Babam Evlenmiş Olduğumu Kabul Edemiyor

Baba evininin bahçesinde kamelya var. Yaz akşamları orda geçer hep. Kahvaltılar, akşam yemekleri, mangal partileri vs vs. Geçen yıl düğünden sonra çok olay yaşadığımız için keyif yapamamıştım orda kocamla birlikte içimde kalmıştı. Kışın aramız biraz düzelmiş gibiydi "ohhh dedim ailem, eşim misss gibi otururuz orda, mangal yakarız vs" diye düşünüyordum kiiii yine yaptı yapacağını...

Çoook teşekkür ederim arkadaşlar. Farklı yönlerden bakmamı sağladınız. Ayrıntıları kaçırmamama yardım ettiniz. İyi ki varsınız.

gerçekten çok zor bir durum allah yardım etsin bence biraz mesafe koyman çok iyi olur seni özleyince tavrı değişebilir.eşini de tebrik ederim çok sakinmiş ama allah korusun böyle giderse yarın bir gün sizin aranız bozulur.eşine kötü davranmaya devam ederse bence görüşmemeleri daha iyi olur.aynı semtte mi oturuyorsunuz ?

İnş özleyince farklı olur herşey. Eşim de dediğin gibi nereye kadar alttan alacak ki, zamanla icindeki saygı da bitecek ben senin babanı cekmek zorunda mıyım diyecek.

Aramızda epey mesafe var iyi ki. Bunların yaşanacağını bildiğim icin 2 otobüslük mesafeden tutmustum evi

ya ben bu olayları kızını çok seviyodu evlendiğini kabullenemediğe bağlayamayacağım malesef
sonuçta genelde her baba için, en azından ilk kızını evlendirmek zordur ama bu tarz tepki veren babalarınki şımarıklık bence, aynen oğlundan ayrılamayan kaynana sendromu gibi, pekte rastlanan bi durum değil sanırım çünkü ben çevremde hiç rastlamadım hep kk da okuyorum
sonuçta eşininde bi gururu onuru var, sürekli eleştirildiği yere kim gitmek ister, kişisel tercihlerine saygı duyulmadığı yere kim gitmek ister
özellikle bi erkeğin bu konularda bu kadar sabırlı olmasıda pek rastlanan bi durum değil, o yüzden eşini tebrik ederim.
bu yaştaki insanlarla konuşarak anlaşmak pek mümkün olmaz genelde
bence eşine hiç gidelim deme, eşin görüşmesin
ama sen gider misin gitmezmisin bunun kararını ancak sen verebilirsin canım, çünkü herkesin acı eşiği, tahammül eşiği farklı, ama ben senin yerinde olsaydım sadece bayramda seyranda giderdim sanırım, annemlede başka yollarla görüşmeye bakardım.
olaya babanın tarafından bakmaya çalıştım ama hiç bi mantıklı ya da mazur görülcek bişey bulamadım

pek sanmamakla beraber umarım baban yanlış davrandığını anlar inşallah canım

uzakta oturuyor olmandan çok iyi bence çok sık görüşmek zorunda değilsin

Çok haklısın chess. Aynen söylediklerini uygulayacağım ve aynen söylediğin gibi umutlu değilim
Zaten yıllardır bi sebep aradım, kıskandı, alışamadı, eşimi sevmedi, bana kızdı vs vs ama senin dediğin gibi bütün bunlar bi kac yıl içinde aşılırdı. Onun yaptığı tamamen şımarıklık. Sanki ben onun babasıyım

öncelikle bende eşini tebrik ediyorum çünkü hiçbir erkek bu kadar eleştiri karşısında saygısını koruyamaz eşinde iyi sabır varmış
bende eşinle babanı bir süre görüştürme diyorum hatta sende gitme belki baban sizi özler hatasını anlar

Araba muhabbetinden sonra ben eşimin koluna girip o evden cıktım zaten. Bundan sonra ona asla gel demem. Zaten Allah korusun hastalık vb seyler olsa benden önce o koşar. O kadar da yumuşak kalplidir. Gerekli haller dısında gitmiycem ben de haklısınız. Ortak tavsiyeler bu yönde.

O zaman ben bu akşam gidip son kez konuşayım, tane tane çocuğa anlatır gibi anlatayım dimi? Haa olay cıkarsa benim yapabileceğim bişey kalmaz...

Düşündükçe içim daralıyo

Bence babanıza birşey anlatmaya çalışmayın artık. Eşinizle arasını bulmaya da hiç çalışmayın (şimdi veya daha sonra). Annenizle arada dışarıda görüşülebilir, ama eskisi kadar sık olmasa da arada babanızı da görmeniz iyi olur tabi, küsmek gibi bir düşünceniz zaten yok görebildiğim kadarıyla. Görüşme sürelerini de kısa tutabilirsiniz. Bir arada olduğunuzda da sizi sıkacak konulara girmesini engellemek için belki hayatınızla ilgili pek bir şey anlatmamaya çalışmak, zorda kalırsanız yüzeysel bilgiler vermek, lafı değiştirmek gibi yöntemler düşünebilirsiniz. Eşinizle ortak hayatınızı, fotoğraf, tatil vs. gibi şeyleri takip etmesini faceden nasıl engellersiniz, pek anlamıyorum bu işlerden, ama engellendiğini hissettirmeden, başka bir face adresi kullanılarak falan belki yapılabilir.

Eşiniz zaten bu süreçte gayet anlayışlı davranmış, arada sırada kısa kısa ziyaretleri de anlayışla karşılar tahmin derim. Eşiniz (veya siz) k. validenizi hizaya sokabilmiş, ama umarım eşiniz sizin babanızı değiştirmenizi beklemiyordur.

Bu şartlar altında eşinizle, babanızın görüşmemesi en iyisi gibi geliyor bana. İleride olur ya kendi kendilerine yine görüşmeye karar verirse eşiniz ve babanız, ilk problem çıktığı anda, hemen devreye girip, tamam artık siz görüşmüyorsunuz deyip ilk hareketi siz yapın bence. Ben annem ve eşim arasındaki problemlere ancak bu şekilde set çekebilmiştim. Bir süre sonra taze malzeme çıkmadıkça ister istemez birbirlerinde takıldıkları şeyler azalıyor, ama babanız yine birşeyler bulacaktır tahminim ara sıra (annem buluyordu). Tabi anne babamızı kırmamaya çalışmalıyız, ama bazen de bu işe çanak tutuyor maalesef büyüklerimiz. Mümkün olduğu ölçüde kırmamaya çalışın babanızı ama bunu her zaman da başaramayabilir insan, bunu da fazla vicdan meselesi yapmayın bana kalırsa. Ben muhtemelen en az sizin anne babanız yaşındayım. Tamam insan evlatlarının iyiliğini istiyor her zaman, ama kendi doğrularımızın, müdahalelerimizin sonucunu anne-baba olarak biz de her zaman objektif bir gözle göremeyebiliyoruz. Anne-baba olarak biz de ne ekersek onu biçeceğiz. Babanız da bu müdahaleci tavrının sonuçlarına katlanmak durumunda.

resmen beni anlatıosun bende nişanlıyken babamda deil annemden çektik neler yapmadıkı bıze aramızda 850 km yol var gelip gitmediler die laf soledı ama saolsunlar anlayışlı insanlardı kız ewlendirio olur dediler

Senin yorumlarını çok seviyorum sena. Aşağıda adın yazdığında inş bişeyler yazıyor diyordum. Teşekkür ederim tecrübelerinle beni aydınlattığın için.

Söylediklerini tek tek uygulamaya calısacağım. Olaylar şöyle geliştiğinde ne yapmalıyım? Biraz fevri bir yapım var, haksızlığa tahammül edemediğim icin kavga cıkıyor.

Babam olay cıkardığında cevap vermemeli miyim? Onun bana yansıttıklarını nasıl görmezden gelebilirim? Anneme babam arkamdan konustuğunda bana yansıtmamasını mı söyleyeyim?

Bu durumdan en cok zararlı olan annem tabi. Üzülüyor ve oraya gitmediğimizde gönül koyuyor. Babamla konusmak yerine aldığım kararları anneme anlatmalıyım değil mi?

Birileri anlayışlı olmasa küçücük şeyler dağ gibi oluyor, ilişkiler yıpranıyor. Allah yardımcımız olsun.

Sağol canım, hepimiz burada elimizden geldiğince bir birimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ben fazla fevri yapılı sayılmam, ama ona rağmen annemle sık sık tartışırdım. Onu kırdığım da oldu maalesef, ama kalıcı bir küslük hiç yaşamadım ve son günlerinde de annemin gönlünü çoktan almıştım. Gönlünü almıştım derken, eşimle ilişkimiz konusunda taviz vermedim, ama bunun dışındaki konularda iyi bir evlat olmaya çalıştım. Zaten annem son yıllarında biraz makulleşmişti bu konuda ve eşim de yumuşamaya yatkındı ve annem öldüğünde durumumuz idare eder vaziyette idi.

Ama sizin aynı şansınız olmayabilir, onun için babana olabildiğince az kırıcı olmaya çalışmanda yarar var. Ama bu çok da kolay iş değil, onun da farkındayım. Bazı laflarını duymamazlıktan gelebiliyorsan bunu dene. Yapabiliyorsan o ortamı terk edebilirsin belki, ya başka odaya geçme ya da bakkala gitme falan gibi şeyler, ya da hadi eyvallah diyip evine gidersin. Ama bir dahaki görüşmeye hiç bir şey olmamış gibi gitmen iyi olur. Daha öncede yazdığım gibi hayatınız hakkında ne kadar az şey bilirse, (tatil planı, aldığınız, sattığınız) o kadar azalır kulp takacağı şeyler.

Babalarda işe yarar mı bilmem, yaptıkları nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşadığından bahsedebilirsin belki babana. Ben mesela anneme bazı konuşmaları nedeniyle tansiyonumun çıktığından bahsettiğimde bir hayli işe yaramıştı. Senin yaşın itibariyle ne olabilir bilemedim şimdi.

Annene kırıcı olmaktan kaçınmaya çalıştığın için ziyaretleri kısa ve seyrek tutmak amacında olduğunu söyle tabi. Annen arada kaldığı kadar, hatta daha fazla sen arada kalıyorsun, bunu fark etmesini sağla annenin. Babanın arkadan söylediklerini de yansıtmasının bence faydadan çok zararı olur size.

Arada sırada da kendini tutamayıp babanı kırabilirsin. Bunu da fazla problem etmemeye çalış, küslük çıkarsa da senden çıkmasın. Baban küsse bile sen eski gitme gelme düzenini sürdür bence.

Sıkıcı işler bunlar ama bir şekilde idare ediliyor. Eşin de iyi bir insana benziyor, üstesinden geleceksiniz inşallah. Mehter adımı gibi, 2 ileri, 1 geri olur bazen, ama yavaş yavaş bir düzen kuruluyor umudunu kaybetme.

akşam noldu merak ettim

sen kamuda değil miydin canım tayin iste başka şehre bahanesi olur mecbur gidicez diye uzak kalırsınız çoğumuz korksak da kurulu düzenimizi bozmaktan yeni bir şehir yeni bir ortam yenilikler iyi gelir hem de eskilerden uzaklaşılır ama aynı şehirde atsan atamazsın satsan satamazsın yarın öbürgün bunun vicdanı var

İnsan kendi ailesine gitmak istemez mi?
Yeğenlerini görmek, annesiyle muhabbet etmek,
babasıyla dertleşmek
istemez mi
Gerçekten çok zor.
Annemi bile göremiyorum, oysaki aramızda 15dk. yol mesafesi varken
Bunları bana yaşattığı için bir kez daha babamdan soğudum

Son düzenleme:
Akşam söyleyeceği şeyler olduğu çok belliydi yüzünden ama nedense hicbirsey söylemedi. Suratı asıktı. Annem konuşmuş. "Derdin varsa da yansıtma, bana söyle onları arama. Eğer böyle devam ederse evladını kaybedeceksin, bak bir aydır gelmiyor kendini yavaş yavaş geri cekiyor. Damadına da kızına da kötü davranıyorsun. Yaptığın her hareketle onlardaki kredini tüketiyor. Seni seviyor ve değer veriyor olabilirler ama onlarında kurulu bir düzeni var ve huzurlarının bozulmasını istemiyorlar.... Kendine çeki düzen ver..." demiş.

Çok mutlu oldum cünkü konuşmanın etkili olduğunu babamın yüzünde gördüm. İnş bu şekilde devam eder.

Anneme; "seni cok seviyorum, sık gelmememin sebebi babam.. Araya mesafe koymak istiyorum. Biraz özlesin, hatasını anlasın, bize yaptıkları yüzünden vicdan azabı çeksin istiyorum. Ben bu eve sık sık gelmeyince bana gönül koyma, üzülme. Beni cok özlediğinde kuruma gel. Eve gel. Ara dısarda buluşalım. Onu biraz kendi halinde bırakalım. Her hata yaptığında beni yanıbaşında bulmaya alıştı, bu şekilde devam etmemeli" dedim. "Ben seni çok seviyorum. Doğru bildiğin şeyi yapıyosun, ben sonuna kadar arkandayım" dedi.

İçim rahatladı vallahi.

Çok sevindim canım.
Annenin konuşması etkili olmuştur.
Belkide özeleştiri yapma sırası babandadır.

Çakılı kadroyun cnm ben. 657 ye işçiyim. İmkansız gibi birsey gidebilmem. İlk adımları attım bakalım. İnş düzeltebilirim. Düzeltemezsem de kızını byaramdan bayrama görecek mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…