Babam benim hayal kırıklığım.

öncelikle adına sevindim, önceki konunda da fikir istemiştin, çağırmamanı söylemiştik,
bence yine çağırmamalısın.
çünkü, istemediğin şeyler olursa daha çok üzüleceksin..

Tekrar Merhaba. Daha önce bununla ilgili konu açmıştım babamla ilgili.. Tanışmada olmalı mı olmamalı diye. Yoktu babam.. Sadece anneler ve ananeler tanıştı. O yüzden bir sorun yoktu. Bilmeyenler vardır annemle babam ayrı ananemle kalıyoruz babamı 3 4 senedir görmedim.. Babam benim hayal kırıklığım.. Hiç bir zaman yanımda olmayı arkamda olmayı bilemedi. Ona güvenemedim hala güvenemiyorum. Gelicem der gelmez arıcam der aramaz ben ararım canı istediğinde döner. Ben bebekken bırakmış bizi önce ben ilk okuldayken barıştılar benim için ama olmadı 5 senedir yine ayrılar. Annem çok çabaladı uğraştı yeri geldi evin bütün ihtiyaçlarını o karşıladı. Hepsi benim için. O ise evi otel gibi kullanıyordu nefret ediyordum ondan. Ayrıldıktan 1 sene sonra dedem vefat etti o zaman gördüm onu. Sonrası sadece telefonda. 2 3 ay önce telefonda bağıra bağıra ağladım hiç mi özlemedin beni neden gelmiyorsun diye.. Sesi değişti üzüldü haftaya oradayım dedi. Gelmedi. Sonraki hafta gelirim dedi yine gelmedi. Bende neden gelmedin demedim istese gelirdi. Bunları yazarken yine gözyaşlarımı tutamıyorum.. Canım yanıyor hemde çok. Şimdi 1 2 aya sözüm var. Çağırsam beni pişman eder mi acaba diye korkuyorum. Kötü huyu var yeni tanıdığı birinden para alır vermez öyle ikna edici konuşur ki vermem diyen bile verir.. Erkek arkadaşımın ailesine de bunu yapar mı diye düşünüyorum. Asla yapmaz diyemiyorum yapar biliyorum. Annem bana bırakıyor ama o gelmesini istemiyor beni rezil etti seni de etmesini istemiyorum diyor. Peki ya ben ? Ben ne düşünüyorum ne yapmalıyım ? Öyle çok bıktım ki artık. Erkek arkadaşım biliyor herşeyi ona anlattım öyle anlayışlı ki.. Sadece bana kızıyor. Sana neler yaşattı sen hala onun için ağlıyorsun diyor. Elimde olsa keşke öyle çok isterdim ki onu silip atmayı sesini duyduğumda ağlamamayı kararımdan vazgeçmemeyi.. Tamam diyorum herkes haklı gelmesin çıksın hayatımdan ama sesini duyunca yapamıyorum. Bana bir kez bile babalık yapmamış olan birini silemiyorum. Hiç unutmam liseye yeni başladığım zamanlar bir arkadaşı ev değiştiriyormuş köpekleri varmış rottweiler cinsi rica ettiler 15 gün bizde kaldı kocamandı oyunda oynuyorduk beraber sevmiştim çok hayvanları oldum olası severim ama bir gün annemle babam işte ben uyandım odamın kapısını açtım koştura koştura geliyor tuhaf sesler eşliğinde korkmuştum oyun oynamak istiyordu belki ama küçüktüm ki bende anlayamıyordum ağlaya ağlaya babamı aradım odadan çıkamıyorum üstüme atlamaya çalışıyo çok korkuyorum baba gel diye kızdı bana bağırdı kapattı teli.. Öyle yaradır ki bu bendei. Şimdi size sorum şu çağırmalımıyım çağırmamalımıyım diye değil de çağırmamam gerektiğini o aptal kalbime nasıl anlatırım, ikna ederim. Gelmemesi gerektiğini bildiğim halde neden böyleyim neden her sesini duyduğumda acaba gelsin mi diye soru işareti oluyor.. Keşke ona birazcık da olsa güvenebilseydim çok farklı olurdu o zaman. Çok uzun oldu ne olur kusura bakmayın okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

bence senn hiç kendini üzme asıl üzülen tarafda olan o olsun.kızının en güzel günlerinde yanında olmadığı için.bende de baba anne ayrı ama benim durumum şöyle evin tek çocuğuyum... babam tanışmaya geldiklerinde ve onlara gittiğimizde iade-i ziyarette babam bulundu..annem mecburen gelmesi gerekiyor kızım dedi ne olursa olsun sonuçta 6 yıl oldu boşanalı annemle.benim sana diyeceğim şu canım kendini hiçbir şekilde yıpratma üzme asıl sana babalık yapamayan kişi üzülsün erkek tarafı da anlayışlı ise ki erkek arkadasın ve ailesi sorun etmiyorsa sen mutluluğuna bak derim.bak ne güzel ananen var annen var başında onları mutlu görmek onları mutlu etmek süper bir şey..sen üzüldükçe yanındakilerde üzülür canları sıkılır sen mutlu ol ki onlarda mutlu olsun sana diyeceğim canım.

Canım,sen babaı herkesten iyi tanırsın.Ne yaşadığını bilirsin.Şimdi duygusallığı bir kenara bırakıp,mantığınla hareket edeceksin.Mantığınla hareket ederken de,önce ki yaşanmışlıkları göz önünde bulunduracaksın.Baban sonrasında yine baba olamayacaksa,düğünde göstermelik gelse ne olur gelmese.Çağırırken anneni de göz önünde bulunduracaksın.Annen üzülrü mü,babanın davranışları nasıldır nasıl olur.Bir de bu zamana kadar babalık yapmamış,ne isteme de ne nişanda bulunmamış bir insanın,gelinin babası diye gelip ortalıklarda dolaşıp vazifelerini yerine getireceğini sanmıyorum.Çok istiyorsan davetiyeni verirsin,ister gelir ister gelmez.Amartık bunu dert etme.Kuracağın yuvana bak.Milleti de takma.Önemli olan senin karakterin kişiliğin.Babandan sorumlu değilsin.Herkes herşeyi konuşur.

İyi de, anneniz hem baba hem anne olmuş size, bir babanın yokluğunu yine yaşamamalısınız, bunu annenize haksızlık diye düşünüyorum. Haklısınız, bir babanız var ama babalık yapmıyor. Bazı adamlar var ki komşunun çocuğunu bile babası gibi koruyup kolluyor. Zorla olmaz ki insanın içinde olacak. Hem müstakbel eşinizin ailesine karşı da sizi rezil edebilir. Annenizin bununla ilgili yaşanmışlıkları anladığım kadarıyla çok fazla ki o da istemiyor. Annenizi dinleyin, isterseniz dünyanın geri kalanını dinlemeyin ama annenizi her zaman dinleyin. Onun hem analık hem babalık hakkı var. Helal olsun ne güzel büyütmüş yetiştirmiş sizi, hakkı ödenmez. Ona saygılarımı sunuyorum.

Tekrar Merhaba. Daha önce bununla ilgili konu açmıştım babamla ilgili.. Tanışmada olmalı mı olmamalı diye. Yoktu babam.. Sadece anneler ve ananeler tanıştı. O yüzden bir sorun yoktu. Bilmeyenler vardır annemle babam ayrı ananemle kalıyoruz babamı 3 4 senedir görmedim.. Babam benim hayal kırıklığım.. Hiç bir zaman yanımda olmayı arkamda olmayı bilemedi. Ona güvenemedim hala güvenemiyorum. Gelicem der gelmez arıcam der aramaz ben ararım canı istediğinde döner. Ben bebekken bırakmış bizi önce ben ilk okuldayken barıştılar benim için ama olmadı 5 senedir yine ayrılar. Annem çok çabaladı uğraştı yeri geldi evin bütün ihtiyaçlarını o karşıladı. Hepsi benim için. O ise evi otel gibi kullanıyordu nefret ediyordum ondan. Ayrıldıktan 1 sene sonra dedem vefat etti o zaman gördüm onu. Sonrası sadece telefonda. 2 3 ay önce telefonda bağıra bağıra ağladım hiç mi özlemedin beni neden gelmiyorsun diye.. Sesi değişti üzüldü haftaya oradayım dedi. Gelmedi. Sonraki hafta gelirim dedi yine gelmedi. Bende neden gelmedin demedim istese gelirdi. Bunları yazarken yine gözyaşlarımı tutamıyorum.. Canım yanıyor hemde çok. Şimdi 1 2 aya sözüm var. Çağırsam beni pişman eder mi acaba diye korkuyorum. Kötü huyu var yeni tanıdığı birinden para alır vermez öyle ikna edici konuşur ki vermem diyen bile verir.. Erkek arkadaşımın ailesine de bunu yapar mı diye düşünüyorum. Asla yapmaz diyemiyorum yapar biliyorum. Annem bana bırakıyor ama o gelmesini istemiyor beni rezil etti seni de etmesini istemiyorum diyor. Peki ya ben ? Ben ne düşünüyorum ne yapmalıyım ? Öyle çok bıktım ki artık. Erkek arkadaşım biliyor herşeyi ona anlattım öyle anlayışlı ki.. Sadece bana kızıyor. Sana neler yaşattı sen hala onun için ağlıyorsun diyor. Elimde olsa keşke öyle çok isterdim ki onu silip atmayı sesini duyduğumda ağlamamayı kararımdan vazgeçmemeyi.. Tamam diyorum herkes haklı gelmesin çıksın hayatımdan ama sesini duyunca yapamıyorum. Bana bir kez bile babalık yapmamış olan birini silemiyorum. Hiç unutmam liseye yeni başladığım zamanlar bir arkadaşı ev değiştiriyormuş köpekleri varmış rottweiler cinsi rica ettiler 15 gün bizde kaldı kocamandı oyunda oynuyorduk beraber sevmiştim çok hayvanları oldum olası severim ama bir gün annemle babam işte ben uyandım odamın kapısını açtım koştura koştura geliyor tuhaf sesler eşliğinde korkmuştum oyun oynamak istiyordu belki ama küçüktüm ki bende anlayamıyordum ağlaya ağlaya babamı aradım odadan çıkamıyorum üstüme atlamaya çalışıyo çok korkuyorum baba gel diye kızdı bana bağırdı kapattı teli.. Öyle yaradır ki bu bendei. Şimdi size sorum şu çağırmalımıyım çağırmamalımıyım diye değil de çağırmamam gerektiğini o aptal kalbime nasıl anlatırım, ikna ederim. Gelmemesi gerektiğini bildiğim halde neden böyleyim neden her sesini duyduğumda acaba gelsin mi diye soru işareti oluyor.. Keşke ona birazcık da olsa güvenebilseydim çok farklı olurdu o zaman. Çok uzun oldu ne olur kusura bakmayın okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

merhaba canım cok üzüldüm bende babam konusunda muzdaribim seni çok iyi anlıyorum
kendimi senin yerine koydum ben çağırmazdım... baba dediğin sağlam olmalı ailesini en iyi itibarlı şekilde temsil etmeli evin direği gibi yani...
sen demişsin ki rezil eder diye korkuyorum bence çağırmamalısın neden ona ihtiyac duyuyorsun seni yalnız bırakmış varlığını hissettirememiş birine ihtiyaç duymamalısın kalp bağı var tamam bunu atamazsın bende babama kızgınım nefret ediyorum ama içimin bir yerinde ona ayırdığım bir merhamet hala duruyor kan bağı bu...
hayatında 1 kere yaşayacağın özel bir geceni mahfederse o geceyi hep öyle hatırlamayı istermisin ?
ben fikrimi sundum tatlımbelki yardımı olur sen düşün taşın yine kalbini dinle...umarım herşey çok güzel olur...

Okuyan ve fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.. Annemle de uzun uzun konuştum artılarını eksilerini ne yazıkki eksiler çok çok fazla bununla başa çıkamam ben üzülürüm. Bir yanım istese de öteki yanım buna şiddetle karşı çıkıyor. Kararımı verdim çağırmayacağım onu. Mutlu günümde yanımda olmayacak benim. Doğrunun bu olduğuna inanıyorum ama içimde hala sızlayan bir yara var umarım geçer..

Boyle hissetmen cok normal canim cunku o senin baban.Ben hep suna inanmisimdir anne,baba,kardes,evlat arasinda gorunmez baglar vardir belkide bu yuzden kutsaldir. Bir yanin hep nefret eder bir yaninda hic kiyamaz:-) Benimde benzer bi hikayem var o yuzden cok iyi anliyorum seni. Sunu tavsiye ederim bu gibi durumlarda insanin bazen mantikli olani yapmasi gerekiyor sanirim sana kalbini kapayan bir babaya sende bir sureligine kalbini degil belki ama gozunu kapatabilirsin. Umarim en dogru karari verirsin ve insallah cokta mutlu olursun. He birde erkek arkadasina babandan cok bahsetme o babanla senin arandaki gorunmez bag onda yok oyuzden gereksiz kinlendirme gun gelir baban sana muhtac olur gelebilecegi bir kapisi olsun

biyolojik baban olması demek baban olduğu anlamına gelmez tam olarak. çünkü baba olmak erkek için cinsel haz sonrası olan bazen de istemsiz bir eylem sonucudur. sana babalık yapmadıysa hayatının hiç bir noktasında yanında olmadıysa düğünde ya da nişanda boy göstermesinin anlamı yok bence.

Boyle hissetmen cok normal canim cunku o senin baban.Ben hep suna inanmisimdir anne,baba,kardes,evlat arasinda gorunmez baglar vardir belkide bu yuzden kutsaldir. Bir yanin hep nefret eder bir yaninda hic kiyamaz:-) Benimde benzer bi hikayem var o yuzden cok iyi anliyorum seni. Sunu tavsiye ederim bu gibi durumlarda insanin bazen mantikli olani yapmasi gerekiyor sanirim sana kalbini kapayan bir babaya sende bir sureligine kalbini degil belki ama gozunu kapatabilirsin. Umarim en dogru karari verirsin ve insallah cokta mutlu olursun. He birde erkek arkadasina babandan cok bahsetme o babanla senin arandaki gorunmez bag onda yok oyuzden gereksiz kinlendirme gun gelir baban sana muhtac olur gelebilecegi bir kapisi olsun

Çok teşekkür ederim umarım mutlu olurum =) Bana muhtaç olup gelmesini asla istemiyorum.. Ona bakmak hiç istemiyorum..

Back
X