• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam kızkardeşimi dövmüş........

eşinden ayrılmak üzere olan bir erkek için ne düşünüyorsunuz şimdi merak ettim.
babasında kalsa oda evini terketse. babası 1 de geldi, diye oğlunu döver mi. hiç.
hatta derki.
oğlum ,iyi yaptın. biraz rahatladın işte. eve kapanma gez dolaş. at o sıkıntını.
ama kadın yaparsa.
yok olur mu. haşaaa.
yanlış. onun arkadaşlarıyla en kötü zamanında 1 e kadar biraz kafa dağıtmak için dışarı çıkması yasak .
olamaz işte.
çifte standart.
biz bu kafayla çok dayak yeriz çok... yazık..

evet tabii ya hem kadın ne yapacak eşiyle ayrılma aşamasında olduğu için yas tutup evde oturacak ağlayacak hem baba evinde olduğu için boynu bükük kalacak mahcup olacak dışarıya da haliyle çıkmayacak niye çünkü baba evinden bir kere çıkmıştı yeniden döndü ya artık o ev kendisinin evi değil sığıntı yas tutacak ne arkadaşı ne görüşmesi gezmeyecek gece de çıkmaması lazım ayıp .....

valla bravo kadıncağız arkadaşlarıyla birazcık kafasını dağıttı diye neredeyse 'eh kızkardeşin de böyle yapmasaydı dayak yemezdi' denilecek pessss

aynen okicim daha çok dayak yeriz babamızdan abimizden kocamızdan böyle düşündükçe

eşinden ayrılmak üzere olan bir erkek için ne düşünüyorsunuz şimdi merak ettim.
babasında kalsa oda evini terketse. babası 1 de geldi, diye oğlunu döver mi. hiç.
hatta derki.
oğlum ,iyi yaptın. biraz rahatladın işte. eve kapanma gez dolaş. at o sıkıntını.
ama kadın yaparsa.
yok olur mu. haşaaa.
yanlış. onun arkadaşlarıyla en kötü zamanında 1 e kadar biraz kafa dağıtmak için dışarı çıkması yasak .
olamaz işte.
çifte standart.
biz bu kafayla çok dayak yeriz çok... yazık..

canım sen bekarsın galiba
evlenince bizim ne demek istediğimizi anlarsın.allah korusun yuvan dağılma aşamasına gelince insan bırak eğlenmeyi yemek yemeyi bile unutur
ben kocamla tartıştığımda canım dünyayı istemiyo çocuklarımı bile sevemiyorum hangi eğlenceden kafa dağıtmaktan bahsediyosun sen

evlenince bizim ne demek istediğimizi anlarsın.allah korusun yuvan dağılma aşamasına gelince insan bırak eğlenmeyi yemek yemeyi bile unutur
ben kocamla tartıştığımda canım dünyayı istemiyo çocuklarımı bile sevemiyorum hangi eğlenceden kafa dağıtmaktan bahsediyosun sen

Eveettt sen bekarsın anlamazsın moduna yine geçildi...:roflol:

neden eşinden ayrılmak üzere olan her, kadın,, kara yaslara bürünüp kendini evemi kapamalı. oturup oturup ağlamalı mı.
biraz rahatlamak,biraz kendini o anda olsa mutlu hissetmek,birazcıkta olsa o sıkıntılarnı mutsuzluğunu bir kaç saatte olsa geriye atmak istemez mi. bir süre...
biraz deşarj olmak. biraz o anı yaşamak ,biraz mutlu olmak ...yanlış olabilir mi bu.
böyle kadınlar devamlı ağlamalı, yemekten içmekten kesilmeli,kendini eve hapsetmeli diye bir kuralmı var.
insanların tepkileri hep aynı mı olmalı bu duruma. olmayanlar yanlışmı yapıyor. nedir bu . ..

canım bekarken bizde birçok konuda sizler gibi düşünürdük ama evlilik eş çocuk sorumluluğu derken insan o kadar çok değişiyorki
yine diyorum evlenince birçok konuyu daha iyi anlarsınız

bence burada her iki taraftada hata var.baban şiddet olayında hata yapmış kız kardeşin ise gece eve geç gelmekle.demekki ev haliniz bu saatlere kadar gezmeyi tozmayı onaylamıyor ve daha önceside olmadı sanırım.şimdi kalkıp ablan gece eğlencesini babanın kızacağını bilmesine ragmen geç saatlere kadar gezmesini hata olarak görüyorum....kiii hala evli bir bayan olarak ....ablan liman olarak eşini secmiş şekerim şuan için mutlu olabilir ama onların sevgisindende şüpe ederim boşanmak istemelerinden dolayı.ne diyim hakkında hayırlısı

sorma . bekarız ya.. hem körüz hem sağır hem aptal hem dilsiz..
ne anlıyoruz bu işlerden. :gitme:
bizim etrafımızda ailemiz akrabalarımız arkadaşlarımız hiç olmadı.
boşananlar da. onların yaşamlarını görmedik gözlemlemedik.
bizim zekamız yok anlamayız. .
doktorlar hastaya teşhisi mutlaka o hastalığı yaşarlarsa koyabilirler. yaşamadan nereden bilecekler ki.
öğrenmeyle olur mu iş. yaşamakta lazım.
kanserse kanser veremse verem olmalılar.

şimdi sizleri okuyunca bir fıkra aklıma geldi
ne yani hırsızın hiçmi suçu yok
kızcağız bunalmış kocasıyla problemli kafasını dağıtmak istemiş 1 yada 2 de gelsin ne farkeder dayak yemesimi gerekiyordu

Dulun adı ağırdır..

Dul dedin mi, orda bir duruyor millet, sanki hortlak demişsin gibi..

Hımmm dul mu bu?
Hımmm nereye gidiyor peki.?
Bu saate kadar nerelerde?
Bu saatte nerden geliyor bu ya?

Dul olunca herkes bu soruları çok rahat sarfeder, sanki dullar insan değil gibi..

Malesef, kendi ailesi bile başı çekiyor böyle durumlarda.
Artık dulsun hareketlerine dikkat et..
Dulsun sen yalnız gitme.

Poffffffffff, baba da böyle yaparsa, el neler yapmaz..Kardeşin de dulluk yolunda olduğu için baba(!), babalığını(!) göstermiş işte..

neden eşinden ayrılmak üzere olan her, kadın,, kara yaslara bürünüp kendini evemi kapamalı. oturup oturup ağlamalı mı.
biraz rahatlamak,biraz kendini o anda olsa mutlu hissetmek,birazcıkta olsa o sıkıntılarnı mutsuzluğunu bir kaç saatte olsa geriye atmak istemez mi. bir süre...
biraz deşarj olmak. biraz o anı yaşamak ,biraz mutlu olmak ...yanlış olabilir mi bu.
böyle kadınlar devamlı ağlamalı, yemekten içmekten kesilmeli,kendini eve hapsetmeli diye bir kuralmı var.
insanların tepkileri hep aynı mı olmalı bu duruma. olmayanlar yanlışmı yapıyor. nedir bu . ..

Canım madem yasa gırmıceksınn .Sıkıyı goruncede aramıcaksın eşini madem....
Babandan dayak mı yedin.. Babam deyıp otrcaksın poponun ustune....

Bıseylerı göze alıyosan sonucuna katlancaksın..Madem kafanı dagıttın eglendın gezdın

Oh qezmeye qelınce arkdaslar.... Babadan tepkı alınca eşş ..
Madem arkdaslarına gıtseymıss...Bı sure orda kalıp mantıklı kararlar verseymıs...

Cok sabıt bakıyosun meseleyee..Tabıykı her kadın ozgur olsun ıstedıgını yapsın mutlu mesut yasasın..Ama bu olay o kadar farklıkı Bosanmak uzere olan cıft evlerını degıstırmısler gayet cıddıler..... Ama babadan dayak qelınce eşe dönüşş yanlıss cok yanlıss..Dönüş olmuss vede mutlularmıs araları duzelmıs... Olcak seymı bu madem duzelme ıhtımalı vardı neden ıkı medenı ınsan gıbı oturup meseleyı halletmedıler....Dayak mı lazımdı zorunlulukmu lazımdııııııııı .....?

çok haklısın canım bende bunu anlamış değilim
halbuki çevre teşvik etmeli buna gez kafanı dağıt diye bana göre
hoş sen bekarsın ama neyse:roflol::roflol:

ben evliyim gene de anlamıyorum ne demek istediğinizi.
ve anlamazsınız yazdığınız okypete'ye katılıyorum sonuna kadar.
benim yuvam dağılma aşamasında olsa belki bunalımdan çıkmak için dışarı çıkabilirim, kafamı dağıtmak için..
siz yapmazsınız diye herkes yapmaz değil..

sen bekarsın anlamazsın laflarını bırakalım bi kenara.
insan bekar olabilir ama gözlemleyebilir ne var bunda.
ben bekarken evliliklerde eleştirdiğim şeyleri evlenince yapmadım.

neyse;
bir de babanın dayağını haklı görenlere bir çift lafım var.
bahsettiğiniz kişi 23 yaşında genç bir kadın.
babadan dayak yemesinin hiçbir haklı sebebi olamaz.
ve babaya hak verenlerinde kadın olduğunu gördükçe gerçekten üzülüyorum..

okypete sana yazmıştım alıntıyı unuttum:roflol::roflol:

Ben evliyim, allaha şükür gayet de mutlu bir evliliğim var...
Arada arkadaşlarla çıkar eğleniriz, eşim varsa o da gelir ama bazen seyahatte falan oluyor o zaman yanlız çıkarım, gece nekadar eğlenmek istersek o kadar eğleniriz, gene arkadaşlarla geri döneriz. Bu bazen 10 olur bazen 12 bazen de 1-2...
Böyle birşey oldu diye ne kocam ne de babam beni dövmeye falan kalkmaz... Ama herkesin yaşantısı ve hayata bakış açıları farklıdır ve konuşmak yerine şiddet uygularlar... Bunu asla hiç kimse kabullenmemeli...

Ama sorun bu değil.... Anlamadığım şu... Kızkardeşinin boşanma aşamasında olduğunu ve bu yüzden babanlarda kaldığını söylemişsin ama ne hikmetse kardeşin eşini seviyormuş, aradığında da eşi hemen gelip almış.... Bu nasıl bir bşanma aşaması anlayamadım...

Canım madem yasa gırmıceksınn .Sıkıyı goruncede aramıcaksın eşini madem....
Babandan dayak mı yedin.. Babam deyıp otrcaksın poponun ustune....

Bıseylerı göze alıyosan sonucuna katlancaksın..Madem kafanı dagıttın eglendın gezdın

Oh qezmeye qelınce arkdaslar.... Babadan tepkı alınca eşş ..
Madem arkdaslarına gıtseymıss...Bı sure orda kalıp mantıklı kararlar verseymıs...

Cok sabıt bakıyosun meseleyee..Tabıykı her kadın ozgur olsun ıstedıgını yapsın mutlu mesut yasasın..Ama bu olay o kadar farklıkı Bosanmak uzere olan cıft evlerını degıstırmısler gayet cıddıler..... Ama babadan dayak qelınce eşe dönüşş yanlıss cok yanlıss..Dönüş olmuss vede mutlularmıs araları duzelmıs... Olcak seymı bu madem duzelme ıhtımalı vardı neden ıkı medenı ınsan gıbı oturup meseleyı halletmedıler....Dayak mı lazımdı zorunlulukmu lazımdııııııııı .....?
ne yapsaydı..
dayak yemiş. yaşadığı şey normalmi. nasıl bir travmadır o. babana sığınıyorsun. vede dayak yiyorsun.
yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorsun. . belki o an bunları bile düşünemez insan. yenilen dayak... kolaymı sanıyorsunuz yaşanılanı....
sığındığı liman fırtınada denizin dibine atmış onu. . .
insan o an sağlıklı kararlar verebilir mi...
asla.
.

valla barlarada giderim diskolarada. sabaha karşıda eve gelirim.
haa birde çorbacıda çorbamı içerim. 5 de 6 da.
adam gibi ,eğlenirim . müziğimi dinlerim. dansımı ederim. arkadaşlarımla eğlenirim. adam gibi gider adam gibide dönerim.
önceleride bayağı çokta gezerdim. kimsede bana kötü gözle bakmazdı bakmadıda...
insan kendini bildikten sonra bir tabur askerin içine girsen bir şey olmaz..
belki kızcağız kırk yılda bir çıktı dışarı. çok bunaldı. belki biraz rahatlamak istedi. ne olacak yani. 1 de geldi diye illaki,biriylemi oldu... .

canım tabiki de insan kendini bildikten sonra problem yok ama evli ile bekar arasında dağlar kadar fark var.her ne kadar iki tarafta birbirine hayatına saygı duysa da evlendikten sonra beni hayatım değil bizim hayatımız oluyor.gece dışarı çıkıcaksam eşimle çıkarım kız arkadaşlarımla da bi akşam yemeği yerim ama eşim evde beni bekliyorken gece 1e kadar gezemem tozamam akşam yemeğimi yer normal bir saatte eve gelirim benim normallikten kastım eve girmeyi 11den sonraya bırakmam.
insan rahatlamak kafa dağıtmak isteyebilir tabiki herkesin kafa dağıtma yöntemi farklıdır ama inan kendisi de düşünmesi gerekir di gece 1de eve gelirse sorun çıkıp çıkmayacağını ya da gitmeden önce babasını bilgilendirmesi gerekirdi kaçta dönebileceğini ona göre babasının bir itirazı varsa olay şiddete dayanmadan halledilebilirdi.

geri kafalı değilim bunu herzaman söylüyorum ben hatta rahat bir insanım ailemde öyle ama yine de evlendikten sonra gece eğleneceksem eşimi de alır öyle eğlenirim.ben eğer kız arkadaşlarımla buluşup konuşucaksam bu işlerimi gündüz hallederim eğlence mekanında kadınsal konular konuşulmayacağına göre eşimin gelmesinde de sakınca duymam ha akşam bi kahve içip sohbet ediceksek zaten en geç 10da dönmüş olurum.
ben bekarken de çok rahattım babamla oturup karşılıklı kafaları da çekerdik birlikte maça da giderdik ben normal erkek arkadaşlarımla dışarı da çıkardım ama en geç 12 de evde olurdum.bunun sebebi balkabağına dönüşme ihtimalim değil tabikide:)ama bizim ailede bir söz vardır gece 12den sonra dışarıda olan adamı ya karakoldan ya hastaneden toplarsın diye..bu tabikide genelleme yağılacak bişey değil ama temkinli olmakta fayda var..
a.s.

canım tabiki de insan kendini bildikten sonra problem yok ama evli ile bekar arasında dağlar kadar fark var.her ne kadar iki tarafta birbirine hayatına saygı duysa da evlendikten sonra beni hayatım değil bizim hayatımız oluyor.gece dışarı çıkıcaksam eşimle çıkarım kız arkadaşlarımla da bi akşam yemeği yerim ama eşim evde beni bekliyorken gece 1e kadar gezemem tozamam akşam yemeğimi yer normal bir saatte eve gelirim benim normallikten kastım eve girmeyi 11den sonraya bırakmam.
insan rahatlamak kafa dağıtmak isteyebilir tabiki herkesin kafa dağıtma yöntemi farklıdır ama inan kendisi de düşünmesi gerekir di gece 1de eve gelirse sorun çıkıp çıkmayacağını ya da gitmeden önce babasını bilgilendirmesi gerekirdi kaçta dönebileceğini ona göre babasının bir itirazı varsa olay şiddete dayanmadan halledilebilirdi.

geri kafalı değilim bunu herzaman söylüyorum ben hatta rahat bir insanım ailemde öyle ama yine de evlendikten sonra gece eğleneceksem eşimi de alır öyle eğlenirim.ben eğer kız arkadaşlarımla buluşup konuşucaksam bu işlerimi gündüz hallederim eğlence mekanında kadınsal konular konuşulmayacağına göre eşimin gelmesinde de sakınca duymam ha akşam bi kahve içip sohbet ediceksek zaten en geç 10da dönmüş olurum.
ben bekarken de çok rahattım babamla oturup karşılıklı kafaları da çekerdik birlikte maça da giderdik ben normal erkek arkadaşlarımla dışarı da çıkardım ama en geç 12 de evde olurdum.bunun sebebi balkabağına dönüşme ihtimalim değil tabikide:)ama bizim ailede bir söz vardır gece 12den sonra dışarıda olan adamı ya karakoldan ya hastaneden toplarsın diye..bu tabikide genelleme yağılacak bişey değil ama temkinli olmakta fayda var..
a.s.

bende saat mefhumu yok. saat tutmam.. şu saatte evde olmalıyım diye..istediğim saatte evime gelirim...geldimde. kimsede hastaneden ,polisten toplamadı beni....
üstelik bu arkadaşımız eşiyle beraber değilmişki. beraber çıksınlar eğlensinler...yani araları bozuk, boşanma arifesindeler.bir birliktelik kalmamış. ayrı ayrı yaşıyorlar.
yani sizin evliliğinizle alakası yok o durumun
...

ben bekarım anlamam ama yine de yorumumu yazayım...
bugün de evlendiğimde de nerde olduğumu bildirmek koşuluyla istediğim saate kadar istediğim yerde bulunma özgürlüğüne sahibim...
bu özgürlüğe bir erkek ne kadar sahipse ben de o kadar sahibim
çünkü iranda yaşamıyorum...
evliliğimi bitirmek üzere olsam daha çok arkadaşlarımla dertleşme, kafe bar gezme eğlenme ihtiyacım olurdu...
bunun abartılması gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum
barlar diskolarda insan yemiyorlar, kimlerle nasıl bir yere gittiğinize bağlı
buraya kadar dediklerimin hepsi düşünce, bakış açısı
bunlara ister katılırsınız ister katılmazsınız
katılsanız da katılmasanız da bunların hiçbiri bir kadın üzerinde gücünü göstermenizi haklı çıkaramaz
gücünü kadın üzerinde gösteren cezasını bulsun...
zoru görünce eşine döndü diye eleştirenleri de empatiye davet ediyorum

hangi kadın şiddete maruz kaldığı evde yaşamak ister ???

Back
X