annenin işi gücü var, evi var, çocukları kocaman olmuş,
babanın alkol sorunu var, işi gücü yok, emekliliği yok, yani şimdi çalışmadığı gibi daha önce de çalışmamış
annen resmen bu adama bakıyor
şimdi düşün bir kadın evde yemek yapmasa, temizlik yapmasa, nette adamlarla yazışsa, çocukları küçükken birkaç defa kocasını aldatmış olsa, ne olurdu?
o adam onu 40 kere boşardı. hatta belki öldürürdü.
ama iş erkeğe gelince olmuyor. olamıyor.
sonuna kadar haklısın babanın s...tir olup gitmesi lazım. (çok özür dilerim ifadeler için ama vallahi doğrusu bu)
ama herşeyden önce annenin ona ...ol git demesi lazım.
annen demedikçe maalesef bi şey olacağı yok.
annen de diyecek olsaydı şimdiye kadar derdi, çekmezdi.
ha ben olsam yine de, evlat olarak annemi karşıma alır anne boşan Allahını seviyorsan, ne diye çekiyorsun bu adamı derim. Hani o da bir ihtimal belki yanında olduğumu bilmeye ihtiyacı vardır diye, hem de kendi vicdanım açısından.
bu arada:
çok yakın bir aile dostumuzun başına geldi. adam komşusu olan dul bi kadınla işi pişirdi (burada dullara laf etmiyorum yanlış anlaşılmasın sonradan öğrendik kadının 7. kocası olmuş bu adam, kadın profesyonel para yiyiyciymiş) karısını boşadı, tam çocuklarının üniversite çağında evi bıraktı, gitti o hatunla evlendi. çocuklarının düğününe bile gelmedi. hatun bunu bi güzel soydu soğana çevirdi, parası bitip hasta da olunca terk etti.
sonra ne oldu. oğlu ısrar etti. eski eşiyle tekrar evlendi.neymiş efendim babasıymış, ortada bırakamazmış...kadın kendisini bırakıp giden o adama bir de hasta olduğu için bakıyor şimdi..
bu oğlan da doktor...
işte size türk kafası.
yani maalesef, kafalar böyle. korkarım anneniz de bu yaştan sonra rezillik çıkmasın kocamdır filan diyordur. bu yaşa kadar baktım yine bakarım filan diyordur.
maalesef böyle, çok acı am bu kafaları değiştiremiyoruz. Annemiz de olsa kardeşimiz de olsa pek yapacak bişeyimiz yok.