Babam ağladı

Size ne ya erkek arkadaşıyla evlenir evlenmez sizene siz işte o bahsettiğiniz zehirli toplum baskısının ta kendisisiniz haddinizi bilin

Aileyi silmek ne demek?
Söylediklerinizin anne ve babanızda nasıl tesir ettiğini düşünün.Olaya onların nazarıyla bakın bir de.

Size ne ya erkek arkadaşıyla evlenir evlenmez sizene siz işte o bahsettiğiniz zehirli toplum baskısının ta kendisisiniz haddinizi bilin
konu sahibinin aile yapısı ortada , ailesini olduğu gibi kabul etmeli bence. haddimi biliyrum sadece fikrimi söyledim konu sahibi de fikr sordu söyledim .

tüekiye evlenmeden aynı evde yaşama konusuna yeni yeni geçiyor. avrupa dan geriden geliyoruz. bazı kızlar evlenme umuduyla beraber aynı eve çıkıyor . biz avrupa gibi olamadık . 50 yıla ihtiyacımız var.

siz neye bu kadar gaza gelip saldırıya geçtiniz , konu sahibi bu kadar kızmadı ..

ayrıca konu sahibi istediğini yapar onun hayatı , burda alilesini terkedip evlenene sonra baba evine koşa koşa gelen kızları okuyoruz .

Evet üzücü ama artık bu üzücü olmayı geçti. İnanın ben çocukluğumu ve ilk gençliğimi yasayamadım arkadaşlarıma özenerek geçirdim, ev arkadaşlarım beni bize para vermezsen erkek arkadaşınla fotograflarini tüm ailene atarız demişlerdi üniversite hayatım bu tehditle geçti. Lisede babam okulun bağışçısı olduğu halde öğretmenler beni ezerdi nasılsa ailesi sahip çıkmıyor diye. Ne erkekleri aile bildim ne hatalar yaptım. Erkek arkadaşım yok ki. Olsa da bence evlenmek çok büyük bir adım. Her şeyiyle ölçüp tartmadan evlenmek istemem. Bir de benim başıma gelen hiçbir şeyde ailem koşmadı bayılıp hastanelik olduğumda dahi azar isitirdim ben.

Bunlar tamamen cahillikten. Bilinçsizlik… yoksa oh olsun patidostuna beter olsun dememişlerdir. Onlar kendi bildikleri kadarıyla analık babalık yapmışlar işte.

Bunlar tamamen cahillikten. Bilinçsizlik… yoksa oh olsun patidostuna beter olsun dememişlerdir. Onlar kendi bildikleri kadarıyla analık babalık yapmışlar işte.
İnanın ben onları anlıyorum belki onların da ailesi sevgi göstermedi, zor şartlarda büyüdüler,zorluklarla okudular. O yüzden eğitim ve para konusunda hassaslar. Bunu bildiğimden kaç kere affetmek istedim, her defasında bu sefer farklı olacak yaşandı ve bitti benim de hatalarım vardır dedim, artık büyüdüm umuduyla eve gittim.

Konu sahibinin eski konularını da az çok bilen biri olarak konu sahibininde hayal kırıklığı çok. Elalem için analık babalık yapan insanlar neredeyse... Niye evlensin ? Zorunda mı ? Her ilişki evlilik çerçevesinde mi yaşanır sanıyorsunuz yoksa ?

Onlara çıkıştıysan mesela, hatalarını yüzlerine vurduysan üzülmüşlerdir ama asla bir şey anlamamışlardır. Bundan sonra da kendilerini düZeltirler diye bekleme ve bu umutla kabalaşma. Sadece mesafe koy yeter. Git bir süre kal, sonra seminer koydular görevim var gibi bahanelerle evden ayrıl.

Sence burda doğruluk payı yok mu
Bende insanım her insan gibi hata yapacağım bunun nesi yanlış evde fuhuş mu yapıyorum, alkol alıp ortam mı yapıyorum,her tanıştığım insanı evime mi alıyorum,tek gecelik ilişkiler mi yaşıyorum sıradan bir hayatım var. Ailesiyle yaşayan insanlar 4/4 lük mü burada her gün baba evinde prensesler gibi olup evlenince hayal kırıklığı yaşayanların konularını okuyoruz

zayif noktani cok iyi bilip vicdaninla vuruyorlar - buna izin verme.
sunu da unutma onlar bu dünyaya gelmeni sagladi ama asla onlarin mali degilsin, sana hükmedemezler.

Ben bunları kastetmiyorum. İstemediğin durumları yaşamadın mı okulda… gözleri arkada kalıyor olabilir

Ben size zaman zaman uzuluyordum ama artik ailenize hak vermeye basladim. Cok fazla kisitlanarak yetistirilen insanlar hata yapmaya cok acik insanlardir. Ailenizin hatalari var siz de ilk defa ozgur oldugunuz icin haklilik paylari cok diye dusunuyorum. En basiti okula taytla giden sizdiniz yanlis hatirlamiyorsam. Kucumsediginiz insanlar tarafindan yetistirilmissiniz. Bunu inkar edip uzaklasmak ve ozgur olmak sizin sorununuzu cozmez. Biraz makul olursaniz kendi hatalarinizi da gorebilirsiniz.

Ben şöyle tahmin ettim, yazın memlekete gidince size görücü gelecek, aileniz de kendilerince münasip bir kısmet bulunca onunla evlenmenizi isteyecekler.
Hayat sizin hayatınız yine de bir hafta on gün yanlarına gidip gönüllerini alabilirsiniz sonuçta kamuda çalışıyorsunuz zorla alıkoyamazlar, seminerim var deyip ayrılırsınız yaz boyu orada olmak zorunda değilsiniz. Bunu sadece üç günlük dünya ailemizin de gönlünü kırmayalım diye diyorum, yoksa siz her halükarda kendi ayakları üzerinde duran bir bireysiniz, onların güdümünde olmanıza gerek yok.

Hah aynen bu. Şimdi de istiyorlar ki kızın başında olalım, ailesi var derler de belki uzak olur kötü niyetliler… bir de çevrenin sorularıyla muhatap olup hepten yadırganan bir durumdayız eyvah diyorlar.

Ben ailemi niye kücümseyeyim tam olarak kucumsedigimi nereden çıkardınız? Değil ailemi kimseyi küçümsemek benim haddime değil. Okula taytla gitmekle yalnız yasamanin alakası ne Allah aşkına.

Ben ailemi niye kücümseyeyim tam olarak kucumsedigimi nereden çıkardınız? Değil ailemi kimseyi küçümsemek benim haddime değil. Okula taytla gitmekle yalnız yasamanin alakası ne Allah aşkına.

Bu yasa gelip calisma hayatina dahil olup nerede ne giyeceginizi kestirememeniz sizin icin bir sey ifade etmiyor ama buradan bakinca kendinizi pek yetistirememissiniz gibi gorunuyor. Ozgurluk boyle bir sey degil. Ozgur olacak birey her turlu kendini yetistirmis ve donanimi olan bireydir. Konularinizi gorunce bana ozgur olmak icin cok yeterli oldugunuz gecmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…