Babam eşime para verecekmiş

verdiğiniz örnekle çocuk avutabilirsiniz ancak. bir de kendinizi. bizi ilgilendiren bir durum yok. neticeye bakarsak babanız parayı veriyor, eşiniz de bu parayı alıyor.
Sizi ilgilendiren bir durum yoksa size iğne batirmisim gibi cevap vermeyin o zaman sayın üye bu ne asabiyet

Ne mübarek baban varmış....Benim babam da eşimin emanet bıraktığı 30 bin liraya çöktü..annem abilerim babama destek ...yani ailecek çöktüler paramıza...üstelik 3 yıl önceki 30 binden bahsediyorum ...döviz yapsaydık 60 bin olurdu

Para vermesi her şeyi cozmuyormus demekki değil mi ? Gerçekten Allah herkesi de iyi insanlarla karsilastirsin ne diyim.
Parasını almanız ona herşeyi çözdüğünü düşündürttürüyor.. daha çok verirsem daha çabuk çözerim diye bile düşünüyor olabilir. Sizinle olan ilişkisini düzeltebilmek için bir rakam belirlemiş onu uyguluyor/satın alıyor muhtemelen.. sizinde reddetmeyeceğinizi anlamış zaten ki büyük ihtimalle sizde neden para verdiğinizin farkındasınızdır.
Sorunuza gelince görüşmediğim kişiden hiçbir şekilde para almam.. iş kurmayı gerektirecek kadar yüklü miktarı ise görüştüğüm kişilerden bile almam.. anladığım kadarıyla siz bu parayı geri ödemeyi düşünmüyorsunuz ama ne olursa olsun kardeşlerinizin de hakkı var. Başkasının hakkından gelecek parayı ne kendim yerim ne de çocuğuma yediririm.

Giz seninki en azından küçük meblalar:)))benim babam resmen sermayemize çöktü..annem 3 Abim ve babam şimdi ölü taklidi yapiyorlar

Kardeşim almayın iş için almayın o parayı .Hayat neler getirir bilinmez.Üstelik tek çocyk değilsiniz. Yıllar sonra sizi borçlu bile çıkarırlar

Konu sahibi babanızla görüşmeme için sebepleriniz vardır, görüşmezsiniz, olabilir. Ancak benim bakış açıma göre muhattap olmadığım birinin parasını kendi verse bile asla almam. Bu görüşmemenizde gösterdiğiniz dik duruşu zedeler.

Ayrıca görüşmüş olsam bile bir insanın iş kurmam için verdiği parayı almam, büyük risk hele ülkenin ekonomisi bu kadar kaygan zemindeyken. Bir de eşinizin uzmanlığı ne, ne üzerine iş kurmak istiyor, daha önce böyle bir deneyimi yoksa bu zaten bile bile ladestir.

Benim penceremden bakıldığında o para ciddi sorunları ile gelecek size. Ciddi borç, başkasının parasını batırma, babadan duyulması muhtemel sözler filan olursa huzur bırakmaz sizde.

Kardeslerinizin de hakkı var diyorsunuz ya hani peki ya benim hakkım , kardeşlerim yaşarken bile baba parasi ile babaların kurduğu işle hayatlarını sorunsuz devam ettiriyorlar bense okudum dayak yiye yiye okudum verdikleri her kuruşu kafama kaka kaka yine de okudum onların her şeyin hazıra konması bu kadar zenginlik içinde bacım senin de hakkın var dememeleri peki ya ? Hakkımı ben aramazsam kimsenin sorduğu yok babam vefat etse kan çıkar hak iddia ediyorum diye , kardeslerinizin de hakkı var demeniz benim içime su serpiyor çünkü asıl benim hakkım olduğunu bu cümle ispat ediyor işin bu kısmından bakın bı de. Benim derdim para vermiş vermemiş olayım işin maddi tarafından çıktı söylenen sözler çevrilen işler ve göz göre göre hakkımın yenmesi ben aptal mıyım ben kardeslerimle kötü olmayayım diye tek kuruş talep etmiyorum dedikçe bu duruşun bile onlari rahatsız etmesi cabasi babamın bunu görerek para yollaması zamanında her şeyi diğer çocuklarına yapması pişmanlığı ve ben daha çok küçükken malları hak iddia etmeyeyim diye devirli olarak onlara tapulamasi sorarım size bunlarin bir bedeli olmalı bu aile beni psikolojik olarak çok yıprattı ruhumuzu paraya satacak karaktersiz insanlardan değiliz çok şükür yeri geldi dolabimiz bomboş kaldı yine de kimseden tek kuruş istemedik açımdan ölsem yine istemem anlasın ki artık bana tüm servetini bagislasa da ben babamla gorusmeyecegim var bir çok sebebi ve bunu gerektiriyor elinde parası var diye maymun gibi insanları oynayamayacağını 60 yaşında ona ben öğreteceğim. Başkasının parasıyla iş kurma fikri tabiki kimse istemez bunu ama ben hakkım olanı almadan da durmayacagim . Bu anlattıklarım en en en hafif şeyler bunu da bilin kimse bana gecipte ne mübarek baban var demesin parayla baba olunmuyor. Hani para gönderiyor ya ara sıra kardeşlerim dahi annem bile her konuşmamızda babamın para gönderip gondermedigini sorguluyorlar hiç unutmam ilk 1000 TL göndermişti tam üç ay annem lafını yaptı disardayiz yemek yiyoruz diyorum ooo zenginsiniz babanız gerçi para gönderdi , bir yere gezmeye gideriz ooo artık paranız var gezin tabi deyip durdu . Ve ustelik biz o paralara el surmedik hala durur çocuk için saklariz kimseye güvenerek hayatımızı surdurmuyoruz çok şükür halimize bu yapılanlar beni daha çok hirslandirdi . Çünkü babam para gönderse de göndermese de bu konuşmalar yapıldı her türlü kotu olduk eşimin o kadar zoruna gittiki parayı annene yollayalim bu böyle olmayacak dedi . Tekrar söylüyorum babamla sadece görüşmüyorum duygusal anlamda bir sorunumuz yok olamaz da bu saatten sonra çünkü ne kadar uzak durursam o kadar iyi ne kadar yakinlasirsam zarar gorecegimizi biliyorum herkes böyle iyi olduğu için durum bu size her şeyi anlatsam belki babamdan nefret edersiniz belki o yüzden siz ve diğer okurlar yorum yaparken evet açtığım konuya göre yapın ama işin aslını astarini bilmeden sen böylesin baban da böylesin demesin bu tarz elestirileri babama da etseler tepki veririm bana da eşime de . Çünkü insanların karakterlerine ancak tanıyarak teşhis konulur iki üç cümle ile değil. Bilmiyorum işinize geliyor sizin , siz böyle olmasaniz böyle yapmazdiniz efendime söyleyeyim babanız para gönderiyor siz ne biçim evlatsiniz gibi yorumlar hoş mu klavyenin tuşlarına basmak kolaydır bı de karşıma çıkıp söyleyecek cesaretleri olsa içim yanmaz.

Öncelikle şunu belirteyim; siz genel olarak herkese yazmışsınız ama ben mesajımda hiç kimsenin karakterine yorum yapmadım. Sadece dışardan görebildiğim durumu özetlemeye çalıştım. Sizin yaşadıklarınızı elbette bilmiyoruz mesajlarınızda kardeşlerinize ayrıcalık tanındığını hissettiğim için ne olursa olsun diye ekleyerk onlarında hakkı var dedim.. yani ben bu durumda bile almam dedim.. ama siz bunu uygun görüyorsunuzdur size yapılanların telafisi olmaz ama içiniz bu şekilde rahatlayacaksa alırsınız.

Konu sahibi. Ben senin ne demek istedigini anladim.
Benim dedem belki 40 yil once bir damadini devlete sokmus. Sonra damat calismis- isi ici fedakarliklar yapıp tayinci olmus- en sonunca da yasi gelince calistigi kurumdan müdür olarak , iyi bir maasla emekli olmus.
Ama bugun bile hala "kayinbabasindan allah razi olsun,işe soktu" diye konuşuluyor.
Bende olsam istemezdim herhalde kocamin bu durumda olmasini.
eger esinizin aklinda bir is kurmak varsa bir yerinden baslasin,oyle borc alsin bence babanizdan. Ilk asamada baba para verirse hakli olarak "kayinbabasi is kurdu" olur. Herkes baslangicta aldığınızı bilir,kimse ilerleyen aylarda odediginizi bilmez. Bu boyledir

Hem o hem de babam ariza çıkarır insanı elinde oynatmaya bayılır parasıyla eşim buna gelemez. Gelmez. Yarın bir gün kendi çocuklarının üzerinde kuramadığı egemenliği eşim üzerinden kurmaya çalışabilir . Huzurum kacsin istemiyorum parayı almicaktik bu konuyu açtığımda niyetim oydu ama burda açılıp dokuldumm ve en doğru kararın bu olduğuna inanıyorum düşüncelerim netleşti artık sayesinde iş kurdu demelerine bile bakmicam .ben de artık işim görülsün diye bakıyorum .

Zaten öyle bir durumda ödemeniz gerekiyor. Tamamını ona değil tabii. Miras hakkı olanlara hakları oranında pay etmeniz gerekiyor, kardeşlerinize, kendinize, annenize. Siz böyle bir durumda ödememeyi, üzerine yatmayı mı düşünüyordunuz? Size hibe edeyim dememiş ki, borç veriyor.

Kardeşlerim zenginlik içinde baba parası yesin bende servetinin ucunu koklayayim ben kardeş değil üvey evlat miyim kardeşlerim mı kazanıyor da onlara odicem ? Ayrıca benim ömrüm yettiğince ister öde ister ödeme farketmez diyerek veriyor ama biz yine de işler yolunda gittiği takdirde hızla iade etmeyi düşünüyoruz hatta atanınca ben kredi çekip direk ödemeyi planlıyoruz yani her şeyi düşündük hemen hemen. Para hallolur cozulur bulunur da bu işten cikari ne en çok onun merakindayim ben

lafını yapacak kötü gitme ihtimalinde başına kakacak biriyse hiç almayın derim.

İyi de bu ayrıntıları biz nereden bilelim? Konunuza yazmamışsınız ki. Dışarıdan bir gözle okuyun konunuzu. Konu babasıyla IrDA’da bir şey yokken görüşmeyip sadece kocasını ve kendini düşünen birinin konusu gibi duruyor. Bunun öyle algılayabileceğini çok kolaylıkla tahmin edip neden öyle olmadığını da konunuza yazmanız gerekirdi. Ayrıntı olmayınca biz nereden bilelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…