babam çocuğuma bağırdı eşimin yanında

İyide sen neden izin veriyorsun ki. Benim yanımdada bağırdı bişey demedim diyorsun sen eşin yokken bağırdığında konuşacaktın bağırma diyecektin hele eşimin yanında hiç bağırma diyecektin eşin gene sabırlı davranmış saygılı davranmış. 15 aylık çocuğa bağırmak nasıl bir mantok onuda anlayamadım doğrusu

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlğıa taşınmıştır.

Arkadaslar herkesin dikkatine:

eger cocugunuz cok hassassa ve aniden korkutarak ona bagirdiysaniz dikkat edin;
cocuklara bagirmak buyuk psikolojik sorunlara neden olabiliyor.

Ben bir gun cok sinirlenmistim sikintilarim vardi oglum beni dinlemedi diye ona cok kotu bagirdim ve bu olay iki kez tekrar etti. Oglum da bebek degil 4,5 yasindaydi. Ister inanin ister inanmayin cocugum aniden kekeme oldu. Cok guzel konusan cocuk ertesi gun birden kekelemeye basladi.
Bir yildir gitmedigimiz doktor kalmadi. Doktor aniden korkudan olabilir dedi. Cok sikinti yasadik hayatimizi, oglumuza yaklasimimizi degistirmek zorunda kaldik.

Simdi ogrendim bir cok seyi. Cocuklarda birer bireyler her seyi guzelce anlatmaliyiz korkutmadan. Yasina uygun bir sekilde kurallar koyup sinirlar cizmeliyiz. Bagirmadan korkutmadan.. Cocuk yemek yerken tabaklara vurmasindan daha dogal ne olabilirki... Gercekten dikkat et sen annesin..Cocugunu korumak gozetmek senin gorevin..
Babam annem kocam derken cocugunu yipratma..
Sonra en cok uzulen sen oluyorsun inan..

Ayni olay iki ay once benim basimada geldi, babam surekli kendini hakli goren, her seyi ben biliyorum, ben buyugum saygi duyulamasini ister ama velakin tepesi attimi buyuk kucuk tanimayan cok kufurlu konusan bi insan bu huyunu hatta cogu huyunu sevmesemde babam oglum uc yasinda ablamin kiziyla cok iyi gecinen ama bir bucuk yasindaki ogluyla hic gecinemeyen her denk getirdiginde vuran afacan bi oglan benim oglum cok kizmama uyarmama ragmen yapiyor, bi kizim oldu ozaman iki aylikti ablama ziyarete gittik babamlarda geldi, ogun mac vardi canak calismadi koyu fb lidir, soyleniyor kiziyor canaga felan biz mutfaktayiz, oglum o sirada yigenime vurmus babamda o sinirle kulagini tutmus sadece sesini duydum bir daha vurursan keserim elini dedi, esim babam ogluma bir kac kere kufur etmesine ragmen kizmasina ragmen hic bir sey demezdi, babam kulagini tutunca esimde ne tutuyorsun cocugun kulagini birak burda ben varim dedi, babamda bende dedesiyim, yani babasi var sana b.. yemesimi duser demek istedin dedi al oglunu .... Felan dedi, s.. g.. begenmiyorsan dedi. esim hic bir sey demiyor bir sey dese babam girisecek ben iceri gidemedim mutfakta duruyorun babam yanima geldi esim soylediklerini soyledi benden desktek bekledi bir sey demedim banada kufur etti cekti gitti. aglamaya basladim iki ay once dogum yapmisim cocuk emziriyorum. Aglama krizine girdim resmen annem bir yandan ben bir yandan esim geldi aglama yok bir sey konusurum ben gonlunu alirim demeye basladi onada bir sey demedim. Esimle bu konuyu konusmadik aradan iki hafta gecti oturmaya gittik esim baba soylemi boylemi konusuyor babamda tik yok. Arada kaldim cok zor bir durum biliyorum ama ayni evde olmadigimiz icin biraz zaman gecince biz bir kac kere gittik. Esim istemedi sen git ama ben gitmek istemiyorum dedi. Benimde kayinvaldemle sorunlarim oldu belki hatirlayanlar olur. Bende senin icin susuyorum hala yuzlerine bakiyorim sendr benim icin yapacaksin. Yok gitmem diyorsan baban evime gelmesin diyorsan. Bundan sonra annende bu eve gelmeyecek bende gitmeyecem dedim razimisin yok dedi ozaman baska fa gerek yok gidiyoruz dedim konu boyle kapandi. Babam hala soguk ama zamanla duzelir. Allah sabir versin yardimcin olsun. Ne esine ailen icin, ne ailene esin icin karsi cikma insallah duzelir.

İnşallah dediğiniz gibi olur ..ama benim pek umudum yok.İnsanın babası ile eşi arasında kalması çok zormuş Allah kimseye yaşatmasın ..

son durumlar nedir sende peki ?

son durumlar idare eder işte...
Annem ve babamla önceden olduğu gibi sık görüşmüyorum.daha seyrek arıyorum.Eşim önceleri babamdan dolayı beni üzüyordu ama şimdi çok şükür iyi bana karşı.Arabamız yoktu araba aldık bu arada.Çocukların bakıcısı da iyi çok şükür.Ama bir tarafım yıkık yine de keşke bunlar hiç yaşanmasaydı .Keşke annemler burdan güzelce gitselerdi.Erkek kardeşime gittiklerinde babam sürekli eşimi kötülüyormuş çok kızıyormuş ölmesini istiyormuş yani çok kinli daha..Beni de doldurdular ama ben aldırmadım.Artık çocuklarımdan başka kimseyi düşünmeyeceğim .Bu arada teşekkür ederim beni merak edip sorduğunuz için.

Evet babayla, es arasinda kalmak cok zor... Ama ben esimiden yanayim cunku babam isine gelmedigi icin bagirdi hep sen hakilisin hep senin dedigin olsun diyeceksin ozaman senden iyisi yok. Babam cok seyler yapti cok seyler yasatti maalesef hala yasatiyor. Sesimiz cikmiyor annem icin anneminde sesi cikmiyor bizim icin... Yaptiklarinin yaninda cocuguma bagirmasi cok hafif bi suc:-( gibi olsada cok kizdim cok uzuldum adi ustunde cocuk anlamiyor anlamak istemiyor yada zmanla ogrenecekler sen ona bagirirsan doversen oda senden ogtenip baskasini dover bagirir. Oglum okulda dayak yedigi zaman dov vur kir diye ogretiyor baba oyle deme deyince cocugu pisirik yetistirme diyor. Yigenime vurunca cildiriyor. Oglum opulmeyi hic sevmez babam opuyor oglum iteliyor opme diye bagiriyor ne bicim yetistiriyorsuniz kim ogretiyor diyo sen diyince gene sinirleniyor. Asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik...ama esim bildigi icin babamin huyunu, sinir olsada hic bir konuda yorum yapmaz beni arada birakmamak icin bardagi tasiran son damla oldu ogluma bagirmasi. Allah islah etsin akil fikir versin demekden baska bir sey gelmiyor elimizden. Rabbimizden hep hayirli evlat istiyoruz. Ama bir o kadarda hayirli anne babalar olmayi nasip etsin Rabbim sasirtmasin. Allah yardimcin olsun. Saglikli huzur gunler dilerim..

EVET CÜKÜ DÜŞERcükleri düşmez ama afedersin ama baban gibi duygusuz olur cocukkötü bi ortamda büyümüş galiba tavırlarından anlaşılıyor...sakın üzülme darılma da böyle nyazdıgıma lutfen ...zor bi druum allahım cıkar yol gstersın inşallah

evde uzun süreli misafir çok zor. misafir diye bi şey diyemiyorsun karşı taraf da düşüncesizse yandın gıttın.en iyisi baştan hiç kabul etmemek. eşin gerçekten çok sabırlıymış.

merhaba,öncelikle bire bir olmasa da benzer şeyleri ben de yaşadım.gerçekten çok zor bir durum,aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık.annem ve babam bazen beraber,bazen annem tek,benim bulunduğum ile gelerek ilk kızıma baktılar.sağolsunlar çocuğa kızmak bir yana dursun;ananesi bizim ve kızın yemeklerini yapıyor dedesi hergün dondurmasını,gezmesini,oyununu ihmal etmiyordu.gel gelelim eşim annemler var diye bırakın çocukla ilgilenmeyi bazen bizi bile görmüyor,işten gelince direkt dublex evimizin 2. katına çıkıp,çocuk ve bizler uyumadan aşağı gelmiyordu.sonra çay sigara tv keyfi ve uyku...ertesi gün yine aynı...babamla annem sağolsunlar kızımıza çok çok iyi baktılar ama eşime de kızıp bağırarak aramın bozulmasına ve saygımızın bitmesine sebep oldular.mı diyeyim?ne diyeyim bilmiyorum.neyin neye sebep olacağını tam olarak bilemiyoruz bazen.hele ki aileler işin içine girince hep ''acaba onlardan mı oldu '' diye her 2 taraf ta yıpranıyor.Allah razı olsun ben çocuk açısından çok faydalarını gördüm.babası kızarken,kızımla vakit geçirmezken dedesi bir baba gibi ilgilendi.babam varken hiç bebek yıkamadım,hiç altını temizlemedim,parka çıkarmadım.annem de aynıydı sağolsun.hatta babam ilk adımlarını atıyorken yüksek yerlere çıkabilsin diye bebeğin peşinde ince tabure taşırdı.allah sağlık versin inşallah onlara. yan gelip yattım işten gelince:)) tabiki yan gelip yatmadım ama bebeğim açısından içim çok rahattı.
eşimle aram bozulmasın diye bu sefer kendi yağımızla kavrulmaya çalışacağız.ah eşim ahhh.ne var azıcık ta o ilgilenseydi kızımızla,ailem eşime kızmazdı;benim huzurum kaçmazdı.evimizde padişahlar gibi olurduk.1 ay sonra sağlıklı doğurursam inşallah;annemler 1-2 ay kalır sonra 3-4 ay daha doğum iznimde evimdeki yardımcımla beraber bakarım.maddi sorunum yok şükür ama anne baba gibi bakan olmaz.
sana önerim eğer bu sorunlar size aşılmaz gibi geliyorsa derhal bakıcı bulmanız.ama inanın bir bakıcı az da olsa kızan bir babadan daha iyi olamaz.anne babalarımız eski jenerasyon,nadir kızıyorsa sorun yok.çünkü yeri geliyor siz de kızıyorsunuz,nihayetinde dedesi o.ama bu davranış hep oluyorsa tabiki çocuk için iyi olmaz.
sizin davranışınızı değerlendirirsek,aynı bendeki gibi ''eşini kayırıyorsun'' olayına dönüşmüş.aslında eşin bebğine çok ilgili biriyse bakıcı tutsanıza,sonuçta çocuk anne baba eve geldiğinde yeterli sevgi ilgiyi bulacak.benimki gibi odasına kapanmıyor sizin eşiniz.ben eşimden çocuk sevgisi pek az görebildiğim için annemleri tercih etmiştim.eşinden taraf olmakla iyi yapmışsın,ama daha ileri gitme arayı bul derim,onlar da yaşlı çünkü.bazen he he deyip geçmek gerek.aslında sen onları eve gönder canım,dinlenmeye de ihtiyaçları oluyor.ama dinlenemeyince geriliyorlar.
benzer sorunları yaşayan bir çalışan anne olarak SABIRLAR diliyorum canım.

Ha, bu arada ne yaptın canım? konuyu açalı 2 ay olmuş,bakıcı buldun mu annenlere devam mı?

Teşekkür ederim canım annemler gittiler tabi ki ama bu olaylar yaşanmasa bile zaten gideceklerdi.annemler gidince biraz kayınvalidem baktı sonra bakıcı buldun şimdilik bir sorun yok bakalım .Ama bir tarafım yıkık annemle babamla aram açıldı keşke olmasaydı ama her şeyde bir hayır vardır diyelim mevlam bakalım neyler neylerse güzel eyler ..

çok afedersiniz ama bence siz anneniz ve babanıza fazla yüz vermişssiniz ne demke yaaa benim çocuğuma bağırmak dedeyse dedeliğini bilsin hem damat evine gelip kalacak hemde adamın çocuğunu azarlayacak eşin ne sabırlıymış inanamadım sabrına ayrıca sizin anneniz ve babanız siz evde yokken dünyayı dar ediyordur o çocuğa sizin yanınızda bu kadar yapıyorlarsa siz evden gidince ne yapıyorlardır bilemiyorum. çalışıyorsunuz madem bakıcıya verin bari daha mutlu olur çocuk. ailenizi eli ayağı tutarken sizin evde kalmasını hele hiç anlamış değilim.ailenizin evi değil orası eşiniz ve sizin biraz daha eşinize saygı duyulmalı bence sert olmuş olabilir ama ben hem kız hem erkek tarafının yerinin bilmemesine çok sinirleniyorum. ileride eşiniz sizden soğursa şaşırmayın

Allah'a büyük söz olmasın; benim oğluma bağıracak kişi daha anasının karnından doğmadı. Bir kere denedi kaynanam da ben de ona bağırdım. Siz de başta tepki verecektiniz. Kocan yine iyi adammış, benim kocam olsa kapıya koyardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…