Babam mı sevdiğim adam mı?

dusumdegordum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
11
0
36
İstanbul
Merhaba hanımlar..
Konu çok bilindik forumda da çok şey okudum ama fikirlerinizi bir kere de benim için söylerseniz çok sevinirim.
Dört senedir birlikte olduğum biri var. Babam karşı çıkıyor evlenmemize. Kesinlikle istemiyor. Sebebi de aramızdaki mezhep farklılığı. Gerçi bir önceki konuştuğum çocuk da mezhep olarak bizimle aynıydı onunla da yedi sene konuştum ama ona da binbir türlü sebep bulup istememişti. Babamı terk etmeyi göze alamayıp ayrıldım. Şimdi yine yeniden aynı şeyler yaşanıyor. Çok yıprandık babam da bende. Benim doğru karar vermiş olabileceğimi düşünmediğini söylüyor. Ne ağlamalarım ne yalvarmalarım fayda etmiyor. Şimdi üzül daha sonra üzüleceğine diyor. Tanışmak için evimize geldiler ama babam eve çok geç geldi işini bahane ederek yarım saat bile oturmadı insanlarla. Tanımak için de bir çabası yok ön yargısını atamıyor atmak da istemiyor. Sevgilim de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kaç defa aracılara arattırdı ama telefonlara bile çıkmıyor. Ailesi aileme düşman olmasın diye onlara söylemiyor bile olanları düşünüyorlarmış deyip geçiştiriyor şimdilik. Ama oda nereye kadar dayanır bilemiyorum. Konuşmayan kimse kalmadı babam kimseyi dinlemiyor. İstemem deyip işin içinden çıkıyor. Sevgilimle konuştuk bir hafta daha bekleyeceğiz eğer ikna edemezsek nikahımızı yapmayı düşünüyoruz. Ama ben hala babama kıyamıyorum vicdanım el vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir akıl verin lütfen 

Merhaba hanımlar..
Konu çok bilindik forumda da çok şey okudum ama fikirlerinizi bir kere de benim için söylerseniz çok sevinirim.
Dört senedir birlikte olduğum biri var. Babam karşı çıkıyor evlenmemize. Kesinlikle istemiyor. Sebebi de aramızdaki mezhep farklılığı. Gerçi bir önceki konuştuğum çocuk da mezhep olarak bizimle aynıydı onunla da yedi sene konuştum ama ona da binbir türlü sebep bulup istememişti. Babamı terk etmeyi göze alamayıp ayrıldım. Şimdi yine yeniden aynı şeyler yaşanıyor. Çok yıprandık babam da bende. Benim doğru karar vermiş olabileceğimi düşünmediğini söylüyor. Ne ağlamalarım ne yalvarmalarım fayda etmiyor. Şimdi üzül daha sonra üzüleceğine diyor. Tanışmak için evimize geldiler ama babam eve çok geç geldi işini bahane ederek yarım saat bile oturmadı insanlarla. Tanımak için de bir çabası yok ön yargısını atamıyor atmak da istemiyor. Sevgilim de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kaç defa aracılara arattırdı ama telefonlara bile çıkmıyor. Ailesi aileme düşman olmasın diye onlara söylemiyor bile olanları düşünüyorlarmış deyip geçiştiriyor şimdilik. Ama oda nereye kadar dayanır bilemiyorum. Konuşmayan kimse kalmadı babam kimseyi dinlemiyor. İstemem deyip işin içinden çıkıyor. Sevgilimle konuştuk bir hafta daha bekleyeceğiz eğer ikna edemezsek nikahımızı yapmayı düşünüyoruz. Ama ben hala babama kıyamıyorum vicdanım el vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir akıl verin lütfen 
ne olursa olsun babandır vardır bir bildiği

Kaç yaşındasın bilemiyorum ama ailenin rızasını almadan kesinlikle evlenme derim.
Mezhep farklılığı şu an erkek tarafı için sorun olamayabilir ama ileride sıkıntı çekebilirsin.
Hele de aileni silip gidersen daha çok ezilirsin.

yaşım 27. sevdiğim adamın da ailesinin de bana o konuda bir baskısı yada benden bir beklentisi yok en çok da bundan eminim zaten. kendileri bile o kadar koyu yaşamıyorlar hayatlarını ki kaldı ki benden beklesinler.

yaşım 27. sevdiğim adamın da ailesinin de bana o konuda bir baskısı yada benden bir beklentisi yok en çok da bundan eminim zaten. kendileri bile o kadar koyu yaşamıyorlar hayatlarını ki kaldı ki benden beklesinler.

aileni karşına alarak yapacağın evlilikten hayır gelmez bunun örnekleri epey fazla.sonuçta insan en yakını ailesidir

Bir de aklıma şu geliyor : Madem aileni dinlemeyip evlenecektin,7 yıllık arkadaşınla evlenirdin.
Doğru bir ilişki olsaydı bitmezdi sanırım.Belki sen hatalı seçimler yapıyorsun.
Belki bu kez babana tepki olarak asla kabul etmeyeceği birisini getirdin karşısına.
Tepkin bilerek değil,bilinçaltı kaynaklı olabilir.

canım sakın yapma lütfen baban ya 27 yaşına getirmiş seni.
ama iyi ama kötü babalık yapmış onun başını lütfen yere eğme.
bir eş bulursun ama bir baba daha bulamazsın.
ona bu yaptığını ölene kadar unutmaz. lütfen kızı olarak babanı küçük düşürme.
ne kadar tanırsan tanı evlilik bu bi gün babana sığınmak istediğinde o yüzün olsun.
benden sana nacizane tavsiye baba yok diyosa vardır bildiği bu arada yaşadık aynısını ne acı çektik çekiyoruz da yapma.

tamam bende zaten babamı ezip geçmek istemiyorum sorun da bundan çıkıyor zaten. ama babamın da hiç çabası yok ki. ne tanımak için nede başka bişey için. sadece olmaz diyor o kadar. ne çocuğu tanıdı ne ailesini. sadece ön yargılarıyla haraket etmesi bir babanın doğru mu?

Merhaba hanımlar..

Cnm bundan 7 sene önce bende aynı şeyleri yaşadım.Babam hayır dedikçe ben ısrar ettim.Sonunda evlendik.Ama 12 gün sonra babamı kaybettim.Üstelik 3 yıl sonrada uğruna babamı kırdığım üzdüğüm adamdan boşandım.Sonradan üzüleceğin kararlar verme.Ben hala babamın ölümünden kendimi sorumlu tutuyorum.Keşke üzmeseydim.Çünkü istememekte çok haklıymış.Ama giden gelmiyor geri.Şimdi 2evliliğimi yaptım.Ama herşeyden önce annemin rızasını aldım.Aileyi üzerek yapılan işten hayır gelmiyor...

Sen bu adamla sanırım 23 yaşında tanıştın.
23 yaşına kadar,babanın mezhep konusundaki görüşünü anlamışsındır.
Erkek arkadaşının mezhebini sonradan öğrenmedin herhalde.
Neden bile bile böyle bir arkadaşlığa başladın ki ?

Babanı çiğneyipte evlenme ne diyorlarsa o çıkıyor! Bence ilerde sorun yaşarsın ailelerin kaynaşmaması sorun birde bu aşık kafanla çok şeyi fark edememişsin

Anladıgım kadarıyla babana düşkün bir insansın daha onceki ilişkinde onun sözünü dinlemenden anlıyorum.

Benim babamda sözlümü istemedi 1 sene bekledik daha 2 ay önce ikna oldu ve sözümüz oldu.
Ama hala sorun yaşıyoruz..Şu an çok iyi olmasa da zamanla daha iyiye gidiyor. Benimkide aynen senin babanın yaptıklarını yaptı. O kadar çıkmaza girdi ki iş artık olmayacağını anladıgım günlerde sadece sabır diledim.

Çözüme ancak aile büyüklerini sokarak ulaşabildim. Ama aile büyükleri de sunu söyledi bak kızın sözünden cıkmıyor sana surat asıp kavga etmiyor.. Yani suyuna git o zaman kıyamaz işte.Sende sabırla ugraş izinsiz evlenmek seni mutlu etmez çok eminim..

Allah yardımcın olsun.

yani diyorsunuz ki dört yıllık emeğini at çöpe gitsin. e bari babama bırakayım o birini bulup evlendirsin beni. allah aşkına kızlar yapmayın bana da yazık değil mi. o zaman bu mantıkla eskiler kızlarının fikrini almadan evlendirmekte çok haklıymış sonucu çıkıyor.
ben şimdi sırf babam öngördü diye sevdiğim adamdan bir kere daha mı vazgeçeyim? yaşım oldu 27 bir öncekinde zaten hem kendim perişan oldum hemde sevdiğimi ayrılarak perişan edip ahını aldım yine aynı şeyi ben kaldırabilecek miyim? benim onu düşündüğüm kadar babam beni düşünseydi önce bir tanımaya çalışırdı. destek olmaya çalışırdı ama o sadece yok diyor. çocuğun yada ailesinin hiç birşeyini bilmiyerek tanımayarak hayatım hakkında verdiği bu kadar doğru mu sizce?

babanız hayat tecrübesi sizinkinden fazla elbet bir bildiği vardır ama bi yarım saat oturup konuşmaktan da bişey kaybetmez yani en azından sizin hatırınız için

kesinlikle ailenin rızası olmadan bir işe kalkışma derim heleki evlilik konusunda.etrafımızda çok örnekler görüyoruz.he iyi örnek yok mu var ama istisnalar kaideyi bozmaz!!

tam tersi örnekler de var...anne baba isteği ile evlenmemiş ya da başkaları ile evlenmiş ve şimdi bin pişman birisi 40 yaşında anne baba dizi dibinde mutsuz bir hayat sürüyor diğeri kaderimmiş deyip mutsuzluğuna kılıf arıyor.

babanın haklı olabileceği ile ilgili düşüncelerin var mı yoksa sadece mezhep farkı olduğunu mu düşünüyorsun? bu çok önemli. ki babanın tanımaya bile yanaşmadığını söylüyorsun bence doğru davranmıyor. seni mutlu edemez, şöyle kötü, böyle kötü dese haklıdır bildiği birşey vardır ama tanımaya kalkmadan reddediyorsa haklı diyemiyorum ben. hiç bir anne baba evladını kolay kolay silemez bunu da unutma.

bence baban seni bırakmak istemiyor bahane de bulmuş...

Son düzenleme:
Back
X