• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam kızkardeşimi dövmüş........

kadının en büyük düşmanı kadınmış...bidaha anladım...
dul ya kırsın dizini otursun...ne işi var dışarda...utanmıyor geziyor...
haketmiş..o kocanın onu boşamasını da haketmiş, babanın dövmesini de...
ne diyeyim...eline sağlık...

ne yapsaydı..
dayak yemiş. yaşadığı şey normalmi. nasıl bir travmadır o. babana sığınıyorsun. vede dayak yiyorsun.
yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorsun. . belki o an bunları bile düşünemez insan. yenilen dayak... kolaymı sanıyorsunuz yaşanılanı....
sığındığı liman fırtınada denizin dibine atmış onu. . .
insan o an sağlıklı kararlar verebilir mi...
asla.
.

Yaaa canım anlamadınmı halaa travma felan yok uzuntuu yok .Baksana esıne telefon etmıss adam qelmıs almıs araları duzelmıs mutlularmısssss....Daha nasıl anlatıcam sölemek ıstedıgımıı .......
SIĞINMAMIŞ Kİİİ !!!!!!

Bak bı telle qelıp almıs eşiii mutlularmıs ......Daha ne kadar acık olmam lazım..

Bır telle qelıp alcagını BİLİYOMUS KI ARAMIS.Aralarında ÇOK BUYUK PROBLEMLER OLSA ablasına gıderdı ..Arkadasalrına gıderdıı ..... Anla be quzelım artıkk nolur anla ne sölemek ıstedıgımı..

X arkadasın meselesı esıyle deılkı ılk aradıgı ınsan o olmuşşş.........

ne yapsaydı..
dayak yemiş. yaşadığı şey normalmi. nasıl bir travmadır o. babana sığınıyorsun. vede dayak yiyorsun.
yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorsun. . belki o an bunları bile düşünemez insan. yenilen dayak... kolaymı sanıyorsunuz yaşanılanı....
sığındığı liman fırtınada denizin dibine atmış onu. . .
insan o an sağlıklı kararlar verebilir mi...
asla.
.

Lütfen o dayak değil babasının tepkisi sadece..-tatlicadiarzu-

erkekler az bile yapıyor allah razı olsun onlardan
biz kadınlar bile kendi cinsiyetimiz için bu kadar vahşi üşünüyorsak o ohoooooo

ben babasının eşinin dövmesine tamamen karşıyım benim hayatımda şiddet yoktur.şiddeti asla onaylamam...ama dedim ya herkesin kendi düşüncesi..herkes istediği saate kadar eğlenir öyle ya herkes özgür...kusura bakmayın ama eşim gece eğlencesinden saat 4te geliyorsa o kadar rahat modern olamam beni aldatacağından değil gece 4e kkadar 2 ye kadr ev de onu bekleyen bir karısı olduğunu unutarak eğlenemez...
modernim ama bu düşünce geri kafalılıksa geri kafalıyım...ben özgürüm sadece özgürüm mantığı benim yapıma ters...illa karakoldan hastaneden toplanılcak değil...benim babam erkek hali ile gece 12yi geçirmiyorsa çünkü ortada bir "aile" kavramı var kusura bakmayın ben de evde kocam varken vur patlasın çal oynasın yapamam dışarıda.
arkadaş dul diye dışarı çıkmasın demiyorum...ama o kadar problem varken bir de böyle bir problem yaşamsı üzücü...babasını tanımıyormuydu neye kızıp neye kızmayacağını bilmiyormuydu...

Benım ısımle evlerımızı ayırcak kadar buyuk sorunlarım olsa bosancak olsumm...

Babamın evınde kalıyosamm kurallara göre oynarımm...He kural dısına cıkıyosam sonucunada katlanırım.Babamdanmı dayak yedımm .Ablama gıderım.Ondandamı destek gormedım arkdasıma gıdermm...Onlardandamı destek gormedım calısırım kendı ayaklarım ustunde durarımm.

Tekrar eşime dönmem yanii .Hele kı bır olay ustuneee !!!!!!!!!!

Yaaa canım anlamadınmı halaa travma felan yok uzuntuu yok .Baksana esıne telefon etmıss adam qelmıs almıs araları duzelmıs mutlularmısssss....Daha nasıl anlatıcam sölemek ıstedıgımıı .......
SIĞINMAMIŞ Kİİİ !!!!!!

Bak bı telle qelıp almıs eşiii mutlularmıs ......Daha ne kadar acık olmam lazım..

Bır telle qelıp alcagını BİLİYOMUS KI ARAMIS.Aralarında ÇOK BUYUK PROBLEMLER OLSA ablasına gıderdı ..Arkadasalrına gıderdıı ..... Anla be quzelım artıkk nolur anla ne sölemek ıstedıgımı..

Belkide ailesi ayrılmasını istiyodu.Babası dövüncede hemen evine kaçtı...Buda bir ihtimal...CADIARZU

Belkide en azından eşi şiddet uygulamadığı için geri döndü.Mutluyum diyen herkes mutlu değildir.Çevresindekileri üzmemek için öylede demiş olabilir.

Neden kızı bu kadar yargıladınız anlamıyorum.Sizinde kızınız geç gelse dövecekmisiniz

Yazdıklarından çıkardığım sonuca göre kızkardeşin biraz havai bir yapıda. Boşanmak üzere bir bayan babasından dayak yiyor ve eşini bir aramasıyla eşi geliyor. Şimdide mutlularmış eşini seviyormuş. Bence babanda bir birikim var onun dengesiz hareketlerinden bunalmış tabiki o yaştaki bir bayanı dövmesi hoş değil ama kızının geleceğinden verdiği kararlardan dolayı bunalmış. Kız kardeşinle konuş bence bir dengesini düzenini bulsun.

Babamın evınde kalıyosamm kurallara göre oynarımm...He kural dısına cıkıyosam sonucunada katlanırım.Babamdanmı dayak yedımm .Ablama gıderım.Ondandamı destek gormedım arkdasıma gıdermm...Onlardandamı destek gormedım calısırım kendı ayaklarım ustunde durarımm.

bütün bunları yapmadan önce yazı dilinize dikkat etseniz mesela...
söylediklerinizin çoğunu tahmin etmek zorunda kalıyorum...
kurallara göre oynarım dışına çıkarsam sonucuna katlanırım....
sonuç ne olursa olsun yani...
itaatkar kadın milleti...bizim kendi kurallarımız olamaz zaten...13 yaşında bebe zaten kurallara,!!! uymayan...
he uymazsa baba da döver zaten...e haklıdır...az önce de dedim...eline sağlık...
bizim kadar birbirini haklı yerde destekleyen başka cins yok zaten!!!

Evet işte belki bilmbilmediğimiz başka şeylerde vardır.

SIĞINMAMIŞ Kııı !!!!!!

Bır telle qelıp alcagını BıLıYOMUS KI ARAMIS.Aralarında ÇOK BUYUK PROBLEMLER OLSA ablasına gıderdı ..Arkadasalrına gıderdıı ..... Anla be quzelım artıkk nolur anla ne sölemek ıstedıgımı..

arkadaşım. travma yaşamadığını üzülmediğini nasıl anladın.
kızcağızın içini biliyormusun. kolaymı diyorum ,dayak yemek. onu yaşadıktan sonra hangi insanoğlu normal olabilir. tabiiki kocasını arayacak. ne yapsın kızcağız. tabiiki mutlu olmaya ,çalışacak.
etrafa mutluyum diyecek. hem,ben onun eşi ile arasındaki problemlerden bahsetmiyorum ki. az yada çok. farkeder mi. kadın bu kararı almış. babaya sığınmış . dayak yiyincede geri dönmüş.
olay bu. nedeni yada niçini önemlimi..
yaşananlar önemli. babanın yaptığı. önemli... öbür tarafın eş tarafının, sorgusunu yapmıyoruz ki biz. babayı ve yaşanılanı sorguluyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
SIĞINMAMIŞ Kİİİ !!!!!!

ne yaşadıklarını nasıl sorunları olduğunu ve ne hissettiklrini nasıl anlayabildiniz
öyle bir anlatıyorsunki sizin kız kardeşiniz falan sandım önce
bunları telefon etmesinden anladıysanız kızcağız dayağın şokuyla eşini aramış olabilir
seviyordur ama başka problemleri vardı vs.vs bunları bilmiyoruz
ayrıcada konuda bu değil zaten dayak yemesi

Benım Esımle evlerımızı ayırcak kadar buyuk sorunlarım olsa bosancak olsumm...

Dusumcem budurrr !!

Bu arkadas babasına durumu anlatıp babacımm moralım bozuk bılıyosunn bıraz kafamı dagıtmaya ıhtıyacım var arkdaslarım sagolsun yalnız bırakmıycaklar bırlkte bısıler yapıcaz bu aksam gerekırse arkdasımda kalıcam haberın olsunnn deseymıss babasıda eve gelınce dovmezdı heralde hayvan deıl ya bu adammmmmm ....

Ki qene dovmeseymıss keskee....

23 yaş büyük bir yaş değil her ne kadar evli bir kadın da olsa insanlar o yaşta daha üniveriste öğrencisi oluyor.yani benim kız kardeşim de 23 yaşında üniversite son sınıfta ve ben 23 yaşımdayım başıma buyruk hareket ederim diyemez...
dik başlılık iyi bişey değil.erkek kadın farketmez erkeği de bir kadını da bir bu işin...

aynı şeyi bir erkek yaptığında gençliğine çapkınlığına erkekliğine verilir...
nefret ediyorum çifte standarttan...
kurallarmış... kendi hayatımda kendi kurallarımı kendim koyarım...
ailem kurallarıma ve kararlarıma saygı duymak zorundalar
ben onların kurallarına uymak zorunda değilim
küçük bi çocuk değilim :sm_confused:

Bence kızla, kızın kocasıyla, aralarının nasıl olduğu ile alakası yok yahu..

Adam kızı gece yarısı eve gelince girişmiş işte..Boşanma aşamasındaki kadın, eğlenmeyi mi düşünür düye düşündü herhalde amca..

Bu saatte dışarda ne işin var demiş Allah ne verdiyse girmiş kıza..

Yani amcabeyin kafa yapısı bu..Başka şeyle alakası olduğunu sanmam..

Kız da baktı ki, boşansa bu baba eve kapıycak, en iyisi mi ben bu evliliğe bir şans daha vereyim dedi belki, kocasından gitti özür diledi, anlaştılar vs.........

Baba evindeki baskıdan korktuğu için, sorunlu evlilikleri mecburen sürdüren çok kadın var çünkü biliyor ki boşansa babası dul olduğu için evden dışarı çıkartmıycak..

Bu kızın da gözü açıldı demek dayağı yiyince..cık cık cıkkk.. Hergün dayak yemektense döneyim bari kocaya dedi..Bilemeyiz.

O an için doğru bir karar gibi gelmiştir, kocaya dönmek belki ama bilemeyiz tabii doğru mu yanlış mı?

Anne baba olacak bir kadının arkasında, ben onu bilir onu söylerim..

23 yaş büyük bir yaş değil her ne kadar evli bir kadın da olsa insanlar o yaşta daha üniveriste öğrencisi oluyor.yani benim kız kardeşim de 23 yaşında üniversite son sınıfta ve ben 23 yaşımdayım başıma buyruk hareket ederim diyemez...
dik başlılık iyi bişey değil.erkek kadın farketmez erkeği de bir kadını da bir bu işin...

23 yaşında evlenecek kadar büyümüşse gezecek kadar da büyümüştür.
he madem küçük o zaman bu küçücük yaşta da evlenmeyecekti.

sizlere laf yetiştirmek çok zor hanımlar olay büyüyüp büyümemek evli yada dul olmak değil...
ben hala kimsenin başına buyruk hayat yaşamayacağını(kadın erkek farketmez) özgürlüğün bir sınırları olduğunu düşünüyorum.modernlik ayrı birşey sorumluluk ayrı birşey.daha fazla yazmayacağım ne dersek diyelim bir sonuç çıkmayacak...ben istediğimi yaparım özgürüm diyener aynen devam etsin...aynı şekilde ben istediğimi yapamam diyenlerde devam etsin...(istediğimi yapamam derken kadında erkek de evli ise her istediğini yapamaz)
ben söyleyeceğimi söyledim.son olarak da konuda bahsi geçen kızımız da umarım evliliğinin bundan sonraki zamanını mutlu geçirir....sevgiler saygılar...

ben dünden beri çok üzgünüm kızlar 23 yaşında kızkardeşim eşinden ayrılmak üzereydi babamlarda kalıyodu bi akşam eve geç gelmiş diye babam dövmüş şimdi eşine döndü kardeşim :gitme:dün konuştuk telefonda canım çok acıyo abla dedi çok kızdım babama şimdi ben ne yapmalıyım sürekli ağlıyorum:çok üzgünüm:

ya 23 yaşındaki kişeye nasıl döver anlamıyorum erkektir yapar mantığı var üzüldüm iki herdede huzur yok desenize kardeşinize işi falan varmı kendi ayaklarının üzerinde dursa ne eşine ne ailesine döner

En başta konu; Bir babanın evladına "şiddet" uygulaması !

Ve savunduğum görüş; sebep her ne olursa olsun, kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yok !

İkinci mevzu; şiddete maruz kalan arkadaşın boşanma aşamasında olup, bu olaydan sonra geri dönmesi - Eşinden boşanacaksın; baba evine döndün. Babadan şiddet gördün boşanma aşamasında olduğun eşine döndün ve eşin geri dönme sebebini maalesef ki biliyor. Peki şimdi eşle aynı sorunlar yaşanmaya devam ederse ( ki sorunların ne olduğunu bilmiyoruz ve umarım tekrarlanmaz ) o zaman kimin kapısı tıklanacak ?

Şiddet uygulayan babaya mı ?

Yoksa eşle yaşanılan sorunlara boyun mu eğilecek ?

Üçüncü mevzu; " Erkek - Kadın ayırmaksızın" Herkes dışarı çıkarken, aynı evin içinde yaşadığı, merak edecek olan insanlara nereye gideceğini, ne zaman döneceğini söylemeli. Gecikme durumunda arayıp bilgi vermeli. Olması gereken budur. Sorumluluk sahibi her birey bunu yapar.

Dördüncü mevzu örnekle;

Çalışıyorsunuz; iş yerinde mevcut kurallar vardır. Bu kurallar size işe başlarken bildirilir. Ve dışına çıkamazsınız. Sabah 8' de iş başı yapmanız söylenmişse; izin almadığınız takdirde aman ben bugün 10' da gideceğim diyemezsiniz. Ya da benim falan yerde çalışan arkadaşım 9' da iş başı yapıyor. Bende öyle yapıcam diyemezsiniz. Kural belli. Aksi durumda ya savunmanız istenir, ya maaşınız kesilir ya da işten çıkarılırsınız. Ya da buna benzer bir uygulama .. ( Okulda geç kalan öğrenciye bahçe çöpleri toplatılırdı )

Kuralları biliyorsanız dışına çıkmazsınız; işten ayrılmayı, savunma yazmayı ya da maaş kesintisini göze almadıysanız tabii. ( Ve neden bilmem tekrarlamak durumunda hissettim kendimi : sebep her ne olursa olsun, kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yok ! )

Anlatmaya çalıştığım; Her ailenin yapısı, görüşü, yaşantısı birbirinden farklıdır.

Bazı ailelerde herkes istediği yere gider istediği saatte döner haber de vermez.
Bazı ailelerde haber verilerek gidilebilir. Haber verildiği taktirde geç dönülebilir.
Bazı ailelerde belli saatlerden sonra dışarı çıkılmaz ya da dışardan gelinmez. vs.

Ve bir arada yaşayan "aile fertleri" buna uyum göstermek zorundadır.

Ayrıca hiçbir aile, hiçbir ailenin yaşantısına müdehale edemez.
Ben böyle yaşıyorum, sende yaşa, oda yaşasın. Ben böyle düşünüyorum sen de öyle düşün, oda öyle düşünsün diye bir durum söz konusu değildir, olamaz.

Back
X