Babam eşime para verecekmiş

Konunun hattı babamla duygusal iliskimiz değil eğer yazdıklarımdan bu çıkıyorsa duzelteyim babamla gorusmuyor olmamın bu durumu nasıl etkileyecgi gibi gibi şeyler.
O zaman yazdığınız gibi yorum yapayım. Muhatap bile olmadığınız babanızdan para almayı kesin.

Bu huyu var işte arıza cikartabilir bilmiyorum çok değişik bı zekası var zaten bu kadar zekası olmasa parası da olmazdı heralde ne bileyim ben de bu durumla karşılaşırsak napariz diye düşünüyorum o zamanin şartları ile bugünkü ailevi maddi manevi şartlar değişecektir ve tolere edemeyeceğimiz şeyler olacaktır eline mahkum olmaktan korkuyorum da bunu eşime de anlatabilsem keşke başına gelmeden anlamayacak tıpkı burada bazı üyelerin gözünde şu an babam melek gibi ya hani eşim de o havalarda bu efsundan cikarmam lazım onu.

Bir denemeyle de asla olmaz. Aslinda söyle alim satim isinde oyle. Örnek veriyorum sicak paranin döndüğü işler de var,cafe degil ama tostcu. Ya da kahve tarzi bi yer amcalar gelip okey oynayacak kağıt oynicak cay corba parasi vercek bu sektorde asla bitmez. Akari yok kokari yok.
Ya da kantin. Gibi gibi..
Bı kantin ihalesine girmeyi düşündüm hastane gibi yerde falan ama eşim çok zor diyor

A sebepten dolayı beni en ihtiyacım olan zamanda yalnız bıraktı B sebepten dolayı görüşmüyorum C sebepten dolayı da parasını almaktan zerre çekinmiyorum çünkü o harçlıkları eşime değil bana gonderdiginin farkındayım zaten sorun şu ki ben kızıyım el değilim cekinmem ama eşim el. harçlıkları anlarım da eşimin benim babam sayesinde bu kelime çok önemli "sayesinde" iş kurması gün gelir onun onurunu kırmaz mı ne dersiniz bu açıdan
Eve

Evet eşim iş ev arasında gider gelir pek bı hayatı yoktur genelde işten bahseder yaptigi başka bir şey yok çünkü aslında bu söylediğiniz aklıma bir şey getirdi biraz parladı ampül bir süre sessiz kalıp babam ne yapacak ona bakmakta lazım tekrar teklif eder mi diye düşündüm babamın sürekli para teklif etme huyu da vardır bunun altını da cizeyim biri kafasına yatsın fikri kafasına yatsın hemen ben verim yapar biz sanırım bir süre sessiz kalsak miki

buyuk mıktar vermek ıstedıgı ıcın sessız kalmak yerıne esınız ulkenın su durumunda ıs kurmak cok rısklı hele bır onumuze bakalım ama sen bır ıse gırmek ıstersen kendı adıma yapabılecegım bırsey olursa oglun olarak yanındayım dıyıp konuyu kapatabılır bence esınız...

esınız heyecanlanmıs heveslenmıs ve olumlu yaklasmıs olabılır ama basınızın agrıma ıhtımalı cok yuksek huzurunuz kacmasın durduk yere ... suan kaybedecegınız bırsey yok ama ısler ıstedıgınız gıbı gıtmezse huzur kaybedersınız

Konuşmadığınız görüşmediğiniz adamın parasını nasil alabiliyosunuz helal valla..
Gorusmemek icin sebepleriniz var haklısınızdır da belki ama is para almaya gelince hic sıkıntı yok. O da iyiymis. Ben fazla gururluyum heralde hayatta yapmayacağım seylerden biri.
Bi de şey bütün yorumlarınız tek cümle halinde. Keşke aralarda biraz nokta virgül kullansaniz da daha rahat anlasak

ben olsam kımsenın parasıyla ıs kurmazdım esımınde babamın parasıyla ıs kurmasını ıstemezdım
esınız dertlesırken ıs sıkıntısı konusunda fazla dertlestıgı ıcın boyle bır teklıf yapmak zorunda da hıssetmıs olabılır belkı aralarındakı sohbetden kaynaklanan bır teklıftır .
kesınlıkle gerek yok dedıgınız gıbı ısı ıstedıgınız noktaya getıremeyebılırsınız zarar edebılırsınız buyuk meblaglar ...
Allah evladın hayırlısını versin N nscckts

İşte insan babası diye bı yandan konduramiyor bı yandan kinlenebiliyor
Ben de sizin bahsettiğiniz faktörlerden çekiniyorum işte . Zira babam ölse bile Allah korusun kardeşlerim var ve biri çok fena babam öldü kalan borcu bana öde bile diyecek kadar yüzsüz
Parayı kazanırken siz yiyeceksiniz ölünce borcu sen öde demek en doğal hakları. Neresi yuzsuzluk bunun?

A sebepten dolayı beni en ihtiyacım olan zamanda yalnız bıraktı B sebepten dolayı görüşmüyorum C sebepten dolayı da parasını almaktan zerre çekinmiyorum çünkü o harçlıkları eşime değil bana gonderdiginin farkındayım zaten sorun şu ki ben kızıyım el değilim cekinmem ama eşim el. harçlıkları anlarım da eşimin benim babam sayesinde bu kelime çok önemli "sayesinde" iş kurması gün gelir onun onurunu kırmaz mı ne dersiniz bu açıdan
A sebepten dolayı sizi yalnız bıraktı >>> Ama şimdi durumunuz olmadığı için size para yolluyor ve siz de kabul ediyorsunuz.
B sebepten dolayı görüşmüyorsunuz >>> Ama eşinizi görüştürüyorsunuz ,çünkü size maddi destek sağlıyor.
C sebepten dolayı parasını almaya çekiniyorsunuz, çünkü kızısınız >>> Ama parasını almaya çekinmediğiniz babanızla , görüşmeye çekiniyorsunuz.
Şimdi bu denklemi bir de bu şekilde okuyun :))
Gerçekten Rabbim evlatla imtihan etmesin.

İş kuracak misin diye sordum Düşünüyorum dedi konu sıcak olduğu için ben de çekimser olduğum için açıkçası başka soru da sormadım sormakta içimden gelmiyor içime de sinmiyor ne zaman içimi böyle kurt kemirse mutsuz hissediyorum sonra olacaklar korkutur ve başıma gelir
Görüşmediğiniz babanızdan eşinizin para alması bile garipken tutup iş kurmak için teklif ettiği parayı kabul etmesi çok çok abes.
Eşin hazır yemeye alışmış.

Siz babanızla görüşmüyorsunuz ama eşinizi görüştüyorsunuz, sizinle dertleşemiyor damadıyla dertleşiyor ve konuşmadığınız babanızdan eşinizin aracılığıyla para alıyorsunuz zaten amacınızda bu ben konuşmuş olmayayım sen görüş sen para al mantığı. Kusura bakmayın ama ben konuşmadığım babamdan ne para kabul ederim ne de eşimin işi için destek bu tamamen maddi olarak babayı kullanmaktır madem evlendiniz görüşmüyorsunuz kendi yağınızla kavrulmayı da bilin yani. Ben kardeşiniz olsam şiddetle de karşı çıkardım seninle görüşmüyor sen onlara destek çıkıyorsun diye kabul etmezdim sonuç olarak size yardım edeceği parada onlarında hakkı var ve dediğiniz gibi yarı bir gün ölse siz hazıra konmuş olacaksınız kalan borcu kime ödeyeceksiniz? ben borç olarak kabul ettiğinize bile inanmıyorum eşiniz sizi geçindirmekle yükümlü görüşmediğim babamın parasıyla beni geçindirmesine müsade etmem oh ne güzel hem konuşmayayım ama torbam da dolsun bende babamla görüşmüyorum kuruşunu da istemiyorum

ben olsam asla kabul etmezdim. babamla güzel bir ilişkim varsa iş konusunda eşime de güveniyorsam belki. ki bu durumda bile kabul etmem çok zor.

Sizi bu kadar düşünen bir babanın yalnızca elleri öpülür. Kıymetini bilin babanızın. Çevremde gördüğüm örnekler; millette ne babalar var ama yine insan yerine koyup konuşuyorlar, esas bunların konuşmaması lazım ama...
Görüşmediğiniz babanızdan eşinizin para alması bile garipken tutup iş kurmak için teklif ettiği parayı kabul etmesi çok çok abes.
Eşin hazır yemeye alışmış.
Çok ağır kelimeler kullanıyorsunuz dikkat edin ! Para almıyor babam para veriyor bu ikisi birbirinden farklı tıpkı bir öğrencinin yazilidan yüksek aldığında ben aldım demesi kötü not aldığında öğretmen düşük verdi demesine benzer sizin soyleminiz. Gorusmedigim babamın parasını alıyorum demekki var bı sebebi ki alıyorum değil mi bu kadarını elbette ben de düşünecek bir beyine sahibim çok gorusmuyor eee parasını niye alıyor diye sormazlar mı adama dimi var bı sebebiki alıyorum durumu bu kadar aşağı çekecek karaktersizmisiz gibi yorumlar yapılmasına gerek yok biraz hassasiyet gösterin .

buyuk mıktar vermek ıstedıgı ıcın sessız kalmak yerıne esınız ulkenın su durumunda ıs kurmak cok rısklı hele bır onumuze bakalım ama sen bır ıse gırmek ıstersen kendı adıma yapabılecegım bırsey olursa oglun olarak yanındayım dıyıp konuyu kapatabılır bence esınız...

esınız heyecanlanmıs heveslenmıs ve olumlu yaklasmıs olabılır ama basınızın agrıma ıhtımalı cok yuksek huzurunuz kacmasın durduk yere ... suan kaybedecegınız bırsey yok ama ısler ıstedıgınız gıbı gıtmezse huzur kaybedersınız
Bu parayı kabul etmemdeki sebepler çok geçerli sebepler anlatsam hak vereceginize yüzde yüz eminim ama huzurumu paraya degismem

A sebepten dolayı sizi yalnız bıraktı >>> Ama şimdi durumunuz olmadığı için size para yolluyor ve siz de kabul ediyorsunuz.
B sebepten dolayı görüşmüyorsunuz >>> Ama eşinizi görüştürüyorsunuz ,çünkü size maddi destek sağlıyor.
C sebepten dolayı parasını almaya çekiniyorsunuz, çünkü kızısınız >>> Ama parasını almaya çekinmediğiniz babanızla , görüşmeye çekiniyorsunuz.
Şimdi bu denklemi bir de bu şekilde okuyun :))
Gerçekten Rabbim evlatla imtihan etmesin.
Çok zeki olduğunu sanma olur mu ve tek bir şeyle evlatlığı eleştirme konunun ne olduğunu dahi bilmeden atıp tutmayın oturduğunuz yerden iki üç cümle okuyarak insanları eleştirmek kadının kadını elestirmesine artık hiç sasirmiyorken klavye delikanliligina hiç sasmiyorum size cevap verme tenezzül ünde bulundum çünkü bu iyiliği başkası yapmayabilir kendinize iyi bakın selametle.

Back
X