Babam grmemize izin vermiyor

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır

4 buçuk senedır bı sevgılım var. Benımle tanışmadan önce işi gücü yoktu, üniversiteyi yarım bıraktı falan. Annesi babası o çok küçükken boşanmış. Babaannesı bakmış onu. Parçalanmış bır aıle yanı.

Aılem ılışkımı öğrendi 2 sene önce. ayrıl dedıler kabul etmedım. sevgılım evımıze kadar gelip babama ciddi olduğunu bize bi şans vermesını rıca ettı.

Babam kabul etti. Ama telefon dışında başka şekılde görüşmeyeceksınız dedı. Yani yüzyüze görüşmeyin dedı.

Ben Ankarada sevgılım ızmırdeydı. ama sevgılım kendı hayatını yoluna koymak ıçın kararlar aldı ve Ankaraya geldı yanıma. 2 buçuk aydır burada çalışıyor.

Anneme burada olduğunu söyleyemedım. (ailem başka şehirde oturuyor) bu hafta ankaraya gelecek dedım görüşmek ıstıyoruz dedım.. O da babandan ızın alın ben konuyu açarım dedı. Dün akşam konuşmuş. Babam kesinlikle görüşemezler demış!

sevgılım aılesini, çevresını, evını bırakıp benden başka KIMSEYI TANIMADIĞI bir şehre geldı. sadece benımle yenı bi hayata başlamak ıçın. ama babam görüşmemızı bıle ıstemıyor.

Ben yıne mı yalan söylüycem onunla görüşmeye giderken bıktım artık yalan söylemekten. kendımı, hayatımı bu yalanlarla kırletıyorum. Ne yapıcam ben

3-5 günlük bi ılışkı değıl ki bu.o 25 yaşında ben 20.. görüşmeden ilişki mi olur ya? bir de ıleride evlılığı düşünüyosak! Bı akıl verın ne yapayım ben

babanın yaptıgı yetiskin bir insan olarak cokda dogru degil..cıktıgınızı biliyor sadece telefonla gorusun ne demek boyle iliskimi olurmus hem cocuk herseyini bırakıp gelmis yanına bence gorusmeyi kesme eninde sonunda ikna olucaktır babanda sevgilini ne olursa olsun yarı yolda bırakma..baban frklı sehirde oldugu icin kızıyor belki ama sana guvenmeli

moon kafayı yedim artık ya
babam önce annesiyle kalıyor üvey babası ıyı bırı değıl dıye görüşmemizi istemıyordu. Sevgılım evınden ayrıldı. annesiyle bıle görüşmüyor.... kardeşı askerden geldı mesela ama onu görmeye bıle gıtmedı eve. bayramda yıne yalnızdı ben evıme gıttım o ankarada çalıştı her gün.
ama annemler iyi işte çalışsın ne var dıyorlar.. o da sıcak bı aılenın özlemını çekıyor, o da yalnız olmak ıstemıyor. bayramda kım ıster ki kimsesız olmayı..... ama bunu düşünen yok

sevgılımden ayrılmayı asla düşünmüyorum zaten çünkü beni hayata bağlayan en önemli şey o. bir erkek bir kadını en çok nasıl severse öyle sevıyor o da beni.

Derdim yalan söylemek zorunda kalmak.. Aramızda söz, nişan falan yapalım elalemın dedığıne takılıyosanız dedık onu da kabul etmedıler. sonra neden yalan söyledın bıze dıyorlar. Nasıl söylemeyeyım ki?

yaşınız olmuş 20...tabi ki görüşeceksiniz...sizinle aynı yaştayım ve ailem bu konularda benim en büyük destekçim.... tadında kaldıktan sonra tabi ki görüşceksin derler her zaman...ee ailenizle tanışmış,yeni bi hayata başlamak istiyor daha ne? hem ne canım sadece telefonda,siz birbirinizi nasıl tanıyacaksınız ki o durumda... bence siz yüzyüze görüşün,sevgilinizin işlerini yoluna sokmasına yardımcı olun,bi de o şekilde çıkarın ailenizin karşısına....o zaman durum farklı olacaktır eminim....kendinizi de üzmeyin,yalan söylüyorsunuz evet ama sizi buna babanız mecbur ediyor...

hayat senin hayatın..tamam anne baba senin iyiligini isterler ama cocukda kotu biri degilki annem babam istemiyor ayrılıyım de yani senin mutlulugun onemli olan..ben yerinde olsam gorusmeye devam ederdim..annenle babanlada otur yuz yuze konus cok sevdigini onsuz yapamayacgını eger ondan ayrılırsam mutsuz olucagını sebebininde onların olacagını soyle..anlayacaklardır eminim

babanın bu konuda anlayış göstermesini bekleme
gözünün önünde değilsin e haliyle tedirgindir adamcağız
onların tarafından da bakmaya çalış
sen de haklısın yalan söylemek rahatsız edici bi durum
ama yanlış yaptığını düşünmüyorsan.destekliyorsan kendini ve eminsen aranızdaki ilişkiden
bazen yalan söylemekten başka çare yoktur
ben yine de annenle paylaşmanı öneririm.

yorumlarınız ıçın sağolun kızlar..

anneme söyleyeyım en azından dedım. annem ben bır şey dıyemem babana söyle ben aranıza gıremem , sonra ben kötü oluyorum dıyor...

böyle olmasına çok üzülüyorum zavallı sevgılım de beni teselli etmekle meşgul hep... istiyorum ki en azından bir şans versinler.. aynı şehirde olduğumuz zaman da babam yine istemedi görüşmemızı bıle burası küçük yer laf olur diye..

bi de babam sevgılısı olan kızlara hep bunların ana babaları yok mu falan der. terbiyesizler fılan der.

baban sevgilileri olan kızlara terbiyesiz diyor kendi kızını yalan soylemek zorunda bırakıyor:) sokakda gordugumuz kılzardan yarısı zaten ailesinden gizli devam ediyor
canım valla hayat senin evlencegin kisiyide sen seciceksin baskası degil kendini sıkma iliskine devam et

Son düzenleyen: Moderatör:

:)) bu ne çelışkı di mi...
babamla aramızda kuşak çatışması var o 67 yaşında ve o yılların kültürünü almış, öyle yetişmiş ve benı anlayamıyor....

sonra yalan söyledığım ortaya çıkınca haklı da olsam haksız duruma düşüyorum.. neyse böyle işte. anlattım biraz iyi geldi...

aynı zorlukları bende yaşamıştım canım.hatta annem 6 ay boyunca benimle konuşmamıştı.aileme ilişkimi kabul ettirmek için 4 yıl boyunca uğraştım.ama sonunda kazanan biz olduk.kabullendiler sevgimizi,inandılar.şimdi 2 yıllık evliğim ve 4-5 hafta sonra ikizlerim olacak.şükürler olsunki rabbim mutlu bir yuva nasip etti bana.umarım sizin çabalarınızda mutlu bir şekilde sonlanır.vee umarımki karşındaki kişide sevgine değer biri çıkar ve evlenip yuvanızı kurabilirsiniz.

İnsallah bebeklerini sağlıkla kucağına alırsın :)
ben de vazgeçmeye nıyetlı değılım... ınşallah senin gibi bi mutluluğu yakalarım.. teşekkürler yorum için, böyle bir durumu tek ben yaşamamışım demek artık kendımı yalnız hıssetmıyorum..

emin ol yanlız değilsin.bizim gibi bu zorlukları yaşayanlar çok fazla.maalesef anne babalar bazen çok inat olabiliyorlar.tamam,herşeyin en iyisini istiyorlar bizim için.ama biraz da anlayış göstermeliler.kimseyi kırmadan bir şans tanımayı denemeliler.eğer böyle yapabilmeyi başarırlarsa;bizlerde onlara yalan söylemek zorunda kalmayız.senin durumun bize göre daha basit gibi.bizde en başından alevi-sünni ayrımı vardı ne yazıkki.üniversitede 4 yıl boyunca ailemi buna ikna etmeye çalıştım.kii bizim gibi onlarcası vardı üniversitede.eğer ilişkinizi sağlam bir zemine oturtmayı başarabilmişseniz,hiçbir zorluk size engel teşkil etmez.zaten erkek arkadaşın ailenin karşısına çıkarak ilişkinin ciddiyetini göstermeye çalışmış.sen yinede ailene karşı saygını koru,ben bazen ani çıkışlar yapıyordum.ama sonuçta bana yine olumsuzluk olarak geri dönüyordu.sabır ve saygı sizi mutluluğa götürecek en doğru anahtar bence.canın sıkıldıkça bizlere yaz sen,elimizden geldiğince kendi tecrübelerimizle yardım etmeye çalışırız.

Canım sorunun bana o kadar tanıdık geldiki...
Bende 20 yaşındayım hatta 21 oluyorum artık,bırak babamı annem bile doğru düzgün bilmiyor 4 yıl oluyor aynı memleketteyiz ve çok sık görüşüyoruz ama hep yalanla..

Asla annemle oturup sevgilimden bahsedemem istemiyor elime telefonumu veriyor telefondaki erkek resmine bile bu kim demez..

İstemiyor o ayrı bir konu zaten nedeni de hem maddi durumunun şyş olmaması,hemde memleket farklılığı..Maddi durumundan kastım evi,arabası vs. yok..

Senin madem ki olduğunu biliyor görüşmenizede tölerans göstermeli zaten..

Benim annem 50 bbam 54 yaşında ilk çocuklarıda benim..

Benim babam yıllardır aynı canım ya flörte karşı zaten o ayrı bir şey..

Flört ettiğimi bilse evlendirir zaten ayıp birşey yapıyorum çünkü..Bak bu yönden göçmenlere benzemiyor kabul ediyorum..

Ben kaç kere ilişkiimi bitirmeye kalktım bu yüzden yalan söylediğim için vicdan azabı çok fazla duydum..

Ama erkek arkadaşımla en uzun ayrılığımız en fazla 1 saattir..Ayrılalım dedikten sonra 1 saat geçmiyor hemen aşk msj atıyor..Kestirip atmıyor

O böyle olmasa herhalde ben bu yüzden 4 sene içinde 40 kez ayrılmıştım..

Canim isi ciddiyete dökseniz, durumlar degisir mi acaba?
Ne bileyim, bir söz yüzügü taksaniz?
Belki baban sevgilisinizdir diye istemiyordur görüsmenizi?
Babalar bunu genelde kaldiramiyor cünkü..
Benim babam olsa, oda izin vermezdi sevgilimle görüsmemi.

Ve evet birde bu yalanlar insani öldürüyor.
Hic unutmam, ozamanlar nisanlimla sevgiliyiz, kapali carsida isim vardi, birazda gezelim dedik.
Neyse geziyoruz, telefon caliyor driiinngg driiinngg. ANNEMakannehir
Muhabbet ayne söyle:
"Kizim nerdesin?"
"Kapali carsidayim anne".
"Kiminle beraber?"
"eehmm arkadasimla anne"
"Arkadasin kim?"
"...ehmm (bu arada nisanlima bakiyorum) Naciye anne"

Anneme yalan söyledigim icin cok utanmistim. Birde nisanlimin yaninda!!
Sonra aklima cok takildi bu. Dedim sevgilin sana nasil güvensin, annene bile yalan söylüyorsun!
Bu konuyuda paylastim nisanlimla. Hatali degilsin dedi, bazen mecbur kaliyorsun dedi, biraz idare edecez dedi.

Ama simdi cok gülüyorum o olaya kaydirigubbakcemile3

benimde babam serbesttir ama annem dominant sinir oluyorum çoğu zaman
bence söyleme ailene gizli yürütmeye çalış sen okulunu bitir yada onun işi oturuşşsun öyle yoksa sen yıpranırsın çünkü

Son düzenleme:

olur niye olmasın ... artık yeterince birbirinizi tanımışsınızdır heralde... 4,5 sene olmuş

yalan söylediğini baban öğrenirse sana olan güveni sarsılır... ve ileride bu durum evlilik aşamasında olsanız bile zorluk çıkarabbilir haklı olarakşakkıdı

ve erkek arkadaşında babanın sadece telefonda görüşmenize izin verdiğini bile bile senle yüzyüze görüşme konusunda ısrar ederse , bu durum da onun babana saygı göstermediğini gösterirdelikafadulden

ve hangi baba böyle bi adama kızını verir

ha dersin ki ben yalan söyleye söyleye de olsa görüşürüm ve babamın bunu ruhu duymaz , o zaman sana diyeceğim şey "yalancının mumu yatsıya kadar yanar" sengözlerimebaksanab

Babam madem görüşmek istiyorlar EVLENSİNLER HEMEN demiş. Söz yüzüğü falan takalım dedık, geleceğimizin olmayacağını düşünüyomuş o yüzden sonra adım çıkarmış...

bız neredeyse aynı şehırde olmadık ki hiç.... ankaraya gelmeden önce hep farklı yerlerdeydık. senede 5 defa falan görüşebılıyorduk...
onlar da yine yalan söyleyerek ya da hıç bışey söylemeyerek gizli gizliydi.

ciddiyete binsin diyorum olmaz diyolar. madem bekleyelım dıyorum olmaz öyle duyan gören ne der dıyolar..

öfff.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…