Babam olacak şahıs beni kapanmaya zorluyor.

larson

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
23
1
86
İstanbul
Merhaba öncelikle herkese.Forumu yakından takip edip önceden üye olmama rağmen ilk mesajımı atmak bugüne nasipmiş.Uzatmadan konuya geçeyim.

2 yıl önce babam olacak şahıs(baba demek istemiyorum artık ona) ablam ve beni kapanmaya zorladı.Babamdan saklanarak yaşadım resmen hayatımı.Onun olduğu yerlerde kapalı,diğer yerlerde açıktım.
Bu yıl liseden mezun oldum.Üniversite sınavlarına girmedim, bu yıl hazırlanıp seneye girmek istedim.Şu an boş olduğumdan kitap masraflarıydı(gerçekten pahalı), üniversiteye gittiğimde birikmiş param olsun diyerek bir işe girdim.Geçen hafta perşembe işe giderken bu şahıs beni açık gördü.Sürekli mesai olduğunda nihayetinde dün konuşabildik.Bana niye açık gittiğimi sordu,bir daha öyle gitmeyeceğimi açık gidersem kafanı kırarım falan dedi.Bende ben kapanmak istemiyorum,açık olacağım diye direttim.Ardından bi güzel dövdü beni.Tokat attı, boğazımı sıktı vs.Öldürmekle tehdit etti sonunda da.
Her şeyi zorla yaptırmaya çalışıyor inanın bıktım artık.Küçük yaşta zorla oruç tutturdu, zorla namaz kıldırıyor(Allah affetsin ama kılıyormuş gibi yapıyorum),zorla kapattırmaya çalışıyor.En baştan güzelce bana deseydi ben şu an belki kapalı olurdum,ama yapmadı hep bağırmayla,dayakla halletmeye çalıştı.Dinde zorlama yoktur diye ayet olmasına rağmen her şeyi zorla yaptırmaya çalışıyor.
Bugün başım ağrıyor dedim işe gitmedim, az önce gidersen kafanı kırarım dedi yine.Yarın ne yapacağımı bilmiyorum.Annem ve ablam benim yanımda, onlarda bana destek çıkıyor ama yok anlamıyor.
Ben baba sevgisi diye bir şey hiç görmedim.Arkadaşlarımın babalarına özenerek geçirdim hayatımı.Artık o kadar usandım ki.Dünden beri sadece ağlıyorum başka yaptığım bir şey yok.Bana öyle çok çektirdi ki ölse 1 gram gözyaşı dökmem onun için.17 yaşındayım şu anda reşit olduğumda(aralıkta) evden gitmeyi düşünür oldum artık öyle bıktırdı ki beni, çileden çıkarttı artık.
Başınızı ağrıttığım için özür dilerim, iyi kötü mesajlarınızı okumak isterim,iyi forumlar.

Son düzenleme:
iki gündür sayı ile mi geliyorsunuz anlamıyorum tartışmaya açık konularla hücum ediyorsunuz....
bak kardeşim senden baya bir büyüğüm konun gerçekse şayet...
sana abla nasihatı madem istemiyorsun günaha girme bir sene sesini çıkarma dersine çalış üniversitede namaz mı kılmayacan başını mı açıcan inancını mı yitirecen karar senin...ama o babam olacak dediğin adama bir sene dayan olur mu..dinde zorlama yoktur ama erkek kadını 3 kere uyarır dini görevleri için özellikle namaz..baktı kadın diretiyor yüzüne vurmamak kaydıyla cezalandırır diyor nisa suresi..fakat bizim türk erkekleri bu ayeti yanlış meallendirme hususunda karısına kızına çok eziyet ediyor..babanın yaptığı şey haktır demiyorum kesinlikle fakat buraya konu açman yersiz inananlarla inanmayanları anca birbirine düşürür...konu kapanır gider..hele ki ramazan ayında açmanız zaten enteresan...tekrar ediyorum adım gibi eminim sahte olduğuna ama değilsende bir sene sus baban ne istiyosa yap üniversiteyi kazan git ne yapıyorsan yap.

valla canım ona ayetlerle cevap ver..Bakara suresinin 256. ayetinde der ki 'Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.'
.senin beni zorlutor oluşun sadece şekilden ibaret içimden gelmiyor,yaptıgım her yalan ibadetin günahı boynuna de..

İnaanıp inanmamak size kalmış, o kadar işimin arasında bide buraya fake hesap açıp böyle bir konu yazacak bir insan değilim.

Doğrü düzgün cevap veren bir tek sizsiniz,teşekkürler.Anlasa anlamıyor işte.

Dinimizde zorlama yoktu değilmi,maalesef böyle yapan kızını zorla kapamak isteyen babalar ile dolu..
Görüyoruz sonrada bocalama oluyor,olan da böyle arada kalan kızlarımıza oluyor..
Evladım madem istemiyorsun,buda senin özgür idarenle verdiğin bir karar,sonuna kadar kararının arkasında dur derim..
Kimse seni, zorla kapatamaz,bu senin baban bile olsa..

Çevremde çok var zorla kapanan.Arkasındayım kararımın, teşekkürler mesajınız için.

Baban cemate mi bağla bunlar para yardımı yapıp lnsanların hür ,özgür iradelerini satın alıyorlar içinde bir sürü madde var mesela evdeki kızlarının kapanması gibi , çalgılı düğüne gitmeme yasağı gibi, arkası görünün terlik giymemek gibi

bir sene sabret. derslerine çok iyi çalış kazan üniversiteyi başka çare yok. bu arada babana dinde zorlama olmadığnı güzelce anlatmaya çalış. ama sakın bu durum nedeniyle yanlış karar verip yanlış şeyler yapma

Yok,cemaatle işi olmaz sevmiyor öyle şeyleri

Ah bi anlasa işte,dayanacak halim yok artık vallahi yoruldum

Babanı şu saatten sonra değiştiremezsin.
Heleki bunu isyan etmekle hiç yapamazsın.
1 yıl sabretmekten başka çaren yok.
Bu sende hırs yapsın,uzakta güzel bir bölüm okuyup iyi bir meslek sahibi olmak için bol çalış.
Zorla namaz olmaz be güzelim.
Madem kılıyor gibi yapıyorsun,Allah a dua et o arada,seni bu çıkmazdan kurtarsın inşallah..

Düşünüyorum evet bıktım artık.

Aman sakın böyle birşeye kalkışayım deme,yağmurdan kaçarken doluya tutulursun..
Öncelikle üniversiteni oku bitir,sonrada iş bulup ayaklarının üzerinde durmaya çalış hayatını kazan..
Lütfen yanlış bir karar vereyim deme,yaşın daha çok küçük,anlık karar verip hayatını karartırsın..
Bir büyük nasihatı sana,hayat sandığın kadar kolay ve pembe değil evladm..

Çevremde çok var zorla kapanan.Arkasındayım kararımın, teşekkürler mesajınız için.

Zorla kapatıp sevap işlediğini sanan aciz babalar işte,bilselerki sevap değil vebal alıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…