Babam aralarında hiç bir sorun olmamasina rağmen eşimi istemiyor

Anneniz ve kız kardeşleriniz için evet babanızın dediği doğru. Eğer sadece kalmak sorunsa otelde kalın gündüz birlikte olur gece yatmaya otele gidersiniz. Tabi babanızın başka bı sorunu yoksa

Kusura bakmayın da bence babanız sizin eşinizle seviştiğinizi (doğal olarak) biliyor ve karşısında damadını gördüğünde aklına bu geliyor olabilir. Tekrardan kusura bakmayın aklıma bu geldi bir an.
Sey gibi.. hamilelerin sevistigini dusunmelwri
Gibi

Ama agresif ve ayrica cozumu yok sorununun.. birde suna yorum yapin buna yapmayin diyolar. Yaw isteyen istedigi yorumu yapar.
Mesel sorunun çözümü değil zaten, çözüm olmadığının o da farkındaydı. Çoğunluk ne derse onu mantıklı bulup oraya eğilecekti belki ama 7 aylık evli ve eşini çok sevdiğini söyleyen bir insana kocana yapışık mısın demek çok gereksiz. Cicim ayları daha elbet yapışık olacaklar. Her şeyden önce uzak şehirdeki aile ziyareti, ilk ziyaret, benim babam olsa neden yalnız geldin damat bizi insandan saymadı mı der. Erkek ailesi ilk ziyarete karını neden yanız gönderdin diye sorar. Normali budur. Odaklanılması gereken mesele buyken vay efendim kocansız yaşayamıyor musun, eskiden kocan mı vardı lafları çok abes. Kibarca "daha yeni evlisin ilerleyen yıllarda böyle düşünmeyeceksin denebilirdi, ki bunu diyen de oldu ama bazıları ısıtıp ısıtıp aynı cümleyi yazmaya devam etti. Yazanların cümlelerini isim isim tararsanız bunu yapanın kimler olduğu da çok net seçilir. Bildiğiniz manipülatör bunlar. Gerçek hayatlarında da böyle değillerdir inşallah.

Gitmeyi istediği ev babasının evi ve kendi kızını damadı ile gelirse evinde istemiyor..annen ve kardeşlerin sana gelsinler yorumlarına " babam annemin burnundan getirir" cevabını vermiş..varsın buradaki konu sahiplerini kötü bilsin ama kimse de " istenmediğin yere neden zorla gitmeye çalışıyorsun?!" dememek için eşinsiz neden gitmiyorsun yorumunu yaptı.

konu sahibine neden esin olmadan gitmiyorsun diye yuklenmek ne alaka allah askina yahu yani bu konudaki baba esini bu seferlik degil hic istemiyor evde. tamam konu sahibi biraksin esini gitsin, gidebilir de eminim. ama devami ne olacak? nereye kadar esi onun ailesine gitmeyecek? adam demeyecek mi ya ben senin ailene hic gelmiyorum diye. yani yorum yaparken birazcik etrafli dusunmekte fayda var. bu babanin tavri tek seferlik degil.

konu sahibi ben yerinizde olsam gitmem. ailemle de disarida gorusurum. sapik zihniyet babam dahi olsa tahammulum yok.

Kıskanıyor mu acaba beraber kalmanızı falan?Görmek istemiyor olabilir, Size düşkünse öyle bi durumdur belki?

Dur ben '' esas konu '' ya yorum yapcam.

Ben olsam hiçbir yanlışı olmadığı halde eşimi böyle fena konuma düşüren davranışlarda bulunan babanın yanına eşimi sokmam bile, muhatap etmem, böyle namahrem falan diye evinden sofrasından men ederse, yarın eşimden bir iyilik istediğinde bunları hatırlatırım. Kendim de eskisi gibi olamam o saatten sonra. Hoşgeldin merhaba nasılsın güle güle. Yapabilir mi konu sahibi bunu, bilemem. Ama ben yaparım.

Ben kayinvalidemin evinde çok kalmisimdir, kaynim da var. Şoklardayim şuan

Ama agresif ve ayrica cozumu yok sorununun.. birde suna yorum yapin buna yapmayin diyolar. Yaw isteyen istedigi yorumu yapar.
Konu sahibi agresif neden bi kac gun ayri kalin diyenlere bu kadar tepki vermis anlasilir birsey degil ne emmeye ne gommeye derler bence o hesap. Neyse zaten konu sahibi ucmus, gecmis olsun
İsteyen istediği yorumu yapmamalı aslında. Dediğiniz gibi olsaydı iletişim problemi diye bir şey var olmazdı.
Normal hayatımızda da bir ortamda ki üslubumuz, olaylara bakış açımız, kullandığımız kelimeler bizim kim olduğumuz hakkında fikir verir.
Mesela "ne emmeye ne gömmeye" deyiminiz açık uçlu bir yorum.
Siz belki o amaçla kullanmadınız ama halk dilinde bazen küfür niyetine bile kullanılabiliyor.
Bunu okuyan bir kadın "sen bana bu benzetmeyi nasıl yapabilirsin" deme hakkına sahip.
Ki bende kendime böyle bir deyimin kullanılmasına asla izin vermem.
Bir kadına bu deyimi yazıp sonra da onu agresiflikle suçlamak iğne ve çuvaldız ata sözünü hatırlattı bana.

tdk da o deyim için şöyle denmiş
1- erkek-kadın ilişkisine atfedilirse; "kimseye faydan yok, ne etinden ne sütünden faydalanılıyor." anlamına gelir. 2- erkek-erkek ilişkisine atfedilirse; "sağın solun belli olmuyor, yumuşak mı davranayım, sert mi davranayım bilemiyorum." anlamına gelir.

küfür niyetine kullanılmıyor aslında :) küfür olarak kullanmaya çalışan da anlamını bilmiyordur küfür ettiğini sanıyordur :)

Diyorum ya açık uçlu, kesin bilgi içermeyen yoruma dayalı bir deyim.
İçinde ki kelimeler yüzünden her yöne çekilebilir.
Biri sizin yazdığınız gibi algılarken bir diğeri sen bana ne demek istiyorsun diye tartışabilir.

Hatta bire bir yaşadım bu durumu.
Bu deyimi bir arkadaşım sık kullanırdı ve bende yazdığınız gibi algılamıştım.
Bir ortamda şaka niyetine kullandım ve karşı taraftan ters bir uyarı aldım.
Akşam eşimle konuyu paylaştığımda o bana içinden çıkarılabilecek manayı söylemişti.
O gün bugündür yasaklı cümlemdir
Hatta şu bahtsız bedevinin devamında ki cümleyi öğrendiğimde eskiden ortamlarda kullandığım için çok utanmıştım.

Eşinsiz neden gitmiyorsun yorumu yapmadılar, kurulan cümleler çok başka. Ayrıca neden eşsiz gitsin ki, kocası uygun o uygun, aileye ilk ziyaret, el öpmeye gitme durumu gibi bir şey bu, ben olsam kocama böyle aşağılayıcı bir tavır gösteren babaya gitmem. Ne demek namahrem. Ne mutaassıp aileler var akrabalarla bir araya gelince hepsi tesettüre uygun giyiniyor beraber günlerce kalıyorlar aynınevin içinde. Babadaki zihneyete karşı alınacak tavırdı burada konuşulması gereken, kadının kocasını çanta yapmak istemesi değil

herkes babayı haksız ve tuhaf buldu zaten ?

Babalara da bir şey oldu bu ara.

Dini yorum yapmak yasak ama şunu diyebilirim. Dinde kocadan ayrı bir yere gidilmez.
Neden kocam olmadan bir yere gidemezmiyim şimdi,kapıyı çarpar giderim bide izinmi alacam yoksa.
Hep bu dini konular yüzünden kadınlarımız acayip baskı altında kalıyorlar.

Neden kocam olmadan bir yere gidemezmiyim şimdi,kapıyı çarpar giderim bide izinmi alacam yoksa.
Hep bu dini konular yüzünden kadınlarımız acayip baskı altında kalıyorlar.
dinimizde kocasız bir yere gidilmez diye birşey yok zaten ... kadın haklarından bahseden surenin ismini taşıyorum , ismimi o yüzden nisa koymuşlar :) kadınların önemli ve değerli olmasından bahsedip haklarını anlatan sure olduğu için,
tam aksine kadınların mutlu edilmesi gerektiğini ezilmemesi gerektiğini refahı hakettiklerini savunur hiçbiryerinde kadın kocasız bir yere gidemez demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…