Babam psikolojimi bozuyor dayanamıyorum

Rozegl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2020
212
87
48
26
Merhaba fikirlerinize çok ihtiyacım var. Haziran ayında mezun oldum evime geldim ve gelir gelmez sürekli iş bul, hazır yiyici, ben getiriyorum sen yiyorsun, git evden, gitmiyor evden gibi söylemlerde bulunup bozuk olan psikolojimi bozdu ve hala evimde kalıyorsun, sıcak yemeğin var diyen bir adamla aynı evin içinde kafayı yedim, mental olarak çöktüm üstüne öfke sorunları beraberinde geldi ne zaman kızsam kendime zarar veriyorum veya intihar etme girişimlerinde bulunuyorum. Bu zamana kadar kendim Bir şeyler için çabalayıp okudum bitirdim üniversiteyi diğer kardeşlerime daha çok destek olmuştur üniversite sınavı için. Ben diyorum Ales’e KPSS’ye gireceğim dediği kelime aynen söyle:
-Başımıza bir de sınav mı çıkaracaksın bir de o mu kaldı.
Diye trip atan ve bütün moralimi altüst edip sınava girmemi engelleyen bir babam var. Üstelik sınava girmediğim için daha sonraki zamanda banane girseydin diyor. Üniversite okuduğum sırada 2 yıl pandemide evde geçti notlarım evdekiler yüzünden ve tamamen yiten psikolojim yüzünden düşmüştü en son senemde olabildiğince yükseltmeye çalıştım. Şu an hala iş arayışındayım kendimi geliştirebileceğim bir iş arıyorum ama akıl sağlığımı yitirmek üzereyim artık. Herkesin yanında akşamları aşağılıyor terbiyesiz, saygısız diyor, hem fiziksel hem psikolojik şiddet uyguluyor dedemlerin yanında vs. Onlarda dönüp bana babam nasıl davranıyorsa öyle davranıyor, toplum içinde çok özgüvensizim verilen işi yapamayacağım sanıyorum, şaşırıyorum. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum sürekli kurs, staj, iş ilanları karıştırıyorum başvuruyorum ama tükendim henüz 23 yaşında olmama rağmen saçlarım sürekli döküldü ve hergün ağlama nöbetleri geçiriyorum. Şu an hayata ve kariyerime karşı nasıl bir yol izlemeliyim düştüğüm yerden nasıl kalkacağım ?

Universite okudugunuz sehirde halen yasayan, ev arkadasi olabileceginiz bir arkadasiniz varsa onun yanina tasinip basit gundelik islerde calisabilir o sirada kendi egitiminize uygun isi kovalayabilirsiniz. Bu arada cocugunun yedigi 2 kap yemegin battigi babaniza “cocuk yapmasaydin ulan ayi” demek istiyorum kusura bakmayin.

İnanın çok istiyorum gitmek o adam yüzünden kendimi tam anlamıyla geliştiremedim hep fedakarlık yaptım bana ne yaptın ki dedi şimdi diyorum keşke yapmasaydım Hayatım bitmiş gibi hissediyorum hergün intihar etmek istiyorum ve demiyorum sürekli zıkkım ye, geber gibi cümleler kuruyor. Çok haklısınız herkes baba olamıyor maalesef keşke babam olmasaydı diyorum bazen

Merhaba,
Senin bu yazini okudum canim ve benim 2017yilinda uniden mezun olduğum halimi yazmışsın.Bak babam kötü biri değil ama ayni baskilari yapiyordum o donem bana bende de anksiyete falan basladi o kadar saçma bi baski yapiyolardiki kpss denemelerinde 90la başlamışken zaman icinde stres ve sinirden calisamamaya 80lere falan düşmüştü puanim.Sonuç 85le falan atanamadim.Ev kaldim ama üni son sinifta calistiklarimlarimdan biraz para biriktirdim5bin kadar 2sene iş bulana kadaro parayi gidim gidim harcadim.Hep sinavlara is için istla gidiyordum Kimseden de bi lira almadim.Bu zamanlarda nedense ailen bile sırt dönüyor sanki iş bulamamk bizim suçumuz herkes tecrübe istiyordu kimse yetistirmek istemiyordu ben bi bankada yazilidan basarli oldugum halde gozumun onunde yapipan torpili gördüm.Ve refransi olanlar kazandi.Pes etmedim ama ingilizce iktisat mezunuydum.İngilizcede abandim cunku kpssden atanmak cok zordu o donem 90lar bekliyodu. Bi bankada muffetis yar.kazandim.O ailem akrabalarim360derece döndüler.Tabi aile atsan atilmiyo satsan satilmiyor..Ama o guvensizlik o hayatta tek başimayim hissi sende ansiyete,stres yaratiyor. Ama geçen zamanla birlikte isime dort elle sarildim.Guzel bi isim var istda yasam sartlari zor ama tek basima iyi kotu geciniyorum,alemle küs degilim ama bi sınırım var ,artik kendime önem veriyorum.Zaman gectikte insank ilislerim bile değişti kendimi topladim maddiyat cok onemli ama bu iş ve paraya kavusana kadar fizyolojik ve psikolojik olarak kendini koru hersey gecicem hala yasiyorsan yiyecek ekmegin oldugundandir.Özguvenini koru evdekiler çevren senin ne cektigini bilemez ayni sorunlari yasadigimda 23yasindayidm suan 29yasindayim Allah'a binlerce kez şükrediyorum ve kendime iyi bakmaya çalisiyorum.Kisacasi sabret gecicek.

Nereye başvursam aynısını yaşadım hep tecrübe istiyorlar bir deneyin yetiştirin beni belki daha iyi olacağım ayrıca torpili de gördüm benim bir arkadaşım babası sayesinde şu an çalışıyor ve her zaman beni arayıp nispet yapıyor inanın gözüm yok bir şeyde her şey üstüste gelirken kendimi tamamen yalnız hissediyorum ve anlatacak kimsem yok erkek arkadaşıma zaten anlatmam ama aileden de mi olmaz anlatabileceğim birisi dil kursu araştırıyorum bulursam gideceğim alanım yazılım ama baya iyi geliştirmek zorundayım ona da daha fazla odaklanma kararı aldım. İnşallah geçecek beni dinleyip,önem verip bu yazıyı yazdığınız için teşekkür ederim

Çok imkansız gibi görünüyor ben de bu yoldan önceki yazimda anlattığım gibi çok seyler yaşadım.İş ararken kendi yeteneklerini düşün çalışmak istedigin alanda piyasa ne gibi şartlar araniyor onu düşün.Dil,program bunlar 6ayda halledilir bunu eger gecici iş bulabilirsen aileden uzak biyerde yapmaya calis.Allah yardimcin olsun şimdiden

Onu yapmaya çalışıyorum evden kaçacağım inanın kalmak istemiyorum evde yemek veriyorlar diye itaat etmemizi istiyorlar
onlar oyle yapiyorsa, sen de akillilik edeceksin. ailenin evinde ye ic, bir yandan da bir yerlerde calisip para biriktir, kariyer planlarina devam et. evet ise basladigin zaman hepsi degisecek ama sen soylenenleri unutmayacaksin. yine de ailenle mumkun oldugunca catismamaya calis, ama kendi ayaklarinin uzerinde durunca da mesafe koyarsin. cok gerginlik olmasi iyi degil, yarin evlenip ellerin arasina ciktiginda, iskele babasi bile olsa orada birilerinin olmasi gerekiyor, karsi tarafa mahcup olmama adina. o yuzden cok arayi bozma derim.

Evet bazı yerinde kararlar alıyorum bir şekilde birkaç ay içinde yükselip yazılım alanında işe girmek zorundayım haklısınız. Allah razı olsun teşekkür ederim

İnanın ben arayı bozmak istemedikçe babam sürekli bizimle çatışıyor. Çocuk gibi trip atıyor kendi istediklerini yaptırmaya çalışıyor mesela kendi işi var ve erkek işi bana diyor sen devam ettir ben de güzel bir şekilde diyorum ki yapmak istemiyorum sonuçta eğitim görmüşüm okulumu bitirmişim ama kendisi anlamak istemiyor ama dışarıya çok iyi bir insan herkes onu dışarıdan iyi sanıyor ama eve gelince asla bir şey yapmak istemiyor sürekli kavga etmeye çalışıyor kendi kendince bağırıyor kendi kendine evde kavga çıkarıyor ne kadar kavga etmek istemesem de çatışmak istemesem de illaki evin içinde kavga ve çatışma hep oluyor yani şiddet bile uyguluyor şu an kendimi daha fazla geliştireciğim kurslar arıyorum bir şekilde kendimi daha fazla geliştirmeye bakıyorum, teşekkür ederim

Okurken üzüldüm ya, bari sınavlara kadar kendine basit bir iş felan bulsan hem babandan kurtulursun hem maddi olarak birikimin olur.

Acilen iş bul ve o evden ayrıl , kendine 1 +1 ev bul , bu saçma adamın baskını çekme baban da olsa...

İşe gir para kazan oda olmuyorsa büyük şehire gel işe gir ev tut arkadaşın ile ama mutlaka plan kur sürekli okuyanlar işsiz kalıyor ellerinde bir meslek yok
Sonra evlenince boşanmada olunca hayat kadınlar için kabus oluyor

Okurken üzüldüm ya, bari sınavlara kadar kendine basit bir iş felan bulsan hem babandan kurtulursun hem maddi olarak birikimin olur.
Basit bir iş var ama yine birikim yapamıyorum elimden alıyorlar parayı düşünün kendime vakit bile ayıramıyorum kaldıki kendim için bir şey alayım yapayım yok yani istiyorum bir şey olsun ama babam önüme engel bana yaşattıklarını biliyor ama sanki benim suçummuş gibi üstüme geliyor yani onun yüzünden kaç kere intihar ettim

Şu an Büyükşehirde yaşıyorum elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum yani kendimi geliştirebileceğim bir iş sürekli her yere başvuru yaptım çünkü işe alırken cvye bakıyorlar onun için çabalıyorum çok haklısınız hayat kadınlar için gerçekten kabus oluyor çalışmak zorundayız kadınlar olarak

Bu adam niye çocuk yapmış ki merak ettim gerçekten
Ben de onu merak ediyorum inanın daha kendisi olgunlaşmamış ama çocuk yapmış bazen kendi kendine ben neden bunları yaptım ki diyor neden bunlar benim çocuğum ki diye isyan ediyor evden gitmemiz için bağırıyor aynı sofraya oturduğum zaman yemek yiyemiyorum çünkü her yediğim lokma batıyor kendisine diyor ki ben çalışıp getiriyorum bunlar yiyor hazır yiyiciler bu kelimeyi kullanan adamın sofrasında yemek dahi yemek istemiyorum

Bak canım okadar şaşırıyorum ki su yazdiklarina benim babamın o zamanki halleri bu anlattiklarin hatta bi sabah kahvalti yapiyoruz.Bana dediki bunlar bu masaya bedava gelmiyor, yiyorsun ama.Kahvalti yapmayi birak beş altı ay kendi odamda yemek yedim,o da ne yemek ama:/
Bu iş sorunu için çalisma sartlari cok agir ama en hızlı bim, a101 gibi markette kasiyerlik olabilir bence. Yada online ticaret şirketlerine başvur, asgari ucret verseler bile işe gir ve ozel yurtlar vr kiz konuk evi ogrenci ve bu tip calisan insanlarin kalabildigi hatta istanbuldaysan ben bi tane biliyorum çok kaldim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…