Babam mı sevdiğim adam mı?

tam tersi örnekler de var...anne baba isteği ile evlenmemiş ya da başkaları ile evlenmiş ve şimdi bin pişman birisi 40 yaşında anne baba dizi dibinde mutsuz bir hayat sürüyor diğeri kaderimmiş deyip mutsuzluğuna kılıf arıyor.

babanın haklı olabileceği ile ilgili düşüncelerin var mı yoksa sadece mezhep farkı olduğunu mu düşünüyorsun? bu çok önemli. ki babanın tanımaya bile yanaşmadığını söylüyorsun bence doğru davranmıyor. seni mutlu edemez, şöyle kötü, böyle kötü dese haklıdır bildiği birşey vardır ama tanımaya kalkmadan reddediyorsa haklı diyemiyorum ben. hiç bir anne baba evladını kolay kolay silemez bunu da unutma.

bence baban seni bırakmak istemiyor bahane de bulmuş...

geçen hafta ailesi tanışmak için bize geldiler. bir hafta öncesinden hergün söyledim şu gün gelecekler baba evde ol diye. ama insanlar yedi de geldi o onda geldi eve hemde defalarca aramamıza rağmen. :(

babanın bedduasını alma sakın, tutar derler.
ayrıca arkanda baba desteği olmadan evlenirsen kiminle evlenirsen evlen hep ezilen taraf olacaksın bundan emin ol.
erkekler evlendikten sonra zaten hükümleri altına aldıklarını düşünüp değişiyorlar ya a gerçek kişilikleri ortaya çıkıyor. baban senin öngöremediğin bazı şeyleri farketmiştir mutlaka, sakın bir hata yapma. kk'da hergün görüyoruz ailem istemediği halde evlendim şimdi boşanıyorum yardım edin diyenleri.

yani diyorsunuz ki dört yıllık emeğini at çöpe gitsin. e bari babama bırakayım o birini bulup evlendirsin beni. allah aşkına kızlar yapmayın bana da yazık değil mi. o zaman bu mantıkla eskiler kızlarının fikrini almadan evlendirmekte çok haklıymış sonucu çıkıyor.
ben şimdi sırf babam öngördü diye sevdiğim adamdan bir kere daha mı vazgeçeyim? yaşım oldu 27 bir öncekinde zaten hem kendim perişan oldum hemde sevdiğimi ayrılarak perişan edip ahını aldım yine aynı şeyi ben kaldırabilecek miyim? benim onu düşündüğüm kadar babam beni düşünseydi önce bir tanımaya çalışırdı. destek olmaya çalışırdı ama o sadece yok diyor. çocuğun yada ailesinin hiç birşeyini bilmiyerek tanımayarak hayatım hakkında verdiği bu kadar doğru mu sizce?

henüz evlenmemişsin çocuğunda yok sanki bana senin biraz şımarık gibi geldin el oğlu kızı alana kadar ne yalanlar söyler ne kadar kızdan yana kendini gösterir sonra hep sülalesi ile yanyana olur sende kendinle teselli olursun ana yok baba yok değer mi? Ki aşk geçici bir hastalık, evlilik zor sanat,baba evine benzemez

yani diyorsunuz ki dört yıllık emeğini at çöpe gitsin. e bari babama bırakayım o birini bulup evlendirsin beni. allah aşkına kızlar yapmayın bana da yazık değil mi. o zaman bu mantıkla eskiler kızlarının fikrini almadan evlendirmekte çok haklıymış sonucu çıkıyor.
ben şimdi sırf babam öngördü diye sevdiğim adamdan bir kere daha mı vazgeçeyim? yaşım oldu 27 bir öncekinde zaten hem kendim perişan oldum hemde sevdiğimi ayrılarak perişan edip ahını aldım yine aynı şeyi ben kaldırabilecek miyim? benim onu düşündüğüm kadar babam beni düşünseydi önce bir tanımaya çalışırdı. destek olmaya çalışırdı ama o sadece yok diyor. çocuğun yada ailesinin hiç birşeyini bilmiyerek tanımayarak hayatım hakkında verdiği bu kadar doğru mu sizce?

sakın yapma...

insan ne yaparsa bilerek sonuçlarına katlanarak, yaşayarak yapmalı...yine söylüyorum babanın itirazının en ufak haklı olabilecek bir tarafı varsa bir kez daha düşün ama sırf mezhep vsvs farklı diye istemiyorsa kendi kararını ver ve 27 karar verebilecek kadar olgun bir yaştır.

bu arada 40 yaşında ailesi için evlenmemiş tanıdığımın ailesinin bahanesi farklı şehirde yaşayacak olmasıydı...ve o yıllardır "başka kimseye aşık olamam" diyor...ve ben eminim evlenseydi şimdi çocuklarını anne babasına torun sevmeye götürecekti...

o değişebilecek bi insan değil. çünkü ikiyüzlü değil. bana a dan z ye yaptığı çok rezil çok kötü bişey olsa bile anlatır. biz birbirimizi yargılamadan sevmeye ta en başından söz vermiştik bugüne kadar da öyle oldu.

Gönlü olmadığını ilan etmiş işte geç gelerek daha kötülerini yaşadım ben.. Annem bile yanımda değildi..
Sende durumlar nasıl yani annen babana yaklaşamıyor mu bu konuda?

Sen tek başına çözemezsin bu düğümü gel sen beni dinle eğer evlilik kararından bu kadar eminsen diğer aile büyükleri ile konuş.. Zamanla, sabırla başarabilirsin. Forum böyle örneklerle dolu.

geçen hafta ailesi tanışmak için bize geldiler. bir hafta öncesinden hergün söyledim şu gün gelecekler baba evde ol diye. ama insanlar yedi de geldi o onda geldi eve hemde defalarca aramamıza rağmen. :(

ben açık söyleyeyim (kusura bakma lütfen) ama senin değil babanın şımarıklık yaptığını düşündüm...

başına ne gelirse gelsin arkasında duracağın bir karar ver...öyle de yapsan böyle de yapsan yap ve geçmişi düşünmeden yaşa.

Gönlü olmadığını ilan etmiş işte geç gelerek daha kötülerini yaşadım ben.. Annem bile yanımda değildi..
Sende durumlar nasıl yani annen babana yaklaşamıyor mu bu konuda?

Sen tek başına çözemezsin bu düğümü gel sen beni dinle eğer evlilik kararından bu kadar eminsen diğer aile büyükleri ile konuş.. Zamanla, sabırla başarabilirsin. Forum böyle örneklerle dolu.

aynen senin gibi benim de annem yanımda olamıyor. çünkü babam ben ne desem annenin suçu zaten diyor. en sonunda söylediklerine dayanamadım bir insanı hayatında annesinden daha çok kim sevebilir senin yüzünden annem bile benimle konuşmuyor diyip ağladım ama o banamısın demiyor yine de hala anneme de kızıyor.
araya girmeyen kalmadı amcalar kardeşler diğer akrabalar kimseyi dinlemiyor bu benimle kızım arasında siz karışmayın diye herkesi saf dışı bırakıyor.

o değişebilecek bi insan değil. çünkü ikiyüzlü değil. bana a dan z ye yaptığı çok rezil çok kötü bişey olsa bile anlatır. biz birbirimizi yargılamadan sevmeye ta en başından söz vermiştik bugüne kadar da öyle oldu.
gözün kara ise o halde evlen ama daha niye bize soruyorsun?çünkü seninde korkuların var! Evliliğin bin bir hali var, baba yetiş dediğinde baban gelmeye bilir

seviyo olabilirsin ama bence biraz zamana bırakman gerekiyor babanın tanıması için ikna etmelisin hemen nikah düşünme bence sonunda çok üzülürsün...
benimde babam vermedi sevdiğime çok ağladım sızladım bırak tanımayaı tanışmayı ...
eve gelen insanları bile kovmuştu o derece istemiyordu sebep olarakda evinin olmamasını ve doğulu olmasını gösterdi sabrettim bir an bile aklımdan geçirmedim kaçmayı veya gizli nikah yapıp karşısına çıkmayı elbet bir gün beni anlar diye bekledim sonunda dayanamadı ve tanımaya karar verdi..
şimdi damadından iyisi yok evliyim şuanda 10 aylık...
iyikide sabretmişim diyorum hem babamın rızasıyla evlendim hemde sevdiğim adamla...
çükü ben ne olursa olsun babamın eli sırtımda olmadan hayatıma devam edemezdim...
o benim hayat çınarım...:70:
şimdi ne olursa olsun hep arkamda olduğunu söylüyor...

Son düzenleme:
sakın ama sakın nikah yapmayı düşünme, hemen aklından çıkar
burda çok kötü hikayeler okuyoruz, bin perişanlık içerisinde kalanlar, pişman olanlar, çıkmaza girenler...
çoğu da sevdiği erkek için ailesini terketmiş olanlardan çıkıyor
sabredin, Allah bi kolaylık verir evlenirsiniz.
Benim ailem de başta istemedi, olmaz deyip tutturdular, konuşmadılar bile hiç.
ama şimdi damatlarından iyisi yok gibi sanki

babanın bildiği gördüğü vardır cnm çünkü senin iyiliğini ister kötülüğünü istemez bir baba sakın nikah falan yapıyım deme o babayı yıkarsın yazık ya yapma canım

aynen senin gibi benim de annem yanımda olamıyor. çünkü babam ben ne desem annenin suçu zaten diyor. en sonunda söylediklerine dayanamadım bir insanı hayatında annesinden daha çok kim sevebilir senin yüzünden annem bile benimle konuşmuyor diyip ağladım ama o banamısın demiyor yine de hala anneme de kızıyor.
araya girmeyen kalmadı amcalar kardeşler diğer akrabalar kimseyi dinlemiyor bu benimle kızım arasında siz karışmayın diye herkesi saf dışı bırakıyor.

bak berree de aynı şeyi yaşamış. Daha böyle örnek çok gelir. Günlerce bende burda yazılanlardan umut aradığım için biliyorum. Ne kadar şimdi kimseyi dinlemem dese de üstündeki baskı arttıkça köşeye sıkışacak. Sonuçta senin mutluluğunu istiyor o da..

Bunca sene beklemissin biraz da babamın gönlünü yapabilmek için bekle sabret. Sonuçta yaşın küçük değil ki o da hep bekar kalmanı istemez. Kendi beğendiği damat adayını da senin beğenmeyeceğini çok iyi biliyor. Bu bir süreç canım aceleci davranıp babanı kaybetme.

sen babandan daha kararlı ol sadece ( bu konuda yanı şeyleri yazdığımı hatırlıyorum dejavu gibi oldu)

sizin aranızdaysa....o zaman siz çözün. babana küsüp tavır yapmadan...ben kararlıyım böyle olmazsa hiç olmayacak de..o kararlıysa sen ondan kararlı ol....anladığım kadarıyla senin ona karşı olan zaafının farkında ve babalar kızlarından kolay kolay kopamazlar...

seviyorsan güveniyorsan vazgeçme ama gerçek sevgi gerçekten çok değerli ve öyle kolay bulunur bir şey değil....

Ailenin rızası, hayır duası alınmadan yapılan evlilik mutlaka sana ilerde sorun çıkarır.

Babanla oturup ciddi ciddi konuşmalısın. Araya başkalarının girmesiyle olacak iş değil.
"Babana güvendiğini, endişelerini anladığını, ama ilişkinden de vazgeçemediğini. Böyle yapmaya devam ederse maalsef bir seçim yapmak zorunda kalacağını. Bunu hiç ama hiç istemediğini" anlatmalısın.

Zordur bilirim. Baba yüz çevirince konuşmak kolay olmaz. Ama bunu yapmalısın. Ağlayıp sızlamakla ya da gizlice nikahlanmakla bu işi çözemezsin, hep içinde olur.

baban!

bir babanın rızası o kadar önemlidir ki..

baba rızası almadan yaptığın işten asla ama asla hayır bekleme..

sonra, yarın birgün işler hayal ettiğin gibi gitmezse kim olacak yanında? aşık olduğun adama konduramıyorsundur bilirim; ama inan hayat insanın karşısana "bu da olmaz yahu" diyeceğin öyle şeyler çıkarıyor ki şaşakalıyorsun..

yapma.. kimse ama kimse için ailenden vazgeçme.. onların rızası olmadan adım atma..

2 değil 10 adam feda olsun bana hayat boyu karşılıksız, çıkarsın, beklentisiz emek veren babama..

27 değil 57 yaşında bekar olayım da babamın gönlü kırılmasın bana..

baban! babanı ezip geçerek adacağın her adım pişmanlık deryasına doğru gider.. yapma gözünü seveyim..

ben de aynı şeyleri yaşıyorum şu anda, .bir yanım babanın rızasını almadan evlenme diyor, öteki yanım bugüne kadar babalık yapmayan bir adamın nazını çekmeye gerek yok diyor..

Son düzenleme:
ben ona konuyu açalı bir sene oldu. bir senedir her seferinde konuşmaya derdimi anlatmaya çalışıyorum ama o hiç benden yana olmuyor. çok kararsız ve yalnız kaldım. bende biliyorum tüm söylediklerinizi ne babamı nede sevdiğim adamı seçemiyorum. ikisi de o kadar başka ki :( bu kadar ağır bir bedel ödemek zorunda bırakıldığım için kızıyorum sadece.

ben ona konuyu açalı bir sene oldu. bir senedir her seferinde konuşmaya derdimi anlatmaya çalışıyorum ama o hiç benden yana olmuyor. çok kararsız ve yalnız kaldım. bende biliyorum tüm söylediklerinizi ne babamı nede sevdiğim adamı seçemiyorum. ikisi de o kadar başka ki :( bu kadar ağır bir bedel ödemek zorunda bırakıldığım için kızıyorum sadece.

kızmakta haklısın..

yine de baban gönül rızası ile kabul edinceye kadar sabır..

arkadaşlar daha önce biri, babanın bu mezhebe karşı çıkacaığını bile bile neden arkadaşlığa devam ettin diye sormuş, ona ben kendimce bir cevap vereyim. ailemin bu konuda ne kadar katı olduğunu bilerek, biriyle tanıştım. hem istemedikleri ırk, hem de mezheptendi. benim için önemli olmadı bu konular hiçbir zaman ama ailemle kötü olmayı göze alamam hiç. tanıdıkça çok sevdim, sonra annem saçmaalama deyince bırakmaya çalıştım. gerçekten denedim bırakmayı; ama olmadı.. çok sevdim çünkü, bırakamadım. öyle ailem bunu istemez deyip kolayca vazgeçemiyorsun tabii ki sadece ırk ya da mezhep olunca böyle oluyor bu. sonuçta evet onlar kadar deneyimimiz yok hayatta ama erkek arkadaşlarımızı onlardan daha iyi tanıyoruz ve bence aileler de tanıdıktan sonra yorum yapmalılar..
o yüzden bu konuya gelirsek,bence erkek arkadaşınla babanı tanıştır önce,ailelerden önce onlar kaynaşsın. babana korkacak bir eşy olmadığını anlatmaya çalış ve gerekirse düğünü ertele; ama izinsz evlenme. ama sakın baban istemiyor diye ilk erkek arkadaşındaki gibi arkanı da dönüp gitme...

Back
X