- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
Niye izin alınsın ben özgrsem kocamda özgür niye sıkalım ki birbirimizi demi.Canım ben katılmıyorum bu olaya zaten. Koca benden izin almalı.
Dine göre diyorum.
Ben anlamam o kısımdanda direk atladım buna konu izin olunca farklı algılıyorum bunudinimizde kocasız bir yere gidilmez diye birşey yok zaten ... kadın haklarından bahseden surenin ismini taşıyorum , ismimi o yüzden nisa koymuşlar :) tam aksine kadınların mutlu edilmesi gerektiğini ezilmemesi gerektiğini refahı hakettiklerini savunur hiçbiryerinde kadın kocasız bir yere gidemez demiyor
sanırım yanlış anlaşılma varAma kadına kocansız nasıl bir yere gitmezsin neviinden onlarca saldırı cümlesi var burada
Ohff valla bana gore abartiyorsunuz..ne var bu sozde.. ne emmeye ne gommeye sanki ben uydurmusum bu lafi.. hic bir seye acik degil anlaminda bir soz bu. Basta ilimli yorum yaptim bende ama konu sahibinin agresifligi uzerine ve cirkin yorumlarindan dolayi agresif dedim. Evet agresifİsteyen istediği yorumu yapmamalı aslında. Dediğiniz gibi olsaydı iletişim problemi diye bir şey var olmazdı.
Normal hayatımızda da bir ortamda ki üslubumuz, olaylara bakış açımız, kullandığımız kelimeler bizim kim olduğumuz hakkında fikir verir.
Mesela "ne emmeye ne gömmeye" deyiminiz açık uçlu bir yorum.
Siz belki o amaçla kullanmadınız ama halk dilinde bazen küfür niyetine bile kullanılabiliyor.
Bunu okuyan bir kadın "sen bana bu benzetmeyi nasıl yapabilirsin" deme hakkına sahip.
Ki bende kendime böyle bir deyimin kullanılmasına asla izin vermem.
Bir kadına bu deyimi yazıp sonra da onu agresiflikle suçlamak iğne ve çuvaldız ata sözünü hatırlattı bana.
. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum.
Zemheri ilk mesajıbda bunu yazdı bizler neden tek başına gitmiyosun dediğimiz için ipler koptu zaten.Ama kadına kocansız nasıl bir yere gitmezsin neviinden onlarca saldırı cümlesi var burada
Size sonuna kadr katiliyorum. Yaklaşık 3 yildir evliyim. Ailelerden ayri sehirde yasiyoruz. Esimden 1 gun bile ayri kalmadim, allah da mecbur birakmasin. Bu evine, eşine, evliliğine cok da bagli olmyn kadınların kendilerini en normal gorup bizim gibilere ucube muamelesi yapmasina da ayar oluyorum. Imkanim varken neden esimden gunelrce ayri kalayim. Sabahtan aksama eve gelene kadar ozluyorum ben. Cok tuhaflar gercekten.Pardonda bu neden tuhaf geldi size ? Eşim ve ben bir aile kurduk. Onu bırakıp bir yere gitmek istemememin nesi tuhaf acaba ? Heleki bugüne kadar beni hiç incitmedi hep desteğim oldu. Onunla birlikte seyehate etmek beni daha mutlu edecek ve daha güçlü hissettirecekse neden onsuz hareket etmek isteyeyim ki ?
Kiz kardes de namhrem de noluyor sanki, yicek mi adam. Benim ailem de dindr insanlar. Kiz kardeslerimle kankasi gibi takilir eşim. Babam da teyzelerimle oyle, cok yakindir. Namahrem ama ev ahalisinden sayilir dinimizce, sokaktan gecen bir adam hukmunde degil enişte. Bir sakıncası yokKiz kardesin varsa evet namahrem olurdayani annen annesi gibi baban babasi yerine gecer eger cok dinle ilgiliyse baban. Gitme bence..
öyle soru sorulmasını saldırı olarak anlamışlarZemheri ilk mesajıbda bunu yazdı bizler neden tek başına gitmiyosun dediğimiz için ipler koptu zaten.
Ama baska cozumu yok..ya kocayla gitmeyecek ya da kavga cikacak. Hala yokusa suruyosa ne desin burdakiler. Birde ne var ordek gibi dedilerseMesel sorunun çözümü değil zaten, çözüm olmadığının o da farkındaydı. Çoğunluk ne derse onu mantıklı bulup oraya eğilecekti belki ama 7 aylık evli ve eşini çok sevdiğini söyleyen bir insana kocana yapışık mısın demek çok gereksiz. Cicim ayları daha elbet yapışık olacaklar. Her şeyden önce uzak şehirdeki aile ziyareti, ilk ziyaret, benim babam olsa neden yalnız geldin damat bizi insandan saymadı mı der. Erkek ailesi ilk ziyarete karını neden yanız gönderdin diye sorar. Normali budur. Odaklanılması gereken mesele buyken vay efendim kocansız yaşayamıyor musun, eskiden kocan mı vardı lafları çok abes. Kibarca "daha yeni evlisin ilerleyen yıllarda böyle düşünmeyeceksin denebilirdi, ki bunu diyen de oldu ama bazıları ısıtıp ısıtıp aynı cümleyi yazmaya devam etti. Yazanların cümlelerini isim isim tararsanız bunu yapanın kimler olduğu da çok net seçilir. Bildiğiniz manipülatör bunlar. Gerçek hayatlarında da böyle değillerdir inşallah.
Bosuna kendini kasma bacim adamin dinle donla zaten isi yokmus.Size sonuna kadr katiliyorum. Yaklaşık 3 yildir evliyim. Ailelerden ayri sehirde yasiyoruz. Esimden 1 gun bile ayri kalmadim, allah da mecbur birakmasin. Bu evine, eşine, evliliğine cok da bagli olmyn kadınların kendilerini en normal gorup bizim gibilere ucube muamelesi yapmasina da ayar oluyorum. Imkanim varken neden esimden gunelrce ayri kalayim. Sabahtan aksama eve gelene kadar ozluyorum ben. Cok tuhaflar gercekten.
Kiz kardes de namhrem de noluyor sanki, yicek mi adam. Benim ailem de dindr insanlar. Kiz kardeslerimle kankasi gibi takilir eşim. Babam da teyzelerimle oyle, cok yakindir. Namahrem ama ev ahalisinden sayilir dinimizce, sokaktan gecen bir adam hukmunde degil enişte. Bir sakıncası yok
Bence siz eksik okumuşsunuz konuyu, ayrıca 7 aylık evli indan neden kocasından ayrı zaman geçirmesi gerektiğini düşünsün ya da düşünmek zorunda olsun ki, biz 2 yıl 24 saat beraberdik çünkü iş yerimiz de aynıydı, doğal olarak arkadaş ortamımız da aynıydı hiç ayrı zaman geçirme ihtiyacı hissetmedik. İhtiyaç duymayanın gözüne sokup dalga geçmek gerekmiyor. Herkesin hayatı kendine, ayrıca konu da o değildi, o sadece ayrıntıydı.sanırım yanlış anlaşılma var
konu sahibi bu zamana kadar hiçbir yere asla ayrı gitmedik gitmeyiz ben onu yalnız bırakamam dedi
o yüzden de daha yolun çok başındasın neden yalnız bırakamıyorsun arada bir yalnız planlarda yapmalısınız dediler
yeni evli olduğum için ve ilk olduğu için babama eşimle gitmek istiyorum demedi kurduğu cümle o olduğu için o yönde yorumlar geldi
konu sahibi uslubu sebebiyle banlandıBravo hanimlar ya yine asil konuya yorum yapip yardimci olacak yerde konudan laf cimbizlayip bir konu sahibini daha banlattiniz. Valla tebrikler hic sasmiyor bu duzen.
7 aylik evli olmak sorun degil bana gore.. yani ilk kez gideceksin kocanla baban istemiyor bence bu daha agir. Bisey yazilmamiski hersey saldiri sayiliyoröyle soru sorulmasını saldırı olarak anlamışlar
Beyin devrelerim yandı bugün.öyle soru sorulmasını saldırı olarak anlamışlar
Üslubu kabaydı ondan ceza aldı diyorum.Bravo hanimlar ya yine asil konuya yorum yapip yardimci olacak yerde konudan laf cimbizlayip bir konu sahibini daha banlattiniz. Valla tebrikler hic sasmiyor bu duzen.
konu sahibi uslubu sebebiyle banlandı
kız arkadaşlarınızla buluşurken kadın kadına misafirliğe giderken kocanızı da yanınızda götürür müsünüz?Bence siz eksik okumuşsunuz konuyu, ayrıca 7 aylık evli indan neden kocasından ayrı zaman geçirmesi gerektiğini düşünsün ya da düşünmek zorunda olsun ki, biz 2 yıl 24 saat beraberdik çünkü iş yerimiz de aynıydı, doğal olarak arkadaş ortamımız da aynıydı hiç ayrı zaman geçirme ihtiyacı hissetmedik. İhtiyaç duymayanın gözüne sokup dalga geçmek gerekmiyor. Herkesin hayatı kendine, ayrıca konu da o değildi, o sadece ayrıntıydı.
Yine söylüyorum. Cımbızla cümle çekip konuyu manipüle etmek bazılarının en sevdiği şey burada, ya da ana fikir- problemdeki verilen ve istenen kavramlarıyla ciddi sorunları var
Yanlış biliyorsun tatlım önemli olan (!) tdk nin ne dediği, halk arasında nasıl anlaşıldığının, yaygın anlamının ne önemi var. Tükçe lastik gibi de değil zaten çektiğin yere gitmiyor, cümle alem tdknin dediğini baz alarak konuşuyor. Sen fesatsın.Diyorum ya açık uçlu, kesin bilgi içermeyen yoruma dayalı bir deyim.
İçinde ki kelimeler yüzünden her yöne çekilebilir.
Biri sizin yazdığınız gibi algılarken bir diğeri sen bana ne demek istiyorsun diye tartışabilir.
Hatta bire bir yaşadım bu durumu.
Bu deyimi bir arkadaşım sık kullanırdı ve bende yazdığınız gibi algılamıştım.
Bir ortamda şaka niyetine kullandım ve karşı taraftan ters bir uyarı aldım.
Akşam eşimle konuyu paylaştığımda o bana içinden çıkarılabilecek manayı söylemişti.
O gün bugündür yasaklı cümlemdir
Hatta şu bahtsız bedevinin devamında ki cümleyi öğrendiğimde eskiden ortamlarda kullandığım için çok utanmıştım.
Siz sonrasında gayet güzel yorumlar yapmışsınız zaten kaldı ki "ne o ne ben" demiş. Bütün yorumları okudum. Kimseye bireysel cümle kurmuyorum, mesajlara baştan bakarsanız manipülatör ve hayır benim dediğim diyen tipleri siz de çok rahat seçersiniz.Zemheri ilk mesajıbda bunu yazdı bizler neden tek başına gitmiyosun dediğimiz için ipler koptu zaten.
Hmm bencede biz mutsuzuzBabasinin ruh hastasi gibi davranislari dururken Esimden ayri bi yere gitmem dedi diye kizi topa tutmuslar. Korkuncsunuz valla. Ailesine gidip haftalarca kalanlar, ailesine kocasindan daha bagli olanlar, kocadan ayri kalsam da kafa dinlesem die firsat kollayanlar, kocasiyla en iyi arkadas olamayanlar anlamamis olabilir. Ama kari koca olarak her seyi birlikte yapmayi isteyecek kadar birbirini cooook sevmek mumkun ve dunyanin en guzel şeyi. Ne kadar sacma akil dışı mesajlar var ya. Kedi ulaşamadığı ciger meselesi olmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?