- 15 Ekim 2016
- 6.886
- 12.417
- 248
Size ne ya erkek arkadaşıyla evlenir evlenmez sizene siz işte o bahsettiğiniz zehirli toplum baskısının ta kendisisiniz haddinizi bilinsen de haklısın babanda haklı , adam belli toplumda ve baslıyla yetişmiş.
insanın evladı olurda yanına gelmek istemiyorsa çok üzüzcü . ne kadar çevrem olursa olsun asla ailemden önce gelemez. başına iş gelsin ailelen koşar .
ne yaptı bu insanlar sana , ne kötülük etti. bu kadar onlardan kaçıyorsun. çok üzüzldüm babana . ben sahte olduğunu zannetmiyorum . büyük hayal kırıklığı . madem erkek arkadaşın var evlen . niye evlenmiyosunuz.
yarın bi gün erkeke arkadaşın terkeder arkadaşların kalmaz , yine ailelene gidersin
Aileyi silmek ne demek?Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
konu sahibinin aile yapısı ortada , ailesini olduğu gibi kabul etmeli bence. haddimi biliyrum sadece fikrimi söyledim konu sahibi de fikr sordu söyledim .Size ne ya erkek arkadaşıyla evlenir evlenmez sizene siz işte o bahsettiğiniz zehirli toplum baskısının ta kendisisiniz haddinizi bilin
Evet üzücü ama artık bu üzücü olmayı geçti. İnanın ben çocukluğumu ve ilk gençliğimi yasayamadım arkadaşlarıma özenerek geçirdim, ev arkadaşlarım beni bize para vermezsen erkek arkadaşınla fotograflarini tüm ailene atarız demişlerdi üniversite hayatım bu tehditle geçti. Lisede babam okulun bağışçısı olduğu halde öğretmenler beni ezerdi nasılsa ailesi sahip çıkmıyor diye. Ne erkekleri aile bildim ne hatalar yaptım. Erkek arkadaşım yok ki. Olsa da bence evlenmek çok büyük bir adım. Her şeyiyle ölçüp tartmadan evlenmek istemem. Bir de benim başıma gelen hiçbir şeyde ailem koşmadı bayılıp hastanelik olduğumda dahi azar isitirdim ben.sen de haklısın babanda haklı , adam belli toplumda ve baslıyla yetişmiş.
insanın evladı olurda yanına gelmek istemiyorsa çok üzüzcü . ne kadar çevrem olursa olsun asla ailemden önce gelemez. başına iş gelsin ailelen koşar .
ne yaptı bu insanlar sana , ne kötülük etti. bu kadar onlardan kaçıyorsun. çok üzüzldüm babana . ben sahte olduğunu zannetmiyorum . büyük hayal kırıklığı . madem erkek arkadaşın var evlen . niye evlenmiyosunuz.
yarın bi gün erkeke arkadaşın terkeder arkadaşların kalmaz , yine ailelene gidersin
Bunlar tamamen cahillikten. Bilinçsizlik… yoksa oh olsun patidostuna beter olsun dememişlerdir. Onlar kendi bildikleri kadarıyla analık babalık yapmışlar işte.Evet üzücü ama artık bu üzücü olmayı geçti. İnanın ben çocukluğumu ve ilk gençliğimi yasayamadım arkadaşlarıma özenerek geçirdim, ev arkadaşlarım beni bize para vermezsen erkek arkadaşınla fotograflarini tüm ailene atarız demişlerdi üniversite hayatım bu tehditle geçti. Lisede babam okulun bağışçısı olduğu halde öğretmenler beni ezerdi nasılsa ailesi sahip çıkmıyor diye. Ne erkekleri aile bildim ne hatalar yaptım. Erkek arkadaşım yok ki. Olsa da bence evlenmek çok büyük bir adım. Her şeyiyle ölçüp tartmadan evlenmek istemem. Bir de benim başıma gelen hiçbir şeyde ailem koşmadı bayılıp hastanelik olduğumda dahi azar isitirdim ben.
İnanın ben onları anlıyorum belki onların da ailesi sevgi göstermedi, zor şartlarda büyüdüler,zorluklarla okudular. O yüzden eğitim ve para konusunda hassaslar. Bunu bildiğimden kaç kere affetmek istedim, her defasında bu sefer farklı olacak yaşandı ve bitti benim de hatalarım vardır dedim, artık büyüdüm umuduyla eve gittim.Bunlar tamamen cahillikten. Bilinçsizlik… yoksa oh olsun patidostuna beter olsun dememişlerdir. Onlar kendi bildikleri kadarıyla analık babalık yapmışlar işte.
Konu sahibinin eski konularını da az çok bilen biri olarak konu sahibininde hayal kırıklığı çok. Elalem için analık babalık yapan insanlar neredeyse... Niye evlensin ? Zorunda mı ? Her ilişki evlilik çerçevesinde mi yaşanır sanıyorsunuz yoksa ?sen de haklısın babanda haklı , adam belli toplumda ve baslıyla yetişmiş.
Onlara çıkıştıysan mesela, hatalarını yüzlerine vurduysan üzülmüşlerdir ama asla bir şey anlamamışlardır. Bundan sonra da kendilerini düZeltirler diye bekleme ve bu umutla kabalaşma. Sadece mesafe koy yeter. Git bir süre kal, sonra seminer koydular görevim var gibi bahanelerle evden ayrıl.İnanın ben onları anlıyorum belki onların da ailesi sevgi göstermedi, zor şartlarda büyüdüler,zorluklarla okudular. O yüzden eğitim ve para konusunda hassaslar. Bunu bildiğimden kaç kere affetmek istedim, her defasında bu sefer farklı olacak yaşandı ve bitti benim de hatalarım vardır dedim, artık büyüdüm umuduyla eve gittim.
Sence burda doğruluk payı yok muBen yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.
Bende insanım her insan gibi hata yapacağım bunun nesi yanlış evde fuhuş mu yapıyorum, alkol alıp ortam mı yapıyorum,her tanıştığım insanı evime mi alıyorum,tek gecelik ilişkiler mi yaşıyorum sıradan bir hayatım var. Ailesiyle yaşayan insanlar 4/4 lük mü burada her gün baba evinde prensesler gibi olup evlenince hayal kırıklığı yaşayanların konularını okuyoruzSence burda doğruluk payı yok mu
Ben bunları kastetmiyorum. İstemediğin durumları yaşamadın mı okulda… gözleri arkada kalıyor olabilirBende insanım her insan gibi hata yapacağım bunun nesi yanlış evde fuhuş mu yapıyorum, alkol alıp ortam mı yapıyorum,her tanıştığım insanı evime mi alıyorum,tek gecelik ilişkiler mi yaşıyorum sıradan bir hayatım var. Ailesiyle yaşayan insanlar 4/4 lük mü burada her gün baba evinde prensesler gibi olup evlenince hayal kırıklığı yaşayanların konularını okuyoruz
İyi de burada benim bir hatam yok ki. Kaldı ki bunun yalnız yasamayla ilgisi ne tam olarakBen bunları kastetmiyorum. İstemediğin durumları yaşamadın mı okulda… gözleri arkada kalıyor olabilir
Bunları yazarak açıklayabilmek çok zorİyi de burada benim bir hatam yok ki. Kaldı ki bunun yalnız yasamayla ilgisi ne tam olarak
Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
Hah aynen bu. Şimdi de istiyorlar ki kızın başında olalım, ailesi var derler de belki uzak olur kötü niyetliler… bir de çevrenin sorularıyla muhatap olup hepten yadırganan bir durumdayız eyvah diyorlar.Ben size zaman zaman uzuluyordum ama artik ailenize hak vermeye basladim. Cok fazla kisitlanarak yetistirilen insanlar hata yapmaya cok acik insanlardir. Ailenizin hatalari var siz de ilk defa ozgur oldugunuz icin haklilik paylari cok diye dusunuyorum. En basiti okula taytla giden sizdiniz yanlis hatirlamiyorsam. Kucumsediginiz insanlar tarafindan yetistirilmissiniz. Bunu inkar edip uzaklasmak ve ozgur olmak sizin sorununuzu cozmez. Biraz makul olursaniz kendi hatalarinizi da gorebilirsiniz.
Ben ailemi niye kücümseyeyim tam olarak kucumsedigimi nereden çıkardınız? Değil ailemi kimseyi küçümsemek benim haddime değil. Okula taytla gitmekle yalnız yasamanin alakası ne Allah aşkına.Ben size zaman zaman uzuluyordum ama artik ailenize hak vermeye basladim. Cok fazla kisitlanarak yetistirilen insanlar hata yapmaya cok acik insanlardir. Ailenizin hatalari var siz de ilk defa ozgur oldugunuz icin haklilik paylari cok diye dusunuyorum. En basiti okula taytla giden sizdiniz yanlis hatirlamiyorsam. Kucumsediginiz insanlar tarafindan yetistirilmissiniz. Bunu inkar edip uzaklasmak ve ozgur olmak sizin sorununuzu cozmez. Biraz makul olursaniz kendi hatalarinizi da gorebilirsiniz.
Ben ailemi niye kücümseyeyim tam olarak kucumsedigimi nereden çıkardınız? Değil ailemi kimseyi küçümsemek benim haddime değil. Okula taytla gitmekle yalnız yasamanin alakası ne Allah aşkına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?