• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam kızkardeşimi dövmüş........

Şimdi o kadar fikir çatışmaları oluyor ama hala aslında konuda bir açıklık yok kız kardeşim eve geç gelmiş, babam dövmüş bu kadarcık. Tek sebeb ve gerçekleştirilen eylem.

Sonuçta her evin bazı kuralları vardır. Kuralları da evde yaşayanlar koyarlar tabiki.
Şayet ki babanın tavrı evvelinden beri hani vardır ya bazı ailelerde hava kararmadan evde olunacak hesabı böyle bir kuralı var ise sonuçta evlatta o eve sığınırken bunu kabul etmiş sayılır.

Sonra kız acaba eğlenmeye giderken arayıp babacım ben biraz kafa dağıtmak istiyorum canım çok sıkkın izin verirsen bugün biraz geç geleceğim demiş mi? Hadi bu kadar incelmesini de geçtim acaba geç kalacağını bildirmiş mi diyelim.

Saati herneyse eve geldiğinde nasıl bir diyalog olmuş. Ne bileyim baba hiç bişey demeden kızı mı dövmeye kalkmış.

Bunların hepsi muamma...

Şunu da belirteyim her ne olursa olsun dayak haktır demiyorum. Öyle anlaşılmasın lütfen.

Evli bekar diye ayrım yapılmış ama bence evli bekar konusu değil yaşam tarzı ile ilgilidir bu konu...
Herkes kendi yaşam tarzına göre yorum yazmış...
Babanızın yaptığı tasvip edilecek birşey değil ama o babaya göre eğer 1'de eve gelmek yanlışsa kardeşinizde yapmamalıydı yada babanızla anlaşmalı olarak geç gelmeliydi...
Kimse çocuğunu durup dururken dövmez tabi babanız ile aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama kesin onun kızdığı noktalarda vardır, yinede o yaştaki birini dövmesini kınıyorum konuşarakta çözebilirdiler...
Ama bu konuda kardeşinizde sütten çıkmış ak kaşık değil bence çünkü babanıza o saatte eve gelinmesi tersse erkenden dönmeliydi evine...
İnşallah bir daha karşılaşmazsınız böyle problemlerle...

bencede dayak atılamdan önce evine dönme şansı varsa dönseymiş çünkü bu biraz zoraki dönüş olmuşş

Her iki taraftada suç var bence. Öncelikle her ne olursa olsun kimse kimseye vuramaz bu hakkı kimse kendinde göremez.
Ama babanız bence bu olayda sanırım (tamamen kendi düşüncem) kızına eşi tarafından bir kötülük yapıldığını düşünmüş olabilir. Gecenin o saatine kadar kardeşiniz gelmeyince panik yapmıştır. Kardeşinizde keşke babanıza nerede olduğunu ve geç geleceğini söyleseymiş.
Babanızın paniği onun yanlış yapmasına neden olmuş. Babanız dayak konusunda tamamen haksız. Eminim babanızda şu anda çok pişmandır.

ben babanın açısından olaya bakıyorum birde..
eğerki kardeşiniz babanızı arayıp durumu anlatmış olsaydı..
babacığım iznin olursa biraz arkadaşlarımla çıkıp kafamı dağıtıp dertleşmek istiyorum..
şu saatte evde olurum
diye bir konuşma yapsaydı sanmıyorumki bu şiddete maruz kalsın..
haa şiddet benim gözümdede affedilmez bir hata o ayrı birşey ama ben yazılandan
kardeşim gecikeceğini babama haber vermiş ama buna rağmen babam dövmüş gibi bir cümle okumadım...
eğer böyle bişey okusaydım baba piskopat derdim...
yine diyorum şiddet hiç birşeyin açıklaması olamaz..
ama burada kardeşinizde sütten çıkma ak kaşık değil..
her iki tarafta hatalı olayda....

Kardeşinizin eve geç gelmesinden dolayı babanız sinirlenmiş olabilir.
Fakat karşısına alıp kızıp sen daha kocandan da ayrılmadın bana emanetsin,bir daha giderken bana da haber ver ki merakta kalmayayım diye güzel bir dille uyarabilirdi. :1closedeyes:
Dövmenin savunulacak bi tarafını göremiyorum ne yazıkki :delphin:

aha bi konu daha yazılmıs. evli evineeeeee köylü köyüneeeeeeeeee

biz de lak lak lak halen daha :roflol:

biz hatun kısmının cenesi düştümü bişeyi görmüoz he

herkes kendı yetıstırılme tarzına göre yorumlar yapmış normal olarakta fikir çatışmaları olmuş,şahsi fikrimi söylüyorum eşim olmadan geç saatte dısarı cıkıcam gezıcem eglenıcem gece yarıları eve gelıcem oda benı o saatte evde karsılıcak hoşgeldın karıcım diye pess artık yanı.herseyın bı yolu yordamı var ozel bı gunse dogum gunu partısıyse esın gelemıyosa bısekılde gıdersın musade alıp ama ozgurlugumu kımse kısıtlayamaz ıstedıgımde saatte gırer cıkarım gıbı mantıkla kişiler sorumluluk duygusu nedır nasıl bılıcek?oyle bı koca ıstemem yollayan adamında sevgısınden suphe ederım ben valla erkek dedıgın karısını sahıplenıcek nasıl bı ortamda yasıyoruz haberlerde ızlıyoruz ınsanlar artık bırıbırını dogruyolar.isteyen örümcek kafalı desın valla evlılık cok kutsal ve fedakarlık gerektırır.bayan arkadaslar kocam gec gelıyo dıyınce bıle hepımız ah vah cekıp ayıplıyoruz.bıde artık devır oyle bı hal almıskı ınsanın kocasının yanında bıle erkekler hiç çekinmeden bakıyolar,keşke ortam bıu kadar pis olmasa hepımız rahat hareket etsekyerimseniben

herkes kendı yetıstırılme tarzına göre yorumlar yapmış normal olarakta fikir çatışmaları olmuş,şahsi fikrimi söylüyorum eşim olmadan geç saatte dısarı cıkıcam gezıcem eglenıcem gece yarıları eve gelıcem oda benı o saatte evde karsılıcak hoşgeldın karıcım diye pess artık yanı.herseyın bı yolu yordamı var ozel bı gunse dogum gunu partısıyse esın gelemıyosa bısekılde gıdersın musade alıp ama ozgurlugumu kımse kısıtlayamaz ıstedıgımde saatte gırer cıkarım gıbı mantıkla kişiler sorumluluk duygusu nedır nasıl bılıcek?oyle bı koca ıstemem yollayan adamında sevgısınden suphe ederım ben valla erkek dedıgın karısını sahıplenıcek nasıl bı ortamda yasıyoruz haberlerde ızlıyoruz ınsanlar artık bırıbırını dogruyolar.isteyen örümcek kafalı desın valla evlılık cok kutsal ve fedakarlık gerektırır.bayan arkadaslar kocam gec gelıyo dıyınce bıle hepımız ah vah cekıp ayıplıyoruz.bıde artık devır oyle bı hal almıskı ınsanın kocasının yanında bıle erkekler hiç çekinmeden bakıyolar,keşke ortam bıu kadar pis olmasa hepımız rahat hareket etsekyerimseniben

konuyu tam olarak okumadan yorum yapmışsınız sanırım..
olay eve geç gelip eşiyle tartışması değil..

olayı özetliyim isterseniz...
ortada ayrılmak üzere olan bir çift var..
kadın evini bırakıp baba evine yerleşiyor..
bir akşam dışarı çıkıyor o kadın ve baba evine gece 01:00 sularında geliyor..
geç geldiği için babasından şiddet görüyor..
sonrasında ayrılmak üzere olduğu eşine telefon ediyor...
eş gelip onu alıyor ve şimdi evinde mutlu mesut geçinip gidiyorlar.....

konuyu tam olarak okumadan yorum yapmışsınız sanırım..
olay eve geç gelip eşiyle tartışması değil..

olayı özetliyim isterseniz...
ortada ayrılmak üzere olan bir çift var..
kadın evini bırakıp baba evine yerleşiyor..
bir akşam dışarı çıkıyor o kadın ve baba evine gece 01:00 sularında geliyor..
geç geldiği için babasından şiddet görüyor..
sonrasında ayrılmak üzere olduğu eşine telefon ediyor...
eş gelip onu alıyor ve şimdi evinde mutlu mesut geçinip gidiyorlar.....

konuyu okudum ben ama farkındaysanız konu zaten sapmış arkadaş yeterlı acıklama yapmadıgı ıcın, bende onun uzerıne yorum yaptım bilmiyoruzki hiçbırımız olayın içerıgını?varsayımlar uzerıne konusuluyo..

Hicbirsey kaba kuvveti gerektirmez. ama bence kizkardesin de dengesizmis biraz kararsizmis.
hata ustune hata yapmis.
birincisi bosanma arefesinde. baba evinde kaliyor. baba evindeysen kurallara uyacaksin kardesim. 23 yasinda kadin yok gezer tozar olmaz efendim. genc kiz da olsa evli barkli kadin da olsa kocasinin yanindaysa beraber koyduklari kurallara, babasinin evindeyse babasinin kurallarina uyacak. gezmesin demez zaten babasi. 1 de gelse vallahi ben de sinirlenirdim. kocam 1 de gelse ona de sinirlerim ki evli bile olsa kizima cok kizardim.

o yastaki bir akdinin yaptigi seylerin onunu arkasini artisini eksisini dusunecek. bu birinci dusuncesizligi.

ikincisi ise kocasi bundan sonra sahibi yok diye basina kakmasi coook muhtemel. simdi aralari iyi ama emin ol ilk tartismada babamin evine giderim lafi yok artik. gorduk babanin evini, done done beni aradin demez mi adam. der.

bence kizkardesini al konus. evliliginin vermis olgunlugu alsin ustune yoksa iki taraftan da zarar gorur.

Eşinden ayrılmak üzere hımmmm..

Eve qec gıtmesının sebebı neymıss.Oh bosanıyorum gec saatlere kadar gezeyım tozayım fıkrınınemı kapılmıs ..O Yastakı evlı bayanı baabasıda canı ıstedi diye dövmez heralde ... Gec derken ne kdar gecmıs 9 damı 11bucukdamı ?
Eşinden neden bosanıyormus ???

Ayrıntılar olsa daha bı anlıycam meseleyıı ?

Kardeşim kocasından boşanma sebebi dayak yemesini nasıl etkileyecek? Dayağaın nedenimi olur ya aşın artık bunları biz eşşek miyiz kötekle terbiye olalım? Alsın karsısına konussun böyle konuşa konuşa dayağa maruz kalmış insanlarıda susturuyorsunuz :kızgın:

Kocasından boşanmak üzere olan bir bayan en doğal hakkıdır ailesine sığınmakta.Fakat babanızın yaptığıda yetilir yutulur yada hazmedilir bir hareket değil inanın..
Bence kızkardeşiniz eşinden ayrılma aşamasında iken hemen bir işe girmeli ve çalışmalı..Bu şiddeti uygulayan ailem bile olsa,heleki böyle bir kötü dönemde isem asla ama asla böyle bir şiddete mağruz bırakmam kendimi..
Hemen çalışmaya başlar,kendi ayaklarımın üzerinde dururum.
Bu benim düşüncemdir,saygı duyulmasını rica ederim.
Sevgiler.

evli bir bayan olarak hem de boşanma arifesinde bile değilim çok şükür; gece 23:00 den sonra eve geldiğim çok olmuştur.
eşim olmadan, kendi arkadaşlarımlan hem de.
demek ki evli bayanın gittiği yerle 11:00'de kapanmıyormuş ben içerdeydim çünkü..
üzerimize de kilitlemediler..

ayrıca kazık kadar kızına vurmaya hiçbir şekilde hakkı yok; baba bile olsa.
ben olsam şikayetçi olurdum...
hiç düşünmeden hem de..

Hay ağzınızla bin yaşayın..

Yazılanları şok halinde okuyorum :bbo: Şimdi evlendim mesala kız arkadaşlarımla eğlenemeyecekmiyim ya da ne bileyim dışarı çıkamyacakmıyım? Eşim belki müsiat değil ya da gelmek istemiyor diye onun dizinin dibinden ayrılmayacakmıyım, bütün bunları yaparsam da dayağı hak eden ahlkasız kadınmı olacağım.. Allahıma şükürler olsunki evli dğeilim o zaman..

düşene bir tekme de insanlar vurur.
bu düşmek kötü yola düşmek anlamında değil,ruhsal anlamda düşmek,çökmek..
bir sene geçmiş neden bu konuya yazdım değil mi,boşverin...

Kardesinizin esine dondugunu, zaten birbirlerini sevdiklerini soylemissiniz. E seviyorlarsa niye bosaniyorlar? Bosaniyorlarsa neden bu kiz babasindan siddet gorunce yine esini arayip onunla gidiyor? Cocuk oyuncagimi bu, bu cift once ne istedigine karar versin bence.

kk da bu kadar geri kafalı bayanların oldugunu bilmiyordum neler yazılmış inanamadım akannehir ne geri kafalı bayanlarla muhabbet etmişiz de haberim yokmuş akannehir Okypete ve bazı arkadaşlara sen bekarsın sana konuşmak kolay gelir filan demişsiniz ben evli bi bayan olarak konuşayım o zaman ( onlara konuşmak kolay gelir ya nede olsa bekarlar düşünceleri olamaz bu gibi konularda (?) ) ne alakası var Allahaşkına ben bekarken de aynıydım şimdide aynıyım ne yapmam gerekiyor yani kocamı sürekli maskot gibi yanımdamı taşıycam? evlendim diye gidip özel bi gün olmadıgı sürece arkadaşlarımla eğlenemiycekmiyim? yok sadece özel bi gün olurmuşta ara sıra olurmuşta ancak o zaman eğlenilirmiş gerisi abesmiş :umursamaz: yada gece eve tek başıma geç saatte gelemiycekmiyim neden ? evlendim diye hayatımı paylaştığım insana bağımlımıyım? o olmadan hiç bi yere gitme gereği hissedemem değilmi seviyorsam her yerde kocam olmak zorunda yanımda aksi halde sevmiyorumdur ...Yok canım olurmu hiç koca olmadan gece dışarıyamı çıkılırmış ahlaksızlık olur olurmu hiç öyle şey (?) nasıl bir zihniyettir bu ya nesiniz siz eşlerinizin kölesi falan mı ona ömür boyu hizmetçilik yapıp sözünden çıkmamak her söylediğini kayıtsız yerine getirip izin verdiklerini yapıp izin vermediklerini yapmamak için mi attınız o imzaları? dayak yediğinde de k.çınızı kırıp oturur gecede aynı yataga girersiniz değilmi nede olsa kocanız pehhh böyle kadınlarla aynı toplumda yaşamaktan utanıyorum...Bide kendi yaptıkları doğruymuş gibi sayfalarca savunmazlarmı... Hele birisi madem boşanma arefesindeyken gece yarılarına kadar gezmeyi biliyor dayagı yediğinde de k.çını kırıp oturmayı bilecek demiş senin gibiler var ya o dayagı yemeye mahkumlar :kızgın: :kızgın: :kızgın: evliyim gece istediğim saatte eve gelirim eşime sadece haber vermem yeterli tuhafmı yani? boşanma arefesindeyken de çıkar gezerim başka zamanda gezerim, sabaha kadarda eve gelmem nerde oldugumda sadece beni ilgilendirir moralim bozuk diye de tüm gün eve kapanıp kalamam ha şimdide o zaman sen eşini sevmiyorsun sen dersiniz bu kadar zirzop düşünceler çıkar sizden inanıyorum ben, erkek geceyi dışarda geçirmeyi bırak başka bir kadınla geçirse siz yuvanı yıkma aman evlisin yuvan dağılmasın dersiniz bayan sadece eve geç gelir dayağı bile hak etmiş olur sopa yiyince aklı başına gelir tabi değil mi? ne gezmeye hakkı vardır onun ne de eve geç gelmeye hele de boşanma arefesindeyken cık cık cık yapılacak şeymi? Yazık size ya bu düşüncede hayatınızı geçiriyosunuz...yok başkası ne der yok evli bayan o saatte dışarı çıkmaz nedir bunlar yaaa geçin artık bu saçmasapan düşünceleri niye evli bayanın gece eğlenmeye hakkı yok mu evlendi diye sadece ( aklı başında kızların yaptığı gibi (?) ) 11 de evde mi olmak zorunda nasıl bi saçmalık bu vamı bunun mantıklı bi açıklaması? nedir açıklamanız toplum hoşgörmüyor diye yaptıgınız herşeyi toplumun hoşgörüsüne uyacak şekilde ayarlamak mı bumu sizin yaşam şekliniz? millet laf eder mi? pes diyorum sadece pessssss ... :delphin:

benim kızdığım nokta eşinden insanlar ayrılar bilir ama ayrılır ayrılmaz hemen peşlerine başka bir erkek takmaları kendileri için bayanlar hiç birşey yapmıyorlar hep bir erkek uğruna yaşamaları ne alıp bir gazete dergi varsa yoksa erkek bende bundan nefret ediyorum ,
erkek hastalıklı bayanlar kızlar sonrada neden hiç bayan yok diye yakınıyoruz( iş hayatında bir yere gelmiş ancak kadınalar eve hapis yaşamaları)
babanızda tipik türk erkeğinden bir kötü örnek varsa yoksa şiddet

alsanaalsanasmile

Son düzenleme:
kk da bu kadar geri kafalı bayanların oldugunu bilmiyordum neler yazılmış inanamadım akannehir ne geri kafalı bayanlarla muhabbet etmişiz de haberim yokmuş akannehir Okypete ve bazı arkadaşlara sen bekarsın sana konuşmak kolay gelir filan demişsiniz ben evli bi bayan olarak konuşayım o zaman ( onlara konuşmak kolay gelir ya nede olsa bekarlar düşünceleri olamaz bu gibi konularda (?) ) ne alakası var Allahaşkına ben bekarken de aynıydım şimdide aynıyım ne yapmam gerekiyor yani kocamı sürekli maskot gibi yanımdamı taşıycam? evlendim diye gidip özel bi gün olmadıgı sürece arkadaşlarımla eğlenemiycekmiyim? yok sadece özel bi gün olurmuşta ara sıra olurmuşta ancak o zaman eğlenilirmiş gerisi abesmiş :umursamaz: yada gece eve tek başıma geç saatte gelemiycekmiyim neden ? evlendim diye hayatımı paylaştığım insana bağımlımıyım? o olmadan hiç bi yere gitme gereği hissedemem değilmi seviyorsam her yerde kocam olmak zorunda yanımda aksi halde sevmiyorumdur ...Yok canım olurmu hiç koca olmadan gece dışarıyamı çıkılırmış ahlaksızlık olur olurmu hiç öyle şey (?) nasıl bir zihniyettir bu ya nesiniz siz eşlerinizin kölesi falan mı ona ömür boyu hizmetçilik yapıp sözünden çıkmamak her söylediğini kayıtsız yerine getirip izin verdiklerini yapıp izin vermediklerini yapmamak için mi attınız o imzaları? dayak yediğinde de k.çınızı kırıp oturur gecede aynı yataga girersiniz değilmi nede olsa kocanız pehhh böyle kadınlarla aynı toplumda yaşamaktan utanıyorum...Bide kendi yaptıkları doğruymuş gibi sayfalarca savunmazlarmı... Hele birisi madem boşanma arefesindeyken gece yarılarına kadar gezmeyi biliyor dayagı yediğinde de k.çını kırıp oturmayı bilecek demiş senin gibiler var ya o dayagı yemeye mahkumlar :kızgın: :kızgın: :kızgın: evliyim gece istediğim saatte eve gelirim eşime sadece haber vermem yeterli tuhafmı yani? boşanma arefesindeyken de çıkar gezerim başka zamanda gezerim, sabaha kadarda eve gelmem nerde oldugumda sadece beni ilgilendirir moralim bozuk diye de tüm gün eve kapanıp kalamam ha şimdide o zaman sen eşini sevmiyorsun sen dersiniz bu kadar zirzop düşünceler çıkar sizden inanıyorum ben, erkek geceyi dışarda geçirmeyi bırak başka bir kadınla geçirse siz yuvanı yıkma aman evlisin yuvan dağılmasın dersiniz bayan sadece eve geç gelir dayağı bile hak etmiş olur sopa yiyince aklı başına gelir tabi değil mi? ne gezmeye hakkı vardır onun ne de eve geç gelmeye hele de boşanma arefesindeyken cık cık cık yapılacak şeymi? Yazık size ya bu düşüncede hayatınızı geçiriyosunuz...yok başkası ne der yok evli bayan o saatte dışarı çıkmaz nedir bunlar yaaa geçin artık bu saçmasapan düşünceleri niye evli bayanın gece eğlenmeye hakkı yok mu evlendi diye sadece ( aklı başında kızların yaptığı gibi (?) ) 11 de evde mi olmak zorunda nasıl bi saçmalık bu vamı bunun mantıklı bi açıklaması? nedir açıklamanız toplum hoşgörmüyor diye yaptıgınız herşeyi toplumun hoşgörüsüne uyacak şekilde ayarlamak mı bumu sizin yaşam şekliniz? millet laf eder mi? pes diyorum sadece pessssss ... :delphin:
allahım sana şukurler olsun bınlerce kez :Saruboceq:
en sonunda kk da
bekarları anlıyan bı bayan cıkdı:lepi:
bekar olmak demek evlenınce dusuncelerın degısmıycenı dıle getıren bı evlı bayan gormek ıssız adada gemı gormek gıbı resmen..
sevgılı yakamoz tebrıkler cok guzel acıklama yapmıssınız..

Back
X