Babam beni yakında delirtecek

"Bilip bilmeden" yorum yapmayın diyorsunuz. Biz de bildiğimiz kadarına yorum yapıyoruz zaten. Bilmediklerimiz üzerine değil. Allah size babanızın zor gününü göstermesin sadece bu kadarını söylüyorum.

Bilip bilmeden yorum yapmayın diyorsunuz da anlatmadığınız şeyi nerden bilip de yorum yapıcaz? Yorum yapmayacaksak niye konu açıyorsunuz? Bizim benzer şeyler yaşamadığımızı nereden biliyorsunuz da anlayamayacağımızı düşünüyorsunuz?

Kusura bakmayın ama eğer bir baba çocuğuna taciz veya tecavüz için yaklaşmıyorsa, belli bir yaştan sonra şiddet uygulamıyorsa (küçüklükte çoğumuz baba tokadı yedik), aç açıkta bırakmıyorsa o çocuğun babasına nefret duyması benim aklımın almayacağı bişey. Sizin bahsettikleriniz bana çok karışıyor, sinirli, ne yemek yaptın diye sordu. Şımarıklıktan başka bişey değil bu arkadaşım. Baban seninle telefonda konuşuyor yahu, babasının sesini duyamayanlar var. Değerini bilin babanızın, kaybedince çok üzülürsünüz.

benim babam...
onu memnun etmek imkansıza yakındır.
10 tane falan konu açtım herhalde babamla ilgili.
dövmez, sövmez, hatta çok sever.
ama beni sinir hastası etti tutumlarıyla, sözleriyle.
onun gözünde bir birey değilim.
sürekli yönetmek ister.
vs. vs. çok uzun.

en son psikiyatr ilaç verdi, iyice kafayı yedim sayesinde

Belki de babanız konuşacak konu bulamadığı için yemek mevzusuna geliyordur. Belki de babanız yaptıkları için gerçekten pişmandır..

yukarıdaki muhalefet arkadaşlara kapak olsun dedikleriniz arkadaşlar herşeye şımarıklık zannediyorlar. kendileri sadece tokat yemişmiş küçükkende onu acı zannedenlerr var

muhalefet arkadaşımız yazdı yine tokat yemişmiş küçükken sen herşeye cevap yazmak için mi girdin bu siteye belli sen hiç acılar görmemişsin tokat yemişmiş küçükken şımarık. bu mu sadece tokat mı gülünür buna lütfen insan halinden anlamıyorsun alttaki yorumları oku benim gibi olanlar var beni anlayan insanlara bari saygın olsun yorum yazma konuma konumda dediğim gibi benim gibi olanlar yazsın dedim değil mi! herşeye yazmak zorunda değilsin
babasını savunan kız modeli gelmiş bana akıl veriyor bide üstüne şımarık diyor bana. benim yaşadıklarımı özelden yazayımda sana o zaman susarsın belki ben babamın her hareketini burda hikaye gibi yazamam ya özet bi şekilde derdimi anlatmaya çalıştım beni anlayanlar anladı senin yorumuna ihtiyacım yok

Yorumlarda sipariş verebiliyor muyuz? Öyleyse ben de yazayım bi konu şu açıdan yorum yapın diyeyim, moral olur. Ha bi de istemediklerimizi konudan atabiliyorsak şahane olur.

Arkadaşım sen ne okuduğunu anlıyorsun ne benim anlatmak istediğimi. Diyecek bir şey yok algı bu kadar. Ama tekrar açıklama yapayım. Çocuğa anlatır gibi anlatıyorum bak dikkatli oku. Diğer yorum da da yazdığım gibi, eğer baba sapık değilse, dayak atmıyorsa, aç açıkta bırakmıyorsa nefret etmek benim anlayabileceğim bir şey değil. Babasını savunan en son insan olurum muhtemelen ben. Fazla açık yazmayayım ama alkolik bir babanın, bu sebeple yıllardır ağır depresyonda olan bir annenin en küçük evladıyım. Çok şey yaşadım, çok üzüldüm babam yüzünden. Ama yine de babamdır, canımdır. Allah kimsenin babasını başından eksik etmesin.

Burada ne zaman anne baba ile ilgili konular acilsa "olsun, anne babadir o. Ne yapsa haklilardir." tarzinda yorumlar yapiliyor. Kimse bilmez mi her anne babanin annelik babalik vasfini tasimadigini.
Ve yine boyle bir konu acildiginda gelen ikinci tur yorumlar ise "ben neler yasadim, yine de o babadir, cok buyutmussunuz."
Bireysel farkliliklar var arkadaslar, herkes sizin kaldirdiklarinizi kaldiramaz. Herkes sorumsuz, hicbir halta yaramayan ailesini sizler gibi bagrina basamaz. Sahsen bunu ailesiyle hicbir sorunu olmayan biri olarak soyluyorum. Belki de ailemden yana hic sikinti cekmedigim icin bu kadar rahat konusabiliyorumdur, bilemiyorum ama biraz da evlat haklarini on plana cikarsak iyi olacak. Anne bana ne yapsa hakli degildir. Ki bu arkadasimiz da anlatmis ustu kapali, mesele sadece telefon edip bir seyleri didiklemesi degilmis.
Allah yardimcin olsun arkadasim, ne yasadiysan hepsi gecsin. Eger su an yani evlendikten sonra tek sikintin sana telefonla ulasip uzerinde baski kurmasiysa her telefonuna cikma, ciktigin zamanlarda da he de gec. Sinirlerini bozma. Evlenmissin gitmissin. Izin verme seni yipratmasina. Sen de cok hasar olusturduysa destek de gorebilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…