babam banyo yapmıyor :(

kimberley

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
323
arkadaşlar annem babam ayrı... ben 14 yaşındaydım ayrıldıklarında... 11 yıldır babamla ayrı evlerde yaşıyorduk ben annemle kalıyordum... babamla sadece haftasonları iki üç saatliğine görüşürdük...11 yıldır hiç aynı evde yaşamamıştık... ta ki ben göreve başlayıp kendi evimi tutana kadar... babam bu süre zarfında hep kendi yemeğini, kendi evinin temizliğini yaptı kendi düzeniyle yaşadı... e erkek adam ne kadar yemek yapabilir kendine bakabilir ki? bu sene ben de babamı evime kışı beraber geçirmeye çağırdım... çünkü benim evim çok konforlu kaloriferli 24 sıcak su var... ben zaten her gün sıcacık ev yemekleri yapıyorum beraber yiyoruz içiyoruz oturuyoruz... 11 yıldır yapamadığımız baba kız hayatını yaşıyoruz... sorun şu ki babam bu bekar hayatı boyunca hijyen konusunda özen göstermemeye alışmış... tamam yalnız yaşadığı ve evi sobalı olduğu için 10 günde bir banyo yapsa da tamam anlarım...çünkü hasta olmaktan korkar insan. üşenebilir banyo ve odalar buz gibi olduğu için... ki normal bi insan en az haftada iki kere yıkanmalı!!! babam evin durumu uygun olmadığı için kendi evinde çok nadir banyo ediyodu kışları... ama benim evde de bu şekilde sürdürüyor... banyo sıcacık odalar sıcacık her yer kalorifer su desen 24 saat sıcak su var ama adam bi türlü banyo yapmıyor ve çok kokuyor kızlar ya ( erkek terini bilirsiniz...koltuk altı deodorantı da kullanmıyor kaç kere aldım babacım kullan dedim onu da sürmüyor... sanırım alışmış böyle yaşamaya... kahvehaneye de gidiyor bi de orda diğer adamların ter ve sigara kokusu siniyor üstüne (

bi kaç kere laf arasında dedim babacım bak burası senin ec gibi değil banyomuz sıcacık evimiz sıcacık yıkan sık sık vücudun dinlenir diye ama aynı... ben de çekiniyorum açık açık söylemeye baba kokuyorsun demeye ( kızlar küçücük bi koltuk takımım var babamın sürekli oturduğu ikili kanepe bile kokmuş biraz önce bilgisayar kucağımda o koltukta oturuyordum oturamadım kalktım... buram buram koltuk altı kokuyo kolunu açıp koyduğu yerler... sizce nasıl söyleyebilirim babamı kırmadan (

Ne kadar hassassin ki babacigini kirmaktan cekiniyorsun.maalesef koltuk alti roll on kullanmak aliskanlik meselesi.ne insanlar var ne kadar prestijli islerde calisiyorlar,ceketi bir cikariyor aman allahim.diyorum icimden dunyanin parasini kazaniyorsun uc bes liralik sey alamiyor musun diye.babana soylersen kirilir da,bir de evinde kaliyor ya alinir diye dusunuyorum.yine de sik sik banyo teklif edebilirsin ve hert gun roll on kullanip kullanmadigini sorarsin.roll on un faydalarini anlatirsin sohbet gibi.iste ornekleme yaparsin biri cok terliyor is yerinde cok rhatsiz edici keske roll on kullansa falan desen alinir mi ki.babanin huyu nasil?

4-5 günde bir elinde kirlilerle geç karşısına
"babacım makineye çamaşır koycam, üstendekileride ver yıkansın, temiz kıyafeti giymeden önce bi duş al suyu açtım, hadi baba su soğumasın" diye söyleyebilirsin..itiraz etmesine fırsat vermeden dön arkanı git..
bir iki defa yaparsan belki alışabilir..
zordur söyleyemezsin şimdi alınabilir, bu şekil bi dene bakalım işe yarar mı?

Emrivaki iyidir bence . Hem baba-kız arasında sorun olmaz bu .

Siz girip çıktıktan sonra , hadi babacım sende gir duşunu al diyin . Yok sonra falan derse , aaaa gir işte baba misss gibi sıcak su , sen sevmiyor musun banyo yapmayı ? diye sorun mesela .

Bir insana sen çok kokuyorsun demeden de , ona banyo yaptıracak yollar vardır .

canım babam normalde çok sinirli ve ters biriydi ama bu 11 yıl içinde değişti yalnızlık onu yumuşattı bi de beraber kaldığımız için mutlu da oluyor beni incitmemeye çalışıyor söylediklerimi anlayışla karşılamaya çalışıyor... ben de onu incitmemek istiyorum... çok haklısın direk söylesem evimde kalıyo ya kırılır sanki bahane buluyomuşum gibi

zaten babama gömlek değiştirtmek te zor :)) bir haftadan fazla giyiyo gömleğini... haftada bir kere hem renkli hem beyaz atıyorum iki makine... diyorum babacım çamaşır atıcam çıkar gömleğini... ya da sık değiştir at kirli sepetine...yok daha temiz diyo :)) zorlana yıkıyorum gömleklerini... hep bekar psikoljisi... çok çamaşır yapmıyım yıkamak zor ütülemek zor düşüncesinde kalmış

arkadaş olsa söylenir de babaya böyle birşey nasıl söylenir ki:26:

ev arkadaşım olsa çoktan söylerdim haklısın canım (

Aklıma geldi , ben şehir dışında üni. okudum . Babam çokça şehir dışına seyahate giderdi iş için , annemde yalnız kalmamak için bekar bir kuzenim vardı onu çağırırdı babam yokken .
Bizim kuzen fena kokuyor ama ...

Rahmetli annem ona bunu söyleyecek ve onu kırmayacak bir yol bulmuştu . Kız biraz evlilik meraklısı idi , hatta zaafı buydu . Annemde ona ; bak genç kızlar her gece yıkanıp , abdest alıp , dua eder ve yatarsa kısmeti çıkar karşına demiş

Benim kuzen o geceden sonra pürü pak olmuş

Yani sizde babanızı banyo yapmaya yöneltecek bir nokta bulabilirsiniz .

Koku konusunda inanılmaz hassasım, sizi çok iyi anlıyorum bu konuda. Sanırım açıkça konuşmaktan başka yol yok. Emrivakiyle ya da hadi sen de gir duşa demekle giremez sanırım; canım istemiyor şimdi der. Söylediğinizde kırılacaktır tabi ama etkili olacak tek yol gibi

Roll onlarında alışkanlık yaptığını düşünüyorum yani her gün sürülüp bir gün sürülmezse daha nahoş farklı bir koku oluşuyor gibi geliyor bana. Ben kullanmıyorum. En iyisi her sabah duş.

ay gerçekten çok güldüm çok zekiymiş anneniz helal olsun :)) babamda tekrar evlenmeyi istiyor... acaba "baba her akşam banyo yaparsan kısmetin açılır yaşı yaşına uygun çocuksuz emekli maaşı olan dul bir kadınla izdivaç yapabilirsin" mi desem :))

Aaa bakın aklıma ne geldi, babanıza yakınken şöyle yapsanız " bişey kokuyor sanki ya,kötü bişeey" diyip anlamazdan gelerek Allah Allah diyip kalkın. Anlarsa kendinden geldiğini yıkanır. Ama bunda iyi oyunculuk gerekiyor

Benim babam koku almaz küçüklüğünden beri öyleymiş. Belki senin baban da öyledir dicem:) baba terlemişsin herhalde banyo yapsana desen.

Ya bak varmış işte babanın da yakalanacak bir noktası . Olur mu olur ?

Mesela kadınların bakımlı ve temiz erkeklerden hoşlandıkları ile ilgili sohbet açabilirsiniz , baba ile konuşabilcek sınırda tabii

Herhangi bi hastalığı var mı babanızın ?
Varsa buradan yola çıkabilirsiniz hijyen x hastalık için çok önemliymiş baba,senin iyiliğin için bir banyo düzeni oluşturmalıyız.
Ya da kış aylarındayız grip salgını var mikroplar felan,bunu babanıza söyleyip banyonun şart olduğunu vurgulayabilirsiniz

Okuyunca bi tebessum ettim biraz da ciz etti icim yaa ne bileyim Allah kimseyi yalniz yasatmasin.

Cok haklisiniz kirmadan da nasil soylenir acaba Bir alissa artik banyo yapmadan duramaz da bilemedim valla.

Benim babam koku almaz küçüklüğünden beri öyleymiş. Belki senin baban da öyledir dicem:) baba terlemişsin herhalde banyo yapsana desen.

babamın burnu koku almasa et yemeği yaptığımda mutfağın kokusunu ciğerine çeke çeke sofrayı beklemezdi heralde

acaba hamama göndermeye mi çalışsanız? bence babanız yaa, kasmayın kendizi, söyleyin gitsin. bi kere 8-9 saatlik uçak yolculuğundan gelmişti babam, sarıldı bana. ay babaa ter kokuyosun dedim güldü gitti banyo yapıp geldi. çekinmeyin söylemekten.

Bi insana ne söylediğinden ziyade nasıl söylendiğin önemli. mesela iğrenek söylersen kırılır. ama daha sempatik bi yolla dile getirirsen kırılacağını sanmıyorum.

biraz üstü kapalı ima et farkına varmazsa kırmayacak şekilde açıkca söyle.

Babaniz kahvehaneye gidiyormus, bir gömlegi 1 hafta üzerinde tutuyormus ya, kirlileri alin, "babacim sen de gömlegini ver yikayayim, hem kahvehaneye gidiyorsun sigarasidir, ortamin kokusudur haliyle üzerine siniyor, getir yikansin da mis mis giyin babacim" tarzi seyler söyleyebilirsiniz.

Direk söylemek kolay olmasa gerek üstelik sizin durumunuzda dengeler biraz hassas, dediginiz gibi alinganligi tutar da beni istemiyor diye düsünebilir.

Ya da sey deseniz, "baba sen neden banyo yapmiyorsun? yoksa sudan dogalgazdan gitmesin falan diye mi düsünüyorsun? artik kafama takmaya basladim. Söyle 2 günde bir banyo yapsan, rahat etsen, ben daha cok mutlu olacagim babam rahat ediyor diye."

Gerci yine ben böyle rahatim diyebilir ama bir kac kere banyo ile ilgili bu tarz cümleler kurarsaniz belki neden bu kadar ima ediyor diye düsünür. Ki kahvehane kokusunun üzerine sindigini belirtirseniz kendi koktugunu düsünmez de hani kahvehane kokusunu eve tasimayayim diye düsünür belki.

Bencede banyoyu falan hazirlayin, havlusunu falan yani sonrada, Baba banyo hazir bi girde rahat et falan deseniz, sonra esyalarini sürekli toplayip yikatsaniz, üzerindekiler icinde baba makineyi calistircam onlarida bi cikartta hazir camasir atmisken yikansnlar falan diye deneseniz yavas yavas alistirirsiniz, bide arada aaaa baba bak hicbiseyden cekinme burasi senin evin,istedigin gibi davran, ye ic,uzan,istersen günde on kere banyo yap, sakin cekinme olurmu falan diye alttan alttan laflar edin :26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…