• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam Pişman mı?

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Selam kızlar,

Sorunum babam. Şu hayatta ki en büyük sorunum kendisi zaten.
Hiç kolay bir çocukluk geçirmedim. Zaten en sonunda boşanma kaçınılmaz oldu.

Annemin çektikleri kolay değildi, ve ben artık çok yorulmuş durumdayım. Demin uzun uzun yazmıştım ama baktım gerek yok bunlara. Sormak istediğim şey şu:

Baştan sona hatalı olan, ve gerçekten pişman olmadığından emin olduğunuz bir babanız olsa, her konuşmanız, her sohbetiniz kavgayla bitse, ve anneniz illaki barış dese, ne yaparsınız?

NOT: Annem de bizim için barış diyor biliyorum, ilerde vicdan azabı çekmeyelim diye. Ama artık kalbim kaldırmıyor.

Son düzenleme:
Allah kullarının türlü türlü günahlarını affederken bir kulun başka bir kulu affetmemesi abest kaçar , lakiiiiiiin bu kul sadece eziyet etmek için yaklaşmaya çalışıyorsa orada bir dur denir..üzgün gözükebilir yorgun gözükebilir ben artık karısına deli gibi eziyet edip dava sürecinde yıpranan adamlara acımıyorum yalan yok..Allah affetsin.

Allah kullarının türlü türlü günahlarını affederken bir kulun başka bir kulu affetmemesi abest kaçar , lakiiiiiiin bu kul sadece eziyet etmek için yaklaşmaya çalışıyorsa orada bir dur denir..üzgün gözükebilir yorgun gözükebilir ben artık karısına deli gibi eziyet edip dava sürecinde yıpranan adamlara acımıyorum yalan yok..Allah affetsin.

Bende böyle düşünüyorum. Çok yoruldum ya tartışmalardan kavgalardan. En zor günümde arayamadığım babam, şimdi pişmansa ne yapayım? Kaç senedir ne sıkıntılar çekiyorum, ki eminim pişman da değil.

en nihayetinde babadır,barışın ama fazla diyalog kurmamaya calısın o kişi babanızda olsa durum bunu gerektiriyorsa mesafeli durun ama küs durmayın

en nihayetinde babadır,barışın ama fazla diyalog kurmamaya calısın o kişi babanızda olsa durum bunu gerektiriyorsa mesafeli durun ama küs durmayın

Bende anneme dedim zaten, ben aramam ama o ararsa kötü davranmam. Konuşurum elbette. Ama 3 gün sonra yine bir tartışma, hooop yine aramayız birbirimizi.

Annenize yaşattıkları onların arasında olan şeyler kızgın, kırgın olabilirsin ama biri annense diğeri baban. Yani tavır almamalısın, saygında da kusur etmemelisin.

Bence barışın ama istemiyorsanız çok görüşmeyin . Mesafeye devam edin , zaman geçtikçe hem kendinizi denemiş hem de babanız gerçekten pişman ve telafi etme peşinde mi diye görmüş olursunuz .

Annenize yaşattıkları onların arasında olan şeyler kızgın, kırgın olabilirsin ama biri annense diğeri baban. Yani tavır almamalısın, saygında da kusur etmemelisin.

İlk başta detaylı yazmıştım ama sonra herkesin kişisel görüşünü almak için genel soruya çevirdim yazdıklarımı. Çünkü onları okusaydın bunu yazmazdın ve ben bunu da duymak istemiştim.

Teşekkür ederim.

Bende anneme dedim zaten, ben aramam ama o ararsa kötü davranmam. Konuşurum elbette. Ama 3 gün sonra yine bir tartışma, hooop yine aramayız birbirimizi.

bazı insanları malesef değiştiremezsin ,cok kötü bir insan olsada baban olma gerçeğini malesef değiştirmiyor aslında ölümlü dünya kalp kırmaya değmez ama işte bazen önleyemiyorsun demem o ki sen küçüksün o büyüklüğünü bilmiyorsa sen küçüklüğünü bil dünya hali ne olacagı belli olmaz

Bence barışın ama istemiyorsanız çok görüşmeyin . Mesafeye devam edin , zaman geçtikçe hem kendinizi denemiş hem de babanız gerçekten pişman ve telafi etme peşinde mi diye görmüş olursunuz .

Zaten ben şehir dışındayım. İstesem de görüşemem çok. Fakat şu var. Ailemden ayrıyım, bunca sıkıntı içerisinde aklım hep orda. Maddi manevi sıkıntı içindeler. Elimden gelen yetmiyor onları rahat ettirmeye ama annem hep şükreder haline.

Şimdi babamla görüşsek, o değişmez ve yine aynı sıkıntılar başlar. Hayatımda zaten kritik bir noktadayım, bir de o beni üzerse iyice yıpranmaktan korkuyorum.

bazı insanları malesef değiştiremezsin ,cok kötü bir insan olsada baban olma gerçeğini malesef değiştirmiyor aslında ölümlü dünya kalp kırmaya değmez ama işte bazen önleyemiyorsun demem o ki sen küçüksün o büyüklüğünü bilmiyorsa sen küçüklüğünü bil dünya hali ne olacagı belli olmaz

Haklısın. Ama işte bizi değil, yıllarca anneme eziyet eden annesini-kardeşlerini seçti. Kuzenlerime gösterdiği ilginin binde birini görmedim ondan. Hala bizden kısar, onlara destek olur.

Boşanırlarsa anneme değil, babama ne olacak diye üzüldüm hep. Annem bile günlerce, aylarca verdiği kararı sorguladı durdu. Ya rezil olursa, ya kimsesiz kalırsa diye. Tamam büyüktür, ama büyük insan yol göstermez mi küçüğüne? Destek olmaz mı? Hayatı öğretmez mi? Elinden tutmaz mı evladının? En zor günümde arayamadım ben onu, baba yardım et diyemedim. Unutamıyorum ki.

Bir gün elden ayaktan düşerse, yanında olacaklar kardeşimle benden başka kimse değil. Annem bile bakar ona, boşandıkları halde. Ama o bize değil, başkalarına değer verdi işte.

Neler yasadiginizi siz bilirsiniz. Evet affetmemek size belki manevi bir yuk getirecektir ama ya yasadiklariniz... belki sadece annem icin affederdim ki bu da gercek bir affetme olmazdi. Baba demeye devam ederdim ama kesinlikle uzak dururdum. Pisman olmadigina eminsem yaptiklarinin dogrulugunu kanitlarcasina onu affetmezdim.

sadece cocuk yapabiliyor olmak anne baba olmak icin yeterli degil malesef. babaniz size babalik yapmadiysa bu zamana kadar ve eminseniz ayni seylerin yasanacagindan , hayatiniza dahil etmeyin.benim gorusum bu..

Zaten ben şehir dışındayım. İstesem de görüşemem çok. Fakat şu var. Ailemden ayrıyım, bunca sıkıntı içerisinde aklım hep orda. Maddi manevi sıkıntı içindeler. Elimden gelen yetmiyor onları rahat ettirmeye ama annem hep şükreder haline.

Şimdi babamla görüşsek, o değişmez ve yine aynı sıkıntılar başlar. Hayatımda zaten kritik bir noktadayım, bir de o beni üzerse iyice yıpranmaktan korkuyorum.
Annenle baban ayrı galiba . Dolayısıyla istediğiniz ölçüde mesafe koyma şansınız var . Mümkünse sadece telde görüşün o zaman bir süre . Sonra duruma göre tavır belirlersiniz ama küslük olmasın .
Annenizi yanınıza alma durumunuz var mı ?

Neler yasadiginizi siz bilirsiniz. Evet affetmemek size belki manevi bir yuk getirecektir ama ya yasadiklariniz... belki sadece annem icin affederdim ki bu da gercek bir affetme olmazdi. Baba demeye devam ederdim ama kesinlikle uzak dururdum. Pisman olmadigina eminsem yaptiklarinin dogrulugunu kanitlarcasina onu affetmezdim.

Pişman değil eminim. Boşanma devam ediyor. Anlaşmıyor annemle. Nafaka vermek istemiyor, mal paylaşımı yapmadı. Bir sürü şey..

sadece cocuk yapabiliyor olmak anne baba olmak icin yeterli degil malesef. babaniz size babalik yapmadiysa bu zamana kadar ve eminseniz ayni seylerin yasanacagindan , hayatiniza dahil etmeyin.benim gorusum bu..
Teşekkür ederim :( Annemi üzmek istemiyorum, o hala üzülüyor onun için biliyorum, bizim içinde ama artık bende de sabır kalmadı ki.

Annenle baban ayrı galiba . Dolayısıyla istediğiniz ölçüde mesafe koyma şansınız var . Mümkünse sadece telde görüşün o zaman bir süre . Sonra duruma göre tavır belirlersiniz ama küslük olmasın .
Annenizi yanınıza alma durumunuz var mı ?

Boşanma sürecindeler. Dava bitmeden malesef gelemez annem yanıma. Mal paylaşımı yapılmadı, buraya gelse oradakinden daha zor duruma düşer. Ama bu süreç bitince annem taşınacak buraya.

Bu da başka bir sorun doğuruyor. O memlekette tek başına kalacak, annem kardeşimin ve benim olduğum şehirde yaşayacak. Annem bunu da düşünüyor sanırım, tek başına kalacak, küsmesinler, ilgilenelim diye. Ama babam evlenir, sonra zaten bizi kesin ve kesin unutur. Eminim bundan.

Suan seninle aynı konumdayım
Ama bana annem demiyo eşim diyo
Bayramda bayramlaş sen sonuna kadar haklısın ama o utansın diyo

Babam utanmaz çunku utanmayan biri bayramlasmamda umrunda degil ki bende umrunda degilim onemim yok yani
Âllah inanci olmayan hatalarla dolu bi hayatı olan insanın ne umrunda olur ki bayramlaşmıcam bildiğimi okucam ayıpsa günahsa günah onun bize yaptıklarına yaşattıkladına aferin der gibi daha cok yaşat bize saol der gibi elini öpmicem

Onun kalbinin kötülüğü benden uzak olsun

Pişman değil eminim. Boşanma devam ediyor. Anlaşmıyor annemle. Nafaka vermek istemiyor, mal paylaşımı yapmadı. Bir sürü şey..
Ayni seyleri benim annem de babasindan yasadi, amcam cocuklarina ve esine yasatti. Neler yasadiginizi az cok tahmin edebiliyorum. Baba demek her seye ragmen affedilecek canli demek degil benim gozumde. Anne de ayni sekilde. Bilemiyorum, ben affedemezdim. Sizin gucunuz var ise affedin tabii ki kafaniz daha rahat olur. Nefret insanin kendisine zarar veren bir sey sonucta. Ama zor bir durum. Allah yardimciniz olsun, babaniza da vicdan versin.

Suan seninle aynı konumdayım
Ama bana annem demiyo eşim diyo
Bayramda bayramlaş sen sonuna kadar haklısın ama o utansın diyo

Babam utanmaz çunku utanmayan biri bayramlasmamda umrunda degil ki bende umrunda degilim onemim yok yani
Âllah inanci olmayan hatalarla dolu bi hayatı olan insanın ne umrunda olur ki bayramlaşmıcam bildiğimi okucam ayıpsa günahsa günah onun bize yaptıklarına yaşattıkladına aferin der gibi daha cok yaşat bize saol der gibi elini öpmicem

Onun kalbinin kötülüğü benden uzak olsun

Senin adına çok üzüldüm. İnşallah yoluna girer her şey.

Babamın kalbi sevgi doludur, ama bize karşı değil malesef. Sadece annesini, babasını, kardeşlerini sever. Bu hep böyle oldu. Bizi üzer, yaralar, kızdırır, incitir. Öyle işte..

Back
X