Babam psikolojimi bozuyor dayanamıyorum

ay nasıl sinir oldum anlatamam. ne derdi bu adamın? gitsin tedavi olsun.

Kaç kardeşsiniz ve anneniz hayatta mı?
Derdi biziz bizi hiç sevmiyor yani mesela baba olarak veya eş olarak yapmak zorunda olduğunu bize lütüfmuş gibi tepsiyle sunuyor diyelim ki elbise alıyor diyor ki ben sana elbise aldım anneme bir tane elbise alıyor diyelim bayramlarda bak işte bunu aldım vs evdeki herkese işte bunu yaptım şunu yaptım gibi söylemlerde bulunuyor ki bunlar babalık ve eş görevi yapmakla yükümlüsün. Beş kardeşiz annem hayatta annemi de şiddet uygulamıştı hala da oluyor yani arada benim içimde deli çok fazla travmalarım var gözümün önünde olan şiddet küçüklükten beri bu yüzden benlik duygumu yitirdim kendimi asla sevemiyorum olmuyor sevemiyorum kendimi güvenim asla yok kendime insanlara kendini özgüvenliymiş gibi göstermeye çalışıyorum ama değilim

Erkeklere bende güvenmiyorum, burada hergün neler neler okuyoruz kocam veya sevgilim şöyle böyle çıktı diye ama en azından iyice tanır çelişkili sorular sorar sonuna kadar bilir ona göre davranırsın.
Bazen aynı ve giremeden tanıyamıyoruz gerçekten bir insanı sürekli birbirimizi tanımak için SORULAR soruyoruz gelecekle ilgili planlarımızı söylüyoruz ne yapmak istediğimizi söylüyoruz destek olacağımızı birbirimize söylüyoruz fakat erkeklere nedense güvenmek istemiyorum

Sen bence çok akıllı zeki bir kızsın.Öyle olmasaydın zaten şu anda erkek arkadaşınla evlilik planları yapar bu hayattan kurtulurum diye bir an önce evlenip daha sonra çok daha büyük pişmanlıklar yaşamak zorunda kalabilirdin.Baban olucak o adi adam yokmuş gibi davran bir an önce geçici bile olsa iş hayatına atıl ve mesleğinle ilgili neler yapabilirsin onu araştır.İnternetten özgüven ile ilgili videolar izle kitaplar oku kendini geliştir ödev gibi yap bunu her gün.Çok mutlu olucaksın eminim yeterki pes etme.

Teşekkür ederim ama dışarıdan bazen beni zeki değilde saf gibi görüyorlar galiba nedeni özgüvensiz olman büyük ihtimal tamam şu an erkek arkadaşımla konuşuyorum fakat yani ilerisi için evlilik olur mu olmaz mı orasını hiç bilmiyorum henüz yedi aylık tanıyorum zaten kendisini önce kendi mesleğimi tamamen elime alıp ilerisinde evlilik olursa da olur ona bakıyorum inanın ben de mutlu olmayı çok istiyorum, inşallah Rabbim nasip eder Allah razı olsun çok teşekkür ederim

Merhaba öncelikle durumunuza çok üzüldüm. Bence iş bulsanız bile o evden çıkın biran önce. İş bulmak kolay değil tek yaşamak da iş bulup ev arkadaşı bulmayı deneyebilirsiniz. 2. Seçenek de alese girip yüksek lisansa başlayın ve yurda başvurun. Yüksek lisans yaparken burs da alabilirsiniz belki bir süre daha ailenizden uzak olursunuz. Bir de yüzsek yaparken yarı zamanlı ya da tam zamanlı da çalışabilirsiniz belki. Ailenizin değişeceğini düşünmüyorum maalesef o yüzden biran önce kendi ayaklarınız üstünde durmak için elinizden geleni yapın. Ve sınavlara hazırlanın tek çıkış yolunuz bu gerekirse gece sabaha kadar çalışın ama çalışıp iyi sonuçlar alamaya bakın. Babanıza sınava hazırlandığınızı söylemek zorunda değilsiniz

Odama girdim an odama girmişim diye laf yiyorum elime bir tane kitap alsam ne bu yıllardır okudular bir şey olmadılar bunlardan hiç bir şey olmaz gibi cümleler kullanıyor sonra zorla odamdan çıkıyorum bulaşık yıkıyorum ev temizliği yapıyorum işim bittiğinde odama girdiğimde neden odama girmişim salonda oturmamışım diye tonlarca laf yiyorum yani müsait ortam yaratsam bile kendime gelip sabote ediyor yani ev içinde beni anlayan kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Aslında ALES e girecektim fakat neden giriyorum diye tonlarca laf yediğim için giremedim tekrardan eğitim almak için uğraşıyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum sırf o evden gitmek için

Valla sizin babanız da kötü değilse kim kötü ki? Kendi evladına bu muameleyi yapan başkalarına nasıldır kim bilir.. Böyle babalara çok sinirleniyorum.

Ailen tam bir ruh hastası, seni anlamalarını bekleme. Madem bir çocuk istediler bakacaklar tabi ayakları üzerinde durana kadar. En kısa zamanda uzaklaşmaya, para kazanmaya bak.

Ailen tam bir ruh hastası, seni anlamalarını bekleme. Madem bir çocuk istediler bakacaklar tabi ayakları üzerinde durana kadar. En kısa zamanda uzaklaşmaya, para kazanmaya bak.
Kimse ayaklarımın üstünde durmamı istemiyor belliki sürekli manipüle ediyor tamam ben sizin için bunu yaptım ama siz benim dediğimi yapmıyorsunuz gibi psikolojimizi bozuyor sonra diyor ki siz benim psikolojimi bozdunuz, geçen gün hatta benimle dalga geçti kendi alanım da işte çalışmadığım için bu kelimeler gerçekten benim zoruma gidiyor hani dönüp arkama baktığımda arkamda babam var diyemiyorum birisiyle sorun yaşasam sen kesin bir şey yapmışsındır ki sorun yaşamışsındır diyor ama hiç dönüp demiyor ki benim kızım haklı veyada kızım anlat böyle cümleler hiç kurmuyor en kısa zamanda ben de kurtulmak istiyorum gerçekten eğer ki kurtulursam bir nebze de olsa piskolojim düzelir diye umuyorum

Çünkü baban normal değil. Söylediği hiçbir şeyi ciddiye alma, hiçbiri gerçek değil. Baban başkalarını aşağılamaktan keyif alan bir ruh hastası ve şu an ona muhtaç olduğunu bildiği için de senin üzerine geliyor. Ona ihtiyacı olan birine böyle davrandığı için de benim gözümde ekstra karaktersiz bir insan. Dediklerini duymazdan gel, gerçek olma olasılıkları yok. Zaten olsaydı bu şekilde ve durmadan söylemezdi. Yaptığın her şeyi böyle bir babaya ‘rağmen’ yaptın/başardın, üniversite bitirmişsin ne güzel. Kendini gazla bu tür durumlara böyle bi babam olmasına rağmen şunu yaptım şunu başardım şuna uğraştım tarzı. Destek olması gerekirken adamın yaptığına bak.

Çok haklısınız benim silkelenip kendime gelmem gerekiyor inşallah uğraşıp yapacağım. Yok o destek olmaz köstek olur hep de öyle oldu zaten ondan hiçbir şey beklemiyorum ama ahımı alıyor

yani evde 6 kişisiniz baban hariç. baban annene,sana veya kardeşlerine şiddet uygularken durduramıyor musunuz? suçlamak için sormuyorum yanlış anlama, ben bu durumu çok merak ediyorum. şu an babam, kocam kardeşime/çocuğuma vurmaya kalksa kesinlikle karşılık veririm sürekli yapan bir adamsa. tamam erkek gücü kadın gücü ile bir değil ama siz de tek değilsiniz ki evde. kimse müdahale etmiyor mu?

Ay korkunc. Allah insana hayirli aileler nasip etsin. Is secmeden bir yere hemen girmeniz gerekiyor. O evde duracaginiza is yerinde durursunuz. Psikolojiniz bu kadar etkilenmez. O evde sinava hazirlanacaginiza, is yerinde veya is cikisi gideceginiz baska bir yerde (cafe, kutuphane vs) calisin. Babaniz cok toxic

Gece herkes uyuyunca çalışsanız ya da sabah erkenden kalkıp kimse uyanmadan günde 2-3 saat çalışsanız istediğiniz puanı alırsınız. İsterseniz her şeyi yaparsınız. Babanız söylenip dursun, dediklerini duymayın. Sınavı gitmenize karışıyorsa da gerekirse karşı çıkın ya da bir bahane bulun. Babanız ve anneniz hep evde mi ikisi de böyle davranıyor?

Evlenince mutsuz olup kucağında bebeğiyle kaçacak fikri nerden çıktı acaba? Her evlenenler öyle mi oluyor?
daha hayatını oturtamamış, iş, ev hayatı belirsiz, kendi ayakları üzerinde durmaya yeni yeni çalışan bir genç kıza verdiğiniz öğüt... Ne diyeyim ki size...

Baban bir narsist tedavi olması şart

Müdahale olmaz olur mu elbet var araya girince bize de vuruyor gücü sadece bize yetiyor

Çok fazla toksik bir insan, manipüle ediyor insanı resmen.

Merhaba kendi istediginiz işi bulana kadar çağrı merkezi gibi yerlerde çalışabilirsiniz iş aramaya devam edersiniz bir müddet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…