Babam ağladı

Geçenlerde Afganistan'ın tarihini okuyordum. Kadınlara dayattıkları rezil hayat yıllarca hüküm sürmüş, o ülkedeki bazı manevi (tinsel) dayatmalar ülkemizde hala hüküm sürmesi ne kadar korkunç. Kadınlarla uğraştıkları kadar üretim ve bilimle uğraşsalardı sonumuz farklı olabilirdi.

Bu düzeni kırmak sizin bizim elimizde işte..

Ben ailemi niye kücümseyeyim tam olarak kucumsedigimi nereden çıkardınız? Değil ailemi kimseyi küçümsemek benim haddime değil. Okula taytla gitmekle yalnız yasamanin alakası ne Allah aşkına.
okula taytla gitmeni ben de eleştirdim ama yalnız yaşamak istemenle istediğin kişiyle sevgili olmak istemenle kendi eşini kendin seçmek istemenle zerre ilgisi yok.her tür insana saygı duymak lazım başka insanın canını yakarak yaşamıyorsa.ayrıca senin yaşadığın hayatın 20 katı marjinalini yaşayan sanatçıları alkışlarken seni yerden yere vurmak gayet ikiyüzlüce.

Haddinizi bilin ve kimseye eee sevgilin var evlen diyip millete akıl verip kendi hayatınıza dönmeyin evlenip mutlu olmayan insan elbetteki baba evinden dönebilir yalnızda yaşayabilir sizi ilgilendirmez

Ailenizi şimdiye kadar silmediğiniz hata
Sizin ailenizin sizi özlediği ettiği falan yok. Aileniz manipülasyon konusunda ders verecek yetenekte. Daha önce böylesini ne gördüm ne duydum.
Ne giderim ne arar sorardım ben olsam. Sizin eski konularınızı da bilerek söylüyorum bunu.

Haddinizi bilin ve kimseye eee sevgilin var evlen diyip millete akıl verip kendi hayatınıza dönmeyin evlenip mutlu olmayan insan elbetteki baba evinden dönebilir yalnızda yaşayabilir sizi ilgilendirmez
bana demişsinki sanane , bende sana diyorum sanene

sana yazmıyorum , konu sahibine yazıyorum . sanenen . niye dert ettin bu kadar.
bizizm ülke hazır değil , bunu demeye çalışıyorum . bu benim görüüşm fikrim sanene. sen yaşa isteteğinle o senenin görüşün senin hayatın .

iki de bir haddini bil yazıp durma. sen haddini bil önce , sananmı soracağım ne yazacağımı .
istediğimi yazıyorum . tekara yazayım dur

biizm ülkemiz , hazır değil malesef . nikah yapmayıp , temizlik cinsel ihtiyaçlarını gördüğü hatta masraflardanda kurtulduğu bi durum gibi görrüyor. bu benim görüğşüm değil. ama bu görüşte insan çok malesef . bana yazmayın artık yeterrr. özgür ülkedeyiz düşüncelerimi yazarım sanane

sizizn adınıza çok üzüzldüm . merhametsiz bi aileniz varmış . inş eş adayınız tüm bunları size unuttururr. konu sahibi nin bu tarz şikayetleri olsaydı farklı yorum yapardım , sonradan yazdıysa okumadım . ben ailelenin önemli olduğunu düşünüyorum .boşanamayan çok insan var , babası eve almadığı için . veya boşanacksan çocuklarını bırak gel diyen .
allah herşeyi gönlünüze göre versin

Bazen pembe yalanlar iyidir.Halk eğitimde kurs actıgınızı ya da yaz okulunda görev aldığınızı vs söyleyin.Hem onların etrafa vereceği cevabı olur hem de sizi rahatsız etmezler.

konu sahibine yazmışsın yorumu oku bak.

Her şey kan bağı demek değil ki. Herkes anne baba olamıyor maalesef. Koyun mesafenizi mutlu değilseniz kendi hayatınızı kurun konuşmak isteyen ve özleyen her türlü arar zaten. Ben üniversiteyi bile olduğum yerde okumam dedim anneme hem rahat yetişen biri olduğum için artık zorluğu görmek yalnız yaşamak istiyordum hemde eğitim hayatım için çok faydası olacaktı gideceğim yer. Öyle de oldu çok şükür özgüvenim arttı inanılmaz değiştim iyi anlamda. Annem böyle tehdit eder gibi konuşup canımı sıksaydı açıkçası dönmezdim bile.

Bende öyle düşünüyorum ama 60 yaşındaki adamın aglamasi da çok dokundu
Sanirim babaniz etrafin soylemlerinden dolayi dolmus biraz. Yoksa durduk yere 60 yasindaki adam aglamaz. Ama simdi giderseniz o elalem kazanmis olur. Babaniz biraz guclu olup kizinin arkasinda durmayi ogrenmeli bence.

Ben bu kadar keskin davranmanı herşeye rağmen doğru bulmuyorum. Gidip ziyaret et, ek dersin için yine al biletini dön evine. Manipüle olma. Temkinli ol ama sert olma. Yumuşat anlat. Artık öğrenci olmadığını başka bir şehirde hayatını devam ettiğini, başka bir dairede çalışsan bütün yıl olmayacaktın bunları anlat sakince.

Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi.

Olur ya boşluğuna gelir gaza gelirsin diye bütün içimden geçeni yazmıyorum.

Bu nasıl rezil bir cümledir.
Bu mu anne babalık?
Bir kız çocuğuna böyle bir cümle kurmak için gerçekten gelenekler ve gerici kültürle beyni yıkanmış olması lazım. (Sizi kınamıyorum, benim babam ve sülalemin geneli de böyleydi, çok tanıdık. Ondan kızıyorum)

Önceki konuda sizi manipüle etmeye çalışıyorlar demiştim.
Gerçekten olay cuk oturmuş.
Yukarıdaki cümleyi kuran insandan saygı, sevgi mermahet dileme, bekleme.
Vicdanınızdan kıstırmaya çalışıyorlar ve başarmışlar. Hemen geri adım atıp istediklerini vermişsiniz.
Bir de bunları yüzyüzeyken yaptıklarında n'apacaksınız?
Tehditlere istinaden söylüyorum.
Sizi alıkoyma gibi durum söz konusuysa şimdi gitmemelisiniz.
Ziyaretinizi okullar açılmadan önceki bir zamana göre, geri dönüşünüze hiçbir mani çıkaratamayacakları şekilde planlayın derim.
Babanıza İki parça eşyayla giderim, eşyam yok falan gibi bahaneler işlemez.
Muhtemelen babanız, biletin yansın ben veririm, kıyafetin yoksa al parayı diyecektir.

bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı.

En son bir ay durup geri döneyim dedim

Son düzenleme:
konu sahibini son yazısına göre yorum yaptım . öncesini bilmiyorum . düşüncemi yazdım . beraber yaşadığı biri var gibi düşündüm .

hayat onun hayatı bize sordu fikirlerimzi yazdık . istediği gibbi yaşar

Duruşundan vazgeçme. Kontrollerinden çıktığın için bütün bu kargaşa. Hiçbirine katlanmak zorunda değilsin. Gerçekleri yüzlerine vurman güzel olmuş öğrensinler ne yaptıklarını

10 gün kalıp dönecektim normalde vazgeçtim. Annemin kaderini yaşamak istemiyorum. Babam 2 gün öncede annen yanına gelsin gerekirse diyordu simdi deden var gelemeyiz o ölsün yanına yerleşeceği diye tehdit ediyor
Dede ölene kadar onlar sana alışır merak etme
Duymazdan gelmek zorundasın. Sözünün arkasında dur

Sizin şu tavrınız için o benim artık kızım değil diyecek o kadar baba var ki. Ama babanız hala gelmeniz için ağlıyor.
Yazık ailenize
Diger konularınızi da biliyorum ve bana göre siz haksizsiniz. Ailenize o güveni vermediğiniz için zaten bu kadar irdeliyorlar. Açtığınız konulardan da linç yedikleriniz var. Demek ki bir hatanız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…