Babam/Ablam/iş konusu ayrımcılık mı var?

Ben de olsam ablaniza is arardim yana yakila,zira umutsuz vaka. Bu yasta hala baba parasi yiyen,cocuk sahibi olmus ama kendi dikili agaci olmayan,esas cocuk kendisi olan bir insan ablaniz. Napsin adam,acidim valla. Oysa sizinki sadece sanssizlik su an. İnsallah doner sansiniz da emeklerinizin karsiligini alirsiniz.
İnşallah coktesekkür ederim. Haklısınız suan ablamın durumu daha vahim benim istediğim ise sadece ilgilenilmesi düşünülmesi bana iş bulmasa da olur bi lafı yeter aslında

Açıkçası genç yaşta eşinden ayrılan insanlara üzülüyorum bir kuzenim ayrıldı evlendi sonra çocuğu bile oldu maşallah ama onu hala görünce içim sızlar neden bilmiyorum çocuğu olsaydı o zaman daha çok üzülürdüm sanırım insanlar ne umutlarla hayaller evleniyor sonra bunların hepsi yıkılıyor baktığımız açılar ço farklı....
Kesinlikle katılıyorum o ayrı bi boyut. Boşanma öncesi ve sonrası hepimiz destek olduk. O konuda vicdanım cok rahat hala destek olmaya devam ediyoruz

Kesinlikle katılıyorum o ayrı bi boyut. Boşanma öncesi ve sonrası hepimiz destek olduk. O konuda vicdanım cok rahat hala destek olmaya devam ediyoruz
Et et boşver birşey deme valla buradan içim sızladı içinde ne yaşıyor bilemeyiz...

Bircok anne babanin klasik yaptigi hatalar. Ablan su an biraz zorluk cekiyor ve senin durumun iyi.
Sadece ablanin onlara ihtiyaci oldugunu düsünüyorlar. Seni "kendini kurtarmis, bir yolunu bulur" olarak görüyorlar ki cok yalnis aslinda. Bir evlat 50 yasina gelse bile, statüsü ne olursa olsun, daima anne babaya manevi acidan ihtiyaci olur. Bunu annenler gözden kaciriyorlar.

Bide aglamayan bebeye mama yok misali, sende biraz sesini duyur. Onlara ihtiyacin oldugunu anlat ki anlasinlar. Kirginligini göster biraz.
aynen öyle ben kendimi kurtardım çalışmasam da olur ama onunki zorunlu ihtiyaç olarak görülüyor. Aslında cok yanlış benim isteğim maddi destek değil ki zaten yıllarca maddi manevi hep ablamın ihtiyacı vardı. Ben okudum evlendim yokumu buldum, tabi ki benim de okurken ki ihtiyaclarımı karşıladılar ama o zaman bile hep ablanın hayatı durumu lafları olurdu. Yani ona da destektiler.

aynen öyle ben kendimi kurtardım çalışmasam da olur ama onunki zorunlu ihtiyaç olarak görülüyor. Aslında cok yanlış benim isteğim maddi destek değil ki zaten yıllarca maddi manevi hep ablamın ihtiyacı vardı. Ben okudum evlendim yokumu buldum, tabi ki benim de okurken ki ihtiyaclarımı karşıladılar ama o zaman bile hep ablanın hayatı durumu lafları olurdu. Yani ona da destektiler.

Ben anladim ne demek istedigini. Manevi destek o kadar önemli ki. Bir iltifat yada "kizim arkandayiz, yapabilirsin" demeleri. Bunlarin hepsini annenlere anlat. Gerekirse tavir al. Artik bir degil, iki kizlarin oldugunu bir onlara tekrar hatirlatmali.

Ya ciddi misiniz üzüldüm Evet bi kez sorması yeter zaten. Ama sanırım anne babamız da olsa hiç bir şey beklememeliyiz

Ben gerçekten bir işin ucundan tutsunlar diye beklemedim daha dogalgazım açılmadı kızım siz ne yaptınız diye insan sorar yani onlar arayamam kdr da aramıcam

Ailerlerin enbuyuk hatasi. Cocugun biri sorumluluk sahibi olur okur digero sorumsuz olur sorumsuz olana yardim ederler. Bence tam tersi olmasi gerek ama oyle olmuyor malesef

Maddi sıkıntım yok çok şükür ama bu konuyu manevi olarak değerlendiriyorum. Düşünülmek yani önemli olan işe aldırıp aldırmaması değil.. babama değil ama annemle ablama biraz açmıştım bu konuyu ama ne yazık ki böyle seyleri konuşurken sulugöz oluyorum tutamamıstım kendimi. Suan ki düşüncem işe girdikten sonra az ama öz bi şekilde ne kadar kırıldığımı anlatmak. Nasıl yapıcam bi fikrim yok suan

İse girmeyi niye bekliyorsun bunu konuşmak için. Babana hatasını fark edip telafi etmesinin önünü kesmek için mi?

Ablanızın işe girip çalışacağı yok, komple babanızın başına kalacak. O yüzden adamcağız iş arıyor ne yapsın. Siz de 3 üniversite bitirmişsiniz, bir zahmet kendi işini kendi bulsun diyordur. Hatta sizin ne iş yapabileceğinizi, onun bulduğu işi beğenip beğenmeyeceğinizi bile bilmiyor olabilir adamcağız.

Babanız ablanıza bakmakla kendini yükümlü hissediyor sanırım (hem maddi hem manevi). Siz ise çok donanımlı, kendi ayakları üzerinde duran, kendi işlerini halledebilen bir kadınsınız. Ve en önemlisi size destek olabilecek bir eşiniz var. Onlar da böyle düşünüyor olabilirler. Yoksa sevgi ayrımcılığı olduğunu düşünmedim.

Back
X