babam evden kovdu

abimle konulmayı denedim ama hiç bir yardımda bulunmadı. keşke sırtımı dayayabileceğim biri olsaydı onunla yuva kurma ümidiyle de olsa dayanırdım ama kimsem yok kendimi berbat hissediyorum. durumumu kimseye de anlatamıyorum çünkü kimse benim böyle bir sıkıntımın olduğunu tahmin edemez. çünkü iş yerimde mevki olarak çok iyi bir yerdeyim ve herkes dışardan ailemin de çok harika olduğunu düşünüyor . arkdaşlarıma anlatmaya utanıyorum bu durumu. eve çıkma fikrini düşünüyorum ama korkularımda var o evden çıkarsam bir daha dönüşüm olmaz ve tek başıma istanbul gibi bir yerde ne yapabilirim bilemiyorum. Allahıım bir kapı açsın artık bana[/B]

Canım arkadaşlarınla dertleşmiyeceksin de kimle dertleşiceksin, hayır senin bir yalnışın, utanacak bir durumun yokki. Aksine bu yaşta ne sorumluluk yüklenmişsin. Dostlarına açılmaktan çekinme, belki bir fikir sunan olur, veya ev arkadaşı arıyan vardır. Ortak eve çıkarsın falan.
Bu arada sakın bir erkeği kurtuluş olarak görme; aynı senin dediğin gibi evindeki dertlerden kaçıcam diye yanlış adamlara sarılan çok kadın gördüm. Yuva kuracağın kişi gerçekten sevip güven duyduğun insan olmalı. Kolay çare diye hızlı kararlar asla alma. İnşallah Rabbim sana tez zamanda huzur versin. Abin ile tekrar konuş derim, sen durumu anlattın sanırım ama açık açık bir talepte bulunmadın. O yüzsüzse sen de ol. Gerçekten ihtiyacım olmasaydı istemezdim de, ama imkanın varsa bu üzerimdeki yükü hafifletmeni rica ediyorum, en azından borçların bir kısmına ortak ol de.

Baban bu parayı neden istiyor ayıptır sorması zaten borç ödediğini bilmiyor mu
Hayretler içinde kaldım okurken

Allah yardımcın olsun canım. Gerçekten de çok zor bir durum. Dua et, ümidini yitirme. keşke dediğin gibi arkanda sana sahip çıkacak bir sevgili ya da nişanlın olsaydı. yanlızlık hele ki böyle durumlarda çok zor bilirim.. İnsan birilerine ihtiyaç duyuyor, bana kalırsa kesinlike babana bu konuda yardımcı olma ve kendini düşün. aynı yollardan kısmen de olsa ben de geçtim ve gördüm ki insan bu hayatta sadece kendini düşünmeli.. ne anne ne kardeş ne de baba yanında olmuyor malesef..

ankaradaki teyzem evli ve beni de çok sever. üniversiteyi de yanlarında kalarak okumuştum Allah razı olsun eniştem de en az teyzem kadar iyi davranır bana. Geçici bir çözüm olarak oraya gitsem diyorum ama tüm düzenim alt üst olacak. sonrasında ne yaparım bilemiyorum. ya da iş yerinden izin alıp bir iki hafta ankaraya gidip onlarla bir çözüm bulayım diyorum. müdürümle bu konuyu konuşucam bakalım.

abimle konulmayı denedim ama hiç bir yardımda bulunmadı. keşke sırtımı dayayabileceğim biri olsaydı onunla yuva kurma ümidiyle de olsa dayanırdım ama kimsem yok kendimi berbat hissediyorum. durumumu kimseye de anlatamıyorum çünkü kimse benim böyle bir sıkıntımın olduğunu tahmin edemez. çünkü iş yerimde mevki olarak çok iyi bir yerdeyim ve herkes dışardan ailemin de çok harika olduğunu düşünüyor . arkdaşlarıma anlatmaya utanıyorum bu durumu. eve çıkma fikrini düşünüyorum ama korkularımda var o evden çıkarsam bir daha dönüşüm olmaz ve tek başıma istanbul gibi bir yerde ne yapabilirim bilemiyorum. Allahıım bir kapı açsın artık bana

Bence iyi düşünmüşsün. Madem teyzenle durum bu, belki orada kendine yeniden bir hayat kurmalısın.
Bazen yükler altında ezildikçe ezilmektense, herseye sıfırdan başlamak daha iyidir.
Aslında alışılan düzenden vazgeçip herşeye sıfırdan başlamak her kula nasip olmaz; bazen de ucunda yepyeni bir yaşam, çok daha hayırlı birşeyler vardır. İnşallah sizin içn de öyle olur.
Ben hayatımda benzer birşey yaptığım için söylüyorum...

Baban bu parayı neden istiyor ayıptır sorması zaten borç ödediğini bilmiyor mu
Hayretler içinde kaldım okurken
babamın benden para istemesinin nedeni çok fazla borcu olması. Ama ne yazık ki kendisi çalışıp bu borcu ödemek yerine bir kız çocuğundan medet umarak ona yüklenmeyi kendince haklı görüyor.
Allah yardımcın olsun canım. Gerçekten de çok zor bir durum. Dua et, ümidini yitirme. keşke dediğin gibi arkanda sana sahip çıkacak bir sevgili ya da nişanlın olsaydı. yanlızlık hele ki böyle durumlarda çok zor bilirim.. İnsan birilerine ihtiyaç duyuyor, bana kalırsa kesinlike babana bu konuda yardımcı olma ve kendini düşün. aynı yollardan kısmen de olsa ben de geçtim ve gördüm ki insan bu hayatta sadece kendini düşünmeli.. ne anne ne kardeş ne de baba yanında olmuyor malesef..
birinin bana sahip çıkmasını hiç bu kadar istememiştim hiç bu kadar yokuluğunu hissetmemiştim. kendimi yapayalnız hissediyorum tutunacak hiçbir dalım yok. Ne acı ki bu dünyada ailenin bile boş olduğunu hayatta tek başına olduğunu en kötü şekliyle anladım. bir insanın ailesi böyle yaparsa başkaları ne yapmaz ki..
Bence iyi düşünmüşsün. Madem teyzenle durum bu, belki orada kendine yeniden bir hayat kurmalısın.
Bazen yükler altında ezildikçe ezilmektense, herseye sıfırdan başlamak daha iyidir.
Aslında alışılan düzenden vazgeçip herşeye sıfırdan başlamak her kula nasip olmaz; bazen de ucunda yepyeni bir yaşam, çok daha hayırlı birşeyler vardır. İnşallah sizin içn de öyle olur.
Ben hayatımda benzer birşey yaptığım için söylüyorum...

dün teyzemle konuştum ve durumu anlattım ağlayarak konuştuk ikimizde çünkü öncesinden de biliyor babamın sorunlu kişiliğini. Daha sonrasında da eniştem aradı ve istanbulda ayrı eve çıkma fikrini unut , tek başına olmaz sana orda da huzur vermez adının çıktığıyla kalırsın dedi. Ankara da bir evin yuvan var ve biz senin her zaman yanındayız dedi. Bu kadar acı birşey ki kendi ailemin yapmadığını yapıyorlar bana. Şirketimin Ankara koluda var fakat benim görevimde bir personele ihtiyaçları var mı bilmiyorum. müdürümle konuyu konuşup Ankaraya transfer istiycem. en kısa zamanda Ankaraya gidicem. Benim için gerçekten çok zor bir durum burada ki hayatımı nasıl bırakıcam bilemiyorum. Gerçekten çok zor bir karar ama burada kalırsam da kendime çok büyük zararlar verebilirim. keşke babam babalığını gösterse ve bana kol kanat olsa ama o kadar boş hayal ki. Herkes ailesinin kıymetini bilsin yalnız ve çaresiz olmak kadar zoru yok çünkü

Ankara'da arkadaşın olabilirim.. yalnız hissetme kendini. senin en büyük şansın böyle güzel yürekli bir teyzen ve enişten olması..

babamın benden para istemesinin nedeni çok fazla borcu olması. Ama ne yazık ki kendisi çalışıp bu borcu ödemek yerine bir kız çocuğundan medet umarak ona yüklenmeyi kendince haklı görüyor.

birinin bana sahip çıkmasını hiç bu kadar istememiştim hiç bu kadar yokuluğunu hissetmemiştim. kendimi yapayalnız hissediyorum tutunacak hiçbir dalım yok. Ne acı ki bu dünyada ailenin bile boş olduğunu hayatta tek başına olduğunu en kötü şekliyle anladım. bir insanın ailesi böyle yaparsa başkaları ne yapmaz ki..

dün teyzemle konuştum ve durumu anlattım ağlayarak konuştuk ikimizde çünkü öncesinden de biliyor babamın sorunlu kişiliğini. Daha sonrasında da eniştem aradı ve istanbulda ayrı eve çıkma fikrini unut , tek başına olmaz sana orda da huzur vermez adının çıktığıyla kalırsın dedi. Ankara da bir evin yuvan var ve biz senin her zaman yanındayız dedi. Bu kadar acı birşey ki kendi ailemin yapmadığını yapıyorlar bana. Şirketimin Ankara koluda var fakat benim görevimde bir personele ihtiyaçları var mı bilmiyorum. müdürümle konuyu konuşup Ankaraya transfer istiycem. en kısa zamanda Ankaraya gidicem. Benim için gerçekten çok zor bir durum burada ki hayatımı nasıl bırakıcam bilemiyorum. Gerçekten çok zor bir karar ama burada kalırsam da kendime çok büyük zararlar verebilirim. keşke babam babalığını gösterse ve bana kol kanat olsa ama o kadar boş hayal ki. Herkes ailesinin kıymetini bilsin yalnız ve çaresiz olmak kadar zoru yok çünkü

Madem teyzen ve enişten sana kol kanat geriyor, sen de onları ailen bil... Şirketin Ankara'da kolu olması da bir şans, birebir senin pozisyonun olmasa da bir benzeri olabilir. Çok sevindim bu kararına...

Baban ve ailen içn üzülme. Borçlarını kısa sürede öder, kendine yeni bir hayat kurarsın. İnan ki; akşamları iş çıkışında sevgi ve destek gördüğün bir eve geri döndüğünde, kazandığın paran cebinde kaldığında kendini herşeyi geride bırakmış hissedeceksin... Sana bol şans ve sevgiler....
İnşallah güzel haberlerini de bizlerle paylaşırsın zamanı geldikçe...

Okurken bile sinirlerim bozuldu.:20: Bu ne saçma bir davranıştır.. Baban bir zahmet çalışıp borçlarını kapatsın..Eli ayağı tutuyor sağlıklı sonuçta..Abinin kredilerini sana niye yüklüyorlar ya bu nasıl bir zihniyet? İyi ki teyzen ve enişten yanında..Gerçekten çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim..İnşallah Allah karşına sana değer vericek bir eş çıkarırır..Rabbim yardımcın olsun..:34:

Ankara'da arkadaşın olabilirim.. yalnız hissetme kendini. senin en büyük şansın böyle güzel yürekli bir teyzen ve enişten olması..
çok çok teşekkür ederim destekleriniz için..
Madem teyzen ve enişten sana kol kanat geriyor, sen de onları ailen bil... Şirketin Ankara'da kolu olması da bir şans, birebir senin pozisyonun olmasa da bir benzeri olabilir. Çok sevindim bu kararına...
benim için zor bir karar oldu ama kendi huzurum için de çok önemli. Benim ailem onlarmış zaten bunu şimdi anlıyorum
Baban ve ailen içn üzülme. Borçlarını kısa sürede öder, kendine yeni bir hayat kurarsın. İnan ki; akşamları iş çıkışında sevgi ve destek gördüğün bir eve geri döndüğünde, kazandığın paran cebinde kaldığında kendini herşeyi geride bırakmış hissedeceksin... Sana bol şans ve sevgiler....
İnşallah güzel haberlerini de bizlerle paylaşırsın zamanı geldikçe...
inşallah güzel şeyler yazabilirm sonrasında buraya. şuan kendimi büyük bir belirsizlikte hissediyorum aklıma türlü şeyler geliyor. bir an herşeyi toplayıp evden kaçmak istiyorum ama geleceğim için de sağlam bir şekilde yapmalıyım bunu diyorum. işten çıkıyorum ayaklarım eve gitmek istemiyor saatlerce sokaklarda yürüyorum ağlıyorum aklımı yitiricem nerdeyse
Okurken bile sinirlerim bozuldu.:20: Bu ne saçma bir davranıştır.. Baban bir zahmet çalışıp borçlarını kapatsın..Eli ayağı tutuyor sağlıklı sonuçta..Abinin kredilerini sana niye yüklüyorlar ya bu nasıl bir zihniyet? İyi ki teyzen ve enişten yanında..Gerçekten çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim..İnşallah Allah karşına sana değer vericek bir eş çıkarırır..Rabbim yardımcın olsun..:34:
babama bunu eniştem de söyledi çalış diye hatta çok da güzel ve rahat bir iş bulup kendi eliyle götürdü bıraktı ama bir iki ay sonra her gittiği yerde kavga çıkarıp kovduruyor kendini. ben emekli oldum bundan sonra çalışmam diyor. tamam onu anlıyorum yıllarca çalışmış ama bunu demesi için borcu olmaması kendine yetebilmesi lazım. bir baba kızına gittiğin yerden tekmeyi yersin de sokaklara düşersin der mi hiç ya. tüm apartman duydu bu dediklerini 2 gündür apartmandakiler evlerine çağırıyor sıkma canını diye. niye beni kendi ailem değilde çevrem sarıyor.

inşallah Allah yüzüme bakar ve beni mutlu edecek ve babamı haklı çıkarmayacak birini karşıma çıkarır tek dileğim sıcak bir yuva artık

inşallah güzel şeyler yazabilirm sonrasında buraya. şuan kendimi büyük bir belirsizlikte hissediyorum aklıma türlü şeyler geliyor. bir an herşeyi toplayıp evden kaçmak istiyorum ama geleceğim için de sağlam bir şekilde yapmalıyım bunu diyorum. işten çıkıyorum ayaklarım eve gitmek istemiyor saatlerce sokaklarda yürüyorum ağlıyorum aklımı yitiricem nerdeyse

babama bunu eniştem de söyledi çalış diye hatta çok da güzel ve rahat bir iş bulup kendi eliyle götürdü bıraktı ama bir iki ay sonra her gittiği yerde kavga çıkarıp kovduruyor kendini. ben emekli oldum bundan sonra çalışmam diyor. tamam onu anlıyorum yıllarca çalışmış ama bunu demesi için borcu olmaması kendine yetebilmesi lazım. bir baba kızına gittiğin yerden tekmeyi yersin de sokaklara düşersin der mi hiç ya. tüm apartman duydu bu dediklerini 2 gündür apartmandakiler evlerine çağırıyor sıkma canını diye. niye beni kendi ailem değilde çevrem sarıyor.

inşallah Allah yüzüme bakar ve beni mutlu edecek ve babamı haklı çıkarmayacak birini karşıma çıkarır tek dileğim sıcak bir yuva artık
Emekli olup çalışan milyonlarca insan var,demekki babanız çalışmayı sevmiyor sizi eski konunuzdan hatırlıyorum bu borçların hepsi abiniz ve yengenizin evliliği için yapılmış borçlar öyle hatırlıyorum.Abiniz ödemeye yanaşmıyorsa yengenizden isteyin 900 küsür az para değil ayrı eve çıksanız 700 tl kalıyormuş 500 kiraya gitse geriye kalanla 200 tl geçinmeye çalışacaksınız o yüzden aile bireylerinin de destek olması gerek size.

Ne yapıp edip kendi ruh sağlığın için o evden uzaklasman gerektiğini düşünüyorum. Babanın hareketleri hic normal değil. Ama evlenip çıkmayı da kastetmiyorum. Iyi bi maasin var borcunu kendine gore yapılandırıp kendine daha sağlıklı daha yaşanası bi yer bulmalisın

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Emekli olup çalışan milyonlarca insan var,demekki babanız çalışmayı sevmiyor sizi eski konunuzdan hatırlıyorum bu borçların hepsi abiniz ve yengenizin evliliği için yapılmış borçlar öyle hatırlıyorum.Abiniz ödemeye yanaşmıyorsa yengenizden isteyin 900 küsür az para değil ayrı eve çıksanız 700 tl kalıyormuş 500 kiraya gitse geriye kalanla 200 tl geçinmeye çalışacaksınız o yüzden aile bireylerinin de destek olması gerek size.

evet daha önceki konumda da bahsetmiştim bu durumlardan . abimin düğünü için çektim bu kredileri çekerken abim ödeyeceğini söylemişti fakat düğünden sonra hiçbir yardımda bulunmadı ve hepsi bana kaldı. ayrı eve çıkmam dediğiniz gibi şuan imkansız gibi o yüzden teyzemden yardım istedim ve sanırım kısa bir süre sonra onlara taşınıcam. inşallah bundan sonrası benim için daha iyi bir yaşam olur.

Bence çok güçlü bir insansın...Ağlamak seni rahatlatır ama bir B planın var, bunun için şükret.

Sorunlar iş hayatına yansımadan bir an önce patronunla konuş bence...

Ben yıllar önce patronumla konusmadan cok iyi bir maaş ve konumumda olan işimden istifa etmiştim. Sadece herseyi geride bırakabilmek için. Çok sonra patronum, beni kaybetmemek için başka şehirdeki bir şubeye bile gönderebileceklerini söylemişti. Kabul etmemiştim, çok ta gücüm yoktu ama sen gördüğüm kadarıyla daha güçlüsün. Yanında teyzen ve enişten de var.
Ailenle kalıp belki de şiddet bile göreceksin ilerde bilmiyorum öyle bir eğilim var mı ama ben babanın tavırlarından ciddi şekilde endişelendim.
Üzülme, Allah bir kapıyı kapatırken diğerini açar. İyi niyet ve temiz bir kalple aldığın kararlar, attığın adımlar muhakkak iyi bir sona ulaşacaktır. İnan boş laf değil bu söylediklerim, ben de yaşadım çünkü...

Şimdi senin en çok ihtiyacın olan şey; güvendiğin bir yere sığınıp biraz dinlenmek, huzur bulmak. Gerisi güzel bir şekilde gelecek inan buna...

ev arkadaşıyla beraber uygun semtlerde ev arayışına girin derim 2-3 kişi olursanız rahat geçinirsiniz
yada çevrenizde varrmı bilmiorum nerde yaşıyosunuz öğrencilere özel pansyonlar var sadece kız öğrenciler için
oda kiralıyolar çok uygun fiyata onlardada çok rahat edersiniz

aşağı yukarı aynı şeyleri bende yaşadım.
sana sadece şunu söyleyim uzak durmassan ömrün boyunca seni sömürürler birde üstüne ezip küfür ederler iyi sömürttürmüyorsun kendini diye..
bu yüklendiğin son borç olsun küsüp bütün bağlarını kopar...

evet daha önceki konumda da bahsetmiştim bu durumlardan . abimin düğünü için çektim bu kredileri çekerken abim ödeyeceğini söylemişti fakat düğünden sonra hiçbir yardımda bulunmadı ve hepsi bana kaldı. ayrı eve çıkmam dediğiniz gibi şuan imkansız gibi o yüzden teyzemden yardım istedim ve sanırım kısa bir süre sonra onlara taşınıcam. inşallah bundan sonrası benim için daha iyi bir yaşam olur.

O nasıl bir abi? nasıl bir baba ya? Ama babanızdan çok abinize sinirlendim ben. Hem ben ödücem diye kredi çektiriyor hem de hiç oralı olmuyor öylemi? Kusura bakmayın ve yanlış anlamayın ama bir atasözü vardır "eşek olursan,semer vuran çok olur" diye. Bu devir öz kardeşine, anana babana bile fedakarlık yapamayacağın bir devir. İyi niyetle yaptığınız herşeyin mecburmuşsunuz gibi algılandığı, hemen sömürülmeye başlandığı bir devir. O yüzden kiiiimseye ama kimseye taviz vermemek lazım. Benim eşimin aileside benzer birşey yapmaya kalkıştı. Düğünden önce bize ait dedikleri borçların lafını bile etmediler düğünden sonra. Biz ödedik çok şükür ama ben istedim de! Söz sözdür çünkü, laf ağızdan çıkmıştır. Vermediler epeeeey uzun bir süre. Sonra çok ağır konuştum ve hemen ertesi gün yattı hesabımıza para! Aynı şeyi kendi ailemde de yaşıyorum, maddi değil ama manevi konularda. Ben çok iyi niyetli davrandığım için benim burnumdan getirdikleri konularda erkek kardeşime ağızlarını bile açamıyorlar. Evlenip gittiğim halde bana hala her konuda karışırlarken erkek kardeşime aynı evin içinde hiç laf etmiyorlar. Maddi olarak da ben evlenip kirada oturarak kendi çabalarımla ev almaya çalışırken bekar erkek kardeşime araba bakıyorlar ki evleneceğinde de ev alacaklarından eminim. Yani "ağlamayana meme yok" ve "eşek olana semer vuran çok olur" Bu sözler şimdiki insanlar için söylenmiş sanki. Çirkef oldunuz mu hakkınızı aradınızmı bakın o zaman nasıl saygı görüyorsunuz, iyi niyetli olup alttan aldınızmı da bir o kadar hiçe sayılıyorsunuz.

Kısacası size tavsiyem alın abinizi karşınıza açık açık konuşun. Hiiiiç ondan yardım lafını etmesini beklemeyin. Bizim kayınvalide düğün sonrası borçların lafını bile etmedi. Bekledim tam 3 sene! Belki durumları müsait olmamıştır diye. Ne zamanki ağzımı açtım o zaman aldım 3 yıl önce sözünü verdikleri miktarı. Siz de abinizi alın yanınıza gidin bankaya, sizin çektiğiniz kredi miktarı kadar kredi çekmesini ve size vermesini-sizin borcunuzu kapatmasını isteyin. AÇIK AÇIK söyleyin ama, sadece ima edip anlamasını beklemeyin. Gerekirse gururuyla oynayın, yüzüne vurun verdiği sözlerini ama şimdi yaptığı hareketleri ve onun yüzünden çektiğiniz sıkıntıları. Haa gene oralı olmuyorsa koparın ipleri gitsin. Öyle abi olmasa da olur. Söylemesi kolay belki ama ne demek kız kardeşin abisinin düğününü yapması! Kalkıp sağda solda da düğünümüz şöyle oldu, eşim ne eşya istediyse aldım diyordur belki kimbilir! Yengeniz nası rahat ediyor onu da anlamadım ayrıca? Ha babanıza gelince bir süreliğine Ankara fikri gayet mantıklı. Abinizle konuşup ya borç meselesini halledip ya da ipleri koparıp öyle gidin bence Ankaraya ki bundan sonra ne yapacağınız daha net şekillensin... Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım naptın müdürle konuştun mu ankarada işine devam edebilecek miymişsin
umarım iyi haberlerle dönersin bundan sonra yüzün güler inşallah
teyzen ve enişten gibi insanlara sahip olmana sevindim o kadar kötülüğün içinde bir iyilik olması yaşam umudu oluyor insana Allah onlardan razı olsun umarım hep birlikte bereketli günler geçirirsiniz baban ve abin bir daha seni rahatsız etmez umarım
3 sene sonra hiç bir tasanın olmadığı çok güzel günler senin olur inşallah

başkalarının hayatından çalan insanlardan pek birşey ummamayı öğretti hayat bana ama onlar yüzsüzse sen haklısın sen daha yüzsüz olup isticeksin abinden buna çok umut bağlayıp sonrasında daha çok üzülmeni istemem ama bence inceldiği yerden kopana kadar diretmende yinede fayda var (abimle arandaki bağ nasıldır bilmiyorum ama o bunu hakediyor bence) olmassada Allah kerim diye düşünüceksin yoksa yüreğin olmıcak bişey için daha çok sıkılmasın. gene de ne demişler Allahtan ümit kesilmez umarım abin borcunu öder sana da bir an evvel huzura rahata kavuşursun canım

Sevgili Fuume;

Öncelikle yazdıklarını üzülerek değil aksine mücadele eden tavrın için takdir ile okudum.

Yaşam mücadelende sana bol şans diliyorum.

Sadece kafama takılan lütfen ilişkim olsaydı yanımda biri olsa daha farklı olurdu gibi düşünme. Zamanında bu hataya düşüp hayatını çok daha zorlaştıran bir arkadaşım oldu. Sana senden başka destek olacak kimse yok bunu unutma. Bu psikolojinle sana zarar verecek insanlara sakın yönelme.

Sevgiler...

Back
X