Babam beni çok sıkıyor...

Yani haberleri izledikce malesef baban gibi korumacı insanları anlıyorum
Benim ailemde giydigim bicok seye karısırdı veya gittigim yerlere arkadaslarıma vs ama üniversiteye gidince iş hayatına atılınca vs eser kalmadı
Daha cok kücüksün lisedesin özeniyorsun seni anlıyorum ancak makyaj olarak bi göz kalemi bi rimel bi parlatıcıyla cokta güzel olabilirsin
Dar acık secik kıyafetler icin atıyorum tayta kızıyorsa bi tık kalın taytlar var askılıya kızıyorsa askılı üstüne incecik zarif duran hırkalar var onu giyip kollarıni cekip giyinebilirsin gibi onlarıda kırmayacak ama seninde icinde kalmamasını saglayacak kombinler yapabilirsin
Eger iyi bir üniversite iyi bir bölüm kazanırsan en kıskanc baba bile önünde duramaz emin ol ama bilinmeyen kücğk biyerin bagrında sırf evden kacmak icin yazıp kazandıgın ismi bile bilinmez üniversiteye gidersen tabiki izin vermem der

Benim kız kardeşim üniversiteli. Aklım hep onda giyinmeye süslemeyi sever. Kara çarşaf giyin demiyoruz ki. Sadece ortayı bulun. Ben tesettürlu değilim ama dar giyersem şık bir parçayla kalçamı örtüyorum.

Doğru olan bu. Nasıl olsa daha çocuk diyorlar ama ağaç yaşken eğilir.
Benim aile yapım bunu kaldırmıyor buse ipek'cim.
Bu yaşta bazı şeyleri vermeye çalışıyoruz anne baba olarak.
Manevi anlamda da boş bırakan bir anne değilim.
Herkes evladını istediği şekilde giydirmekte ve yetiştirmekte özgür malum.
Ama kızım 15 yaşında da bu dediklerini giyinemiyor diye aglasa güzelce konuşurdum.
Sikmaktan ziyade anlatmak mühim.
Mesela ben tesettürlü biriyim.
Kızıma ille de başını kapatacaksin baskısı yapmam lakin anlatırım kapatmak isterse amenna.
Ama kıyafetlerin darlığı, kısalığı söz konusu ise o konuda karisirim.

Gerçi ne giyersen giy taciz ediyorlar orası başka. Açık saçık giyiniyorsunuz tabi bakarlad tabi asilirlar demiyorum. Diyenleri de hakli bulmuyorum ama dikkat etmeli giyime.

Yaşın henüz küçük bir şekilde orta yolu bulman lazım ailen bahsettiğiniz tarzda giyinmene karşı bir görüşdeyse bu yaşta onlara tam anlamıyla karşı koyamazsin, evet 15 yaşında taptaze yüzlerinize o ne olduğu belirsiz makyaj ürünleri sürmeseniz keşke.

Cnm yasin 15 daha şuan ailen herşeye karışıyor diye şikayet ediyor olabilirsin ama onlar senin iyiliğin için böyle davranıyorlar ...

Doğru. Baskılarsan daha da yapar. Baskı yapmak çok tehlikeli çok. Çünkü bizimle aynı düşünemiyorlar. Ben kızım olursa nasil olsa çocuktur diye rahat giydiremem. Edep ayıp ògretirim. Etek mi giyecek altına diz üstü tayt giyecek. Maksat sadece biri görür çamaşırını degil cocuk bilsin ki ayıp nedir ne degildir.

Canım ben mesela ufak yaşta sırf ailem istedi diye kapanmak zorunda kalmıştım.
Ama açtım evlendigimde.
Sonra kendi istegimle tekrar kapandım daha da acmadim.
O sebeble kızıma en güzel örnek kendimim.
Oje sürmek istiyor mesela sur kızım diyorum ama zararlarını anlatıyorum zaman sonra zaten hiç umursamiyor bile.
Geçen sene mayo giydi denize girerken ama bu sene anne bana yüzücü mayolardan alalım artık diğeriyle rahat edemiyorum çok utanıyorum dediği için hayhay dedim.
Etek giyinmek istedi aldım zaman sonra anne bu çok diz üstü oldu hoşuma gitmiyor dedi giyme artık kızım dedim.
Ama çok dart tayt, shirt ve kısa t-shirtler almiyorum.
Zamanla alışıyor çocuklar.
Çok baskı asla iyi bir şey değil.
Aile gözetiminde bazı heves ettiği şeyleri usulünce yaptığı sürece sorun yoktur.
Ama kızım evden kapalı çıkıp köşe başını dönünce kafasını acacaksa kapatmasın zaten

şuan senin yaşadığın duyguları çatışmaları zamanında bende yaşadım senden yaklaşık 10 yaş büyüğüm ve ailemin ne yapmaya çalıştığını şimdi anlıyorum dinlemedigim ve pişman olduğum konularda çok oldu. babana vereceğin en güzel tepki okulda başarılı olmak sen ne kadar başarılı olursan o sana o kadar güvenecek. ne yani şehir dışında tıp kazansan göndermeyecek mi, babanla çatışarak kendini daha fazla sıkıntıya sokarsın babanda kafayı sana takar. babanda senin büyüdüğünü gördükçe nasıl davranacağını bilemiyo olabilir bu bi bocalama dönemi sizin için. babandan anlayış beklerken sende onu anlamaya çalış.

Hmm
Şimdi benim babam ilk ergenliğe girdiğim dönemleri hatırlıyorum, 13 falandım o zaman çok kontrol etmek isterdi
Nereye gidiyorum, kimle gidiyorum falan
Ama 1 sene içinde azaldı o
Sanırım ilk kızı olduğum için geriliyordu adam sonra alıştı

Ve büyüdüğümü anlamamıştı
Ben 19 yaşındaydım bana dedi ki
"Kocaman genç kız gibi giyinmişsin"
Annem dönüp dedi ki

"Zaten kocaman genç kız 19 yaşında"

İnan babamın suratı böyle oldu

Belki fark etmemiştir henüz
=)

Herkesin hayat görüşü, ailesi farklı elbette ve giyinmek, giydirmek zorunda değil kimse ama bişeyleri anlatırken kelimelere dikkat etmek lazım diye düşünüyorum. Etek giyenler ailesinden edep, ayıp ogrenmemis insanlar mi oluyor?

Etek, elbise giydik altına Tayt giymedik diye edepsiz, ahlaksız mi olduk?

Daha 15 yaşındasın, makyajına karışması çok normal. Tabii makyajdan kastın ne bilmiyorum ama o yaşta kullanılabilecek tek şey hafif renkli bir dudak nemlendiricisi olabilir.
Kıyafet konusu da zamanla rayına oturur diye düşünüyorum. Gelişim çağında, normalde dikkat çekmeyecek şeyler bile dikkat çekiyor, eğreti duruyor. Çocuk gibi giyinsen olmuyor, genç kız gibi giyinsen olmuyor. Öyle değişik bir dönem.

Başka şehire yollamaz diye düşünme. Hedefin neyse ona göre çalış. Yaş ilerledikçe kendini daha kolay ifade edip kabul ettireceksin.

Bu konu nereye gider bilmem, yorumlara istinaden tayt mini etek bikini giyiyorum oje sürüyorum 2 çocuk annesiyim ama edep haya sahibiyim namusumda biryere gitmedi .
Evet bahsetmek istediğim şey bu. Ben de bunlari yaptigim zaman huyumda suyumda bir değişiklik olmayacak. Ama sanki bunlari yaparsam babam dinsiz allahını tanımayan birisi olacakmişim gibi davraniyor.

Umarim öyle olur

Teşekkür ederim. Boyun eğmeyi hiç düşünmüyorum.

Haklısın ama 15 yasindaki biriyle 25 yaşındaki insan bir değildir o yüzden sağlıklı karar veremiyoruz .o yüzden ailelerimiz bize karışıyor . kendimden biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…