kıskanıyor muyum diye düşünüyorum ama asla tabi ki rahat etsinler istiyorum. Çalışsın. Ama yine de bana bir kere bile üniversite mezunu iken senin için şununla görüşelim dememişken ablamı bir işe sokmaya çalısması çabalaması ağrıma gidiyor. Hatta ben bi kere bir iş için babamdan sadece birini aramasını istedim ki o aradığı kişinin yakını işe girmişti.ben nasıl girdiğini sormasını istemiştim.asla beni aldırsın yada benim için konuşsun demediğim halde babam ya onun numarası yok ki arayamam falan dedi ve numarasını bulabilir ya da gündüz göreceği bi kişi gördüğünde bile sorabilir. Bu olayı yaşadığımda çok ağlamıştım. Bu olaydan sonra babam eşime eşimin ailesine ablam için iş bulalım bile demişti. Ve eşimin ailesi benim için uğraşıyor. Çok kırılmıştım. Dün babam ablamdan cv istemiş. Ablam cv bile hazırlamayı bilmeyen biri.cv yi bazı yerlere vermişler. İçim gitti kızlar bilmiyorum bencillik mi kıskançlık mı bunun adı hadi inşallah olur falan dedim ama içim de sızlamadı değil..kendime söz verdim asla aileme iş konusunu artık açmıyorum ama çalışmak istediğimi tabi ki biliyorlar en son işe girdiğimde de sadece bu konuda nasıl kırıldığımı anlatmak istiyorum.iş konusunu açmak istemememin bir sebebi de babama bir yere başvurdum dediğimde yada konuştum dediğimde ablana da ayarlayalım demesi yani ben girmeden başkasını nasıl sokabilirim???
Şimdiye kadar da hep böyleydi ablan sunu yapmış ablanın paraya ihtiyacı var ablanın kocası çocuğu hep onlar yani. Benim çok şükür bir sıkıntım yok bunu bildiklerinden mi benimle ilgilenmiyorlar acaba nasıl olsa rahat diye mi düşünüyorlar? Ablamın evi ayrı altında araba babam şimdi ev almayı düşünüyor ablama eski eşine verdiği paranın haddi hesabı yoktu yani hep ablam... tamam paraya ihtiyacım yok diye bunları çok kafama takmıyorum belki benim de ihtiyacım olsa daha çok üzülürdüm ama iş konusu daha manevi gibi yani birini araması ya da cv isterken bana da teklif edilmesi benim gönlümü yapmak bu kadar zor mu? Beni tanımayan birinin görüşüne ihtiyacım var ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Okuduğunuz için teşekkür ederim...
Açıkçası genç yaşta eşinden ayrılan insanlara üzülüyorum bir kuzenim ayrıldı evlendi sonra çocuğu bile oldu maşallah ama onu hala görünce içim sızlar neden bilmiyorum çocuğu olsaydı o zaman daha çok üzülürdüm sanırım insanlar ne umutlarla hayaller evleniyor sonra bunların hepsi yıkılıyor baktığımız açılar ço farklı....

Bircok anne babanin klasik yaptigi hatalar. Ablan su an biraz zorluk cekiyor ve senin durumun iyi.
Sadece ablanin onlara ihtiyaci oldugunu düsünüyorlar. Seni "kendini kurtarmis, bir yolunu bulur" olarak görüyorlar ki cok yalnis aslinda. Bir evlat 50 yasina gelse bile, statüsü ne olursa olsun, daima anne babaya manevi acidan ihtiyaci olur. Bunu annenler gözden kaciriyorlar.

Bide aglamayan bebeye mama yok misali, sende biraz sesini duyur. Onlara ihtiyacin oldugunu anlat ki anlasinlar. Kirginligini göster biraz.

Back
X