Babam kız kardeşimi evden kovacakmış yardım :((((

Nasıl yardım edilebilir ki?
Baban şimdiye kadar nasıl sabretti merak ettim açıkcası.
Çünkü hergece eve geç ve alkollü gelen bir genç kızdan bahsediyosun.
Normal bir durum değil ki bu.
Kırkyılın başı olur hadi görmezden gelinir.
Nasıl çığrından çıktı bu kadar.
YAnlış anlama kımamıyorum da,aile olarak düzgün bir ailesiniz sanırım,
ee peki bu kıza bu kadar toleransı niye tanıdınız bu hale gelene kadar.
Yaşı az değil ama aklı bi karış havada demek ki.
Böyle bir hayata bi gecede atılmış olmasa gerek.
Baban da haklı bi yerde,şimdiye kadar taşımış bundan sonra taşımak istemeyebilir
ama kovmak çözüm değil ki.
Kardeşin babandan hiç çekinmez mi.Onun uyarılarını hiç dikkate almaz mı.
Aslında bi müddet işten çıksa,hem o görüştüğü adamdan uzaklaşır hem de
elinde para olmaz fazla.
İşten çıkması için bir adım atsanız.
Aklıma da başka bi çözüm gelmiyor ki.
Babasından çekinmeyen evlat kimden korkar ki?
Allah ıslah etsin...

Nasıl yardım edilebilir ki?
Baban şimdiye kadar nasıl sabretti merak ettim açıkcası.
Çünkü hergece eve geç ve alkollü gelen bir genç kızdan bahsediyosun.
Normal bir durum değil ki bu.
Kırkyılın başı olur hadi görmezden gelinir.
Nasıl çığrından çıktı bu kadar.
YAnlış anlama kımamıyorum da,aile olarak düzgün bir ailesiniz sanırım,
ee peki bu kıza bu kadar toleransı niye tanıdınız bu hale gelene kadar.
Yaşı az değil ama aklı bi karış havada demek ki.
Böyle bir hayata bi gecede atılmış olmasa gerek.
Baban da haklı bi yerde,şimdiye kadar taşımış bundan sonra taşımak istemeyebilir
ama kovmak çözüm değil ki.
Kardeşin babandan hiç çekinmez mi.Onun uyarılarını hiç dikkate almaz mı.
Aslında bi müddet işten çıksa,hem o görüştüğü adamdan uzaklaşır hem de
elinde para olmaz fazla.
İşten çıkması için bir adım atsanız.
Aklıma da başka bi çözüm gelmiyor ki.
Babasından çekinmeyen evlat kimden korkar ki?
Allah ıslah etsin...

nasıl çığırından çıktı söyleyeyim önce okuldan atıldı, sonra psikolojim bozuk dedi aylarca evde hiç hareketsiz yattı, yalvara yakara açık öğretim lisesine yazdırdık kurslara gönderdik nerde sorunlu insan var gitti buldu arkadaş oldu çalışmaya başlamasıyla çığırından çıkması aynı zamana denk geldi önce mesaiye kalıyorum dedi evden kaçarım diye tehdit etti biz annemle hep babamdan saklayıp tolere ettik.. bluğ çağıdır belki böyle atlatacaktır diye inanın yıllarca kendi hayatımı yaşamadım onun derdine düşmekten son 3 aydır eve otel gibi uğruyor babam erkenden yatar ve yüz göz olmak istemiyorum diyor sabrediyor konuşursa ağır konuşacak ve son sözü söyleyecek...

Kardeşinizi karşınıza alıp, konuştuğunuzda tepkisi,cümleleri ne oluyor genellikle ?
Psikoloğa götürmeyi deneseniz ?
Çok üzüldüm, ALLAH yardımcınız olsun.
Sizi ve ailenizi yargılamak kimin ne haddine .
Böyle konularda düşmez ,kalkmaz bir ALLAH . Kime ne zaman ne olacağı belli olmaz.

nasıl çığırından çıktı söyleyeyim önce okuldan atıldı, sonra psikolojim bozuk dedi aylarca evde hiç hareketsiz yattı, yalvara yakara açık öğretim lisesine yazdırdık kurslara gönderdik nerde sorunlu insan var gitti buldu arkadaş oldu çalışmaya başlamasıyla çığırından çıkması aynı zamana denk geldi önce mesaiye kalıyorum dedi evden kaçarım diye tehdit etti biz annemle hep babamdan saklayıp tolere ettik.. bluğ çağıdır belki böyle atlatacaktır diye inanın yıllarca kendi hayatımı yaşamadım onun derdine düşmekten son 3 aydır eve otel gibi uğruyor babam erkenden yatar ve yüz göz olmak istemiyorum diyor sabrediyor konuşursa ağır konuşacak ve son sözü söyleyecek...

babandan saklamanız iyi olmamış bence.
daha erken müdahele edebilirdiniz el birliği ile.
sonuçta kardeşin babanın evladı.
her anne baba evladını uyarır-kimi zaman yumuşak kimi zaman sert.
illa son söz mü söylenir hemen bi sorunla karşılaşıldığında.
neyse artık bunlar için geç
ama baban hala evladına sahip çıkabilir.
bitakım radikal tedbirlerle kardeşini bu hayatından kurtarabilirsiniz.
başka çareniz yok ki.en nihayetinde yine siz üzüleceksiniz.
bir arkadaş önermiş ya işe bıraksın işten alsın babanız diye.
bu da güzel öneri.
veya işten tamamen çekin alın.
dediğim gibi kardeşin normalin oldukça dışında ve bu sebeple biraz
radikal önlemler almanız şart.
sıkı bir takip altına alın kesinlikle...

Canım işiniz zor gece hayatına düşkünse birşey yapamazsınız gibi :50: benimde tanıdığım biri vardı ana baba sözü dinlemez başka şehirlere keyfi isteyince gezmeye giderdi sonra şükürki iyi bir insan çıktı karşısına evlendi düzeldi belki düzgün birini bulur evlenirse düzelir yoksa zor gerçekten

Bence birakin kovsun babaniz evden. sanki bu zamana kadar cok yumusak davranmissiniz ondan bu kadar salmis kardesiniz. Bir kac ay burnu surtsun, tipis tipis geri doner. Zaten su anda evli biriyle iliskisi var diyorsunuz, geceleri istedigi saatte de eve geliyor. Yani kardesinizin ailenizle yasamasi onu kisitlamiyor ki, kiz zaten istedigini yapiyor. Ayri eve cikarsa en azindan ayri evin sorumlulugu biner ustune. Bence boyle bir derse ihtiyaci var.

Kardeşinizi karşınıza alıp, konuştuğunuzda tepkisi,cümleleri ne oluyor genellikle ?
Psikoloğa götürmeyi deneseniz ?
Çok üzüldüm, ALLAH yardımcınız olsun.
Sizi ve ailenizi yargılamak kimin ne haddine .
Böyle konularda düşmez ,kalkmaz bir ALLAH . Kime ne zaman ne olacağı belli olmaz.

tepkileri şöyle
bu benim hayatım karışmayın akşamdan akşama eve geliyorum onu da gelmem rahat edersiniz.
Psikoloğa gitmek istemiyor çünkü hayatının normal bizim sıkıcı ve sıradan olduğumuzu düşünüyor.

Canım işiniz zor gece hayatına düşkünse birşey yapamazsınız gibi :50: benimde tanıdığım biri vardı ana baba sözü dinlemez başka şehirlere keyfi isteyince gezmeye giderdi sonra şükürki iyi bir insan çıktı karşısına evlendi düzeldi belki düzgün birini bulur evlenirse düzelir yoksa zor gerçekten

inşallah onunda karşısına hayırlı bir insan çıkarda aklı başına gelir

Bence birakin kovsun babaniz evden. sanki bu zamana kadar cok yumusak davranmissiniz ondan bu kadar salmis kardesiniz. Bir kac ay burnu surtsun, tipis tipis geri doner. Zaten su anda evli biriyle iliskisi var diyorsunuz, geceleri istedigi saatte de eve geliyor. Yani kardesinizin ailenizle yasamasi onu kisitlamiyor ki, kiz zaten istedigini yapiyor. Ayri eve cikarsa en azindan ayri evin sorumlulugu biner ustune. Bence boyle bir derse ihtiyaci var.

evet çok yumuşak davrandık ergenliktir dedik, geçer dedik tepemize çıktıkça çıktı bu evli adamla içip içip kaza yaptılar adamın kolu kırıldı bizimkine bir şey olmadı iş yerine gelir rezil ederim ikinizi de diye rest çektim kesti görüşmeyi yada bana öyle yansıttı şimdi gene görüşüyor sorsan arkadaşız der

tepkileri şöyle
bu benim hayatım karışmayın akşamdan akşama eve geliyorum onu da gelmem rahat edersiniz.
Psikoloğa gitmek istemiyor çünkü hayatının normal bizim sıkıcı ve sıradan olduğumuzu düşünüyor.

O zaman tek bir yol kalıyor geriye; kardeşiniz yanmadan öğrenemeyecek anlaşılan.
Babanız onu evden atmasa bile bir süre sonra uçup gidecek. Dilerim Rabbim hayırlı insanları karşısına çıkarsın. :31:

Kızlar merhaba nasıl anlatayım bilmiyorum benim 21 yaşında bir kız kardeşim var çocukluğundan ergenliğine kadar hep benim ilgilendiğim annelik ettiğimi sandığım bir kardeş...dünyanın en zor insanı gece hayatına çok düşkün, bencil, patavatsız... babamla küsler sabaha karşı eve geldiği bir gün taksiden inerken görüyor babam o tarihten beri yüzüne bakmıyor...bende aynı evin içinde mecbur kalmadıkça konuşmuyorum. Ne yaptıysak vazgeçmedi saat 23.00 olmadan eve gelmiyor ve her gece alkol alıyor. Biz aile olarak kendi halimizdeyiz ne benim ne de diğer kardeşlerimin içkiyle gece hayatıyla çok işimiz olmaz. Eskiden takıldığı insanları az çok biliyordum o kadar çok peşinden koştum ki hata yapmasın, yanlış insanlarla görüşmesin diye şimdi sanırım evli bir adamla beraber :(( aynı yerde çalışıyorlar ve adamın karısı hamile..(kesin emin değilim ama ciddi şüphelerim var ve kimseye söylemedim henüz) babam evden kovmayı düşünüyor ve bu akşam oturup konuşalım dedim iş çıkışı konuşmaya gideceğim yardım edin bana konuşmaktan dilimde tüy bitti her yolu denedim akıl akıldan üstündür.. evden kaçmasından hata yapmasından çok korkuyorum babam evden kovsun kötü şeyler olsun istemiyorum nasıl düzeltebilirim nasıl??? Ailemizi ve kardeşimi kınamadan yorum yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

merhaba önce sakin olmanızı tavsiye ederim,biz üç kıskardeşiz ben en küçükleriyim iki ablam var şu an 33 yaşında evliyim.
o yaşlar da ben de çok zıpırdım gece hayatını severdim en büyük ablam hiç benim gibi değildi annemim dizinin dibinden ayrılmazdı biz iki kız daha rahattık ablamıza göre o yüzden göze batardık ve hiç anlaşamazdık. Babamdan çekindiğimiz halde gene aynıydık,şansımıza hep iyi insanlar çıktı karşımıza arkadaşlarım hep benden büyüktü bu benim daha erken olgunlaşmama sebep oldu.ben olgunlaştıkça da ablamla aramız düzeldi can ciğeriz sonuçta.kardeşinize yardım etmek istiyorsanız sabırlı olun dua edin iyi insanlarla karşılaşsın.işten ayrılmasına sebep olabilirsiniz belki bu onu o çevreden bir süre uzak tutar ama bu sefer de size daha çok düşman olur ve babanız kovmasa da kendisi baskıya dayanamaz ve gider.bence onun çevresini keşfedin ve o insanlarla irtibata geçin kardeşinize belli etmeden.onların söylediğini dinler ama sizin söylediğiniz ters gelir diye düşünüyorum.

Kızlar merhaba nasıl anlatayım bilmiyorum benim 21 yaşında bir kız kardeşim var çocukluğundan ergenliğine kadar hep benim ilgilendiğim annelik ettiğimi sandığım bir kardeş...dünyanın en zor insanı gece hayatına çok düşkün, bencil, patavatsız... babamla küsler sabaha karşı eve geldiği bir gün taksiden inerken görüyor babam o tarihten beri yüzüne bakmıyor...bende aynı evin içinde mecbur kalmadıkça konuşmuyorum. Ne yaptıysak vazgeçmedi saat 23.00 olmadan eve gelmiyor ve her gece alkol alıyor. Biz aile olarak kendi halimizdeyiz ne benim ne de diğer kardeşlerimin içkiyle gece hayatıyla çok işimiz olmaz. Eskiden takıldığı insanları az çok biliyordum o kadar çok peşinden koştum ki hata yapmasın, yanlış insanlarla görüşmesin diye şimdi sanırım evli bir adamla beraber :(( aynı yerde çalışıyorlar ve adamın karısı hamile..(kesin emin değilim ama ciddi şüphelerim var ve kimseye söylemedim henüz) babam evden kovmayı düşünüyor ve bu akşam oturup konuşalım dedim iş çıkışı konuşmaya gideceğim yardım edin bana konuşmaktan dilimde tüy bitti her yolu denedim akıl akıldan üstündür.. evden kaçmasından hata yapmasından çok korkuyorum babam evden kovsun kötü şeyler olsun istemiyorum nasıl düzeltebilirim nasıl??? Ailemizi ve kardeşimi kınamadan yorum yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

21 yaş çokta ufak bir yaş değil yani kardeşiniz çocuk değil.
Kendi hayatıyla ilgili kararları kendisi verebilecek bir yaşta. Siz haklı olarak üzülüp endişeleniyorsunuz sizi anlıyorum inanın onun için fazla birşey yapamazsınız. Siz ve diğer aile bireyleri onaylamasanız da o kendi hayatını yaşıyor.
Benim annem sokma akıl akıl olmaz der hep şu an onunla ne kadar konuşsanız da nafile yaşayıp görmesi gerekiyor.
Ne siz nede ailenizin diğer fertleri kardeşinizin seçtiği hayatın sorumlusu değilsiniz o yüzden rahat olun üzmeyin kendinizi.

E zaten kardeşinin eve geldiği yok ki evden kovulsa fark etmez onun için diye düşünüyorum. Sadece uyumak için eve geliyor zaten boş evdekilerin huzurunu da kaçırıyor. Yazık ya yazık hiç kızlara yakışmıyacak hareketler..

Evden kovmak care degil . Ama babanda sanirim bunalmis
Babanida dinlemiyor sanirim...

Konusmakla duzelmeyecek gibi , Bendlce doktordan yardjm
Almalisiniz ..
Alkolun.siniri ne kadar bilmiyorum ama , Konustugunuz zaman bir Doktordan yardim almasinida soyleyin...

Allah yardimciniz olsun....

madem başına buyruk özgürlüğü seven bir kız, neden ayrı eve çıkmıyor? çalışıyomuş parasını kazanıyomuş, babasını üze küse baba evinde diretmesi neden anlayamıyorum. Evden kovmak kötü ama ayrı eve çıkması için bi öneride bulunacak dese anlarım. Şimdi kardeşinin kötülüğünü istemiyosun seni de anlıyorum ama buzamana kadar laf dinelmeyen biri bundan sonra da dinlemez bence..

madem başına buyruk özgürlüğü seven bir kız, neden ayrı eve çıkmıyor? çalışıyomuş parasını kazanıyomuş, babasını üze küse baba evinde diretmesi neden anlayamıyorum. Evden kovmak kötü ama ayrı eve çıkması için bi öneride bulunacak dese anlarım. Şimdi kardeşinin kötülüğünü istemiyosun seni de anlıyorum ama buzamana kadar laf dinelmeyen biri bundan sonra da dinlemez bence..

aldığı para kendine yetmiyor inan 1500- 2000 lira alsa çok daha farklı olur. Hem yediği tabağı kaldırmayan yerden kirli donunu kaldırmayan biri niye gitsin ki evde resmen hizmetçisi

aldığı para kendine yetmiyor inan 1500- 2000 lira alsa çok daha farklı olur. Hem yediği tabağı kaldırmayan yerden kirli donunu kaldırmayan biri niye gitsin ki evde resmen hizmetçisi

İşte ben de onu demek istedim madem okadar özgürlüğüne düşkün ozaman bazı sorumlulukları da almak zorunda. Ev işi yapmasa bile en azından evin huzurunu kaçırmamalı. Amaa yok yapamam diyosa buyursun başka eve çıksın, kovmak değildir ki bu. Bu şudur;'ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin' başka söze gerek yok bence. İnsanlar ancak yaşadıkça akıllanırlar yapacak bişey yok malesef tabi bence.

İşte ben de onu demek istedim madem okadar özgürlüğüne düşkün ozaman bazı sorumlulukları da almak zorunda. Ev işi yapmasa bile en azından evin huzurunu kaçırmamalı. Amaa yok yapamam diyosa buyursun başka eve çıksın, kovmak değildir ki bu. Bu şudur;'ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin' başka söze gerek yok bence. İnsanlar ancak yaşadıkça akıllanırlar yapacak bişey yok malesef tabi bence.

Aynen..
Madem büyüdü, madem özgür; ayrı eve çıkıp kendi hayatını 'istediği' gibi devam ettirsin..
Ama buna gelemiyorsa, bu evin düzenini bozmayacak.

Kınamak ne haddimize öyle deli dolu kanı kaynayacak yaştaki kardeşiniz dilerim biran önce aklını toparlar.birde evli erkek merakı nedir bu gencecik pırıl pırıl kızlarımızda :((( kardeşine ancak dua edebiliriz güzel güzel konuş gelecegini mahvetmesin kardeşin Allah hidayet versin :((

Back
X