Babam psikolojimi bozuyor dayanamıyorum

Belki aklında yoktur ama evlenirsen de kurtulabilirsin baban kişisinden.

Belki aklında yoktur ama evlenirsen de kurtulabilirsin baban kişisinden.
Yağmurdan kaçarken doluya mı tutulsun? Evdeki baskı yüzünden kaçıp evlenen kaç kadın mutlu? Öz be öz babası böyle davranıyorken, el oğluna nasıl güvensin? Önce mesleğini eline alıp para kazanmalı. Kendi mesleğini eline alana kadar da kasiyerlik, satış danışmanlığı bir şekilde parasını kazanmalı ki o evden kurtulmak için birikimi olsun.

Sonra koca aşağlar parası yok mesleği yok diye yağmurdan kaçarken doluya tutulmak ,akıl verdiğini mi sanıyorsun
Birincisi arkadaş zaten çalışıyor ve küçükde olsa birikimi varmış ve babası hergün baskı kuruyormuş, evlenirse en azından babasından kurtulur, sınavlarına çalışır ve rahat olur, sonuçta sokakta karşına ilk çıkan birisi ile evlen demiyoruz seni seven seni anlayan sana değer veren birini bulduktan sonra evlenmez neden yanlış olsun? İkincisi bu yol da bir çözümdür kararı verecek olan yine kendisidir.

Basit günlük işler değil mesleğinizi yapana kadar düzenli bir işe girin mesela kasiyerlik yapın asgari ücret alırsınız, evi otel olarak kullanın, paranızı da vermeyin. Söyleyin birkaç ay mühlet versinler, çalışıyorum para biriktiriyorum kurtulacaksınız deyin, biraz paranız birikince apart tarzı çalışan kadınların öğrencilerin tercih ettiği bir yer bulursunuz. Azıcık aşınız kaygısız başınız olur.

Bir işe girmiştim o kadar çok üstüme geldiler ki dedim belki bir şey demez fakat daha da çok üstüme gelmeye başladı eve fatura geliyor mesela tabii ki de sen ödeyeceksin ben mi ödeyeceğim Allah Allah falan diyor neyse dedim yatırayım asgari ücret alıyorum ama inanın elime geçen para en fazla 400 liradır. Sofrada oturup yemek yemiyorum ya mutfakta Atıştırıyorum ya da işe geliyorum ayaküstü belki 1-2 dilim yiyorum ne beslenme düzenim var ne de uyku tamamen bitmiş durumdayım toparlanmaya çalışıyorum sürekli İstanbul’da değilim maalesef çok teşekkür ederim

Ben sanki evi geçindirmek zorundaymışım gibi bir baskı kurmuşlar ne zaman hakkımı savunsam olan şiddete kadar gidiyor diğer kardeşlerimi mesela dershaneye yolladı kitaplar aldı tamam onları da baskı yaptı ama bana yaptığının hiçbirini onlara çok yapmamıştır ben sınava çalıştığım sene yani üniversite sınavına girdiğim sene günlük 2 saat çalışmayla ve son iki ay çalışmayla gittim yani desteği hiç olmadı şimdi de dönüp diyor ki çalışsaydın gitseydin dersaneye gitseydin diyor tutarsız bir baba

Babanız gibiler neden baba olur anlamam, babalık vasfını hak etmiyor. Üzerinizdeki baskıyı bunalmışlığı anlıyorum, ama içinde bulunduğunuz durumdan daha beter bir hâle gelebileceğiniz hatalar yapmayın lütfen. Mesela para vermeseniz size fiziksel şiddet uyguluyor mu?

Vermek istemiyorum mesela diyorum ki şöyle bir ihtiyacım var veya kariyerim için kurslara yazılıp oraya paramı yatırmak istiyorum diyorum ya işte bırak onu niye oraya yatırıyorsun buraya bizim eve yapmak zorundasın ben sana bakmışım yıllar boyu sen de bu eve bakacaksın ben yapamıyorum artık gibi bahaneler üretiyor hakkımı ne zaman savunsam karşılığı çok kötü oluyor bana psikolojik olarak şiddet Bazı zamanlar evin içinde büyük kavgalar çıkarıyor kavgayı ayırmaya çalışınca da yumrukla kafama vurduğunu biliyorum hatta bir keresinde öyle bir vurdu ki kulağıma darbe aldım kulağımın arkası mosmor 3-4 kulağımın içinden sesler geldi duymadım hiçbir şey sonra hiçbir şey olmamış gibi meyve yapacaksın kalk meyve getir diyen bir insan ama evi misafir geliyor diyelim gelenler kuzenim onlar o kadar güzel davranıyor ki sanki onların babasıymış gibi ama bize öyle davranmıyor yani piskolojim o kadar bozuk ki yolda yürürken bile kendimi nasıl öldürebilirim gibi düşüncelere dalıyorum

ben bu konuyu çok bilmiyorum ama kadın sığınma evine yerleşebilir misiniz acaba? hem parttime bir iş bulup birikim yaparsınız hem sınava hazırlanırsınız hem de babanızdan kurtulmuş olursunuz.

Allah yardımcın olsun çok zor yaşadıkların ama sakın pes etme her akşamın bir sabahı vardır. ben buna çok inanıyorum. yaşanılan zorluklar güzel günlerin kıymetini daha iyi anlamana sebep oluyor. sakın intihar falan edeyim deme hayatındaki en önemli kişi sensin. Kusura bakma ama aptal bi adamın sözleri yüzünden hayatını bitirdiğine asla değmez.

bu hayat böyle işte inişli çıkışlı, hepimizin bir sınavı var. her zaman böyle kötü gideceğini düşünme umutsuzluğa kapılma. herkes için bir çıkış yolu var.

Seni anlayan sana değer veren bir eşin olduktan sonra istediğin gibi bir hayat yaşayabilirsin.
Elbet anlayan bir eş çok önemli ama erkeklere güvenim yok gerçekten şu an hayatımda biri var fakat ben daha önemliyim kariyerim daha ağır basıyor çabalamak zorundayım kendim için babam bile destek olmazken

ay nasıl sinir oldum anlatamam. ne derdi bu adamın? gitsin tedavi olsun.

Kaç kardeşsiniz ve anneniz hayatta mı?

Allah razı olsun teşekkür ederim Rabbim inşallah hayırlı kapısını açar artık pes etme noktasına geldim çünkü yani artık babam diyemiyorum kendisine inşallah bir gün hatasını anlar hep dua ediyorum ama pes etmeye yaklaştım

Elbet anlayan bir eş çok önemli ama erkeklere güvenim yok gerçekten şu an hayatımda biri var fakat ben daha önemliyim kariyerim daha ağır basıyor çabalamak zorundayım kendim için babam bile destek olmazken
Erkeklere bende güvenmiyorum, burada hergün neler neler okuyoruz kocam veya sevgilim şöyle böyle çıktı diye ama en azından iyice tanır çelişkili sorular sorar sonuna kadar bilir ona göre davranırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…