• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ayrılacaksın dedi, ölmek istiyorum artık=(

Beyza_C

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
55
-2
86
Adana
cok kotu durumdayım.:59: ne yapacagımı sasırdım lutfen yardım edin. benim bir sevdigi var 2 senedir beraberiz birbirimizi cok seviyoruz. askımız cok mucizevi bir sekilde basladı. film gibiydi. zor oldu ama kabustuk. 2 yıldır bir kere bile uzulmedim cok mutlu eti üzerime titredi hayatımda kimseye bu kadr deger vermedim ve bukadar sevmedim evlenmek istiyorduk. aileme konuyu actım annem sıcak baktı. fakat babam alevi oldugunu duydugu andan itibaren nuh diyo peygamber demiyor. bircok seyi yanlıs biliyor. bensevgilimden eminim sevgisinden beni mutlu edeceginden.suan aglıyorum cunku babam ayrılcaksın dedi ikinci defada imkansız olmaz dedi. cok kotuyum onu nasıl bırakırım yasıyamam onsuz ailemsizde ama napıcam. biriyle evlenceksem o olmalı ama ailemi nasıl ikna edicem lutfen yardım edin cok zor durumdayım:2:

Kötü bi durum yha zaten hep bi yerde bi imkansizlk çikar uf :/ baban çok mu kati söznden döndüremiycegin kadar mi ??

canım hassas bi konu bi yanda ailen bi yandan sevdiğin annen ikna etmeye çalışsın veya aile büyükleri girsin araya.ailenide kırmamaya çalış baba sonuçta.annen ikna olmuşsa sorun yok babanda yumuşar.ama sakın bi delilik yapma kaçıyım falan deme bekle biraz zman geçsin olurmu canım üzülme artık.ölmek isteyecek bişey yok bunda seni sevenleri düşün kendini düşünmüyosan

Kötü bi durum yha zaten hep bi yerde bi imkansizlk çikar uf :/ baban çok mu kati söznden döndüremiycegin kadar mi ??

donmeyecek gibi canım ama biliyorum ki Allah bize bu askı verdi bununla sınıyor inş gecer nasl ikna olcak bilmiyorum ama inş olur:(

canım hassas bi konu bi yanda ailen bi yandan sevdiğin annen ikna etmeye çalışsın veya aile büyükleri girsin araya.ailenide kırmamaya çalış baba sonuçta.annen ikna olmuşsa sorun yok babanda yumuşar.ama sakın bi delilik yapma kaçıyım falan deme bekle biraz zman geçsin olurmu canım üzülme artık.ölmek isteyecek bişey yok bunda seni sevenleri düşün kendini düşünmüyosan

aynen oyle canım ya anlatamam oyle arada kaldım ama gercekten nazar degdi film gibi ask yasadık yasıyoruz. cok sevıyoruz. umarım babamı ikna etmemin yolnu bulurum. annemi dinlemiyor ki babam bu konuda aile buyukleri bi dedem var oda karsı=( babamın babası vefat etmiş o olsa daha kolay olurdu simdi ikna etme yollarını arıyorum umarım bulurum:2:

Kaç yaşındasın ki ? Yani hemen isteseniz evlenecek durumda mısın ?
Acele edip paniğe kapılma bence.Zamanla baban kabullenebilir.Veya belli olmaz,zaman içinde gönlün geçer.
Şimdiden evlilik konusunda stres yapma.

Bu tür dini konulardan oluşan tatsızlıklar hep canımı sıkmıştır. Canım bence sen bir müddet sus babanın gözünde hep perişan bi halde görün üzgün olduğunu göster. Ama sakın intihar gibi şeyler düşünme. Bakalım baban haline üzülür belki..

cok kotu durumdayım.:59: ne yapacagımı sasırdım lutfen yardım edin. benim bir sevdigi var 2 senedir beraberiz birbirimizi cok seviyoruz. askımız cok mucizevi bir sekilde basladı. film gibiydi. zor oldu ama kabustuk. 2 yıldır bir kere bile uzulmedim cok mutlu eti üzerime titredi hayatımda kimseye bu kadr deger vermedim ve bukadar sevmedim evlenmek istiyorduk. aileme konuyu actım annem sıcak baktı. fakat babam alevi oldugunu duydugu andan itibaren nuh diyo peygamber demiyor. bircok seyi yanlıs biliyor. bensevgilimden eminim sevgisinden beni mutlu edeceginden.suan aglıyorum cunku babam ayrılcaksın dedi ikinci defada imkansız olmaz dedi. cok kotuyum onu nasıl bırakırım yasıyamam onsuz ailemsizde ama napıcam. biriyle evlenceksem o olmalı ama ailemi nasıl ikna edicem lutfen yardım edin cok zor durumdayım:2:

bende aleviliyim ve çok gururluyum keşke baban alevi bi insan tanıyıp ön yargılarını yıkmıs olsaydı.bu sebebten ayrılmak olur mu ya insanlar seviyor anlaşıyor ortada kotuluk yok.mezhepler insanları ayırmamalı.babanın fikri zamanla değişir umarım

Bende Aleviyim :) Ve cok karsilastim bu durumla malesef Aleviligi tanimaya calismiyor insanlar en büyük sonurun bu..!! Sanirim cevrenizde de Aleviler yok aile dostlariniz fln olsa daha kolay olurdu ama arkadaslarin dedigi gibi zamana birak olmadi onun büyükleri gelir birazda olsa kendilerini tanitmaya calisirlar ve Alevilerin kimseyi yemiyeceklerini gösterirler Babana :)

Allah yardimcin olsun umarim hersey gönlünüzce olur...

Son düzenleme:
su alevilik sünnilik canimi cok sıkıyor..ya önemli olan insan olmasi degilmi ya hepimiz kardes degilmiyiz...ben kendimde aleviyim bizde böyle bir durum yok cok gelinimiz var sünni olan mutlularda...ya bazende sorunlarda cikiyor aile yüzünden benim esimin kuzenide bir kizla evliydi erkek alevi kiz sünni kizin ailesi ne yapti ne etti kizi kocasindan bosadilar bizim icin hic bir konuda sorun yok ama karsi taraf baska bakiyor bu konuya bence biraz bekle ailenle arani sakin acma bizleri bilmedikler icin hep alevilere karsilar ama sen bir sekilde aileni ikna etmeye bak ama onlari kirmadan olmasa aileler görüssün belki ailesini tanidiktan sonra babanin fikri degisir

su alevilik sünnilik canimi cok sıkıyor..ya önemli olan insan olmasi degilmi ya hepimiz kardes degilmiyiz...ben kendimde aleviyim bizde böyle bir durum yok cok gelinimiz var sünni olan mutlularda...ya bazende sorunlarda cikiyor aile yüzünden benim esimin kuzenide bir kizla evliydi erkek alevi kiz sünni kizin ailesi ne yapti ne etti kizi kocasindan bosadilar bizim icin hic bir konuda sorun yok ama karsi taraf baska bakiyor bu konuya bence biraz bekle ailenle arani sakin acma bizleri bilmedikler icin hep alevilere karsilar ama sen bir sekilde aileni ikna etmeye bak ama onlari kirmadan olmasa aileler görüssün belki ailesini tanidiktan sonra babanin fikri degisir

Aileden aileye degisiyor mesela bizde kuzenimi bir Sunniye verdik ama bizimkiler hepsi cok üzgündü dügün sanki allah göstermesin cenaze var gibiydi..
Bu dedigim gibi neyden kaynaklaniyor genelde Su var bizimkiler kendilerini yanlis tanitiyorlar.. ve hayat sartlari zaman yani bircok nedeni var ...

Düsünsene Sen bir Sunnisin ve bir Alevi gelip sana diyorki Biz müslüman degiliz ve domuz yiyoruz... Eh buna ben bile YUH diyorum ama bizim Avrupadaki Alevilerde bu malesef cok var.... yani ailelerin tanismasi gerekiyor birbirlerini tanimasi vs..

Bence Üzerlerine gitmesin sonra iyice inada bindirirler fln sonucta tanimiyoruz da babasini zamana biraksin...

Aileden aileye degisiyor mesela bizde kuzenimi bir Sunniye verdik ama bizimkiler hepsi cok üzgündü dügün sanki allah göstermesin cenaze var gibiydi..
Bu dedigim gibi neyden kaynaklaniyor genelde Su var bizimkiler kendilerini yanlis tanitiyorlar.. ve hayat sartlari zaman yani bircok nedeni var ...

Düsünsene Sen bir Sunnisin ve bir Alevi gelip sana diyorki Biz müslüman degiliz ve domuz yiyoruz... Eh buna ben bile YUH diyorum ama bizim Avrupadaki Alevilerde bu malesef cok var.... yani ailelerin tanismasi gerekiyor birbirlerini tanimasi vs..

Bence Üzerlerine gitmesin sonra iyice inada bindirirler fln sonucta tanimiyoruz da babasini zamana biraksin...

ya canim benim ablamda bir sünniyle evli cokta mutlu..dedigin gibi aileden aileye degisiyorda bizim aleviler biraz artik kendini tamamen tanitsalarda bu durumdan kurtulsak...benim aleviden cok sünni arkadaslarim var ve hepsi beni tanidiklari icin cok memnunlar onlarda beni tanimadan önce alevileri kötü biliyorlarmis aileleri hep aleviler söyle böyle demis bense onlara kendimi tanidiktan sonra fikirleri degisti...aslinda herseyin ilaci zaman...umarim biran önce cözülürde arkadasimiz büyük askina kavusur

Bencede Zamanla yani insallah Zamanla babasi kararini degistirir.... Dedigin gibi tanitsalarda :) ammmaaa... Biri der sag digeri der sol dogru tanitmak gerek ama nasil....

Neden aileleler bu alevilik sünniliklere takılırlar anlamıyorum :50: sabret cnm eminim baban onu cok sevdigini anladıgında razı olacaktır....

Kaç yaşındasın ki ? Yani hemen isteseniz evlenecek durumda mısın ?
Acele edip paniğe kapılma bence.Zamanla baban kabullenebilir.Veya belli olmaz,zaman içinde gönlün geçer.
Şimdiden evlilik konusunda stres yapma.

22 yasındayım canım sevgilimde 26 acele edilecek bişey yok aslında ama ayrı sehirlerdeyiz. biran once evlenip kavusmak istemiştik. benim yasadıgım sehirde yasıyacaktık bu bile bi etki bırakmadı. umarım kabullanır canım babam

Bu tür dini konulardan oluşan tatsızlıklar hep canımı sıkmıştır. Canım bence sen bir müddet sus babanın gözünde hep perişan bi halde görün üzgün olduğunu göster. Ama sakın intihar gibi şeyler düşünme. Bakalım baban haline üzülür belki..

yok canım intihar gibi bişey dusunmuyorum.bilinçli bir insanım ama hayatımdan bezdim artık. aynen dedgin gibiyim zaten elim yuzum şiş dolasıyorum. umarım hersey düzelir:2:

bende aleviliyim ve çok gururluyum keşke baban alevi bi insan tanıyıp ön yargılarını yıkmıs olsaydı.bu sebebten ayrılmak olur mu ya insanlar seviyor anlaşıyor ortada kotuluk yok.mezhepler insanları ayırmamalı.babanın fikri zamanla değişir umarım

umarım degişir cok tesekkurler canım. aynı fikirdeyim. ondan bundan duydugu yalan yanlıs fikirleri savunuyor bana. sonra da babana karsı onu savunuyorsun diyo. benim dediklerim dogrudur diyor. adı varmıs da nasıl oldugu onemli degilmiş de sadece sevgi yetmezmiş. babam her konuda cok anlayıslıdır. sevgilim en basta soyledi bende olabilir dedim. benim için bi sorun olusturmuyor dedim. onemli olan insanlıgın dedim sevgimiz dedim. ama babamın boyle yapacagını tahmin etmemiştim:2: sence dogruları nasıl anlatabilir. bu yalan yanlıs fikirleri nasıl silcem kafasından

benimde erkek arkadasım alevi ama babamın ileride sorun cıkaraağını düşünmüyorum çünkü hep en samimi görüştüğümüz arkadaslarımız alevi ve ben bu ayrımdan nefret ediyorum alevi diye dinsiz imansız zannediyolar hep kötü saçma hikayleri akıllarına getiriyolar gerçek nasılmıs okumadan araştırmadan ön yargıyla yaklasıyolar

Back
X