Babam mı sevdiğim adam mı?

Anne babanın ileriyi gördüğünü hiç bir kimse göremez Anne babanın duası olmadan da hiç bir şey iyiye gitmez Bedduaları hele babanın çabuk tutar sakın ha nikah filan da yapma sonra pişman olursun iyi düşün taşın babanın bir bildiği vardır

şimdi sorun olmayan şeyler ilerde çok büyük sorun oluyo bundan kesinlikle eminim ben eşimden ayrıldım bizimde aramızda farklılık vardı sizinki nasıl bir fark bilmiyorum ama ilk zamanlar benim için hiç sorun değildi ama ilerde bana zorunlu olan şeyler onlar için önemsiz olunca ben üzüldüm aileler farklı şehirlerde olunca büyük sorunlar yaşamadık ama benim hoşuma gitmedi olanlar ayrılmamızda etkisi varmı hayır yok bilerek lades deme bence

Basligi gorur gormez cevaplamak istedim konuyu okumadan, KEsinlikle baban!

Onlar o yasa kadar gelmisler elbet bi bildikleri vardir, bende sen gibi dusunuyodum babam onu istemiyo bunu istemiyo ama ben istiyorum diyodum.

Koca nasil olsa bulunuyo, babanin istemedigi biriyle evlilik dusunme bence.

Ilerde sende anlarsin :31:

Hersey gonlunce olsun canim

Çoğunluk baban,baban demiş ne yapacaksın burnunun dikine mi gideceksin? Şu babalarada acıyorum elin oğlu için baba ikna edilmeden evlenilmez,onlar senin arkandaki güç hayatta ne olacağını bilemezsin? Şu evlenme programlardaki boşanan kadınlarda bir gün boşanacakları akıllarına gelmezdi! Akıla gelmeyen başa gelebiliyor

Merhaba hanımlar..
Konu çok bilindik forumda da çok şey okudum ama fikirlerinizi bir kere de benim için söylerseniz çok sevinirim.
Dört senedir birlikte olduğum biri var. Babam karşı çıkıyor evlenmemize. Kesinlikle istemiyor. Sebebi de aramızdaki mezhep farklılığı. Gerçi bir önceki konuştuğum çocuk da mezhep olarak bizimle aynıydı onunla da yedi sene konuştum ama ona da binbir türlü sebep bulup istememişti. Babamı terk etmeyi göze alamayıp ayrıldım. Şimdi yine yeniden aynı şeyler yaşanıyor. Çok yıprandık babam da bende. Benim doğru karar vermiş olabileceğimi düşünmediğini söylüyor. Ne ağlamalarım ne yalvarmalarım fayda etmiyor. Şimdi üzül daha sonra üzüleceğine diyor. Tanışmak için evimize geldiler ama babam eve çok geç geldi işini bahane ederek yarım saat bile oturmadı insanlarla. Tanımak için de bir çabası yok ön yargısını atamıyor atmak da istemiyor. Sevgilim de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kaç defa aracılara arattırdı ama telefonlara bile çıkmıyor. Ailesi aileme düşman olmasın diye onlara söylemiyor bile olanları düşünüyorlarmış deyip geçiştiriyor şimdilik. Ama oda nereye kadar dayanır bilemiyorum. Konuşmayan kimse kalmadı babam kimseyi dinlemiyor. İstemem deyip işin içinden çıkıyor. Sevgilimle konuştuk bir hafta daha bekleyeceğiz eğer ikna edemezsek nikahımızı yapmayı düşünüyoruz. Ama ben hala babama kıyamıyorum vicdanım el vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir akıl verin lütfen 

kız tarafı aleviyse:
baban.
karşı taraf aleviyse ve karşı tarafın ailesi seni sevmiyorsa: baban.
karşı taraf aleviyse ve karşı tarafın ailesi seni seviyorsa : sevdiğin adam. ama ailelerin ileride barışma ihtimalleri varsa sevdiğin adam. yoksa yine baban

Son düzenleme:
canım çok zor işin başına gelmeyen anlamaz bunu o yüzden ben de bişi diyemyorum ama başından geçen arkadaşlar yazmış onlara kulak ver derim.baban da haklı mezhep ayrılıkları arkadaşlıkta değil ama evlilikte zor bence daha önce şahit oldum

Merhaba hanımlar..
Konu çok bilindik forumda da çok şey okudum ama fikirlerinizi bir kere de benim için söylerseniz çok sevinirim.
Dört senedir birlikte olduğum biri var. Babam karşı çıkıyor evlenmemize. Kesinlikle istemiyor. Sebebi de aramızdaki mezhep farklılığı. Gerçi bir önceki konuştuğum çocuk da mezhep olarak bizimle aynıydı onunla da yedi sene konuştum ama ona da binbir türlü sebep bulup istememişti. Babamı terk etmeyi göze alamayıp ayrıldım. Şimdi yine yeniden aynı şeyler yaşanıyor. Çok yıprandık babam da bende. Benim doğru karar vermiş olabileceğimi düşünmediğini söylüyor. Ne ağlamalarım ne yalvarmalarım fayda etmiyor. Şimdi üzül daha sonra üzüleceğine diyor. Tanışmak için evimize geldiler ama babam eve çok geç geldi işini bahane ederek yarım saat bile oturmadı insanlarla. Tanımak için de bir çabası yok ön yargısını atamıyor atmak da istemiyor. Sevgilim de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kaç defa aracılara arattırdı ama telefonlara bile çıkmıyor. Ailesi aileme düşman olmasın diye onlara söylemiyor bile olanları düşünüyorlarmış deyip geçiştiriyor şimdilik. Ama oda nereye kadar dayanır bilemiyorum. Konuşmayan kimse kalmadı babam kimseyi dinlemiyor. İstemem deyip işin içinden çıkıyor. Sevgilimle konuştuk bir hafta daha bekleyeceğiz eğer ikna edemezsek nikahımızı yapmayı düşünüyoruz. Ama ben hala babama kıyamıyorum vicdanım el vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir akıl verin lütfen 

tam istediğini bulun yine karşı çıkar gibi geldi bana..bence evlenmenizi istemiyor..yoksa bahaneler geçerli değil..evinize tanışmaya gelmeden önce nedir kimdir nerdendir hiçmi bişe bilmiyoduda karşı çıktı birden?birde bile bile eve kabu edip sonra olmaz demekte oldukça saçmalık..yani babanız bence evlenmenizi onaylamıyor..

peki ileride gerçekten bu sebep yüzünden bir sorun çıkarsa ve kapıyı çarpıp gidebileceğin bir baba evin dahi olmazsa ne yapıcaksın?

babanı ezip geçmen, kocana ve ailesine seni çok ezdirir.

aileler senin göremeyeceğin şeyleri görüyorlar. şimdiye kadar benim ve ablamın biçok erkek arkadaşından ayrılmalarına yol açtılar ancak ayrıldıktan sonra haklılarmış diyebildik insan seviyorken gözü kararıyor. ama şuanki sevgilimle tanışmamalarına rağmen çok seviyorlar ve gerçekten de beni asla üzmeyen adam gibi bir adamdır sevgilim. bence senin tahmin ettiğinden daha iyi analiz ediyorlar asla babanı ezip geçme. ikna olmuyorsa bir bildiği vardır.

Çoğunluk baban demis baban tabiki ama orta yolu bulmak imkansız mı peki?
Sevdiginiz kisinin ailesini siz daha iyi tanıyosunuzdur? nasıl babanızın karsı cıktıgı gibi size ters gelen seyler var mı? önce bi kendinizi ölçtünüz mü?

Sonucta bundan önceki uzun ilişkindede sorun cıkmıs sımdıde.. bi sonrakinide istemezse kendisi secmek istiyor eş adayınızı demektir. babanızın elbet bir bildigi vardır.vazgecmezsiniz bile nikahta yapmayın ikna etmeye calısın. ne olursa olsun önceliğinizi iyi belirleyin hayatınız söz konusu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne baba rızası şart,bunu bir kenara yazın vakitgeç olmadan.

Babanızla karşı karşıya iki olgun insan olarak konuşun, sakin bir üslupla. Babacığım buna onay vermediğini biliyorum, sebepleri nedir? Benim göremeyip senin görebildiğini düşündüğün şeyler neler. Bu hayatımın kararı olacak, hata yapmak istemiyorum. Büyüğüm olarak senin tecrübelerine ve öngörülerine elbette ihtiyacım var. Ne olur bana kızmadan öfkelenmeden anlat.. diyebilirsin.

bence 27 yaşındaki bi insan kendi kararlarını kendi verbilir pişmanlıksada bu senin pişmanlıgın olacak ve inan babanın dedigini yapsanda pişman olacaksın çünkü hayat bu en güzelim selim akılla kara vermek..

evlenceksen yine evlen ama anneni babanı üzmeden evlen bence.. bunun için çareler aramaya bak. intihar mektubu bırakıp, babanı şokladıktan sonra şaka diyebilirsin oda hemen razı olur dermişim :)

babana nedenlerini söylersen bir daha bu konuyu açmayıp ayrılcam ondan dersin. ama haklı bir nedenin yoksa evlenmek istiyorum falan de..
ve babanın evlenmemen için, nedenler bulması için birazcık onun ailesiyle oturup kalkması gerekiyor.

konuştum bu dediklerinizin hepsini yaptım. ama işe yaramadı. sakin konuştum olmadı yalvardım olmadı araya insanlar girdi olmadı. en sonunda dün sizin yazdıklarınızdan sonra kararımı verdim bu akşam alıp karşıma dizlerine yatıp yalvarıcam. bunda da insafa gelmezse daha ne yaparım bilmiyorum :( onu çok seviyorum üzmek istemiyorum

Babanla ilişkiniz,diyaloğunuz ne şekilde bilemiyorum.Onun fikirlerine değer verdiğini belirten bir konuşma yapabilirsin.
İstesen de istemesen de evleneceğim gibi bir havada asla konuşma.Eski erkek arkadaşın konusunu kesinlikle açma.Onu da istemedin filan deme.

Örnek konuşma şekli :

Babacığım,bu durum beni çok üzüyor.Sen de üzülüyorsun biliyorum.
Keşke böyle olmasaydı ama ben onu seviyorum.Lütfen ona bir şans ver.Tanırsan sen de seveceksin.
Artık 27 yaşındayım,sevdiğim kişiyle evlenmek,yuva kurmak istiyorum.
Senin onayın benim için çok önemli...

canım bütün sayfaları okuyamadım. bence baban sana çok düşkün ve seni kimseyle paylaşmak istemiyor yada yanına kimseyi yakıştıramıyor. okuduğum bir kaç yorumda sakın babanı çiğneme demişler. tabiki babanı çiğneme ama ne olursa olsun ikna et.

babanın yaptığıda hata bence. tabiki baban fikrini beyan edicek ama illa böyle olucak demesi yanlış. ne olursa olsun hayat senin hayatın. hata yapıcaksanda başkasının yaptığı hataların bedelini ödememelisin. kendii kararım buydu. hatayı ben yaptım dersin.

yarın bir gün şimdi evlenmek istediğin insanla baban yüzünden evlenemezsen eğer ve içinde koca bir mutsuzluk ve pişmanlık olursada hep babanı suçlayacaksın bunun için bunu unutma. ne olursa olsun ebeveyinler durmaları gereken yerde durmalı bence. ne olursa olsun hiç kimse başkasının hayatındaki bu kadar büyük kararlara karışmamalı. 18 yaşında değilsin 27 yaşına gelmişsn canım. az çok doğru yanlışı sende biliyorsun. ve de evlilikten bahsediyoruz. hayat boyu o insanla aynı yastığı paylaşacaksın. bu 3. kişilerin karar verebileceği hissedebileceği bişey değil.

senin yerinde olsam bende babamı tabiki çiğnemem ama zorlada olsa ikna ederim rızasını alırım. ne babamdan ne sevdiğimden vazgeçerim. baban tabiki senin iyiliğini mutluluğunu istiyor. senin bu insanla mutlu olacağına inanırsa inadından vazgeçecektir. canım inş herşey istediğin gibi olur.

Son düzenleme:
Ne olursa olsun öncelikle, anne ve babanızı üzmeyin derim.
27 yaşına gelmiş bir hanımın mantıklı karar verebileceğine inanıyorum,
elbette anne babanın rızası,fikri çok önemli ama hala mezhep
yüzünden ayrımcılık yapan insanları da anlayamıyorum ben.
Allahtan hayırlısını isteyin ve ailenizi ikna edin derim..
eğer ki çok iyi tanıdıysanız,hayatınızı bu kişiyle geçireceğim diyorsanız
Allah size yardım edecektir unutmayın...
sevgiler..

Ben senin babanı çiğneyip üstüne birde gizli nikah yapıp mutlu olacağını sanmıyorum! Bayram günleri var ,babalar günleri var hep boynu bükük olacaksın, buna yapay mutluluk denir, bir müddet sonra anlayacaksın !

Back
X