- 5 Ocak 2019
- 3.204
- 11.780
- 123
- Konu Sahibi MuffinTime
-
Evet canım seni anlıyorum her aile yapısı farklı ama babanı değiştirebileceğini sanmıyorum, diğer yorumumda dediğim gibi sen orta yolu bulmaya çalış şimdilik ve tek hedefin üniversiteyi kazanmak olsunEvet bahsetmek istediğim şey bu. Ben de bunlari yaptigim zaman huyumda suyumda bir değişiklik olmayacak. Ama sanki bunlari yaparsam babam dinsiz allahını tanımayan birisi olacakmişim gibi davraniyor.
Teşekkür ederim tekrardan ❤Evet canım seni anlıyorum her aile yapısı farklı ama babanı değiştirebileceğini sanmıyorum, diğer yorumumda dediğim gibi sen orta yolu bulmaya çalış şimdilik ve tek hedefin üniversiteyi kazanmak olsun
Çok gencsiniz ,evet babanızın yaklaşımları yanlış ama neticede herkesin ailesi de psikolog değil. Babanız sizin iyiliginizi düşünüyor evet sizi kırıyor ama en azından kendi ayaklarınızın üzerinde durana kadar ailenizin sınırları içinde yasamalisiniz . Ben şuan iki aylık hamile taze bi anneyim şuan içim de bebegimden daha büyük bir miyom var çok sancim oluyo sürekli ağlıyorum ama canım yandığı için değil bebeğime zarar verme ihtimalinden ve onunda ilerleyen haftalarda sıkıştırıcak ben ve eşim çocuk sahibi olacağımızı öğrendiğimiz andan beri inanılmaz mutluyuz şimdi sancim oldukça ona zarar veriyo diye korkuyorum. Yasin çok küçük ama anne babanı da anlamaya çalış onlar da kendi yöntemlerince seni korumaya çalışıyor .bence ailenle bu konularda çok çatışma kapan demiyorum tabiki ama daha orta ayar olup ne kaz yansın ne tavuk15 yaşındayım ve hiçbir şekilde giyimime kendim karar veremiyorum. Ona kalsa zorla kapatacak ama ben bunu istemiyorum. Dar kıyafet şort askılı tişört hiçbir şekilde giyemiyorum. Evde kıyametler kopuyor. Sanki onları giyince cinayet işlemişim gibi davranıyor. Hayatımda bir kere bikini giymişliğim yok. Saçımı yapıyorum neye süsleniyorsun diyor. Makyaj yapmama izin vermiyor, ne bu maymun gibi diyor. Arkadaslarimla gorusemiyorum. Yazin evden disari adam akilli çıkamıyorum. Başka şehirde üniversite hayali kuruyordum. Asla başka şehire gidemezsin diyor ama ben yoruldum. Benim hayatımı tamamen o yönetiyor. O zaman neye yaşıyorum ki ben?
Okuyanlara teşekkür ederim...
Evet katılıyorum. Ailem istiyor diye kapanmak da doğru değil. Insanın içinden gelmeli.Canım ben mesela ufak yaşta sırf ailem istedi diye kapanmak zorunda kalmıştım.
Ama açtım evlendigimde.
Sonra kendi istegimle tekrar kapandım daha da acmadim.
O sebeble kızıma en güzel örnek kendimim.
Oje sürmek istiyor mesela sur kızım diyorum ama zararlarını anlatıyorum zaman sonra zaten hiç umursamiyor bile.
Geçen sene mayo giydi denize girerken ama bu sene anne bana yüzücü mayolardan alalım artık diğeriyle rahat edemiyorum çok utanıyorum dediği için hayhay dedim.
Etek giyinmek istedi aldım zaman sonra anne bu çok diz üstü oldu hoşuma gitmiyor dedi giyme artık kızım dedim.
Ama çok dart tayt, shirt ve kısa t-shirtler almiyorum.
Zamanla alışıyor çocuklar.
Çok baskı asla iyi bir şey değil.
Aile gözetiminde bazı heves ettiği şeyleri usulünce yaptığı sürece sorun yoktur.
Ama kızım evden kapalı çıkıp köşe başını dönünce kafasını acacaksa kapatmasın zaten
Canın bir tane film var dangal diye. Mutlaka izle. Babanın neden böyle yaptigi aslında belli. Sende ayakların üzerinde durmak yanlışı doğruyu kendin görerek ayırmak istiyorsun . Ama bazen diyorum ki keşke benim babamda yanımda olup böyle yapsaydı . Ama yanımda olsaydı ve ben de dönülmez bir çok hata yapmamış olsaydım. Orda filmde bir bölümde 16 yaşında bir kızı evlendiriyorlar. Filmin asıl rolleri bu kızı arkadaşı. Ve babası bu düğüne kızlarının gittiğini farklı giyindigini süslendiğini görüp bir tokat atıyor kızlarına. Orda o kızla konuşuyorlar. Babası kızları güreşçi olarak erkek gibi yetiştiriyor. Saçlar sifir etek elbise yok. Bir baba neden kızlarına böyle birşey yaparki diyorlar. Evlenen kız cevap veriyor. Keşke benim babamda sizin gibi yapsaydı. Bana değer verseydi. Bana güzel kıyafetler almasaydi , beni suslemeseydi , ev işi ogrenmemi ve bir adama köle olmamı istemeseydi. Sizin babanız sizi seviyor. Çünkü kizlarini bir erkeğe köle olması için yetiştirmiyor diye. Bir bölümu bu . baştan sona izle. Birazcık rahatlatır içini. DANGAL15 yaşındayım ve hiçbir şekilde giyimime kendim karar veremiyorum. Ona kalsa zorla kapatacak ama ben bunu istemiyorum. Dar kıyafet şort askılı tişört hiçbir şekilde giyemiyorum. Evde kıyametler kopuyor. Sanki onları giyince cinayet işlemişim gibi davranıyor. Hayatımda bir kere bikini giymişliğim yok. Saçımı yapıyorum neye süsleniyorsun diyor. Makyaj yapmama izin vermiyor, ne bu maymun gibi diyor. Arkadaslarimla gorusemiyorum. Yazin evden disari adam akilli çıkamıyorum. Başka şehirde üniversite hayali kuruyordum. Asla başka şehire gidemezsin diyor ama ben yoruldum. Benim hayatımı tamamen o yönetiyor. O zaman neye yaşıyorum ki ben?
Neyi tasvip etmiyorsun ne hakla yani? Sen kapalisin diye herkes sanami uyucak? Bende sorg giyiniyorum ne hakla tasvip etmiyorsunBu devirde kadın olmak çok zor , haberler malum. Hele kız babası olmak çok. Malesef ben de görüyorum genc kızlarımızı, çok açık dar giyiniyorlar. Ben tasvip etmiyorum. Ortayı bulmaya çalış. Benim de ailem çok karışırdı. Açılmadan ,dar giymeden de şık olunabilir.
Bu sekilde sadece ona zarar verirsin. Neyi yasaklarsan onu ister hadi giydirmedin 18i gectiginde napicaksin? Bence hevesini alsin ilerde giymez kiyafetle ahlak olmaz kiyafetle insan korunmaz su zihniyeti birakinAçıkçası ben de kız çocuğu sahibiyim.
Dar düdük kıyafetler ve kisacik shirt giydirmeyi düşünmüyorum.
11 yaşında ve shirt, tayt türü ve göbeği açık kalacak şekilde kıyafetler almiyorum.
Ailesinin bulunduğu şehirde. Babası şehir dışına izin vermemişti zaten.Kuzenin ailesinin olduğu şehirde mi yoksa farklı bir şehirde mi okumaya başladi
15 yaşındayım ve hiçbir şekilde giyimime kendim karar veremiyorum. Ona kalsa zorla kapatacak ama ben bunu istemiyorum. Dar kıyafet şort askılı tişört hiçbir şekilde giyemiyorum. Evde kıyametler kopuyor. Sanki onları giyince cinayet işlemişim gibi davranıyor. Hayatımda bir kere bikini giymişliğim yok. Saçımı yapıyorum neye süsleniyorsun diyor. Makyaj yapmama izin vermiyor, ne bu maymun gibi diyor. Arkadaslarimla gorusemiyorum. Yazin evden disari adam akilli çıkamıyorum. Başka şehirde üniversite hayali kuruyordum. Asla başka şehire gidemezsin diyor ama ben yoruldum. Benim hayatımı tamamen o yönetiyor. O zaman neye yaşıyorum ki ben?
Yasin kücük diye ondandir, ama kendi karakterini asla bastirma, derslerine cok iyi calis, ailenle konusurken katilmadigin konular varsa saygili bi sekilde konusursun bagirmadan cagirmadan, iyi bi üniversiteyi kazanirsan baskilari eminim ki azalir, disardakiler göründügü gibi degil inan bana, büyüdügünde anlayacaksin kendinden kimseye güvenemeyeceksin ailenden baska.. belki korkusu hemen birini bulup erken yasta evlenmeninden korkuyor olabilir.. kendi isteginle vicdaninla kapatirsin bu yaslarda sadece hafif bi allik ve eyeliner ve rimel kullan istiyosan dogal ciltini kaybetme, 18 yasina girdiginda fondoten falan kendi isteginle neye süslenmek istiyosan yap senin yasin genc ya cocuk demiyorum o ayri ben o yaslarda öyleydim ama kiyafetim konusunda baski degillerdi babam etek giymeme kizardi ama artik kizmiyor simdi de esim kiziyordu ama artik karismiyor kiyafetime benim özüm neyse onu giyiyorum, yavas yavas kendi fikrininle alistirirsin aileni, birden olmuyor maalesef zamanla, eminim ki ailende kötülügünü istemiyodur.. arkadaslarinla disari cikabilirsin güvenilir mi ona bak yoksa arkadas kurbani oluyorsun bu konuda dikkat et15 yaşındayım ve hiçbir şekilde giyimime kendim karar veremiyorum. Ona kalsa zorla kapatacak ama ben bunu istemiyorum. Dar kıyafet şort askılı tişört hiçbir şekilde giyemiyorum. Evde kıyametler kopuyor. Sanki onları giyince cinayet işlemişim gibi davranıyor. Hayatımda bir kere bikini giymişliğim yok. Saçımı yapıyorum neye süsleniyorsun diyor. Makyaj yapmama izin vermiyor, ne bu maymun gibi diyor. Arkadaslarimla gorusemiyorum. Yazin evden disari adam akilli çıkamıyorum. Başka şehirde üniversite hayali kuruyordum. Asla başka şehire gidemezsin diyor ama ben yoruldum. Benim hayatımı tamamen o yönetiyor. O zaman neye yaşıyorum ki ben?
umarim bu kizda size dersini alabilir, baskilardan dolayi evlenip kacanlar cok ya ona üzülüyorum, bu durumda pismanlar cok ve bazi arkadaslarimda öyleydi keske hayatimi yasasaydim resmen depresyona giriyorum cahildim keske ailemi dinleseydim diyenler varCnm bak bende bu dertlerden dolayı kaçtım ,ve çok pişman oldum. Şuan düşünüyorum da onlara çok hak veriyorum dünya o kadar pis olmuş ki ailen bu yüzden karışıyor olabilir .Anlamaya çalış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?