Babam mı sevdiğim adam mı?

Babanızın rızası olmadan asla evlenmeyin..

Elbetteki sevginizden vazgeçin demiyorum..Gerçek sevgi olduğuna inanıyorsanız, sadace ''4 yılın emeği boşa mı gitsin, bir daha kimsey alışamam v.s '' düşünceleri için savaşmıyorsanız, aşk gözlüğü takmamışsanız kabul ettirmenin yolunu arayın ve bekleyerek sabredin..

Sevdiğiniz adam gerçekten sizi seviyorsa herşeyi göze alır ve ne yapar eder savaşır; gerekirse aylarca, yıllarca..

Bir yolunu bulsun ve babanızın karşısına çıksın tek başına, konuşmak için fırsat istesin..Bunu yapın, benim nişanlım bu şekilde de yaptı..Tam 6.5 sene mücadele etti hemde tek başına benim desteğim olmadan.. Halada ediyor.

Sizi seviyorsa herşeyi göze alır ve bekler..Babanızın rızası olmadan sizinle nikah kıymayı düşünüyorsa , durun düşünün o adam için biraz daha derim..Siz söyleseniz bile kabul ETMEMESİ GEREKİYOR.

1 yıldır bekliyorum demişsiniz..1 yıl neki babanızın size verdiği emek karşısında..

Rıza olmadan evlilik yaparsanız ; yalnız bir hayat sürmeye kendinizi alıştırın..

Çoğu yorum sahibi babasına kıyamıyor demek ki,her babayı kendi babası gibi zannediyor olabilirler :97: Ama maalesef öyle değil.
Aileni,babanın neye,niçin karşı çıktığını sen bizden daha iyi bilirsin.Acaba gerçekten ters giden bişeyler mi var ,yoksa senin evinden kayıp gitmeni istemediği için mi böyle davranıyor.Sonuçta yaşın küçük değil.27 yaş evliliğe karar verebilmek için oldukça iyi bir yaş diye düşünüyorum.
Örneğin karşına çıkardığı sebepler neler?
Sadece "mezhepleriniz farklı olmaz " mı diyor,yoksa "şu şu şu sebepler var ayrıca mezhepleriniz farklı şöyle sorunlarla karşılaşırsın böyle olur "vs mi diyor? Babanı tanıyanlardan fikir al.Annenle enine boyuna konuş,babanla konuşmaya çalış problemin ne olduğuna dair.Gizlice nikah fikri hiç hoş değil bence de.Neden-sonuç ilişkisine bakmak lazım.Seni kaybetme korkusu,inceneceğin korkusu olabilir babanda.İşlerini aşk değil mantık çerçevesinden yürütüp kararını vermelisin bence.Yani konuları ve içeriğini bilmeden,babanın ,annenin,erkek arkadaşının ve ailesinin karakterlerini, kişiliğini bilmeden "sevgilin" ya da "baban" diye bir şey söylemek bizim için çok kolay ama havada ve çok anlamsız oluyor...

Son düzenleme:

bence dizlerine yatıp yalvarma. dimdik ve kararını vermiş bir şekilde hiç de ağlamaklı olmayan bir ifadeyle konuş karşısındaki "benim kızım büyümüş" diyebilsin. herşeyi anlat ona.

onu ne kadar çok sevdiğini ve üzmeyi istemediğini, o mutsuz olursa senin de mutsuz olacağını falan söyle. sonra onunda seni çok sevdiğini ve mutsuz olmanı istemeyeceğini bildiğini söyle. ve bu şekilde çok mutsuz olduğunu anlat. evlenirsen mutlu olacağına emin olduğunu söyle. ondan sadece şans istediğini, sana güvenmesi gerektiğini onu yanıltmayacağını söyle ve sonra bir süre sabırla bekle...böyle yaparsan ona da şans vermiş olursun ve sen de bir evlet yapman gerekeni yapmış olursun. ama ben ağlayarak, yalvararak değil de ikna etmeye çalışarak yada şöyle söyleyeyim içinden geçenleri anlatarak konuşmandan yanayım....

bu arada anne babalar da yanılır. onlarında zaafları vardır yanlış düşünebilirler....kendi isteklerini ve hayallerini evlatlarına yükleyip onları mutsuz edebilirler....ve her zaman haklı olmayabilirler...o yüzden ne karar verirsen ver ne yaparsan yap, yaptıktan sonra arkana bakma. dilerim mutlu olursun.....

ve kendine bir hayat kurmak için.

babamı terketmeyi zaten ne düşünüyorum nede istiyorum ama o bana başka çıkış bırakmıyor. böyle olduğu için de sevdiğim adam da haliyle huzursuz. oda babamı bırakmamı istemiyor tabiki ama ben daha çok ağır basıyorum onun için de haliyle durumumu anlayamıyor.
gelip gitmekten zaten yüksünmüyor kapıda yatmaya razı ama babamda o ışık yok

Kıyamam yaa. Genelde damat beyler bu tarz durumlarda babaya cephe alıp, kızı alınca sırt çevirirler. Siz bu açıdan şanslısınız. Dilerim babanızı ikna edersiniz. Onların rızasını almadan olursa hep yüreğinde kalır

Benim sevgilimi de ailem istemiyor mezhep farklılığı bizde de var ama başka durumlarda var. Ben muhtemelen ailemin onayı olmadan kendi başımla evleneceğiz abimle çok kötü kavga ettik üstüme yürüdü resmen. Benim erkek arkadaşımda arıyor, gelmek ikna etmek istiyor ama görüşmeyi bile kabul etmiyorlar.

bence babanız sizin evlenmenizi, evden ayrılmanızı istemiyor. sizden kopmamak için de herkese bir bahane buluyor. oturup babanıza neden evlenmemi istemiyorsun diye sormalısınız bence

babandır asla ailenden vazgeçmee şuanda toz pembe görüyosun herşeyi evlenince herşey değir ..evlendiğin adamı tanıyamazsınn babanın evind yapılan herşeyi başına kakar dururlar keşkee biraz daha düşünsenn ..şimdi ayrılmak evlendikten sonra ayrılmaktan iyidir..aile çok önemlidir bir evlilik için bunu sakın unutmaa.))aynı şeyi bende yaşadımmm şuan evliyim eşim okadar iyidiki elin üstünde tutuyodu benii evlendik küfürler sövmeler babamın evinde olanları başıma kakmalar çok pişmanım çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk (58::26:

bir de şöyle bişey var;
nedense erkek aileleri doğruları göremiyor hiç. evlatlarına karşı çıkıp seçtikleri kişiyi istemiyorlar. sonra erkek ailesi için vazgeçince "vefasız" oluyor. sahip çıkmadı yaftası yapıştırılıyor. oysa kızlar vazgeçince "aferin hayırlı evlat" oluyor.....bu ne yaman çelişki...

üstelik bu durumu ben evladın ailesinden vazgeçmesi olarak görmüyorum. asıl bazen aile evladından sebepsiz vazgeçiyor

Son düzenleme:
Sakın yapma...
Bende ailemin rızası olmadan evlendim 3,5 yıllık evliyim
mutluyum sorunum yok çok şükür şimdi ailem eşimi çok seviyor her huyunu hareketlerini çok beğeniyorlar ama
baba evinden anne babanın rızası ile gelinlikle çıkmak
kına gecende annene sarılıp ağlamak
düğün sonrası ayrılırken annene babana sarılıp ağlamak bambaşka bişey
hele sen gittikten sonra babanın ne hâle geleceğini düşün...
Benim babam bir evladını kaybetmiş, babasını kaybetmiş
yani evlat acısıda baba acısıda yaşamış gözünde bir damla yaş görmedim
ama ben bırakıp gidince nasıl ağlamış
babamın o an akan gözyaşlarını geri alabilmek için onu üzdüğüm o anları geriye sarabilmek için canımı verirdim
babama bunları yaşattığım için kendimi hiç affetmiycem o beni affetti eşimi benimsedi beni yeniden başının tacı yaptı
ama ben ona yaşattıklarım için kendimi affedemiyorum
baba çınar gibidir... Meyvesi olmasa da gölgesi yeter...
O gölgeden ayrılma...

mezhep konusu sevgilinle ve onun ailesiyle aranda problem değilse, sevdiğin adama cidden güvenip evliliği kaldırabileceğine inanıyorsan, yani o adam senin için olmazsa olmaz ise, ayrılmak yerine mücadele et bence.

babanın tanımaya bile çalışmadan ayrıl istemiyorum demesi bencillik biraz bence

ama gizlice nikah falan da yapma sakın, iyice kötü olur, hiç güzel bir şey değil..

babanı tanışması için ikna et, bir otur konuş de, sonra kötü bir halini tavrını görürsen anlat bana da de

hayırlısı

bende babanı dinle derim bencede vardır bir bildiği ailenin istemediği bişey yapınca insan gerçekten pişman olabiliyo keşke dinleseydim ailemi diyebiliyo bu hep geçerli değil ama genelde öyle oluyo bende. yinede senin için hayırlısı neyse o olur inş.

yardıma ihtiyacım varrrrrrrrrrr

senın durumun tam tersinide ben yaşıyorum hikayem bu bildiğin öğrendiğin yada işine yarayan bişeyler varsa bızımlede paylaş veya paylaşın lutfennnn 3 senedir biriyle beraberim askerlik falab filan tam 3 yıl ii kotu öyle yada boyle geçidiğimiz biz aslında çok mutluyuz mutluyduk.takı evlenmeyeı dusunmeye baslayana kadar erkek arkadasımın ailesi sırf ben aleviyim die kesın bı dılle hayır dedı nerdeyse bır yıldır ugrasıyo ama olacak gıbı degılı bırak ımkansız bısı gıbı artık.bütün bunlar bı yana bız bırbırımızı delı gıbı severekde olsa ayrılmayı denedık fakat ıkı ay sonra şimdi yine barıştık sonu olmayan bı yola tekrar girdim ıkna olmaları şart baska turlusu ıkımız ızınde mumkun degıl bildiğim tek sey var oda çok sevıyorum her gun yalvarıyorum Allah'a sorunlar bıtsın dıe ama offffff. ne olur biraz akıl almaya birierini dinlemeye ihtyacım var yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…