- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
- Konu Sahibi MuffinTime
-
Benim aile yapım bunu kaldırmıyor buse ipek'cim.Doğru olan bu. Nasıl olsa daha çocuk diyorlar ama ağaç yaşken eğilir.
Doğru. Baskılarsan daha da yapar. Baskı yapmak çok tehlikeli çok. Çünkü bizimle aynı düşünemiyorlar. Ben kızım olursa nasil olsa çocuktur diye rahat giydiremem. Edep ayıp ògretirim. Etek mi giyecek altına diz üstü tayt giyecek. Maksat sadece biri görür çamaşırını degil cocuk bilsin ki ayıp nedir ne degildir.Benim aile yapım bunu kaldırmıyor buse ipek'cim.
Bu yaşta bazı şeyleri vermeye çalışıyoruz anne baba olarak.
Manevi anlamda da boş bırakan bir anne değilim.
Herkes evladını istediği şekilde giydirmekte ve yetiştirmekte özgür malum.
Ama kızım 15 yaşında da bu dediklerini giyinemiyor diye aglasa güzelce konuşurdum.
Sikmaktan ziyade anlatmak mühim.
Mesela ben tesettürlü biriyim.
Kızıma ille de başını kapatacaksin baskısı yapmam lakin anlatırım kapatmak isterse amenna.
Ama kıyafetlerin darlığı, kısalığı söz konusu ise o konuda karisirim.
Canım ben mesela ufak yaşta sırf ailem istedi diye kapanmak zorunda kalmıştım.Doğru. Baskılarsan daha da yapar. Baskı yapmak çok tehlikeli çok. Çünkü bizimle aynı düşünemiyorlar. Ben kızım olursa nasil olsa çocuktur diye rahat giydiremem. Edep ayıp ògretirim. Etek mi giyecek altına diz üstü tayt giyecek. Maksat sadece biri görür çamaşırını degil cocuk bilsin ki ayıp nedir ne degildir.
Doğru. Baskılarsan daha da yapar. Baskı yapmak çok tehlikeli çok. Çünkü bizimle aynı düşünemiyorlar. Ben kızım olursa nasil olsa çocuktur diye rahat giydiremem. Edep ayıp ògretirim. Etek mi giyecek altına diz üstü tayt giyecek. Maksat sadece biri görür çamaşırını degil cocuk bilsin ki ayıp nedir ne degildir.
Kaçtığın için pişman mısınCnm bak bende 17 yaşında kaçtım. Babam herseyime karışıyor diye. Şuan onları anlaman zor ama ilerleyen zamanlarda onları çok daha iyi anliyacaksin
Evet bahsetmek istediğim şey bu. Ben de bunlari yaptigim zaman huyumda suyumda bir değişiklik olmayacak. Ama sanki bunlari yaparsam babam dinsiz allahını tanımayan birisi olacakmişim gibi davraniyor.Bu konu nereye gider bilmem, yorumlara istinaden tayt mini etek bikini giyiyorum oje sürüyorum 2 çocuk annesiyim ama edep haya sahibiyim namusumda biryere gitmedi .
Umarim öyle olurDaha 15 yaşındasın, makyajına karışması çok normal. Tabii makyajdan kastın ne bilmiyorum ama o yaşta kullanılabilecek tek şey hafif renkli bir dudak nemlendiricisi olabilir.
Kıyafet konusu da zamanla rayına oturur diye düşünüyorum. Gelişim çağında, normalde dikkat çekmeyecek şeyler bile dikkat çekiyor, eğreti duruyor. Çocuk gibi giyinsen olmuyor, genç kız gibi giyinsen olmuyor. Öyle değişik bir dönem.
Başka şehire yollamaz diye düşünme. Hedefin neyse ona göre çalış. Yaş ilerledikçe kendini daha kolay ifade edip kabul ettireceksin.
Kuzenin ailesinin olduğu şehirde mi yoksa farklı bir şehirde mi okumaya başladiKuzenimin babası da böyleydi. Kız üniversitede iyi bir bölüm kazandı ve adamın baskıları gözle görülür şekilde azaldı.
Teşekkür ederim. Boyun eğmeyi hiç düşünmüyorum.Bu şekilde baskıya uğrayan birine otur evinde babanın sözünü dinlemeye devam et mi diyorsunuz? Çok saçma.
Konu sahibi gençsin tabii ki de giyinmek süslenmek istiyorsundur ama her aile yapısı bir değil malesef. Baskılara boyun eğme. Ufak ufak da olsa bildiğini yap. Şimdiden bu sözleri yutup kısıtlanmaya izin verirsen işin dozunu hiç gerçekçi olmayan bir şekilde abartabilirler.
Bir yere gitmesen de ruj sür, saçını yap, kıyafet konusunu yavaş yavaş alıştır. Hepsini birden yapıp göze batmadan normalleştir zamanla. Derslerine sıkı çalış ve şimdiden şehir dışına gidemem diye düşünme. Güzel bir bölüm kazanmaya bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?