- Konu Sahibi dusumdegordum
-
tam tersi örnekler de var...anne baba isteği ile evlenmemiş ya da başkaları ile evlenmiş ve şimdi bin pişman birisi 40 yaşında anne baba dizi dibinde mutsuz bir hayat sürüyor diğeri kaderimmiş deyip mutsuzluğuna kılıf arıyor.
babanın haklı olabileceği ile ilgili düşüncelerin var mı yoksa sadece mezhep farkı olduğunu mu düşünüyorsun? bu çok önemli. ki babanın tanımaya bile yanaşmadığını söylüyorsun bence doğru davranmıyor. seni mutlu edemez, şöyle kötü, böyle kötü dese haklıdır bildiği birşey vardır ama tanımaya kalkmadan reddediyorsa haklı diyemiyorum ben. hiç bir anne baba evladını kolay kolay silemez bunu da unutma.
bence baban seni bırakmak istemiyor bahane de bulmuş...
yani diyorsunuz ki dört yıllık emeğini at çöpe gitsin. e bari babama bırakayım o birini bulup evlendirsin beni. allah aşkına kızlar yapmayın bana da yazık değil mi. o zaman bu mantıkla eskiler kızlarının fikrini almadan evlendirmekte çok haklıymış sonucu çıkıyor.
ben şimdi sırf babam öngördü diye sevdiğim adamdan bir kere daha mı vazgeçeyim? yaşım oldu 27 bir öncekinde zaten hem kendim perişan oldum hemde sevdiğimi ayrılarak perişan edip ahını aldım yine aynı şeyi ben kaldırabilecek miyim? benim onu düşündüğüm kadar babam beni düşünseydi önce bir tanımaya çalışırdı. destek olmaya çalışırdı ama o sadece yok diyor. çocuğun yada ailesinin hiç birşeyini bilmiyerek tanımayarak hayatım hakkında verdiği bu kadar doğru mu sizce?
yani diyorsunuz ki dört yıllık emeğini at çöpe gitsin. e bari babama bırakayım o birini bulup evlendirsin beni. allah aşkına kızlar yapmayın bana da yazık değil mi. o zaman bu mantıkla eskiler kızlarının fikrini almadan evlendirmekte çok haklıymış sonucu çıkıyor.
ben şimdi sırf babam öngördü diye sevdiğim adamdan bir kere daha mı vazgeçeyim? yaşım oldu 27 bir öncekinde zaten hem kendim perişan oldum hemde sevdiğimi ayrılarak perişan edip ahını aldım yine aynı şeyi ben kaldırabilecek miyim? benim onu düşündüğüm kadar babam beni düşünseydi önce bir tanımaya çalışırdı. destek olmaya çalışırdı ama o sadece yok diyor. çocuğun yada ailesinin hiç birşeyini bilmiyerek tanımayarak hayatım hakkında verdiği bu kadar doğru mu sizce?
geçen hafta ailesi tanışmak için bize geldiler. bir hafta öncesinden hergün söyledim şu gün gelecekler baba evde ol diye. ama insanlar yedi de geldi o onda geldi eve hemde defalarca aramamıza rağmen.
Gönlü olmadığını ilan etmiş işte geç gelerek daha kötülerini yaşadım ben.. Annem bile yanımda değildi..
Sende durumlar nasıl yani annen babana yaklaşamıyor mu bu konuda?
Sen tek başına çözemezsin bu düğümü gel sen beni dinle eğer evlilik kararından bu kadar eminsen diğer aile büyükleri ile konuş.. Zamanla, sabırla başarabilirsin. Forum böyle örneklerle dolu.
gözün kara ise o halde evlen ama daha niye bize soruyorsun?çünkü seninde korkuların var! Evliliğin bin bir hali var, baba yetiş dediğinde baban gelmeye biliro değişebilecek bi insan değil. çünkü ikiyüzlü değil. bana a dan z ye yaptığı çok rezil çok kötü bişey olsa bile anlatır. biz birbirimizi yargılamadan sevmeye ta en başından söz vermiştik bugüne kadar da öyle oldu.
aynen senin gibi benim de annem yanımda olamıyor. çünkü babam ben ne desem annenin suçu zaten diyor. en sonunda söylediklerine dayanamadım bir insanı hayatında annesinden daha çok kim sevebilir senin yüzünden annem bile benimle konuşmuyor diyip ağladım ama o banamısın demiyor yine de hala anneme de kızıyor.
araya girmeyen kalmadı amcalar kardeşler diğer akrabalar kimseyi dinlemiyor bu benimle kızım arasında siz karışmayın diye herkesi saf dışı bırakıyor.
ben ona konuyu açalı bir sene oldu. bir senedir her seferinde konuşmaya derdimi anlatmaya çalışıyorum ama o hiç benden yana olmuyor. çok kararsız ve yalnız kaldım. bende biliyorum tüm söylediklerinizi ne babamı nede sevdiğim adamı seçemiyorum. ikisi de o kadar başka kibu kadar ağır bir bedel ödemek zorunda bırakıldığım için kızıyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?