okula taytla gitmeni ben de eleştirdim ama yalnız yaşamak istemenle istediğin kişiyle sevgili olmak istemenle kendi eşini kendin seçmek istemenle zerre ilgisi yok.her tür insana saygı duymak lazım başka insanın canını yakarak yaşamıyorsa.ayrıca senin yaşadığın hayatın 20 katı marjinalini yaşayan sanatçıları alkışlarken seni yerden yere vurmak gayet ikiyüzlüce.Ben ailemi niye kücümseyeyim tam olarak kucumsedigimi nereden çıkardınız? Değil ailemi kimseyi küçümsemek benim haddime değil. Okula taytla gitmekle yalnız yasamanin alakası ne Allah aşkına.
Haddinizi bilin ve kimseye eee sevgilin var evlen diyip millete akıl verip kendi hayatınıza dönmeyin evlenip mutlu olmayan insan elbetteki baba evinden dönebilir yalnızda yaşayabilir sizi ilgilendirmezkonu sahibinin aile yapısı ortada , ailesini olduğu gibi kabul etmeli bence. haddimi biliyrum sadece fikrimi söyledim konu sahibi de fikr sordu söyledim .
tüekiye evlenmeden aynı evde yaşama konusuna yeni yeni geçiyor. avrupa dan geriden geliyoruz. bazı kızlar evlenme umuduyla beraber aynı eve çıkıyor . biz avrupa gibi olamadık . 50 yıla ihtiyacımız var.
siz neye bu kadar gaza gelip saldırıya geçtiniz , konu sahibi bu kadar kızmadı ..
ayrıca konu sahibi istediğini yapar onun hayatı , burda alilesini terkedip evlenene sonra baba evine koşa koşa gelen kızları okuyoruz .
bana demişsinki sanane , bende sana diyorum saneneHaddinizi bilin ve kimseye eee sevgilin var evlen diyip millete akıl verip kendi hayatınıza dönmeyin evlenip mutlu olmayan insan elbetteki baba evinden dönebilir yalnızda yaşayabilir sizi ilgilendirmez
sizizn adınıza çok üzüzldüm . merhametsiz bi aileniz varmış . inş eş adayınız tüm bunları size unuttururr. konu sahibi nin bu tarz şikayetleri olsaydı farklı yorum yapardım , sonradan yazdıysa okumadım . ben ailelenin önemli olduğunu düşünüyorum .boşanamayan çok insan var , babası eve almadığı için . veya boşanacksan çocuklarını bırak gel diyen .Evet üzücü ama artık bu üzücü olmayı geçti. İnanın ben çocukluğumu ve ilk gençliğimi yasayamadım arkadaşlarıma özenerek geçirdim, ev arkadaşlarım beni bize para vermezsen erkek arkadaşınla fotograflarini tüm ailene atarız demişlerdi üniversite hayatım bu tehditle geçti. Lisede babam okulun bağışçısı olduğu halde öğretmenler beni ezerdi nasılsa ailesi sahip çıkmıyor diye. Ne erkekleri aile bildim ne hatalar yaptım. Erkek arkadaşım yok ki. Olsa da bence evlenmek çok büyük bir adım. Her şeyiyle ölçüp tartmadan evlenmek istemem. Bir de benim başıma gelen hiçbir şeyde ailem koşmadı bayılıp hastanelik olduğumda dahi azar isitirdim ben.
Bazen pembe yalanlar iyidir.Halk eğitimde kurs actıgınızı ya da yaz okulunda görev aldığınızı vs söyleyin.Hem onların etrafa vereceği cevabı olur hem de sizi rahatsız etmezler.Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
konu sahibine yazmışsın yorumu oku bak.sizizn adınıza çok üzüzldüm . merhametsiz bi aileniz varmış . inş eş adayınız tüm bunları size unuttururr. konu sahibi nin bu tarz şikayetleri olsaydı farklı yorum yapardım , sonradan yazdıysa okumadım . ben ailelenin önemli olduğunu düşünüyorum .boşanamayan çok insan var , babası eve almadığı için . veya boşanacksan çocuklarını bırak gel diyen .
allah herşeyi gönlünüze göre versin
Her şey kan bağı demek değil ki. Herkes anne baba olamıyor maalesef. Koyun mesafenizi mutlu değilseniz kendi hayatınızı kurun konuşmak isteyen ve özleyen her türlü arar zaten. Ben üniversiteyi bile olduğum yerde okumam dedim anneme hem rahat yetişen biri olduğum için artık zorluğu görmek yalnız yaşamak istiyordum hemde eğitim hayatım için çok faydası olacaktı gideceğim yer. Öyle de oldu çok şükür özgüvenim arttı inanılmaz değiştim iyi anlamda. Annem böyle tehdit eder gibi konuşup canımı sıksaydı açıkçası dönmezdim bile.Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
Sanirim babaniz etrafin soylemlerinden dolayi dolmus biraz. Yoksa durduk yere 60 yasindaki adam aglamaz. Ama simdi giderseniz o elalem kazanmis olur. Babaniz biraz guclu olup kizinin arkasinda durmayi ogrenmeli bence.Bende öyle düşünüyorum ama 60 yaşındaki adamın aglamasi da çok dokundu
Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi.
bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı.
En son bir ay durup geri döneyim dedim
konu sahibini son yazısına göre yorum yaptım . öncesini bilmiyorum . düşüncemi yazdım . beraber yaşadığı biri var gibi düşündüm .Konu sahibinin eski konularını da az çok bilen biri olarak konu sahibininde hayal kırıklığı çok. Elalem için analık babalık yapan insanlar neredeyse... Niye evlensin ? Zorunda mı ? Her ilişki evlilik çerçevesinde mi yaşanır sanıyorsunuz yoksa ?
Duruşundan vazgeçme. Kontrollerinden çıktığın için bütün bu kargaşa. Hiçbirine katlanmak zorunda değilsin. Gerçekleri yüzlerine vurman güzel olmuş öğrensinler ne yaptıklarınıMemlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
Dede ölene kadar onlar sana alışır merak etme10 gün kalıp dönecektim normalde vazgeçtim. Annemin kaderini yaşamak istemiyorum. Babam 2 gün öncede annen yanına gelsin gerekirse diyordu simdi deden var gelemeyiz o ölsün yanına yerleşeceği diye tehdit ediyor
Duymazdan gelmek zorundasın. Sözünün arkasında durBen annemin kaderini yaşamak istemiyorum sevmediği onu sevmeyen bir adamla küçük yaşta evlenip maaş kartını ona verip senelerce onun eline baktı çocuk baktı sorsanız belki memleketinde değil deniz kenarinda yaşamak isterdi yıllarca dedeme baktı hala da bakıyor. Ben kendi hayatımı yaşamak istiyorum ama sürekli yadırgadığım başıma gelir diye korkuyorum ailemin ahını alıcam mutlu olamayacağım diye korkuyorum. Babam olmasa annemin yanımda durmasini isterdim hayatıma alistirirdim şimdi telefonda bile olsa annemi manipüle edecek bana rahat vermeyecek
allah dedeye uzun ömürler versin.çok aminnnnDede ölene kadar onlar sana alışır merak etme
Duymazdan gelmek zorundasın. Sözünün arkasında dur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?