Babam beni çok sıkıyor...

Evet bahsetmek istediğim şey bu. Ben de bunlari yaptigim zaman huyumda suyumda bir değişiklik olmayacak. Ama sanki bunlari yaparsam babam dinsiz allahını tanımayan birisi olacakmişim gibi davraniyor.
Evet canım seni anlıyorum her aile yapısı farklı ama babanı değiştirebileceğini sanmıyorum, diğer yorumumda dediğim gibi sen orta yolu bulmaya çalış şimdilik ve tek hedefin üniversiteyi kazanmak olsun

Benim babamda aynı senin baban gibi davranıyordu. Hatta belkide senin baban benim babama göre serbest biridir. Çok sinir oluyordum, sanki tüm kötü insanlar tüm kötülükler beni bulacak diyordum. Sonra babam vefat etti. Yalniz başına kalınca neyin ne olduğunu anladım. Hatta yaşım ilerledikçe babama hak bile verdim. Gerçekten ortam çok kötü. Baban seni korumaya çalışıyor. Yöntemi sert olabilir ama dünya üzerinde senin kötülüğünü istemeyecek tek erkek.

Çok gencsiniz ,evet babanızın yaklaşımları yanlış ama neticede herkesin ailesi de psikolog değil. Babanız sizin iyiliginizi düşünüyor evet sizi kırıyor ama en azından kendi ayaklarınızın üzerinde durana kadar ailenizin sınırları içinde yasamalisiniz . Ben şuan iki aylık hamile taze bi anneyim şuan içim de bebegimden daha büyük bir miyom var çok sancim oluyo sürekli ağlıyorum ama canım yandığı için değil bebeğime zarar verme ihtimalinden ve onunda ilerleyen haftalarda sıkıştırıcak ben ve eşim çocuk sahibi olacağımızı öğrendiğimiz andan beri inanılmaz mutluyuz şimdi sancim oldukça ona zarar veriyo diye korkuyorum. Yasin çok küçük ama anne babanı da anlamaya çalış onlar da kendi yöntemlerince seni korumaya çalışıyor .bence ailenle bu konularda çok çatışma kapan demiyorum tabiki ama daha orta ayar olup ne kaz yansın ne tavuk

Evet katılıyorum. Ailem istiyor diye kapanmak da doğru değil. Insanın içinden gelmeli.

Konuyu okudum cok uzuldum , yorumlari okudum cok sinirlendim

Bir kadin kac yasinda olursa olsun istedigi gibi giyinir , giyinmeli !! Kadinlari kisitlayacaginiza ogullarinizi iyi egitin de dönüp bakmasinlar kadinlara

Gunlerdir bu kadar sinirlenmemistim , yine şükür edecegim bir sebep oldu bana kk kadinlari

Konu sahibi sana akil veremem cunku senin yasindayken babam bana mini etek alirdi , kiyafetime kimse karismadi bugune kadar , insallah iyi bir universite kazanir kurtarirsin kendini , hatta o kadar basarili ol ki yurtdisina falan git universiteden sonra kendini bu zihniyetteki erkek ve kadinlarin tamamindan kurtar insallah

Ayrica iyi bir musluman kizi bile olsa onu zorla kapatmaya calismaz , yok baban seni dusunuyor falan yazmissiniz kiza , garibimde inanacak bu dediklerinoze , hicbir iyi niyet yok 15 yasindaki kizina maymun diyen babada!!

İyi niyetli baba kizini korumak istiyorsa ona duzgunce anlatir , zorla kapan , maymuna dondun demez

Canın bir tane film var dangal diye. Mutlaka izle. Babanın neden böyle yaptigi aslında belli. Sende ayakların üzerinde durmak yanlışı doğruyu kendin görerek ayırmak istiyorsun . Ama bazen diyorum ki keşke benim babamda yanımda olup böyle yapsaydı . Ama yanımda olsaydı ve ben de dönülmez bir çok hata yapmamış olsaydım. Orda filmde bir bölümde 16 yaşında bir kızı evlendiriyorlar. Filmin asıl rolleri bu kızı arkadaşı. Ve babası bu düğüne kızlarının gittiğini farklı giyindigini süslendiğini görüp bir tokat atıyor kızlarına. Orda o kızla konuşuyorlar. Babası kızları güreşçi olarak erkek gibi yetiştiriyor. Saçlar sifir etek elbise yok. Bir baba neden kızlarına böyle birşey yaparki diyorlar. Evlenen kız cevap veriyor. Keşke benim babamda sizin gibi yapsaydı. Bana değer verseydi. Bana güzel kıyafetler almasaydi , beni suslemeseydi , ev işi ogrenmemi ve bir adama köle olmamı istemeseydi. Sizin babanız sizi seviyor. Çünkü kizlarini bir erkeğe köle olması için yetiştirmiyor diye. Bir bölümu bu . baştan sona izle. Birazcık rahatlatır içini. DANGAL

Neyi tasvip etmiyorsun ne hakla yani? Sen kapalisin diye herkes sanami uyucak? Bende sorg giyiniyorum ne hakla tasvip etmiyorsun

Bu sekilde sadece ona zarar verirsin. Neyi yasaklarsan onu ister hadi giydirmedin 18i gectiginde napicaksin? Bence hevesini alsin ilerde giymez kiyafetle ahlak olmaz kiyafetle insan korunmaz su zihniyeti birakin

valla ayni benim babamı gördüm makyaj yapınca maymun gibi falan demesinde.

ben 28 yasindayim. senden farkli olarak beni kimse kisitlamadan ben kisitlanabilecek seyleri yapmamayi sectim.

oturdugum muhit muhafazakar bi yerdi. o yuzden askiliyi birak kisa kol tisort bile zordu. ben de muhitime göre giyindim. fakir kol giyerdim uzun kol giyip kolumu yukari cekerdim. babamla asla kiyafet konusunda ters dusmedim ama yavas yavas yaptim yapmak istediklerimi.

zamanla muhitin nüfusu ve giyim cesitliligi de artınca kisa kollara geçtim. oje surceksen frenc yap mesela siyah falan babana birden ters gelebilir. anne babamiz kiymetlidir. onun korkulari yüzünden aranizi bozma bence.

tayta kiziyosa once dar paça pantolon giy. onu giyerken ikinci dikkat cekecek bisey yapma. dar tişört giyersen altina dar bisey giyme. makyaja su yasta ihtiyacın yoktur ama yapmak istersen de belli belirsiz yap. zamanla yapmak istediklerini tek tek yapmaktan birer ikiser ucer yapmaya geçersin. yumusak geçiş yap yani.

üniversite zamani gelince konusulur sehir dışı okumak da. kazaninca gondermem demez ki. bulunduğun sehri kazanirsan rahat edersin akli kalmaz diye söylemiştir.

su an sana sacma gelebilir babanin dedikleri. zaten %100 haklı da degil. ama sen ona adim atmazsan orta yolu gostermezsen o ben babayim diye esicek. sonra dönüp baktiginda bu yillarina cok uzulceksin. ne gerek var baba candır

Benim babam, 14yaşımda beni okudupum lisenin kapısına bırakır, çıkışta da gelir alırdı, bütün arkadaşlarım tek başına yada arkadaş topluluğuyla eve giderdi. bazen arkadaşlarım "alik baban geliyo yine" dediklerinde koşar sarılırdım, arkadaşlarımda bize taklır beraber giderdik eve. Böyle korumacıydı. Liseye başladıktan bir ay sonra aniden vefat etti. Keşke yaşasaydı da "kızım eteğin kısalmış sanki yenisini mi alsak?" dediğinde tabi babam deseydim.

baban kötülüğünü istemiyordur canım biraz abartıyor ama seni çok seviyordur eminim yaşın küçük kolay kandırılırsın diye korktuğundan öyle yapıyordur zamanla değişiyor babalarda benim babamda senin yaslarindayken ben cok farklidi simdi cok farkli benimde senin yasinda yigenlerim var Allaha emanet olun siz minikler

Canim benim cok.kücüksun daha ve cok haklisin ama babanda hakli disarda tahmin edemeyecegin kadar cok sapik manyak var bazen insan cocugunu nelerden nasil koruyacagini bilemiyo insanlar dar acik ve kisa giymeden de gayette şık olabilirler inan buna makyaj icinde daha cok kucuksün biraz daha zamana birak ilerde pastel tonlarda makyaj yaparsin ama su an gercekten erken senin icin

Yasin kücük diye ondandir, ama kendi karakterini asla bastirma, derslerine cok iyi calis, ailenle konusurken katilmadigin konular varsa saygili bi sekilde konusursun bagirmadan cagirmadan, iyi bi üniversiteyi kazanirsan baskilari eminim ki azalir, disardakiler göründügü gibi degil inan bana, büyüdügünde anlayacaksin kendinden kimseye güvenemeyeceksin ailenden baska.. belki korkusu hemen birini bulup erken yasta evlenmeninden korkuyor olabilir.. kendi isteginle vicdaninla kapatirsin bu yaslarda sadece hafif bi allik ve eyeliner ve rimel kullan istiyosan dogal ciltini kaybetme, 18 yasina girdiginda fondoten falan kendi isteginle neye süslenmek istiyosan yap senin yasin genc ya cocuk demiyorum o ayri ben o yaslarda öyleydim ama kiyafetim konusunda baski degillerdi babam etek giymeme kizardi ama artik kizmiyor simdi de esim kiziyordu ama artik karismiyor kiyafetime benim özüm neyse onu giyiyorum, yavas yavas kendi fikrininle alistirirsin aileni, birden olmuyor maalesef zamanla, eminim ki ailende kötülügünü istemiyodur.. arkadaslarinla disari cikabilirsin güvenilir mi ona bak yoksa arkadas kurbani oluyorsun bu konuda dikkat et

Cnm bak bende bu dertlerden dolayı kaçtım ,ve çok pişman oldum. Şuan düşünüyorum da onlara çok hak veriyorum dünya o kadar pis olmuş ki ailen bu yüzden karışıyor olabilir .Anlamaya çalış
umarim bu kizda size dersini alabilir, baskilardan dolayi evlenip kacanlar cok ya ona üzülüyorum, bu durumda pismanlar cok ve bazi arkadaslarimda öyleydi keske hayatimi yasasaydim resmen depresyona giriyorum cahildim keske ailemi dinleseydim diyenler var

çok haklısın
ebeveynler çocuklarının sahibi değiller
sen istediğin üniversiteyi kazanmak için çalış vazgeçme. illaki gidersin kazanırsan
ama o zamana kadar çok zıtlaşmadan anlaşmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…