Babam namusumuzu şerefimizi ayaklar altına aldın dedi? Dayımlardan da azar işittim. Şimdi siz söyleyin çok mu büyük hatam :( ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zorunlualann

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
1.479
713
53
29
Görücü üsüulu anneannemlerin köyünden bir çocuk vardı dün bahsetmiştim. Hatta dün görüştük ancak akşamına yazmadı ve her yerden sildiğimi yazmıştım. Sabah olunca ısrarla mesaj attı yazdı. Konuştuk ve bugün tekrar buluşmaya karar verdik. Öncelikle annemler 4 kardeş 3 dayım var ve bir dayım yurtdışından geldi tatile. Anneannemin köyünde hepsi bu çocuğu tanıyor. Dayımın hanımı yengem de bizi bugün lahmacun yemeye çağırmıştı beni ve kardeşimi kardeşim önden gitti bende bu çocuğun arabası ile dayımların evine kadar gittim çocuk iyi niyetinden bende geleyim beni severler dedi . Bende tamam olur dedim keşke demeseydim çünkü ben anneannemlerede güvenerekten bir şey demezler diyerekten götürdüm. İki dayım aşırı kızdı. Dayım dedi düğün ne zaman böyle iş olmaz yengem kuzenim benim yaşımda kız oda nişanlandı öyle şey olmaz benim babam çok Kızar daha benim nişanlım bile bizim eve gelmedi gibi bayağı ağır sözler şöylediler. Ya inanin çocuğun annesini de alıp merkezden öyle geçmiştik annesini eve bıraktık ancak çocuğa çok kızdılar . Hak veriyorum gelmemesi gerekirdi ama o da bende çok iyi düşündük . En azından oturalım muhabbet edelim diye düşündük dedim. Anneannem bile sen aldırma dayına dedi. Neyse ben eve geldim babam da kapıdaydı dedim baba bayağı gezdik dayımlardan da fırça yedik dedim. Kimle gezdiniz deyince hem o çocuğun adını hem de bugün buluştuğum kızların adını verdim . Babam aşırı sinirlendi . Dedi ki sen napıyorsun bu ailenin namusu şerefini ayaklar altına alıyorsun felan dediler ya şu an intihar etsem yeridir ya . Bana git sen gelme gözüme gözükme gibi şeyler söyledi . Ağladım ama çok üzüldüm . Tamam hak veriyorum herkese ama çocuk da aynı köydenler beni tanıyorlar diye kötü niyeti olmadığından böyle düşündü .
F0E2B082-0E6F-441B-BA88-92BC66D7A764.webp

İlk günden aile içi meseleni,ailenin sana kizmasini vs ne anlatıyorsun ki hayatına girmeye niyet eden insana? Birkaç cami kırılan binanın diğer camlarını kırmaya çekinmezler diye söz var,hiç mi duymadin? Dayı denen kişiden bile (ki insanın dayisi kimdir ki? Ana degil baba değil,alt tarafı annenin kardeşi) azar isitmissin. Elin adamı demez mi "Demek ki ailede sayginlin bu kadar" diye??
Bu arada baban dayin buncacik olaya böyle hiddetleniyorsa senin fuckbuddy'leri öğrense ne derler acaba?? Buncacik şeyden 'intihar etsem yeridir' demişsin, bence arkasında duramayacagin bir hayatı yaşamaya artık son vermelisin

Ya üyeliğinizi doğrulattınız mı ne yaptınız, sonuçta kadın olduğunuz doğrulandı en fazla ama kafadan sallıyorsunuz artık iyice. Konu başlığını şu şekilde açmanız bile "Gelin okuyun bakk namusla ilgili bi şeyler geçiyor, töre, novmis, intögam" tarzında bağırıyor.

Geçti bunların modası geçti, artık psikolojik diziler moda.
Buradan da herhalde Ruh Sağlığı Hastanesine bağlar, oradan getirirsiniz devamını.

Namusunuz iki paralık olmamış da neden daha yeni görüşmeye başladığınız kişiyi samimi aile akraba ortamına götürdünüz bir de ev sahibine bile danışmadan dayınızın eviyse yengenizin de evi istememişler

Belli ki serbest rahat bunları kaldırabilecek bir köy de değil nişanlınız değil sözlünüz değil sevgili bile değil yeni görüşme deneme yaptığınız kişi yani

Ohoo buna bile bu kadar tepki veriyolarsa diğer yaptıklarını, ilişkilerini bilseler bir de neler derler o zaman.

ayrıca görücü usulü biriyle görüşerek nereye varmayı düşünüyorsun? Görücü usulü görüşen erkekler mutaassıp tipler oluyor ve kendisi gibi kişileri arıyorlar. Bakireyim mi diycen adama?

ne kadar tanısalar da emrivaki olarak dayınızın evine görüştüğünüz kişiyi götürmeniz bence hoş olmamış ama namusun ayaklar altına alındığı falan da yok.
Babam aşırı tepki verdi ya neden böyle sığ düşünüyor ben bunu anlamıyorum

Görücü üsüulu anneannemlerin köyünden bir çocuk vardı dün bahsetmiştim. Hatta dün görüştük ancak akşamına yazmadı ve her yerden sildiğimi yazmıştım. Sabah olunca ısrarla mesaj attı yazdı. Konuştuk ve bugün tekrar buluşmaya karar verdik. Öncelikle annemler 4 kardeş 3 dayım var ve bir dayım yurtdışından geldi tatile. Anneannemin köyünde hepsi bu çocuğu tanıyor. Dayımın hanımı yengem de bizi bugün lahmacun yemeye çağırmıştı beni ve kardeşimi kardeşim önden gitti bende bu çocuğun arabası ile dayımların evine kadar gittim çocuk iyi niyetinden bende geleyim beni severler dedi . Bende tamam olur dedim keşke demeseydim çünkü ben anneannemlerede güvenerekten bir şey demezler diyerekten götürdüm. İki dayım aşırı kızdı. Dayım dedi düğün ne zaman böyle iş olmaz yengem kuzenim benim yaşımda kız oda nişanlandı öyle şey olmaz benim babam çok Kızar daha benim nişanlım bile bizim eve gelmedi gibi bayağı ağır sözler şöylediler. Ya inanin çocuğun annesini de alıp merkezden öyle geçmiştik annesini eve bıraktık ancak çocuğa çok kızdılar . Hak veriyorum gelmemesi gerekirdi ama o da bende çok iyi düşündük . En azından oturalım muhabbet edelim diye düşündük dedim. Anneannem bile sen aldırma dayına dedi. Neyse ben eve geldim babam da kapıdaydı dedim baba bayağı gezdik dayımlardan da fırça yedik dedim. Kimle gezdiniz deyince hem o çocuğun adını hem de bugün buluştuğum kızların adını verdim . Babam aşırı sinirlendi . Dedi ki sen napıyorsun bu ailenin namusu şerefini ayaklar altına alıyorsun felan dediler ya şu an intihar etsem yeridir ya . Bana git sen gelme gözüme gözükme gibi şeyler söyledi . Ağladım ama çok üzüldüm . Tamam hak veriyorum herkese ama çocuk da aynı köydenler beni tanıyorlar diye kötü niyeti olmadığından böyle düşündü . Eki Görüntüle 2891429
Gamze kim.
Niye emin misin dedin

Namusunuz iki paralık olmamış da neden daha yeni görüşmeye başladığınız kişiyi samimi aile akraba ortamına götürdünüz bir de ev sahibine bile danışmadan dayınızın eviyse yengenizin de evi istememişler

Belli ki serbest rahat bunları kaldırabilecek bir köy de değil nişanlınız değil sözlünüz değil sevgili bile değil yeni görüşme deneme yaptığınız kişi yani
İnanın ben anneanneme güvendim o sürekli bu çocuğu bana söylediği için o da dayımların evindeydi ama çok kızardım utandım çok aşırı kötü hissediyorum ya o yediğim lahmacun da boğazımda kaldı

Görücü usulü dediğimiz şeyde ilk günden akraba nişanına götürme teklifi, dayıya yemeğe götürme teklifi falan bence abes. Ki her ailenin her şehrin kendince bir yapısı vardır. Bunu bilerek hareket etmenizde fayda var. Onların tepkileri az yada çok bunu değiştirmek için elinizdeki ilişki yeterli bir şey bile değil ki. Önce kendiniz tanıyın emin olun sonrasında istediğiniz ortama göğsünüzü gere gere götürün. Böyle eğer ilişkinin sonu gelmezse çok saçma boş yere herkesle tanışılmış olacak. Bir de görücü usulü daha iki günlük adama da aile içi mevzunun anlatılması iyi olmamış.

Namusun ayaklar altına alınması bu kadar kolay olmamalı ama köy ortamı babanızın dayınızın kafa yapısını az çok tahmin etmeniz lazımdı. Yaz dizilerinde ki gibi alıp götürmüşsünüz görüştüğünüz kişiyi kadeh tokuşturmalarını beklemeyin yani :KK14:
Çocuk o kadar iyi biri ki köyden onlarda tanıyor çocuğu kötü bir çocuk değidi aslında ama işte hata oldu

Görücü usulü dediğimiz şeyde ilk günden akraba nişanına götürme teklifi, dayıya yemeğe götürme teklifi falan bence abes. Ki her ailenin her şehrin kendince bir yapısı vardır. Bunu bilerek hareket etmenizde fayda var. Onların tepkileri az yada çok bunu değiştirmek için elinizdeki ilişki yeterli bir şey bile değil ki. Önce kendiniz tanıyın emin olun sonrasında istediğiniz ortama göğsünüzü gere gere götürün. Böyle eğer ilişkinin sonu gelmezse çok saçma boş yere herkesle tanışılmış olacak. Bir de görücü usulü daha iki günlük adama da aile içi mevzunun anlatılması iyi olmamış.
Çocuğa da dedim dayımlar kızdı felan o da takma kafana öyle düşündüler ama geçer felan dedi ben yine de söyledim çok üzüldüm ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X